Reklam Alanı
Reklam Alanı

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde, şehitler anıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

EDİRNE’de, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yılında  Asker Hastane Şehitliği’nde düzenlenen törenle şehitler anıldı.

Edirne’de, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yılında, Çanakkale’den sonra Türkiye’nin ikinci büyük şehitliği olan Asker Hastanesi Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve gaziler, kamu kurumu müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Anıta çelenk sunumuyla başlayan anma töreninde, saygı duruşunda bulunulup, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Ekrem Canalp tarafından şehitlik defterinin imzalanması ile devam eden törende İl Müftüsü Alettin Bozkurt, şehitler için dua etti. Duaların okunduğu törende daha sonra protokol, şehitliği gezip kırmızı karanfiller bıraktı.

Törende Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Tarihimiz boyunca vatanımızı muhafaza altında tutabilmek için sürekli şehitler vermek zorunda kaldık. Bugün burada bulunmuş olduğumuz kutsal mekanın da sembolize etmiş olduğu mana aynen bu şekildedir. Bu vatanı vatan olarak tutabilmek, bizlerin bağımsız bir ülke ve devlet içerisinde ve al bayrağın altında bağımsız bir ruhla yaşayabilmemizi temin etmek için buradaki şehitlerimiz canlarını feda ettiler. Bu şehitlikleri gezerken hepimizin içerisinde uyanması gereken duygu şu olmalıdır; geçmişte bizim atalarımız bu vatan için kendilerini feda ettiler. Eğer bir gün vatan için bize de benzer şekilde görev icap ederse hepimizin bu vatan için gerektiğinde canlarımızı feda etmeye hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor. Bu sadece kendimiz için değildir; bizden sonra gelecek evlatlarımız ve torunlarımız için de hepimizin üzerine bir vecibedir. Bu şehitliğin bende uyandırmış olduğu duygu ve düşünce esasen budur” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
– Vali Ekrem Canalp’in tören alanına gelişi
– Tören alanından ve protokolden detay
– Anıta çelenk sunulması
– Saygı duruşu ve saygı atışı yapılması
– İstiklal marşı
– Vali Ekrem Canalp’in anı defterini imzalaması
– Şehitler için dua okunması
– Şehitliğin gezilmesi ve karanfil bırakılması,
– Vali Ekrem Canalp açıklaması
– Şehitlikten genel detay

Haber – Kamera: Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!