Reklam Alanı
Reklam Alanı

Eşini öldürmekten yargılanan eğitimci: Silahla beni vurup, intihar etti

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- IĞDIR’da geçen yıl boşanma aşamasındaki öğrenci eşi Ebru Aras’ı (24) öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan eğitimci Umut Aras’ın (30) yargılanmasına devam edildi. Sanık Aras, savunmasında “Silahla önce beni vurdu, sonra intihar etti. Boşanmak istediğim birini neden vurayım?” diyerek tahliyesini istedi. Ebru Aras’ın acılı annesi Necla Öcüm ise kızının sürekli şiddet gördüğünü ve darp raporunun bulunduğunu söyledi.
Olay, Ocak 2020’de Iğdır’ın Kazım Karabekir Caddesi’nde meydana geldi. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi 3 aylık hamile Ebru Aras, şiddetli geçimsizlik nedeniyle Doğubayazıt Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı olan 4 yıllık eşi Umut Aras’la boşanma aşamasına geldi. İddiaya göre, evde çıkan tartışma sırasında Umut Aras, üzerinde taşıdığı tabanca ile genç kadına ateş etti. Ebru Aras, kanlar içinde yere yığılırken, Umut Aras ise bu kez silahı göğsüne dayayıp tetiği çekerek intihar girişiminde bulundu. Bir çocuk annesi Ebru Aras ölürken; hastaneye kaldırılan Umut Aras ise tedavisinin ardından tutuklandı. Umut Aras hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan dava açıldı.
Ebru Aras’ı öldürme suçuyla yargılanan Umut Aras Iğdır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Ebru Aras’ın Mersin’de yaşayan ailesi davaya Mersin Adliyesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yönetimi ile katıldı.
İNTİHAR ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ
Duruşmada söz verilen sanık Umut Aras, “Aramızda boşanma süreci vardı. Çocuğum için gönderdiğim paraları biriktirip silah almış. Silahla önce beni vurdu sonra intihar etti. Boşanmak istediğim birini neden vurayım? Bir yıldır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum” dedi.
ACILI AİLE EN AĞIR CEZAYI İSTEDİ
Duruşmada söz alan Ebru Aras’ın annesi Necla Öcüm ise kızının sürekli şiddete maruz kaldığını, daha önce aldığı darp raporlarının bulunduğunu ve sanığın ne çocukla ne de kendisi ile ilgilenmediğini söyledi. Öcüm, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Tarafları dinleyen mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. Sanık Umut Aras’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!