Reklam Alanı
Reklam Alanı

Eskişehir’de hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye düştü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ESKİŞEHİR’de, kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesiyle birlikte yollar buz tuttu. Sabah saatlerinde sokağa çıkanlar zor anlar yaşarken, düşerek yaralanan 9 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Eskişehir’de iki gün aralıkla etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Eskişehir’de hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü. Meteoroloji verilerine göre hissedilen sıcaklık ise sıfırın altında 10 olarak ölçüldü. Eskişehir Valiliği, etkisini sürdürecek olan soğuk hava nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarılarda bulundu.

9 KİŞİ DÜŞEREK YARALANDI
Kar yağışının ardından etkili olan soğuk, yaya kaldırımlarında buzlanmayı meydana getirdi. Belediye ekipleri, sabah saatlerinden itibaren yollarda ve yaya kaldırımlarında temizlik çalışmasına başlarken, buzda kayıp düşerek yaralanan 9 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Alışveriş yapmak için dışarı çıktığını ifade eden Ahmet Yılmaz, buzda kayıp düşmemek için tutunarak yürüdüğünü söyledi. Eskişehir’in geçmiş yıllara göre daha az soğuk olduğunu anlatan Yılmaz, “Aslında Eskişehir’in havasına göre soğuk değil. Bu zamanlarda Eskişehir’in eksi 27 derece olduğunu gördüm. Eskişehir’e gelen öğrenciler gelince şaşırıp, ‘Kulağımız, burnumuz soğuktan düştü’ derlerdi. Buzda düşmemek için tutunarak yürüyorum. Daha yaşlılar ise ayakkabılarına çorap geçiriyorlar” diye konuştu.  Ali Zümrüt ise, “Bu yıl kar ilk defa yağdı. Hanımla yürüyüş yapıyoruz. Düşmemek için hanım bana tutunuyor. Az önce kaydı, az daha düşüyordu” dedi.
Sebahat İlker ise maske ve siperlikle yürümenin daha da zor olduğunu ifade ederek, “Hava sıcaklığı normal ama yerdeki buzlardan dolayı yürümekte zorluk çekiyorum. Maske ve siperlik de olunca yürümek daha zor oluyor. Siperliğimi devamlı siliyorum. Düşmemek için çivili ayakkabı kullanmaya çalışıyorum. Kendimi sıkarken de dizlerim ağrıyor” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Buz kaplı yollarda yürüyenler
-Kaldırımdan inerken düşenler
-Bere ve Kaşkol giyenler
-Saçaktan sarkan buz
-Belediye ekiplerinin kaldırımlardaki buzları temizlemesi
-Halk röportajları
-Şehir merkezi buz kaplı kaldırımlar ve yollar
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!