Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bartın’da 12 personeli bulunan kuru yük gemisi battı (yeniden)
 
BARTIN’da, kötü hava şartları nedeniyle kıyıya yanaşan kuru yük gemisi batarken ikiye bölündü. Geminin 12 personeli ise filikalara binerek ve can yelekleriyle denize atladı. Filikalar ve denize atlayanlar şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenirken, 6 kişi kurtarıldı, ölen 2 kişi ise bota alındı. 4 denizciyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. 

Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan yük alarak Bulgaristan’a giden Palau bandıralı ‘Arvin’ isimli kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde kötü hava şartları nedeniyle Bartın İnkum açıklarına sığındı. Gemi saat 12.20 sularında bir anda batmaya başladı ve ikiye bölündü. Geminin 12 personeli filikalara binmeye çalışırken, bazıları da can yelekleriyle denize atladı. Geminin battığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirilirken, batan geminin yakınında bulunan gemilerin de kurtarma çalışmalarına katılması istenildi. Ancak şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle gemiye yanaşılamadı. Dalgalar, Sahil Güvenlik botunun üzerini aştı. 

Bunun üzerine Deniz Kuvvetleri’nden yardım istendi. Bölgeye Zonguldak’ın Ereğli ilçesinden bir firkateyn hareket etti. Helikopter de istenirken, kötü hava şartları nedeniyle arama çalışmalarına katılamadı. Batan geminin personelinin bulunduğu 2 filika ve denize atlayanların Güzelcehisar sahiline sürüklendiği belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucu 2’si Rus, 10’u Ukrayna uyruklu 12 personelden 6’sı kurtarılırken, ölen 2 kişinin ise cesedi Sahil Güvenlik botuna alındı. 4 kişinin kurtarılması için ise çalışmalar devam ediyor. 
Bölgede kurtarma çalışmalarını takip ederek, ekipleri yönlendiren Bartın Valisi Sinan Güner, batan ‘Arvin’ isimli geminin Palau bandıralı olduğunu açıkladı. Geminin kötü hava şartlarından kaçmak için bölgeye sığındığını belirten Vali Güner, “Limanımıza gelmek üzere hareket etmiş bize beyan edilmiş bir gemi değil. Bu gemi bu kötü hava şartlarından kaçmak için sığınmış. Geminin adı ‘Arvin’, Palau bayraklı. Kalkış limanı Poti Gürcistan. Varış limanı Bulgaristan. Kuru yük gemisi, 114 metreye, 14 metre boyu ve eninde bir gemi.ö dedi. 

6 KİŞİ KURTARILDI 
Bartın Valiliği tarafından ise şu açıklama yapıldı: 
17 Ocak tarihinde Saat 12.20 sıralarında Arvin isimli Palau bandıralı kuru yük gemisi kötü hava şartları nedeniyle ilimiz sınırlarında İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle batmıştır. Gemide bulunan 10 Ukrayna 2 Rus uyruklu olduğu öğrenilen 12 gemi personelini  kurtarma çalışmaları, karadan ve denizden çok kötü hava şartlarına rağmen devam etmektedir. Şu ana kadar Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait bot tarafından 6 kişi sağ, olarak denizden çıkarılmıştır. Diğerlerinin aranmasına devam edilmektedir. 

PALAU BİR OKYANUSYA ÜLKESİDİR
Palau ya da resmî adı ile Palau Cumhuriyeti, bir Okyanusya ülkesidir. Papua Yeni Gine’nin kuzeyindedir. 1994 yılında ABD himayesinden çıkmıştır. Yerli halk dilinde adı ‘Belau’dur. Büyük Okyanus’un güneyinde bulunmaktadır. Cumhuriyet toplam 250 adadan oluşmaktadır. 

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA) 

Reklam Alanı

======================

Trafik polisleri, kumanyalarını kağıt toplayıcısına verdi

ANTALYA’da sokağa çıkma kısıtlamasında devriye gezen trafik polisleri, çöp konteynerinden kağıt toplayan vatandaşa kendi kumanyalarını verdi. O anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili devriye görevi yapan trafik ekibi, Kepez ilçesi Dokuma Mahallesinde çöp konteynerinde kağıt ve karton arayan vatandaşı görünce yanında durdu. Genç adamla kısa süre konuşan polis, kumanyalarını kağıt toplayan gence verip bölgeden ayrıldı. Kağıt toplayıcısı, içinde yemek bulunan poşeti, sonra yemek için kağıt topladığı araca astı
Bir vatandaşın cep telefonuyla çekip kaydettiği o anlar, sosylal medyada paylaşıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Polisin kumanyasını alan toplayıcının görüntüsü
HABER: Adem AKALAN- KAMERA: ANTALYA, (DHA)

=======================

Yaralı kuşa polis şefkati
 
ANTALYA’nın Demre ilçesinde trafik polisleri, yolda yaralı olarak buldukları ‘Karabağa’ kuşunu korumaya alarak, tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği görevlilerine teslim etti. Karabağa kuşu tedavi edilmek üzere Finike’ye götürüldü.

Demre İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik timinde görevli trafik polisleri Ahmet Çimen ve Ferdi Taşdemir, dün akşam devriye görevi yaparken Çayağzı Limanı yolu ortasında bir kuşa rastladı. Kuşun sağ ayağından yaralı olduğunu ve uçamadığını tespit eden polisler, hayvanı Demre Polis Merkezi’ne götürdü. Polis memurları yaralı kuşu satın aldıkları balıklarla besleyip, ısıttı. Kuşla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Finike Şefliği’nden yardım isteyen polisler, kuşu Finike’den gelen görevliye teslim etti.

Demre Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polisleri Ahmet Çimen ve Fevzi Taşdemir, “Devriye görevi yaparken bir anda yolda yaralı bir kuşun çırpındığını gördük. Hemen durarak arabamıza aldık. Polis merkezine getirerek önce sağ ayağındaki yarasına pansuman yaptık. Yara nedeniyle uçamıyordu. Onu baktık, besledik. Görevliye teslim ettik. Noel Baba Kuş Cenneti’nde yaşayan ‘Karabağa’ adlı su kuşu olduğunu öğrendik. Karabağa’nın kışın koyu renkli, yazın ise farklı renklere büründüğünü öğrendik. Dileğimiz tedavi edilerek tekrar Demre’ye dönmesi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kuşun görüntüsü
HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!