Reklam Alanı
Reklam Alanı

Google Trends Verilerine Göre Eylül Ayında En Çok Aranan Kripto Varlıklar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Google Trends’den elde edilen verilere göre, dünya çapında son bir ay içerisinde popüler kripto varlıklar arasından en çok arananlar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) ve Terra (LUNA) oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

En büyük kripto varlık olan Bitcoin, Eylül ayı içerisinde birçok kez iniş ve çıkış yaşadı. Bitcoin’in dalgalı yapısı Google aramalarına yansıdı. 7 Eylül’de Bitcoin’in Google aramalarında artış olmasının sebebi o tarihte Bitcoin’in 52.800 dolardan 42.800 dolara kadar gerilemesi daha sonra tekrar 46.000 dolar seviyesine yükselmesi etkili oldu. Bitcoin’in birden bire düşüş yaşaması altcoinlerin hem düşüş yaşamasına hem de Google aramalarının artmasına sebep oldu.

Eylül ayında Dünya genelinde Bitcoin’i en çok arayan ülkeler sırasıyla El Salvador, Nijerya, Hollanda, Slovenya ve Türkiye oldu. Bitcoin’le ilişkili aramalarda ilgili sorgular ise “Evergrande, El Salvador Bitcoin, Plan B Bitcoin, Salvador Bitcoin ve El Salvador” şeklindeydi.

CoinMarketCap sıralamasında 11. sırada bulunan Terra, geçtiğimiz ağustos ayında olduğu gibi bu ay da Google web aramalarında Ethereum, Cardano ve Dogecoin’i geride bıraktı ve en çok arananlarda ikinci sırada yerini aldı. Terra’nın iki ay boyunca Google aramalarında yükselişe geçmesinin sebebi yeni ATH seviyeleri belirlemesi oldu. Terra’nın bu ayın sonunda beklenen güncellemesinin gelmesi de onu üst sıralara çıkardı. Dünya genelinde Terra’yı en çok arayan ülkeler sırasıyla Brezilya, Angola, Mozambik, İtalya ve Portekiz oldu.

Eylül ayında Google aramalarda popüler kripto varlıkların gerisinde kalan, analistlere göre 2.800 dolar seviyesine doğru düşebileceği düşünülen Ethereum’u dünya genelinde en çok Kuzey Makedonya, Singapur, Kanada, İsviçre ve Avusturya arattı.

Kaynak: Coinkolik

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!