Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sözcü Aksoy: Terör propagandası ifade özgürlüğüyle açıklanamaz

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’da bir televizyon kanalında Fethullah Gülen’e ait video mesajın yayınlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “FETÖ elebaşının video mesajının yayınlandığı bu terör propagandası, basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir surette açıklanamayacak vahim bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’da bir televizyon kanalında FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e ait video mesajın yayınlanmasına tepki gösterdi. Hami Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, “Yunanistan’da gerçekleşen çevrimiçi bir etkinlikte ve bir televizyon kanalındaki programda eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün aleni propagandası yapılmıştır. FETÖ elebaşının video mesajının da yayınlandığı bu terör propagandası, basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir surette açıklanamayacak vahim bir gelişmedir” dedi.
‘FETÖ, FAALİYET GÖSTERDİĞİ ÜLKELER İÇİN TEHDİT KAYNAĞIDIR’
Aksoy açıklamasında, FETÖ’nün Türkiye’de 251 kişinin ölümünden ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasından sorumlu olduğunu hatırlatarak, “FETÖ, ülkemizde 251 kişinin ölümünden ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasından sorumlu darbeci bir uluslararası terör örgütüdür. FETÖ faaliyet gösterdiği ülkeler için de büyük bir tehdit kaynağıdır. Türkiye bu suç örgütüne karşı mücadelede tüm ülkelerden iş birliği beklemektedir” ifadelerini kaydetti.
Sözcü Aksoy, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:
“Hal böyleyken, Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiği gözlenmektedir. FETÖ mensupları bu ülkede serbestçe dolaşabilmekte, FETÖ iltisaklı sözde STK’lar Yunanistan’daki firari FETÖ mensupları için yardım faaliyeti yürütebilmektedir. Yunanistan’da FETÖ’nün yanı sıra PKK/PYD/YPG, DHKP- C terör örgütleri de faaliyetlerini sürdürmektedir. Yunanistan’ı FETÖ üyelerinin iadesi ve mal varlıklarının dondurulması taleplerimizi karşılamaya; FETÖ’nün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine engel olmaya ve ülkesindeki terör örgütlerinin faaliyetlerine son vermeye davet ediyoruz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!