Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fabrikadaki patlamada ölen üretim operatörü iş güvenliği uzmanı ile tartışmış

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Derya EVREN- Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA’daki kimya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 2 çocuk babası Özkan Deniz (43), son yolculuğuna uğurlandı. Deniz’in arkadaşı Hüseyin Solger, “Sohbetlerimiz sırasında fabrikanın iş güvenliği konusunda gerekli önlemleri almadığını söylüyordu. Hatta bir arızayı sürekli tamir ettiğini ve bu sebepten iş güvenliği uzmanıyla ‘Neden yaptırmıyorsunuz’ diyerek tartıştığını söylemişti” dedi.
Kestel ilçesi Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’nde dün saat 12.30 sıralarında deri ve tekstil yan ürünlerine kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada, üretim operatörü Özkan Deniz hayatını kaybetti, fabrika çalışanları Neslihan Özlem, Ali Bora Onat ve Kevser Keskin ile yan fabrikadaki 3 kişi yaralandı. Patlama sırasında sızan gazdan ise 24 kişi etkilendi. Deniz’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
‘ASIL SEBEP NEDİR, BİLMİYORUZ’
Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından teslim alınan Özkan Deniz için bugün Mutlular Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye yakınları ile akrabaları katıldı. Deniz’in arkadaşı Hüseyin Solger, şunları söyledi:
“Sohbetlerimiz sırasında fabrikanın iş güvenliği konusunda gerekli önlemleri almadığını söylüyordu. Hatta bir arızayı sürekli tamir ettiğini ve bu sebepten iş güvenliği uzmanıyla ‘Neden yaptırmıyorsunuz’ diyerek tartıştığını söylemişti. Hatta bu sebepten işten ayrılmayı bile düşünmüştü. Ailesinin şikayetçi olup olmayacağını bilmiyorum ama ortada bir ölüm var. Eğer bir usulsüzlük bir ihmal varsa gereken yapılacaktır. Bilgi almak için fabrikaya gittik, iş yeri sahibi ile avukat gaz patlaması olduğunu söyledi. Fakat asıl sebebi nedir? Bilmiyoruz. Ben de 17 senedir kimya sektöründe çalışıyorum. Gerekli tedbirler alınmış mıydı, makinelerin kontrolleri yapılmış mıydı? Bunları araştırıp ailesine gereken desteği vereceğiz.”
Deniz’in cenazesi namazın ardından Hürriyet Mezarlığı’na defnedildi. Bu arada 6 yaralının hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!