Reklam Alanı
Reklam Alanı

Diyarbakır’da, 6 bacaklı doğan kuzu ilgi odağı oldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DİYARBAKIR’ın Çınar ilçesinde, 6 bacaklı olarak doğan ve sağlıklı bir şekilde yürüyen kuzu, mahallelinin ilgi odağı oldu. Kuzunun sahibi Mahsum Bulut, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirterek, “Amcalarıma, onların çocuklarına ve babamlara söyledim onlar da daha önce görmemiş. Kuzuyu satmayı düşünmüyorum” dedi.

Çınar ilçesine bağlı kırsal Düzova Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Mahsum Bulut’un koyunlarında biri, ikisi boyun kısmından olmak üzere 6 bacaklı bir kuzu dünyaya getirdi. Bulut, sağlığında bir sorun bulunmayan kuzuyu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. İlk defa böyle bir durumla karşılaşan Bulut, mahalleliye durumu anlattı. Mahsum Bulut, görenlerin ilgi odağı haline gelen kuzusunu satmayı düşünmüyor. 

‘DOĞUMDA TERS OLARAK DOĞDU’

Kuzunun yaklaşık 20 gün önce doğduğunu ve şu ana kadar herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden Bulut, “Doğumda ters olarak doğdu. Biz de müdahale ettik. Yavru dünyaya gelince, baktığımızda altı bacaklı olduğunu gördük. Allah’ın mucizesidir. Biz ilk defa 6 bacaklı bir hayvan gördük. Amcalarıma, onların çocuklarına ve babamlara söyledim. Onlar da daha önce görmemiş. Köylülerden büyük ilgi gördü. Veteriner falan hiç gelmedi, biz de söylemedik. Durumu şu an gayet iyi. Sütünü içiyor. Sağlığı da yerinde. Ne olacağını şu an bilmiyoruz. Ben kendimi bildiğimden beridir hayvancılıkla uğraşıyoruz. Köylüler de şaşırdı. Satmayı şu an için düşünmüyoruz” diye konuştu.

6 bacaklı hayvanı gören mahalleli İslam Ertem de, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını dile getirerek, “Böyle bir şeyin olması mucize. Hayvanı çok sevdim. 6 bacaklı olduğundan fotoğraf çektirdim” dedi.

Görüntü Dökümü
——-

Reklam Alanı

Muhabir Serhat Özdemir’in anonsu

Kuzudan detay

Kuzunun dolaşması

Mahsum Bulut ile röportaj

Kuzuyla ilgilenen köylüler

Kuzuyla fotoğraf çekilmesi

İslam Ertem ile ropörtaj

Genel ve detay

Haber-Kamera: Serhat ÖZDEMİR-Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!