Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fildişi Sahili’nden gemiyle getirilen yükler, Tekirdağ’dan trenle Bulgaristan’a gönderildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

FİLDİŞİ Sahili’nden gemiyle Tekirdağ Asyaport Limanı’na getirilen konteyner yükler, Tekirdağ’dan trenle Bulgaristan’ın Burgaz kentine gönderildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2022 yılında tercih edilen ‘temassız ticaret’ faaliyetlerine olanak sağlayan demiryolu yük taşımacılığının payı her geçen artıyor. Fildişi Sahili’nden gemiyle Tekirdağ Asyaport Limanı’na getirilen konteyner yükler, Tekirdağ Garı’ndan trenle Bulgaristan’ın Burgaz kentine gönderildi. Treni uğurlama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve şirket yöneticileri katıldı. Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye coğrafyasının çok önemli bir lokasyon üzerinde bulunduğunu belirterek, “Hakikaten doğu ile batıyı birleştiren bir köprü. Doğuyla, batı arasında önemli bir merkez. Tabi bunu sadece coğrafi olarak söylemek çok yeterli değil anlatmaya. Hepinizin bildiği gibi tarihin eski zamanlarından bu tarafa, İpekyolu’ndan bu tarafa her zaman doğuyla batıyı birleştiren bir yol güzergahı olmuş, hepimizin bildiği İpekyolu’na güzergahlık yapmış, merkezlik yapmış bir coğrafyadayız. Bugünün İpekyolu’da bu şekilde kuruluyor. O gün doğudan batıya, batıdan doğuya kervanlarla giden yükler, bugün artık gemilerle, uçaklarla, TIR’larla giderken şimdide trenlerle gitmeye başladı. Nakliyecilerimiz, ticaret erbabı nakliyecilerimiz ne kadar çok gayret sarf ederlerse, o sayede ülkemiz kalkınıyor. Transit dediğimiz ticaret bildiğiniz gibi iki ülke arasında mal alışverişidir. Geçtiği 3’üncü ülkede hiçbir şekilde gümrük işlemine tabi tutulmaksızın ticaret şeklidir. Fildişi Sahili’nden geliyor. Buradan Bulgaristan’a gidiyor” dedi.

’12 GÜN DAHA ERKEN TESLİM EDİLECEK’

Vali Yıldırım, yüklerin 12 gün önce erken teslim edileceğini belirterek, “Daha önce 10-12 gün farkla buradan Bulgaristan’a ulaşacak malzeme, artık yarın akşam itibarı ile fabrikasında olacak. Hakikatten önemli bir fark. Hele hele sanayide, rekabetin çok sıkı olduğu alanlarda, bu 10-12 günlük zaman farkının ne demek olduğunu takdirlerinize de sunuyorum. Bugün ilk transit ihracat konteynerlerini uğurluyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
-Tren garından detaylar
-Vali ve protokol üyelerinin gelişi
-Transit taşınacak vagonlardan detaylar
-Vali Yıldırım’ın konuşması
-Kurdele kesilmesi
-Trenin siren çalarak yola çıkması

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!