Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kalp krizi geçiren balıkçı öldü

SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde, balıkçılık yapan Süleyman Toğaç (60) 3 tekerlekli bisikletinden indikten sonra fenalaşarak öldü. Süleyman Toğaç’ın kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edildi.

Adapazarı ilçesi Yağcılar Mahallesi’ne sabah saatlerinde 3 tekerlekli bisikleti ile gelen Süleyman Toğaç, bisikletinden inerek araziye girdi. Boş arazide bir anda yere düşen Süleyman Toğaç’ı saatler sonra mahalle sakinleri fark etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen 112 Acil ekibi, Süleyman Toğaç’ın hayatını kaybettiği belirledi. Süleyman Toğaç’ın ilk belirlemelere göre kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Süleyman Toğaç’ın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Olay yeri detay
Ekiplerin çalışmaları detay
Güvenlik kamerası görüntüsü
Caner Durmuşkaya röp.

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

===============================

Reklam Alanı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: Çukurova Bölgesel Havalimanı Mart 2022’de hizmete girecek

HAZİNE ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, altyapı çalışmaları biten Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 2022 yılının Mart ayında hizmete gireceğini açıkladı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise muhalefetin AK Parti iktidarını şehir hastaneleriyle vurmaya çalıştığını kaydederek, “‘Bu hastaneler gereksiz, bu hastaneler kaynak israfı’ dediler. O hastaneler bugün hayat kurtarıyor” dedi.

AK Parti Mersin 7’nci Olağan İl Kongresi Servet Tazegül Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Kongreye; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, miletvekilleri, belediye başkanları ve sınırlı sayıda partili katıldı.

‘ÇUKUROVA HAVALİMANIN AÇILIŞI MART 2022’DE’
Kongrede konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, alt yapı çalışmaları biten Çukurova Havalimanı’nın 2022 yılı Mart ayında açılışının yapılacağının müjdesini verdi. Kente yapılan yatırımlar ve projelere ilişkin bilgi veren Bakan Elvan, “19 yıllık süreçte hayal dahi edemeyeceğimiz yatırımları Mersin’e kazandırdık. Sadece Devlet Su İşleri’ne baktığımızda 172 baraj, gölet ve taşkın koruma gibi projeleri bitirmiş. Karayolları Genel Müdürlüğümüze baktığımızda 18, 19 yıllık süreçte 10 milyar liraya yakın harcama söz konusu olmuş. Sizin merakla beklediğiniz, yıllardan beri konuştuğunuz Sorgun, Aksıfat, Aydıncık ve Pamukluk barajlarını Allah’ın izniyle bu yıl tamamlıyoruz, bu yıl sizlerin hizmetine sunacağız. Merakla beklediğiniz projelerden biri olan Çeşmeli-Taşucu otoyolunda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, projesi yapıldı. İnşallah yakın bir süreçte ihale yapmayı planlıyoruz. Liman-Hal Köprülü Kavşağı 30 yıldan beri konuşuluyordu, tamamladık. Bekirde Köprülü Kavşağı’nı istiyordunuz, önümüzdeki ay ihalesine çıkıyoruz. Akdeniz Sahil Yolu projesinde 4 milyar liranın üzerinde bir harcama gerçekleştirildi. Bugüne kadar 15 tünel ve 44 viyadük tamamlandı. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok beklediğinizi ve sürecin uzadığını biliyorum. Artık bu işi tamamlamakta kararlıyız. Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. 2022 yılı Mart ayında Allah’ın izniyle Çukurova Havalimanı’nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Sağlık alanında hayata geçirilen önemli çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Elvan, 2002’de 2 bin 701 olan yatak sayısını 4 bin 993’e yükselttiklerini de sözlerine ekledi.

‘MUHALEFETİN ELEŞTİRDİĞİ ŞEHİR HASTANELERİ ŞİMDİ HAYAT KURTARIYOR’
Kongrede konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise şunları söyledi:  “Yollar medeniyet dedik, 19 yıl önce AK Parti hükümete gelmeden önce Türkiye’nin yolları, teknolojisi içler acısı bir durumdaydı. Nüfusunun yüzde 75’i internet kullanan bir Türkiye var. Salgın döneminde evlerimizden işlerimizi internetten halledebiliyoruz. Bu iş vizyon işidir. Bir virüs dünyayı dize getirdi. Muhalefet, AK Parti iktidarını şehir hastaneleri ile vurmaya çalıştı. Bu hastaneler gereksiz, bu hastaneler kaynak israfı dediler. O hastaneler bugün hayat kurtarıyor. Pandemiyi en az zararla atlattıysak bu geçmişte sağlığa yaptığımız yatırımların sayesindedir. Gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’yi alt yapıda, sağlıkta, teknoloijide 39’uncu sıradan 9’uncu sıraya yükselttik. Hedefimiz dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girmek. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Ama dedik ki yolları böleriz, Türkiye’yi böldürmeyiz. 18 yıl boyunca vesayet odaklarıyla, kumpaslarla mücadele ederek bu günlere geldik.”
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’ndan, AK Parti Mersin, il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

VALİLİK VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİLER
Bir dizi etkinlik için Mersin’de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan beraberinde, son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdülkadir Özel, AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ile birlikte, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi’nin kente kazandırdığı yatırımlar ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. AK Belediyecilik anlayışının yerel yönetimlere önemli derecede ivme kazandırdığını dile getiren Başkan Gültak, “Bu sayede, bizler Akdeniz’i daha modern bir kent yapma noktasında çalışmalarımızı ivedilikle sürdürürken, başta hükümetimiz olmak üzere siz değerli konuklarımıza desteklerinizi esirgemediğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan da Akdeniz’e katkı sunma noktasında hükümetin desteğinin süreceğini söyledi.
Başkan Gültak, ziyaretin anısı olarak konuklarına hediyelerini takdim etti. Ziyaret sonrası konuklar belediye binasından ayrılarak, Mersin Valiliği’ne geçti. Burada Vali Ali İhsan Su tarafından karşılanan Bakan Elvan ve beraberindekiler, Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra bir süre basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ 

Soner AYDIN/MERSİN, (DHA) 

========================

Bahşiş kutusundaki hırsızlık güvenlik kameralarından tespit edildi 

AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesinde çalıştıkları otelin masaj salonundaki bahşiş kutusunda bulunan parayı çaldığı ihbar edilen Endonezya uyruklu 2 masör ve beraberindeki 2 erkek jandarmanın çalışması sonucu yakalandı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli’den A.Ş. ve M.Ş.U. serbest bırakılırken, Endonezya uyruklu kadınlar S.N. ve K.S. ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kaldı.

Sandıklı’da hizmet veren bir otelde bulunan masaj salonundaki bahşiş kutusu içerisinde bulunan yaklaşık 6 bin liranın 22 Ocak akşamı çalındığı ihbarında bulunuldu. İhbar üzerine harekete geçen Afyonkarahisar Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından otelin güvenlik kameralarında inceleme başlatıldı. JASAT timleri; parayı otelin masaj bölümünde çalışan Endonezya uyruklu kadınlar S.N. ve K.S.’nin aldığını belirledi. Yapılan araştırma sonrasında kadınların otelin arka kapısından çıkarak, kendilerini bekleyen otomobile binip, ayrıldıkları tespit edildi.

4 ŞÜPHELİ ISPARTA’DA YAKALANDI
Aracın kiralık olduğu ve Isparta’da bulunduğunu belirleyen ekipler, Isparta JASAT timiyle irtibat kurdu. S.N. ve K.S. ile kendilerine yardımcı olduğu tespit edilen A.Ş. (22) ve M.Ş.U. (22) adlı erkek şüpheliler yakalandı. Sandıklı nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. A.Ş. ve M.Ş.U. serbest bırakılırken, Endonezya uyruklu kadınlar S.N. ve K.S. ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-4 kişi adliyeye çıkarılırken görüntüsü 

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

========================

Hastalığına rağmen yamaç paraşütünden vazgeçmemişti, kansere yenik düştü

BURDUR’da yaklaşık 1 buçuk yıl önce mide kanserine yakalanan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Burdur İl Temsilcisi ve Yamaç Paraşütü Burdur Spor Kulübü Başkanı Bahri Kılıçaslan (44) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Hastalığına rağmen paraşütle uçmaktan vazgeçmeyen Kılıçaslan, “Uçmak beni motive ediyor, uçmaya devam edeceğim” demişti.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Burdur İl Temsilcisi ve Burdur Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkanı Bahri Kılıçaslan, midesinde zaman zaman meydana gelen ağrıları kontrol ettirmek için 2019 yılı ağustos ayında Antalya’daki özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerin ardından Bahri Kılıçaslan’a, mide kanseri teşhisi konuldu. Kanser teşhisinden sonra kemoterapi tedavisi başlayan Kılıçaslan, uçmaktan vazgeçmedi. Hem il temsilcisi hem de kulüp başkanı olarak yamaç paraşütü yapmaktan ve etkinliklere katılmaktan vazgeçmeyen Bahri Kılıçaslan, kanser tedavisi gördüğü Burdur Devlet Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitirdi. Bahri Kılıçaslan’ın cenazesinin Ağlasun ilçesi Yeşilbaşköy köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

‘UÇMAK BENİ MOTİVE EDİYOR’
Kansere yakalandığı öğrendiği ilk dönemlerde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklama yapan Bahri Kılıçaslan, o dönem arkadaşlarıyla yamaç paraşütü yapmaya gittiğini anlatırken, yamaç paraşütüne olan sevgisini şu sözlerle anlatmıştı:
“1 yıldır yamaç paraşütü yapıyorum. Allah’ın takdiri mide kanseri diye bir hastalığa yakalandık. Doktorlar ‘istirahat et, bağışıklık sistemi düştüğü için dışarı çıkmayacaksın’ dedi. Ama biz bu sporu yıllardır yapıyoruz. Uçmak beni motive ediyor ve adrenalin salgılıyor. Onun için ister istemez uçma isteği oluştu. Arkadaşların yanına gittim. Ben de uçtum. Bana çok büyük faydası oldu. Moral ve motivasyon oldu benim için. Bu tamamıyla moral ve motivasyonla geçen bir hastalık. Kısacası hiçbir şeyi kafaya takmayın. Yamaç paraşütü yapıyorsanız uçun, başka sporları yapıyorsanız yapmaya devam edin. Kesinlikle sosyal etkinliklerinize devam edin. Allah’ın verdiği bu dertten kurtulduktan sonra Burdur’daki paraşütçü arkadaşlarımla uçmaya devam edeceğim. Bizim uçtuğumuzu gören arkadaşlarımız bize moral verdi. Onların bize söyledikleri bizi de motive etti.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Bahri Kılıçaslan’ın uçarken canlı yayını (ARŞİV)
– Bahri Kılıçaslan ile röportaj (ARŞİV)
– Bahri Kılıçaslan’ın Burdur Gölü sahiline inişi (ARŞİV)

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!