Dolar 9 TL’yi aştı

DOLAR

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından rekor seviyelerine yükselen dolar/TL, bugün akşam saatlerinde Erdoğan’ın Suriye açıklaması sonrası bir rekor daha kırarak uluslararası piyasada 9 TL’yi aştı.

Haftaya yükselişle başlayan dolar akşam saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Güne 8,9694 liradan başlayan dolar, Erdoğan’ın Suriye ile ilgili yaptığı açıklama sonrası uluslararası piyasada 9.0152 seviyesine geldi. Euro/TL ise 10,4211 seviyelerinde işlem gördü.

MUHALEFETTEN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sorumluluklarınızdan belki kaçabilirsiniz. Ama sorumluluktan kaçmanın sonuçlarından kaçamazsınız. ‘Faiz indiriminin TL’deki değer kaybına etkisi yok’ dendiği gün, döviz kurlarının verdiği cevap.”

İNCE: ERDOĞAN TEKRAR SEÇİLİRSE DOLAR 20 TL OLUR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise ‘Erdoğan seçilirse  dolar 8-10 TL olur’ açıklamasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“2018’de Erdoğan seçilirse dolar 8-10 TL olur demiştim. 1 dolar 9 TL oldu. Erdoğan tekrar seçilirse dolar 18-20 TL! At fav’a bekle! Millettin kaderi, milletin elindedir.”

BABACAN: YİNE ERDOĞAN KONUŞTU, TÜRK LİRASI YİNE DEĞER KAYBETTİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Dolar, 9 TL’yi gördü!” haberlerini değerlendirdiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilerin işine karışmak gibi olmasın ama dolar 9 lira ise doğru başlık şu olmalı: Yine Erdoğan konuştu, Türk lirası yine değer kaybetti.”

İYİ PARTİLİ ERDEM: DEĞİŞİM YÜKLENİYOR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Merkez Bankası başkanı “Kurun faiz indirimiyle alakası yok” dedi, 1 Dolar 9TL olarak tarihi zirveyi gördü! MB başkanı Sn. Kavcıoğlu odasını toparlamaya başlamıştır heralde. Değişim, yükleniyor…” ifadelerini paylaştı.

Kaynak: Sözcü

Exit mobile version