Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Jandarma Genel Komutanı, Trabzon’da denetimlere katıldı

TÜRKİYE’nin koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon’da ‘Dinamik Denetim Süreci’ başladı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin kentin en işlek alanlarında denetimlerde bulundu. 

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği Covid-19 tedbirlerine yönelik ‘Dinamik Denetim Süreci’ genelgesi kapsamında Trabzon’da denetimler başladı. Koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon’da kent merkezinde polisin yanı sıra jandarma ekipleri de görev yaptı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin kentin en işlek alanlarında denetimlerde bulundu. 

‘SADECE BUGÜN DEĞİL, HER GÜN HER YERDE OLACAĞIZ’
Türkiye genelinde 260 bin personelle her alanda başlatılan denetime Trabzon’da yaklaşık 3 bin personelle tüm ilçelerde titizlikle yapıldığını söyleyen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Türkiye’nin her yerinde dinamik denetim süreci başladı. 260 bin personelle her alanda başlatılan denetim Trabzon’da da yaklaşık 3 bin personelle tüm ilçelerimizde titizlikle sürdürülmektedir. Jandarma teşkilatımız da sahada. Aynı zamanda belediye başkanlarımızla, esnaf odalarımızla hep birlikte bir farkındalık oluşturalım düşüncesiyle sahadayız. Sadece bugün değil, her gün her yerde olacağız. Hedefimiz ilimizin mevcut olduğu kırmızı kategoriden mavi kategoriye geçişini sağlamak. Normalleşme sürecinden biz maalesef istifade edemedik. El birliği ile bu mücadelenin içerisinde yer alarak önümüzdeki günlerde daha güzel günlere ulaşacağız” diye konuştu.

‘TAM KAPANMA SÖZ KONUSU DEĞİL’
Koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen Karadeniz bölgesinde uzmanların yaptığı tam kapanma önerisi ile ilgili konuşan Vali Ustaoğlu, “Tam kapanma söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızın kamuoyuyla paylaştığı bilgilerin dışında bir şey söz konusu değil. Hep birlikte bu mücadelenin içinde olmalıyız. Gayet iyi durumdaydık aslında ama son 4-5 ayda bu duruma gelindi. Şimdi sayısal anlamda oluşan vaka direncini el birliği ile kıracağızö şeklinde konuştu.

‘HEP BİRLİKTE ÇALIŞIP BU SORUNU AŞACAĞIZ’
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise “Sayın cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda bütün bakanlıklar üstüne düşeni yaparken bakanımızın emirleri doğrultusunda biz de ülke çapında 260 bin güvenlik kuvvetiyle bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Sayın Valimizle birlikte bugün Trabzon’dayız. Halkımızın emrinde hizmetindeyiz. Bir an önce kırmızıdan maviye dönüş için hep birlikte çalışıp bu sorunu aşacağız inşallah”  dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Trabzon sokaklarından görüntüler
-Jandarma ekipleri ve polis ekiplerinden görüntüler
-Trabzon Valisi ve Jandarma genel komutanı denetimlerinden görüntüler
– Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu röportaj
– Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin röportaj
-Muhabir (Aleyna Keskin) anons
-Haber genel ve detay görüntüleri
Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON/DHA

===========================

Adana’da inşaat işçi ve ustalarına ücretsiz “Mesleki Yeterlilik Belgesi” eğitimi verilecek

ADANA’da inşaat sektöründe çalışmak için gerekli olan zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) olmayan işçi ve ustaların, sektörün önde gelen isimlerinin imzaladığı protokolle ücretsiz eğitim görüp belgelerini alabilmesinin yolu açıldı.

MYB’si olmayan inşaat işçisi ve ustaların eğitim görüp ücretsiz olarak belgelerini almalarını sağlayacak protokol için Adana Kamu Müteahhitleri Derneği’nde (AKAMDER) toplantı düzenlendi. Toplantıya, AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya ve danışmanlık firması sahibi Banu Dilmaç ve akademi çalışanları katıldı. Toplantı sonrasında alınan kararlar ışığında mesleki yeterlilik konusunda iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokolle birlikte, zorunlu mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçileri ve ustaları ücretsiz bir şekilde eğitim görüp belge alabilecek. Alınan belge, hem işçilerin sosyal haklarını korurken hem de iş güvenliği açısından önemli bir adım sağlanacak.

‘BELGESİ OLMAYANIN SİGORTA GİRİŞİ YAPILAMAYACAK’
Yapılacak çalışmanın gerek kent gerekse ülke adına çok önemli bir çalışma olduğunu dile getiren AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektöründe gerekli uzmanlaşmanın sağlanması adına hızlı bir ilerlemenin kaydedileceğini belirtti. İnşattaki usta ve işçilerin ‘ne iş olursa yapabilirim’ düşüncesiyle hareket etmeyip alanında ustalaşması gerektiğini söyleyen Karslıoğlu, “Devletimiz, Avrupa Birliği standartlarına göre hareket ediyor. ‘Kim, hangi meslek alanında uzmansa o işi yapmalı’ diyor. Bu şekilde hem istihdam artar hem de kalifiye eleman yetişir. Bunun en önemli adımı da mesleki yeterlilik belgesidir. 2015 yılında başlayan bu uygulama usta ve işçilerin cebinden para ödemesi hususunda tıkanıklıklar yaşadı. Usta ve işçilere bu ücretler devlet tarafından geri ödeniyor olsa da çoğu kişi bu parayı yatırmak istemedi. Şimdi ise biz 3 sivil toplum kuruluşu olarak bu engeli kaldıracağız. Devletimizin de desteğiyle işçilerimiz belgelerini ücretsiz bir şekilde alacak. Bundan sonrası için de belgesi olmayan kişinin sigorta girişi başlatılamayacak ve o kişi inşaatta çalışamayacakö dedi.

İşçilerin mesleki deneyim konusunda uzmanlaşması adına, kanunun verdiği yetki dahilinde bir araya gelerek çalışma başlattıklarını ifade eden AYAMDER Başkanı Nadir Vurankaya ise kendilerinin kapısını çalan her işçinin ücretsiz bir şekilde eğitimini aldıktan sonra alanıyla ilgili mesleki yeterlilik belgesine kavuşacağını söyledi. Belgesiz işçi ve usta çalıştırmanın mümkün olamayacağını ifade eden Vurankaya, bu tür çalışmalarla daha sağlam bir kent inşa edileceğini belirtti.

Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ise bu belgelerin işçi ve ustalara ücretsiz olarak ulaştırılmasının mutluluk verici bir karar olduğunun altını çizerek tüm işçi ve ustaları eğitim almaya davet etti.

Görüntü Dökümü
———————-
-Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu ile rop
-Ayemder Başkanı Nadir Vurankaya ile rop
-Mutahitler Birligi Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ile rop
-Genel ve detaylar

Haber:Can ÇELİK Kamera:Eser PAZARBAŞI(DHA)

================================

Vali Yazıcı ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş’tan koronavirüs denetimi

Kontrollü normalleşme dönemine geçiş sonrasında Antalya’daki işyerleri, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Vali Ersin Yazıcı tarafından denetlendi.  Denetim sonrası açıklama yapan Aktaş, “Amacımız ceza uygulamadan ziyade, rehberlik edici, uyarıcılığı ağır basan denetim anlayışı sergilemek. Bir duyarlılık, bilinç oluşturarak, topyekün mücadeleyi ortaya koyabilmek” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın dün 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle başlatılan ‘Dinamik Denetim Süreci’yle birlikte ülke genelinde 260 bin personelle yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri başlatıldı. Genelgenin ardından Antalya’daki denetimlere, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve beraberindeki protokol üyeleri katıldı.
Kazım Özalp Caddesi üzerindeki restoran ve kafelerdeki oturma düzenleri ile çalışanların hijyen kurallarını denetleyen ekip, ardından bir işletmede oturdu. Burada açıklama yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, yeni dönemle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların, yerel yönetimlerin daha aktif biçimde oluşturacakları kendi ekipleriyle birlikte sahada olacağı, daha etkin ve dinamik, sürekli bir denetim modeline geçildiğini belirtti.
‘HERKESİN SAHİPLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ’
‘Kontrollü Serbestlik’ dedikleri yeni bir dönem başladığını söyleyen Aktaş, “Burada illerimiz risk durumlarına kadar 4 kategoriye ayrıldı. Her il düzeyinde ve ülke düzeyinde bir seferberlik ruhuyla, kontrollü serbestlik döneminin devamını sağlayabilmek ve hem illerimizi, hem ülkemizi daha iyi noktalara çekebilmek için her kesimin, her insanımızın bu işi sahiplenmesi çok önemli. Daha önceki denetimlerimiz vali ve kaymakamlarımızın koordinesindeydi, ama kolluk kuvvetlerimiz üzerinden yürüyen bir denetim söz konusuydu. Bu yeni dönemle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların, yerel yönetimlerin daha aktif biçimde oluşturacakları kendi ekipleriyle birlikte sahada olacağı daha etkin ve dinamik sürekli bir denetim modeline de geçmiş olduk.”
‘CEZA UYGULAMAKTAN ZİYADE REHBERLİK ETMEK’
Ülke genelinde 260 bin denetim personeliyle sahada olduklarını söyleyen Aktaş, “Bu sürecin devam edebilmesi noktasında denetimlerin yapılması çok önemli. Denetimlerdeki amacımız ceza uygulamadan ziyade daha çok rehberlik edici, uyarıcılığı ağır basan bir denetim anlayışı sergilemek. Bu uyarılara rağmen kuralları uygulama noktasında bir iyi niyet sergilemeyen kurum ve tesislere yönelik gerekli cezalar da uygulanmak durumunda. Asıl amacımız bir duyarlılık, bilinç oluşturarak, topyekün mücadeleyi ortaya koyabilmektir” diye konuştu.
‘ANTALYA’DA BİLİNÇ OLDUKÇA YÜKSEK’
Antalya’da tedbirler konusunda bilincin oldukça yüksek olduğunu belirten Aktaş, şöyle konuştu:
“Bu sahadaki uygulamayı çok ciddi bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sayın valimizin de dediği gibi Antalya riskli grup içerisinde ama inşallah 15 gün sonraki değerlendirmede en azından bir alt gruba gelir. Bu bilinç oluştuktan sonra bu sonuç rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum. Bütün ülke ve millet olarak el ele vererek koronavirüs salgınıyla mücadelede bütün dünyada örnek bir uygulamayı ortaya koyacağımıza inanıyorum.”
Koronavirüs nedeniyle geçen sene turizm sezonunun kötü geçtiğini, yeni sezondan umutlarının yüksek olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı ise “Malum tüm Türkiye’de kontrollü bir rahatlama süreci başladı. Bununla birlikte Covid’den hep birlikte kurtulacağız. Antalya olarak turuncu rengimiz var. Kıymetli hemşerilerimizin gayretleriyle, esnafımızın dikkatiyle turuncudan maviye geçme hedefimiz var. Burası turizmin başkenti, esnafımız ve hemşerilerimiz bunun bilincinde. Turizmle ilgili geçen yıl kötü bir sezon geçirdik ama önümüzdeki sezon inşallah geçen yılı fazlasıyla telafi eden bir sezon olacak diye ümit ediyoruz” diye konuştu. 
Antalya’ya gelecek misafirlerin sayısını yüksek tutabilmek için kurallara uyulması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Turizm sektöründe çok ciddi sorunlar yaşandı. Hep birlikte bunu aşmak istiyoruz. Bunu aşmamızın yolu da sezon açılıncaya kadar kontrollü yaşamda kurallara uyarak, yüksek riskliden, önce sarı gruba, oradan da mavi gruba geçmemiz gerekiyor. Bunu Antalyalı hemşerilerimin başaracağını düşünüyorum. İnşallah bu yeni süreçte kontrollü şekilde sağlığımız için, bize gelecek misafirlerin sayısını yüksek tutabilmek için, gelecek misafirlerimizi daha rahat, daha güvenli bir şekilde ağırlayabilmek için tüm hemşerilerimi ve esnaflarımı kontrollü düzene uymalarını, herkesin birbirini ikaz ederek güvenlik kuvvetlerine iş bırakmadan kendimiz kurallara uyarak bu süreci atlatalım” diye konuştu.
Mehmet Aktaş ve Ersin Yazıcı, açıklamanın ardından kendilerine ikram edilen meyve suyunu içti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Emniyet Genel Müdürü ve Valinin denetimlerinden görüntüler
– Heyetin restoranlara girerek kontrolleri
– Kontroldeki esnafla sohbet edilmesi
– Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş açıklama
– Antalya Valisi Ersin Yazıcı açıklama

HABER: Semih ERSÖZLER-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

===========================

Vali Güner koronavirüs denetimlerine katıldı

BARTIN Valisi Sinan Güner denetimlere katılarak, risk grubunda sarı bölgede olduklarını, bunun maviye dönüşmesi için vatandaşların yardımcı olmalarını istedi.

Bartın’da bin personelin katılımıyla koronavirüs denetimi gerçekleştirildi. Hendekyanı Caddesi’ndeki denetime katılan Vali Sinan Güner, kurallara uyulması konusunda vatandaşları uyardı. Bartın’da bin kişi ile denetim yaptıklarını söyleyen Vali Sinan Güner, “Bugün Bartın’da bin kişi ile sabahtan bu yana denetimlerimizi yapıyoruz. Bu her gün sürecektir. Buradaki amacımız ilimiz risk değerlendirmesinde sarı bölgedeyiz. Bu süreci bütün vatandaşlarımızla ile birlikte başaracağız. Vatandaşlarımızın yaşamlarının her aşamasında dikkatli olmaları ve bizim şu anda bulunduğumuz risk durumunu korumamıza hatta maviye dönüştürmekte yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu yeni bir versiyon ilimizde de görüldü. Bununla ilgili karantina tedbirlerini alarak, tam eşgüdümlü olarak çalışıyoruz. Hepimizin bu durumu korumak için çabalamayız. Hep birlikte bunu başarmamız gerekir.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Vali Sinan Güner esnaf denetimi
– Vali Güner açıklaması
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

===========================

Koronavirüs nedeniyle ölen baba ile oğul toprağa verildi

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde koronavirüs nedeniyle tedavi gördükleri hastanede bir gün araya hayatını kaybeden Sümmani Kale (63) ve babası Alaaddin Kale (83) bir gün arayla toprağa verildi.

Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi’nde yaşayan Sümmani Kale ile babası Alaaddin Kale’nin koronavirüs testleri pozitif çıktı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Sümmani Kale önceki gün, babası Alaaddin Kale ise dün yaşamını yitirdi. İki çocuk babası Sümmani Kale’nin cenazesi dün Körfez Merkez Mezarlığı’nda defnedildi. Oğlundan bir gün sonra hayatını kaybeden Alaaddin Kale’nin cenazesi ise vasiyeti üzerine bugün öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından İlimtepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
-Kılınan cenaze namazından görüntüler
-Detaylar
Haber-Kamera: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!