Reklam Alanı
Reklam Alanı

Düğün yemeğini Afrika’da verdiler

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA)- AMASYA’da bu yaz evlenecek olan Merve Kara (28) ve Burak Koçak (30) çifti, düğünlerinde verecekleri yemeğin parasını bir dernek aracılığıyla Afrika ülkesi Uganda’da ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Afrika’ya iftar sofrası’ kampanyasına katılan çiftin bağışıyla 300 kişiye iftar verildi.
Amasya Belediyesi’nde görevli Merve Kara ve Burak Koçak çifti bir süre önce evlilik kararı aldı. 7 Temmuz’da dünya evine girecek çift düğünlerinde vermek istediği yemeğin parasını bir dernek aracılığı ile Uganda’da ihtiyaç sahiplerine bağışladı. ‘Afrika’ya iftar sofrası’ kampanyasına katılan çiftin bağışıyla 300 kişiye iftar verildi. İftar görüntülerinin ulaştırıldığı çift, mutluluk yaşadı. 
‘DÜĞÜNLERDE YEMEKLER ZİYAN OLUYOR’
Görüntüleri izleyince duygulandığını belirten Burak Koçak, “Düğünümüz için organizasyon yapmıştık. Düğün yemeğimizi de Yesevi Derneği aracılığıyla Afrika Uganda’daki Müslüman kardeşlerimize gönderdik. Onlar aracılığıyla güzel bir niyetimiz oldu. Onun içinde çok mutluyuz, huzurluyuz. Herkesin bu şekilde yapmasını da isteriz. Çünkü bazı yemekler düğünlerde ziyan oluyor. Şimdi ise en azından oradaki Müslüman kardeşlerimizin kalplerine dokunmuş oluyoruz. Yüzlerindeki gülücükler bize yetiyor. Bir Ramazan günü olması da bizim için ayrıca çok güzel oldu” dedi.
‘HERKESİ KAMPANYAYA DAVET EDİYORUZ’
Bağışın ardından duyduğu huzuru anlatan Merve Kara ise, “O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Benim hiç aklımda böyle bir şey yoktu. Nişanlım söyleyince biz de çok mutlu olduk ve böyle yapmaya karar verdik. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Böyle güzel kalpli bir nişanlım olduğu için ayrıca mutlu oldum. Herkesi bu gibi kampanyalara katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Yesevi Yardım Hareketi Derneği Karadeniz Bölge Sorumlusu Engin Keşoğlu ise genç çifte tebriklerini iletti. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!