Reklam Alanı
Reklam Alanı

Edirne’de kadınlar bisikletlerini süsleyip, tura çıktı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Olgay GÜLER/ EDİRNE, (DHA)- OTOMOBİLSİZ kentler için bisiklete dikkat çekmek isteyen kadınlar tarafından Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Edirne’de çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye’de ilk olarak 2013 yılında İzmir’de ‘Sema Gür’ isimli kadının girişimi ve bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlayan ve bu tarihten itibaren her sene düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliğinin Edirne’de bu yıl 5’incisi gerçekleştirildi. Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında kent merkezindeki Atatürk Anıtı’nda buluşan kadınlar, çiçekler ve çeşitli süs eşyalarıyla süsledikleri bisikletleriyle Edirne sokaklarında bisikletin de var olduğunu belirtmek için tur attı.
Edirne Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Esranur Demircan, turun bu yıl dünyada 30 ülkede toplam 120 şehirde gerçekleştirildiğini söyledi. Demircan,”Amacımız bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasın dikkat çekmek, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek” dedi.
Demircan, kadın ve erkeklerin toplumda aynı hak ve yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatarak, “Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını istiyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!