Reklam Alanı
Reklam Alanı

Elektrik direği, 7 yıldır leyleklerin yuvası

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)- EDİRNE’nin Keşan ilçesindeki aynı elektrik direği, 7 yıldır leyleklerin yuvası oldu. Duru Sokak üzerindeki elektrik direğinde bulunan yuvada ise 1’i kuluçkada 2 leylek konaklıyor.
Göçmen kuşlar için önemli duraklardan ve kuluçka alanlarından Keşan’da, ilkbaharla birlikte leyleklere ev sahipliği yapılıyor. Leylekler, ağaçlara ve elektrik direklerine yuva yapıyor. Aşağı Zaferiye Mahallesi Duru Sokak’taki elektrik direğine 7 yıldır yuva yapan leylekler ise ilgi odağı oldu. Bu yıl elektrik direğinde bulunan yuvada 1’i kuluçkada 2 leylek konaklıyor.
Mahalleliden Ümmügül Yalçınkaya, leyleklerin 7 yıldır aynı elektrik direğinde bulunan yuvada konakladıklarını belirterek, “7 yıldır devamlı geliyorlar. Yuvaları burada. Geleli 1 ay oldu. Onlar buraya gelince seviniyoruz” dedi.
‘BURANIN MASKOTU OLDULAR’
Eşi İsmet Yalçınkaya ise leyleklerin bu yıl da yuvalarına geri döndüğünü dile getirip, “Tam mevsiminde yine buraya geldiler. 7 senedir misafirimiz oluyorlar. Mayıs ayına doğru gelip, ağustos ayında gidiyorlar. Şu an kuluçkaya yattılar. 1 aya kadar da yavrulayacaklar. Yine buranın maskotu oldular. Sevimli hayvanlar, kimseye bir zararları yok. İnsanların da dikkatini çekiyorlar. Onlar bizim seneden seneye misafirimiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!