Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fed politika faizini yüzde 0.00 – 0.25 aralığında sabit tuttu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 18 Mart (DHA) –  ABD Merkez Bankası (Fed)  Fed, beklendiği gibi politika faizini yüzde 0.00 ile yüzde 0.25 aralığında sabit tuttu.
ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (Federal Open market Committee – FOMC), toplantının tamamlanmasından sonra yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin yaklaşık 40 yılın en güçlü büyümesini kaydedeceğini öngörürken enflasyondaki yükselişe rağmen para politikasını gevşek tutmayı taahhüt etti.
Fed’in para politikasını nasıl şekillendireceği hakkında ipucu veren yeni tahminlere göre, Fed yetkililerinin çoğu 2024’e kadar
faiz artışına gidilmesini beklemiyorlar.
Öngörülere göre ekonominin bu yıl yüzde 6.5 büyümesi beklenirken, Fed Başkanı Jerome Powell, bu yıl yüzde 2.4’e yükselerek, yüzde 2.0 olan hedefi aşacağı öngörülen enflasyondaki artışı geçici olarak gördüğünü vurguladı ve koronavirüs pandemisinmin ekonomide yarattığı tahribat onarılana kadar faizleri sıfırda tutmayı taahhüt etti.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!