Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi’ne video konferansla bağlandı

AK Parti Şanlıurfa 7’nci Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımıyla yapıldı. Tek liste halinde gerçekleşen kongrede Abdurahman Kırıkçı, AK Parti İl Başkanı seçildi.

AK Parti Şanlıurfa 7’nci Olağan İl Kongresi, 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.AK Parti milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yaptığı konuşmaların ardından kongreye video konferans ile bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün itibari ile 72 il kongresini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bugünkü il kongrelerimizle birlikte 72 il kongremizi tamamlamış oluyoruz. 24 Şubat’ta İstanbul il kongresiyle bu işi sona erdireceğiz. Mart sonunda 7’nci olağan büyük kongremize yoğunlaşacağız. Kongrelerimizi arzu ettiğimiz şekilde yapamasak da coşkumuzda, heyecanımızda hiçbir eksiklik yaşanmıyor. AK Parti ülkemizin temsil kabiliyeti en yüksek partisidir. Her seferinde iftiranın dozunu artırsalar da milletimizin partimize güveninin önüne geçemiyorlar. Birlikte ve beraberliğimizin simgesi Cumhur ittifakı da her geçen gün daha da güçleniyor” dedi.

Tek liste halinde gerçekleşen kongrede Abdurahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı olarak seçildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kongreye katılan partililer
– Salonda bulunan çok sayıdaki partililer
– Kongrede yapılan konuşmalar
– Erdoğan kongreye bağlanması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA

Reklam Alanı

========================

Batı Karadeniz’de balık avını kar vurdu, tezgahlar boşaldı

BATI Karadeniz’de etkili olan kar yağışı ve açıklardaki fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca Zonguldak ve Bartın’da ki tezgahlar boş kaldı. Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan kalan sezonda vatandaşın balığı ucuz yeme şansı kalmadığını belirterek, ” Denizlerin geç soğuması balıkların biyolojik olarak gelişememesine neden oldu. Hamsi beklentisi yok şu anda. Şu anda soğuk hava depolarından çıkan hamsi satılıyor. Hava şartları düzelince çinekop ve dip avcılığı olacakö dedi.

Zonguldak ve Bartın’da üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Balıkçılar, özellikle açıklarda oluşan fırtına nedeniyle teknelerini liman ve balıkçı barınaklarına bağladı. Balık avı azalınca balıkçı tezgahları da boşaldı. Birçok balıkçı, iş yerini kapatırken sadece buzhaneden getirilen balığı satan balıkçılar tezgahlarını açtı. Zonguldak’ta açık olan tezgahlarda, hamsi 25 TL, somon, palamut, çupra ve levrek 15-25 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu. Balıkçılardan Kemal Özçep, “Havalar kötü. Hamsi olayı artık yavaş yavaş bitiyor. Elimizden geldiğince tedarik etmeye çalışıyoruz ama tabi pahalı. Şu an somon, çupra ve levrek var. Hamsinin fiyatı bundan sonra kolay kolay düşmez.” dedi.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, denizde yer yer fırtınalar meydana geldiğini ve avlanmaya elverişli olmadığını ifade ederek, “Balıkçı tekneleri limanlarda ve boğazlarda bekliyorlar. Hamsi yasağını ardından istenilen balık yakalanamadı. Balıkçıların umudu çinekopta. Kefken’den bu tarafa hamsi yok şu an. Balığı bu yıl artık pahalı yiyeceğiz. Artık bu saatten sonra ucuz balık bulmak zor. Kış erken yapacaktı bu balık kendini toparlayacaktı ama olmadı. Denizlerin geç soğuması balıkların biyolojik olarak gelişememesine neden oldu. Hamsi beklentisi yok şu anda. Şu anda soğuk hava depolarından çıkan hamsi satılıyor. Hava şartları düzelince çinekop ve dip avcılığı olacak. Bunlarda kıyı balıkçılığını biraz ilgilendiriyor. Ekonomiye katkısı olan balıklar değiller. Ekonomiye hamsi, istavrit ve palamut katkı veriyor.” diye konuştu.

BARTIN’DA TÜM TEZGAHLAR KAPALI
Bartın’ın Amasra ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Tüm balıkçı tezgahları, kötü hava şartları nedeniyle kapandı. Balıkçılar havaların düzelmesinin ardından yeniden balık avına çıkmak için hazırlıklar yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Zonguldak’ta ki balıkçı barınağından detay
-Balık tezgahlarındaki boş tezgahlar
-Açık olan bir balıkçı
-Balıkçı Kemal Özçep ile röp.
-Başkan Ergün Kayhan ile röp.
-Zonguldak muhabir Gürkay Gündoğan anons
-Bartın Amasra’dan detaylar
-Boş balıkçı tezgahlar
-Bartın muhabiri Ayhan Acar’ın anonsu

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Ayhan ACAR/ZONGULDAK, (DHA)

====================================

Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan yabancı uyruklu şüpheliler adliyeye sevk edildi

SURİYE’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçmek isterken Hatay’da yakalanan 5’i Rusya, biri Libya uyruklu 6 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Rusya uyruklu kadının, terör örgütü DEAŞ’a üye olmak suçundan arandığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Narlıca Mahallesi’nde görev yapan hudut kartallarının Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan 5’i Rusya, biri de Libya uyruklu 6 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Şüphelilerden Rusya uyruklu kadının, terör örgütü DEAŞ’a üye olmak suçundan arandığı öğrenildi.
Şüpheliler, Altınözü Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı’nda yapılan sorgularının ardından Altınözü Adliyesi’ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Şüphelilerin adliyeye götürülüşü

Haber-Kamera: Samim SELÇUK/HATAY,(DHA)

==================================

Sazlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü

Antalya’nın Kaş ilçesinde bataklıktaki sazlıklarda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Bölgedeki seraları tehdit eden yangına ekipler müdahaleye başladı. 

Kaş’a bağlı Yeşilköy ve Kınık mahalleleri arasında kalan bataklıktaki sazlıklarda saat 11.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Göl mevkii olarak adlandırılan bölgede başlayan yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 2 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 2 itfaiye aracı ve Kaş Belediyesi’ne bağlı su tankeri sevk edildi.
Bataklık olduğu için sazlıkların bulunduğu alana müdahale edemeyen ekipler, alevlerin seralara sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Bölge yaşayanları ve çiftçiler ise yangının seralarına sıçramaması için endişeli şekilde söndürme çalışmalarını takip ederek, ekiplere yardımcı oldu. Yangının devam ettiği bölgede ekiplerin de çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yanan bölgenin genel görüntüsü (Vatandaş kamerası)
– Yangından görüntüler (Vatandaş kamerası)
– Alevlerin seralara yaklaştığı bölümler (Vatandaş kamerası)

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA) 

========================

Şanlıurfa’da 3 DEAŞ’lı terörist tutuklandı

ŞANLIURFA’da, terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 2’si örgüt yöneticisi pozisyonunda, 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile MİT Bölge Başkanlığı ekiplerince DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyona 2’si örgüt içinde kilit konumda bulunan 3 kişi yakalandı. Emniyetteki sorgularında Suriye uyruklu ismi açıklanmayan teröristlerden birinin örgütün kuruluşunda yer aldığı ve kısa süre öncesine kadar örgütte sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği saptandı. Teröristlerin son olarak Barış Pınarı Harekâtı bölgesinden Türkiye’ye illegal geçişleri organize ettiği de ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen DEAŞ’lı teröristler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– TEM Şubeden çıkan şüpheliler
– Adliyeye götürülen şüpheliler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!