Reklam Alanı
Reklam Alanı

Evcil hayvan kuaföründen site yönetimine suç duyurusu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eda Ebru NANECİ / İZMİR, (DHA)- İZMİR’in Karşıyaka ilçesindeki bir sitede 7 yıldır evcil hayvan kuaförü olarak hizmet veren Eser Alaş (34), sahiplendikleri engelli ve yaşlı köpeklerin açık alanda gezdirilmesine, yeni site yönetiminin izin vermemesi üzerine suç duyurusunda bulundu.
Karşıyaka ilçesi Mavişehir Mahallesi’ndeki özel bir sitede evcil hayvan kuaförü işleten Eser Alaş, gönüllü olarak koruma altına aldıkları engelli ve yaşlı köpeklerin açık alanda gezmesine, site yönetimi tarafından alınan bir karar nedeniyle izin verilmemesine tepki gösterdi.
Tasmasıyla dolaştırdıkları hayvanları güvenlik görevlilerinin sopalarla uzaklaştırdığını iddia eden Alaş, Karşıyaka Belediyesi, Tarım ve Orman Karşıyaka İlçe Müdürlüğü ile Bostanlı Polis Merkezi’ne suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
HAYVAN KAFE VE KUAFÖRÜNE TEPKİ
Sitenin bahçe katını 7 yıl önce hayvan kuaför ve kafesi yapmak için kiraladığını belirten Eser Alaş, o zaman köpek gezdirmek yasak değildi. 1 yıl önce yeni seçilen site yönetimi, bu kuralı değiştirdi. Taşınmak ise bizim için sorun. Bölgede tanınan bir işletmeyiz ve sabit müşterilerimiz var. Şimdi hayvan sevmeyenler, engel olmaya çalışıyor. Yasal süreci başlattık. Sokakta yaşayan canlara ait  dışkıları toplayıp, kapımıza hatta üzerimize atıyorlar. Kapımızın önüne banklar koyup, çıkışımızı engelliyorlar. Gönüllü yaşlı ve hasta hayvanları sahipleniyoruz. Canları gezdirdiğimiz alanı temizliyor ve topluyoruz. Buna rağmen köpek gezdirmek istediğimizde müdahale ediliyor, küfürlere maruz kalıyoruz. Özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilen arkadaşımız da var. Koruma altına aldığımız köpekleri taş, sopa, süpürge fırlatarak korkutuyorlar” ifadelerini kullandı.
‘BUGÜNE DEK HİÇ ŞİKAYET ALMADIK’
İşletme çalışanlarından Kerim Temir (25) hava alıp, tuvalet ihtiyacını gidermesi için köpeklerini bahçeye çıkarttıklarında tepkiyle karşılaştıklarını belirtti. Temir, “Yanımızda poşetlerle geziyoruz, temizliğimizi zaten yapıyoruz. Burada desteğe ihtiyaç duyan engelli ve yaşlı köpekleri de sahipleniyoruz. Şahsıma hakaretlerinden dolayı sitenin güvenlik görevlileri hakkında ayrıca şikayetçi oldum” iddiasında bulundu.
Bir diğer kafe ve kuaför çalışanı Sever Alaş’da (42), 7 yıldır hizmet verdikleri sitede bugüne  kadar şikayet almadıklarını ancak yeni yönetimle birlikte sorun yaşadıklarını söyledi. Üzgün olduğunu vurgulayan Alaş, “Köpekler psikolojik baskı altında. İzmir gibi bir yerde Mavişehir’in göbeğindeki  bir sitede buna maruz kaldığımız için üzgünüz. Burası imar planında ‘otopark’ görünüyor. Bize, mobing uygulanıyor. Oysa sitede çok sayıda evcil hayvanı olan kişi var” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!