Reklam Alanı
Reklam Alanı

DİJİTAL PARA DOLANDIRICILIĞI İDDİASIYLA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 11 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

-13 ŞÜPHELİ HAKKINDA İSE 50 BİN LİRA GÜVENCE BEDELİ ÖDEMEK ŞEKLİNDEKİ ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANDI

Haber: Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) Dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile para toplayıp ‘Piramit yapı’ sistemi kuran ve milyonlarca liralık dolandırıcılık gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 27 şüpheliden 11’i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Hakimlik 13 şüpheli hakkında 50 bin lira güvence bedeli ödemek şeklinde, 3 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirlerini uyguladı. 
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen 27 şüpheli burada savcılığa ifade verdi. Savcılık, ifadesinin alınmasının ardından 12 şüpheliyi “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” ve “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Örgüt üyesi oldukları tespit edilen 12 şüphelinin “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan güvence miktarını yatırmak şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanması şeklinde hakimliğe sevk eden savcılık, yine örgüt üyesi olan 3 şüpheli hakkında da aynı suçtan yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbiriyle hakimliğe sevk etti. 

11 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Hakimlik 11 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 12 şüpheli hakkında ise 50 bin lira güvence bedeli ödeme şeklindeki adli kontrol tedbirini uyguladı. 3 şüpheli hakkında yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulayan mahkeme 1 şüpheli hakkında ise hem 50 bin lira güvence bedeli ödemek hem de yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. 

NE OLMUŞTU
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında bir şirketin 2016-2017 yılları arasında dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para toplama yöntemi ile dolandırıcılık faaliyeti yürütüldüğü öğrenilmişti. Söz konusu şirket hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından ayrı ayrı raporlar tanzim edildiği, raporlarda şüphelilerin birlikte hareket ettikleri yönünde bilgilerin bulunduğu, şüphelilerin ‘Piramit yapı’ kurduğu ve vatandaşlardan para toplayarak haksız kazanç temin edildiği ifade edilmişti.
 
MİLYONLARCA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİLER
Yürütülen soruşturma kapsamında 328 mağdurdan 1 milyon 270 bin 779 euro, 12 bin dolar ve 4 milyon 177 bin 324 lira haksız kazanç elde edildiği tespit edilmişti. Soruşturma dosyası içerisinde çok sayıda mağdurun olması ve bu mağdurların birçok ilde ikamet etmesi nedeniyle adres tespitlerinin ve müşteki olarak ifadelerinin uzun sürmesi, şüphelilerin yurt dışında olması ve şüphelilerin banka hesap hareketlerinin zaman alması nedeniyle soruşturma ile ilgili operasyon planlaması günümüze kadar sürmüştü.
İstanbul merkezli 15 ilde yapılan operasyonda milyonluk vurgun yaptığı iddia edilen 27 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Görüntü dökümü
——————-
Şüphelilerin sevki
Binadan görüntü
Gözaltı araçlarından görüntü

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!