Reklam Alanı
Reklam Alanı

Filistin’de ölen çocukların yakınlarından Türkiye’de suç duyurusu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mikail BIYIKLI İstanbul / (DHA)    – İSRAİL’in Gazze’de yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli çocukların yakınları, İsrailli yetkililerin cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen aile yakınlarından Ensan Ebu Owda “Filistin halkı işgalcilerin saldırılarına maruz kalarak bugüne kadar bu insanlık suçu devam ediyor” dedi. 
İsrail’in Filistin’deki saldırılar esnasında hayatını kaybeden çocuklardan bazılarının aileleri Türkiye’deki avukatları aracılığı ile saldırıların sorumlularının yargılanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Adliye önünde basın açıklaması yapan aile yakınlarının  avukatı Gülden Sönmez, “Biz Gazze’ye yapılan son saldırıda Kudüs ve Batı Şeria’daki İsrail’in işlemiş olduğu suçları yargı konusu etmek için bugün Çağlayan adliyesindeyiz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğumuz başvuruyla İsrail’in işlemiş olduğu suçlardan dolayı İsrailli sorumluların Türkiye mahkemelerinde yargılanmalarını istiyoruz” dedi.  
Filistinli aile yakınlarından Ensan Ebu Owda tercüman aracılığı ile yaptığı açıklamada sorumluların cezalandırılmasını istediklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıllardan beri Filistin halkı bütün haklarından mahrum kalarak ve Filistin halkı işgalcilerin saldırılarına maruz kalarak bugüne kadar bu insanlık suçu devam ediyor. Filistin halkı kendi haklarını alabilmek için ve kendi topraklarına girebilmek için özgürce yaşamak için buradayız” diye konuştu.
Yapılan suç duyurusunda İsrailli yetkililer hakkında, “insanlığa karşı suçlar”, “kasten öldürme”, “kasten yaralama”, “işkence ve eziyet”, “kişi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından yargılanmaları talep edildi.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!