Reklam Alanı
Reklam Alanı

(Ek bilgilerle) İstanbul merkezli 3 ilde kripto para dolandırıcılığı operasyonu: 8 gözaltı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA) – İSTANBUL merkezli 3 ilde, 12 milyon liralık “kripto para” dolandırıcılığı yaptığı belirlenen şebekeye düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 3 ilde yaklaşık 12 milyon liralık “kripto para” dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ŞEBEKENİN DOLANDIRICILIK SİSTEMİ ORTAYA ÇIKTI
Polis ekipleri tarafından yapılan detaylı araştırmalarda şebeke üyelerinin, bir internet sitesi üzerinden “kripto para” ,Bitcoin ve Etherium hesabı açarak, bu hesaplardan kripto para alım-satım işlemi yapabilmek amacıyla başka şirketlerin hesabına havale/eft yaptıkları, belirli bir süre sonra internet sitesi üzerinden hesap açan mağdurların hesaplarının askıya alınarak, bahse konu kripto paraların mağdurların bilgisi ve rızası dışında başka cüzdanlara transfer edildiği tespit edildi. Şebeke üyelerinin bu yolla yaklaşık 8,5 adet Bitcoin, 576 adet Etherium ve 35 bin dolar ve 12 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!