Reklam Alanı
Reklam Alanı

Düzce’de Melen Çayı’nda kurtarma tatbikatı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- DÜZCE İtfaiye Müdürlüğü’nün su altı ekibi boğulma olaylarına karşı Melen Çayı’nda tatbikat yaparak, bir kişiyi kurtardı.  
Karadeniz’e kıyısı bulunan ve içerisinden çok sayıda çay, nehir ve dere geçen Düzce’de boğulma olayları her yaz ayında sık sık yaşanıyor. Boğulma olaylarına karşı Düzce İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 30 kişilik ‘Su Altı ve Üstü Arama ve Kurtarma’ ekibi kuruldu. Ekipler yaşanması muhtemel boğulma olaylarına en hızlı şekilde müdahale etmek ve hayat kurtarmak için tatbikatlarına devam etti. Tatbikatta senaryo gereği Melen Çayı’na düşen ve çırpınarak yardım isteyen bir kişinin yanına botla gidilerek, dalgıçlar suya atladı. Ekipler tarafından bota alınan kişi daha sonra sedyeye konularak vinçli itfaiye aracıyla yukarı çekilerek karaya çıkarıldı. 
EKİPLERİMİZİ HAZIR TUTUYORUZ 
Tatbikat hakkında bilgi veren Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, “Belediyemiz bünyesinde bulunan arama kurtarma ekiplerimizin iç ve dış sularda aktif olarak görev aldığında sorun yaşamaması ve hazır bulunması için belirli periyotlarda tatbikatlar yapıyoruz. Böylelikle personelimiz ve ekipmanlarımızı test ediyoruz. Tatbikata katılan personelin verilen görevleri harfiyen yerine getirmesi bizi mutlu etti” dedi. 
FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!