Reklam Alanı
Reklam Alanı

Gelişmekte olan ülkeler Mayıs’ta borçlanmada frene bastı…

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Gelişmekte olan ülkelerin yurtdışı borçlanması, toparlanma ve finansal kuruluşlardan gelen parasal teşviklerin finansman ihtiyacını azaltmasıyla 6 yılın en düşüğüne geriledi.

Bloomberg‘e göre gelişmiş ülkelerdeki ultra düşük faizlere rağmen, gelişmekte olan ülkeler Mayıs ayında dolar ve euro cinsinden 6 milyar borçlanabildi. Bu borçlanma 2015 Mayıs ayından bu yana en düşük borçlanma.

Gelişen piyasaların ihraç ettiği dolar cinsi tahvil ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine tahvili faizi arasındaki fark 2020 Şubat ayındaki seviyelere kadar gerileyerek 327 baz puan oldu. Bu da 10 yıllık ortalama olan 347 baz puanın altında bulunuyor.

ING Bank Gelişen Piyasalar Stratejisti Trieu Pham’a göre, bazı gelişmekte olan ülkeler yılın ilk başlarında erken bir finansman sağlama yolunu seçti. Bazılarıysa Avrupa Birliği toparlanma fonu ya da IMF’in yoksul ülkeler için sağladığı kredileri kullanmayı tercih ederken artan emtia fiyatları sayesinde vergi gelirlerini artırdı.

Geçen yılla karşılaştırıldığında piyasada olağanüstü bir sakinlik var” diyen Pham, ihraçların bu seviyelerde kalmasının şaşırtıcı olacağını belirtti.

Kaynak: Para Analiz

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!