Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Saç çıksın diye başını buzağısına yalattı

TRABZON’da Ali Suiçmez’in saç ektirenlere tavsiyede bulunup, başında saç çıkması için ahırdaki buzağısına başını yalattığı görüntüler sosyal medyada ilgi gördü. Takipçilerin ‘Karadeniz usullü saç çıkartma’ yorumu yaptığı görüntüler tebessüm ettirdi.

Köprübaşı ilçesinde yaşayan Ali Suiçmez, saç ektirenlere tavsiyede bulunup,  başında saç çıkması için ahırdaki buzağısına başını yalattı. 
Suiçmez, bu anları cep telefonuyla kaydedip, sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntüler, kısa sürede ilgi görerek çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Takipçilerin ‘Karadeniz usullü saç çıkartma’ yorumları yaptığı görüntüler, izleyenleri tebessüm ettirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları da paylaşıma esprili yorumlarda bulundu.

‘SAÇ EKTİRMEYİN, YAZIKTIR PARANIZA’
Kayda aldığı görüntülerde, buzağıya ‘Yerim senin ballarını’ diyerek seslenen Suiçmez, paylaşımında “Saçımın çıkması için ‘bana buzağı kafanı yalasın’ dediler. Ben de onun için başımı buzağıma yalatıyorum. Saç çıkması için saç ektirmeyin, yazıktır paranıza. Allah aşkına buna bir bakın. Saçınızın çıkması için gelin buraya” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Suiçmez’in buzağısına kafasını yalattığı anlar

HABER: Fatih TURAN KAMERA:TRABZON,(DHA)-

Reklam Alanı

=========================

Kadınlar hem öğreniyor, hem üretiyorlar
 
MERSİN’in Bozyazı ilçesinde Halkeğitim Müdürlüğü bünyesinde sabun şekillendirme kursu öğrencisi kadınlar hem öğreniyorlar, hem de sabun şekillendirme ve geri dönüşümden elde ettikleri katı atıkları çeşitli şekillerde sanatsal değerlere dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Halkeğitim Müdürlüğü’nün açtığı kursa katılan kursiyerlerin, atık malzemelerden geri dönüşüm sağlayarak ülke ekonomisine de katkıda bulunduklarını belirten Bozyazı Halk Eğitim Usta Öğreticisi Fatma Kütük, kadınların çiçek, vazo, sepet, ahize gibi birçok ürünü kendi elleri ile şekillendirerek hem süs, hem de kullanım eşyası olarak ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.

7 yıldır Bozyazı ve Anamur Halkeğitim Müdürlükleri’nde sabunları eriterek yeni şekiller verdiklerini ifade edeh Kütük, “Böylece öğrenme isteği olan kadınlarımıza hem eğitim veriyor, hem de aldıkları eğitim sonrası ürettikleri değerleri ekonomiye kazandırıyoruz. Kendi aldıkları ürünleri, tekrardan geri dönüşüm yaptığı objeler üzerine dizayn yaparaktan da çok güzel tasarımlar elde ediyorlar. Ayrıca iş yeri açarak veya sosyal medya üzerinden satış yaparak aile bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar” dedi.

Kursta ayrıca boş zamanlarını değerlendirdiklerini kaydeden kursiyer Ayten Aşkın ise “Çiçekler yapıyoruz, meyveler yapıyoruz, Hem güzel vakit geçiriyoruz, hem aile bütçesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Kursiyer Alev Şen de bu kursa katılmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Kursta çok şey öğrendiğini kaydeden Şen, “Sabun kursunun bana kattığı şey, hem kazanç, hem yenilik, yeni şeyler öğrenmek, kendimi geliştirmek, hem de kendi kazancımı sağlamak çok güzel bir şey. Burada olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
——————————-
– Kurs sınıfından genel
– Genel ve detay çekimler
– Kadınların çalışmaları
– Ürünler
– Röportajlar
Mithat ÜNAL/BOZYAZI(Mersin), (DHA)-

=========================

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı

ARTVİN’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı törenle kutlandı. 

Tören, Halitpaşa Meydanı’ndan Milli İrade Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. 
Ardından Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin ile protokol üyelerinin katılımıyla Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende, kentin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Tören, halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından resmi geçitle sona erdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Tören görüntüleri
-Yürüyüş görüntüsü
HABER KAMERA: ARTVİN, (DHA)

=========================

Bolu Dağı’nda sis

BOLU Dağı’nın D-100 Karayolu geçişinde sis nedeniyle görüş mesafesi bazı kesimlerde 30 metreye kadar düştü.
İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Bolu Dağı’nda sis etkili oldu. Sis nedeniyle D-100 Karayolu’nda görüş mesafesi bazı kesimlerde 30 metreye kadar düştü. Yol kenarındaki sis ikaz lambaları yakılarak görüş mesafesi artırılmaya çalışıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle az sayıda aracın kullandığı yolda, araçlar sis nedeniyle trafikte yavaş ilerledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Sis görüntüleri
-Araç geçişleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

=========================

Farkındalık için yamaç paraşütüyle atlayıp, havada kitap okudular

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, kitap okuma alışkanlığını arttırmak için yapılan etkinlikte gençler yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, 700 metre yükseklikte Alanya manzarasında kitap okudu. 

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Alanya’da paraşütle kitap okuma etkinliği düzenlendi. Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla hazırladığı farkındalık etkinliği kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve lise öğrencileri Yassı Tepe’den 700 metreden yamaç paraşütüyle atlayarak havada kitap okudu. İlk kez uçtukları için oldukça heyecanlı olan öğrenciler, bu etkinlikle okuma bilincini arttırmak istediklerini ifade etti.
Uçuş sonrası konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Valimizin koordinasyonunda kitap okumanın önemine dikkati çekip, çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamaya bilmek adına bugün kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğimizin ismi ‘paraşütte kitap okumak’. Kitap okumak özgürlüktür. Biz de bu özgürlüğü gökyüzünde paraşüt eşliğinde gerçekleştirip, bir farkındalık oluşturmak istedik. Kitapsız büyüyen bir çocuk, susuz büyüyüp gelişen bir ağaca benzer. Biz bunları öğrencilerimiz ile beraber farkındalık oluşturarak çocuklarımızın her zamankinden daha fazla kitap okumalarını sağlamak adına böyle bir etkinlik yaptık. Bu projenin hayata geçmesinde destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
‘BÜYÜK BİR FARKINDALIK YARATMAK İÇİN GÜZEL BİR ETKİNLİK’
Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki Esra Meziyet Bağışlar, çok güzel bir uçuş olduğunu belirtirken, “Büyük bir farkındalık yaratmak için çok güzel bir etkinlik. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum. Paraşüte ilk defa biniyorum çok heyecanlıyım hala” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yamaç paraşütü yapanların genel görüntüleri
– Havada kitap okuyan öğrencinin görüntüleri (Go pro)
– Havada kitap okuyan Hüseyin Er’in görüntüleri (Go pro)
– Hüseyin Er RÖP.
– Esra Meziyet Bağışlar RÖP.
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!