Reklam Alanı
Reklam Alanı

Gara şehidinin diploması ailesine teslim edildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Turgay İPEK / ERZURUM / ERZİNCAN, (DHA)- IRAK’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 kişiden biri olan Er Sedat Sorgun’un üniversite diploması ailesine teslim edildi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümü’nden 2013 yılında mezun olan ve daha sonra Van’da vatani görevini yapan Er Sedat Sorgun, 2015 yılında izin alarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden memleketi Erzurum’a dönüş yolunda Diyarbakır Lice’de yol kesen PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. O günden itibaren kendisinden haber alınamayan Sorgun’un acı haberi 14 Şubat’ta Gara’dan geldi. PKK’lı teröristlerin Gara’daki mağara katlettiği 13 kişiden biri olduğu belirlenen şehit Sorgun’un acı haberi, askeri yetkililer tarafında merkez Yakutiye ilçesindeki Rabiaana Mahallesi 2’nci Manoyla Sokak Toki konutları B3 blokta oturan ailesine verildi.
Küçük yaşta annesini kaybeden ve üvey annesi Aynur Sorgun’un büyüttüğü Sedat Sorgun’un cenazesi Erzurum’a getirildi. Baba Nihat Sogun’un 4 erkek çocuğundan ikincisi olan şehit Sedat Sorgun’un naaşı 15 Şubat günü merkez Yakutiye ilçesindeki Narmanlı Camii’ne düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Erzurum’da erkek kuaförü olarak çalışan baba Nihat Sorgun, oğlunun fotoğrafını öpüp tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, beraberinde Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Semih Okyar ile bilirlikte Erzurum’daki Şehit Sedat Sorgun’un ailesini ziyaret etti. Erzincan Valisi Mehmet Makas da Sorgun ailesine taziye dileklerini telefonla iletti. Ziyarette Rektör Levent, 2013 yılında üniversiteden mezun olan Sedat Sorgun’un diplomasını baba Nihat Sorgun’a teslim etti. Sorgun ailesini son Başbakan Binali Yıldırım da telefonla görüşerek acılarını paylaştı ve Şehit Sedat Sorgun’un gönüllerde yaşayacağını belirtti.
Baba Nihat Sorgun, Rektör Prof. Dr. Akın Levent ve Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Semih Okyar’a  teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Oğlum vatani görevini Van’da yapıyordu. 2015 yılında izin alarak Şanlıura’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan teyzesi Halime Şehitoğlu’nu ziyaret ettikten sonra memleketi Erzurum’a dönerken Diyarbakır Lice’de yol kesen PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. O günden itibaren kendisinden haber alamadık. Her gün gelecek diye bekledim. Ama hacı haber Gara’dan geldi. Allah kimseye evlat acı yaşatmasın. Oğlum bu diplomasını ondan geriye kalan hatırlarla birlikte bir ömür boyu saklacağım.”

FOTOĞRAF

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!