Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÇİFTE TABANCAYLA HAVAYA ATEŞ EDİP, ÇAMAŞIR SUYUYLA DÜKKANI YAKMAYA ÇALIŞTI
 
ANTALYA’da, Enes Ş. (46) tartıştığı ablasıyla işlettiği meze dükkanı önünde yarı çıplak halde 2 tabancayla havaya ateş ettikten sonra, benzin sandığı çamaşır suyunu döküp, iş yerini yakmaya çalıştı. Polisin müdahale ettiği Enes Ş., kıyafetini giydi, maske takmamak için direnince polis merkezine götürüldü.
Muratpaşa ilçesi Bahçelievler Mahallesi Pamir Caddesi’nde dün gece, işlettiği meze dükkanının arka bölümünde yaşayan Enes Ş., ablasıyla tartıştı. Alkollü olan ve ayakta durmakta zorluk çeken Enes Ş., tartışmanın ardından 2 tabancayla iş yerinin önüne çıkarak havaya 2 el ateş etti.
BENZİN DİYE ÇAMAŞIR SUYU DÖKTÜ
Daha sonra dükkana giren Enes Ş., iddiaya göre benzin sandığı çamaşır suyunu çevreye döküp iş yerini yakmaya çalıştı. Yarı çıplak halde kapı önüne çıkan Enes Ş., bağırmaya başladı. Sesten rahatsız olan çevredekiler, polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Enes Ş.’ye müdahale eden polis, 2 tabancaya el koydu.
Enes Ş., polis ekiplerinin kiminle kavga ettiği sorusuna, “Kız kardeşimle kavga ettim. Onlar yüzünden ben burayı açtım. Mahvettiler beni ya boş ver” karşılığını verdi.
MASKE TAKMAMAK İÇİN DİRENDİ
Polis, yarı çıplak haldeki Enes Ş.’ye kıyafetlerini giymesi için uyarıda bulundu. Kıyafetlerini giyen Enes Ş., ekiplerin kendisine uzattığı maskeyi takmamak için direndi. Tüm ısrarlara rağmen maskeyi takmayan Enes Ş., bir anda bağırıp taşkınlık yapınca ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürdü.
Polis ekipleri, biri iş yeri önü, biri de iş yerinde 2 mermi kovanı buldu. Ekipler, iş yerinin hemen önünde bulunan çöp konteyneri yakınında çamaşır suyu bidonuyla karşılaştı. İş yerinin içine ise çamaşır suyunun döküldüğü belirlendi.  

Görüntü Dökümü
———————–
– Polis ekipleri detay
– 2 adet tabanca detay
– Enes Ş., detay
– Enes Ş.’nin yarı çıplak vaziyette polislere durumu anlatması detay
– Çamaşır suyu bidonu detay
– 2 adet mermi kovanı detay
– Enes Ş.’nin polisler zorluk çıkartması detay
– Enes Ş.’nin ekip otosuna bindirilmesi detay
– Polislerin mermi kovanlarını incelemesi detay
– Meze dükkanı detay
– Vatandaşlar detay
– Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ ANTALYA, (DHA)

=============================================

2) MİNİBÜS İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 9 YARALI
 
SİVAS’ta minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada, 9 kişi yaralandı.
Merkeze bağlı Olukman köyü yakınlarında bugün saat 10.00 sıralarında; Mustafa Öztürk yönetimindeki 58 NP 600 plakalı otomobil ile Bünyamin Ağkuş yönetimindeki 58 FR 184 plakalı minibüs kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücülerle otomobilde bulunan Turan, Ayşe ve Dursun Öztürk ile minibüsteki Yusuf Ağkuş, Cemal Haytural, Seyfi Dursun ve Kerim Dursun yaralandı.
Yaralılar, ihbar üzerine kaza yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü
-Yaralılara sağlık ekibinin müdahalesi
-Ekiplerin çalışması

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS, (DHA) 

=============================================

3) ÇORUH NEHRİ’NE DÖKÜLEN OLTU ÇAYI, KURUDU
 
KARGAPAZARI Dağları’ndan doğan ve Erzurum’un Oltu ilçesinden geçerek, Çoruh Nehri’ne karışan Oltu Çayı, baharda debisi 4-5 kat artarken, bu yıl kurudu. Bölge halkı, çayın balıklar için yaşam alanı olmaktan çıktığını söyledi. 
Oltu ilçesini ikiye ayıran Oltu Çayı için son yılların en kurak dönemi yaşanıyor. Bölge kışın ve ilkbaharda yeterli yağışı almadığı için suyun azaldığı çay, mayıs ayında ise kurudu. Bahar aylarında debisi 4-5 kat artan ve sık sık taşkınların meydana geldiği Oltu Çayı’nın kurumasıyla balıkların yaşam alanı da kalmadı. 
‘ARAZİLERİMİZ SUYA HASRET KALACAK’
Çayın ilk defa kuruduğunu söyleyen Aslanpaşa Mahallesi’nin muhtarı Zafer Şahin, “Daha 5’inci ayın sonlarındayız. Her sene bu aylarda Oltu Çayı yatağına sığmazken, böyle bir şey tarihinde belki de ilk defa yaşanıyor. Ciddi manada su sıkıntımız var, arazilerimiz suya hasret kalacak. Yardım bekliyoruz. Böyle giderse perişan olacağız” dedi.
Kış ve ilkbahar mevsimlerindeki kuraklık nedeniyle çayın kuruduğunu belirten Selami Bulut ise “Havaların kurak gitmesi nedeniyle çayda su kalmadı. Arazilerimiz susuz kaldı. Şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı” diye konuşu. 
‘İLK DEFA ŞAHİT OLDUM’
Bölge halkından Selami Altun da “Ben 63 yaşındayım Oltu’da doğdum, büyüdüm; havaların kurak gitmesinden dolayı mayıs ayında çayın bu kadar azalmasına ilk defa şahit oluyorum. Geçtiğimiz yıllarda çay coşkun akardı” dedi. 
Abdullah Demir ise çayın balıklar için yaşam alanı olmaktan çıktığını söyledi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Oltu çayı ortasında vatandaşın yürüyüşü 
-Oltu çayı yatağından görüntüler 
-Balıkların görüntüsü  
-Çay yatağından görüntüler  
-Aslanpaşa mahalle muhtarı Zafer Şahin’le röp
-Abdullah Demir’in konuşması
-Selami Bulut’un konuşması
-Selami Altun’un konuşması

HABER: Murat AYDIN / OLTU (ERZURUM), (DHA) 

=============================================

4) 6 DAKİKA İÇERİSİNDE İŞ YERİNİ SOYDULAR

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, prefabrik bina imalatı yapan bir iş yerinin kapısını levyeyle kıran hırsızlar, 6 dakika içerisinde kablo sarılı makaraları, makine ve bilgisayarı çaldı.
Gebze Balçık Mahallesi 3222 Sokak’ta prefabrik bina imalatı yapan bir iş yerine önceki gün saat 07.00 sıralarında hırsızlar girdi. Kapıyı levye ile kırarak içeri giren 4 hırsız, 2 makara kablo, ayrıca kablolar, makine ve bilgisayarı çaldı. İş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, hırsızların önce pencereden içeri bakarak birisinin olup olmadığını kontrol ettikleri, daha sonra kapıyı kırarak içeri girdikleri, önce elektrik kablolarının sarılı olduğu 2 büyük makarayı yuvarlayarak götürdükleri, daha sonra sunta kesme makinesi, el aletleri, iş yerinde bulunan kablolar ve ofiste bulunan dizüstü bilgisayarı çaldıkları görüldü. Jandarma soruşturma kapsamında görüntüleri incelerken, aracın plakasının sahte olduğu belirlendi.
İş yeri sahibi Mahir Çiftçi hırsızların güvenlik kameralarını fark ettiklerini, 1 dakika gibi bir sürede kullandıkları levyeyle kapıyı açtıklarını ve 5 dakika içerisinde de malzeme ile eşyaları çalarak olay yerinden uzaklaştıklarını belirterek, hırsızların yakalanmasını istedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Mahir Çiftçi’nin olayı anlatması
-Güvenlik kamerası görüntüleri ve detaylar

HABER-KAMERA: Erol POLAT/GEBZE (Kocaeli), (DHA)

=============================================

5) HAŞHAŞ TARLALARI MOR VE BEYAZ  ÇİÇEK AÇTI

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde bölge halkının en önemli geçim kaynaklarından olan haşhaş tarlaları mor ve beyaz çiçek açtı.
Çay ve çevresinde ekimi yapılan haşhaş bitkileri çiçek açtı. Bölgede bu yıl 8 bin 400 dekar alanda haşhaş ekimi yapıldığı belirtilirken, mor ve beyaz çiçek açan haşhaş tarlaları görenleri hayran bıraktı. Eşiyle haşhaş tarlasını gezerek fotoğraf çektiren emekli memur Osman Doğan, “Eşim Elif’le pandamiden dolayı hava almak için Çay Ovası’nda dolaştık. Haşhaş tarlaları kar beyaz gelinlik giymiş gibi. Ekimini yapan tüm çiftçilerimize bereketli olsun” dedi.
‘TARLALAR SU İSTİYOR’
Haşhaş ekimi yapan üretici Mehmet Topuzlu ise “Haşhaş tarlaları rengârenk çiçek açtı. Şu ana kadar durumları çok iyi. Fakat çiçekler yerini meyveye bırakacak. Kapsülleşecek ve haşhaş oluşacak. Bu evrenin gerçekleşmesi için su lazım. Durum vahim gözüküyor. Yağmur yok. Sulama kanallarında su yok. Yer altı su kaynakları kuru. 15-20 gün içerisinde yeterli yağmur yağmaz ise emek ve masraf boşa gidecek. İnşallah yağmur yağar. Dualarımız bu yönde” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Haşhaş tarlasından genel görüntü
– Çiçeklerden yakın görüntü

HABER-KAMERA: Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!