Reklam Alanı
Reklam Alanı

Eski hükümlü İşkur desteği ile kendi işini kurdu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS’in Ahlat ilçesinde eski hükümlü Mecit Taş (49), Adalet Bakanlığı tarafından eski hükümlülerin tahliyeden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik yürüttüğü projelerden yararlanarak İşkur desteği ile kendi işini kurarak, hayvancılık yapmaya başladı.
İlçeye bağlı Saka köyünde yaşayan, işlediği bir suçtan dolayı ceza infaz kurumunda cezasının bir kısmını tamamladıktan sonra denetimli serbestlik tedbiri ile tahliye olan Mecit Taş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yönlendirmesi ile ‘Girişimcilik sertifikası’ aldı. Taş, bu belge ile İşkur’a başvurarak 4 büyükbaş hayvan aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Cumhuriyet Savcısı Ali Can Yabul, Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya ve İşkur İl Müdürü Mücahit Gülmez de projeyi yerinde görmek üzere Taş’ı yaşadığı köyde ziyaret etti.
Cumhuriyet Başsavcısı Akdoğan, hayvan yetiştiriciliği konusunda 12 eski hükümlüye kurs verdiklerini söyledi. Başsavcı Akdoğan, “Mart ayında yapmış olduğumuz Koruma Kurulu toplantımızda ‘Hayvan Yetiştiriciliği’ kursuna katılan 12 eski hükümlümüze sertifikalarını verdik. Benzeri projelerimiz önümüzdeki dönemde artarak devam edecek. Projelere desteklerinden dolayı İş Kurumu İl Müdürü Mücahit Gülmez’e ve personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.
İşkur İl Müdürü Mücahit Gülmez ise, “İşkur olarak 44 bin 100 TL’lik hibe desteği ile verdiğimiz desteğin 2 yılda 7 büyükbaş hayvana çıktığını görmekteyiz. Kurum olarak bu tür desteklerimiz devam edecek. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
DEVLETİN DESTEĞİNDEN TÜM ESKİ HÜKÜMLÜLER FAYDALANMALI
Hibe desteği alarak kendi işletmesini kuran Mecit Taş da yetkililere teşekkür ederek, “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yönlendirmesi ve aldığım eğitimler sonucu İşkur desteği ile devletimizin verdiği 44 bin 100 TL hibe ile 4 adet büyükbaş hayvan aldım. 2 yılda yavrulayan hayvanlarımın sayısı bugün 7’e yükseldi. Cezaevine girmeden de köyümde çiftçilik ve hayvancılık yapıyorum. Bu destekle ailemin de geçimini sağlıyorum. Devletimizin bu karşılıksız hibe desteğinden yeniden bir başlangıç yapmak isteyen tüm eski hükümlülerin faydalanmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!