Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL’DA PKK/KCK-PYD/YPG SOKAK YAPILANMASINA OPERASYON
 
Haber-Kamera: Ertan KILIÇ – Ozan URAL – Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
İstanbul’da terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’nin sokak yapılanmasına yönelik olarak yapılan operasyonda aralarında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’nin sokak yapılanmasına yönelik teknik ve fiziki takibin ardından 8 ilçede belirlenen 12 kişinin yakalanması için 11 adrese operasyon yapıldı. Saat 06.00’da eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda aralarında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 
 
BEYOĞLU’NDA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Beyoğlu, Çukur Mahallesi Kalyoncu Kulluğu Caddesi’nde bulunan bir binaya giren ekipler, evde yapılan aramaların ardından bir kişiyi  gözaltına aldı. 
 
GAZİOSMANPAŞA’DA ÖRGÜTSEL DÖKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ
Baskın yapılan bir diğer  adres ise Gaziosmanpaşa, Mevlana Mahallesi, Turgutreis Caddesi’nde bulunan bir bina oldu. Binaya giren ekipler evde yaptıkları aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdi. Yapılan aramaların ardından evde bulunan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
(Beyoğlu)
-Ekipleri operasyona gidişi
-Ekiplerin binaya girişi 
-Sokakta alınan güvenlik önlemleri
-Gözaltına alınan kişinin evden çıkarılışı
-Şahsın arabaya bindirilişi
-Genel ve detay görüntüler
(Gaziosmanpaşa)
– Polis konvoyunun görüntüsü
– Operasyonun yapıldığı adres 
– Özel harekat polisinin baskın anı 
– Özel harekat polisinin önlemi
– Genel ve detaylar
 
========================

2-İSTANBUL’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR 

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA)
İstanbul genelinde 25 adrese polis helikopteri destekli uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, uyuşturucudan elde edildiği düşünülen yüklü miktarda nakit para, ruhsatsız tabanca ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi.  
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, uyuşturucudan elde edildiği düşünülen yüklü miktarda para, ruhsatsız silah ve satışa hazır çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Geniş çaplı yapılan operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Operasyon yapılan adreslerden biri de Kartal Hürriyet Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın giriş katındaki daire oldu. Dairede yapılan aramaların ardından bir şüpheli gözaltına alındı. Arama çalışmalarına narkotik köpeği de katıldı. 

Görüntü Dökümü: 
———–
-PÖH’ten görüntü 
-Zırhlı araçtan görüntü 
-Polis helikopterinden görüntü 
-Şüphelinin gözaltına alınması 
-Araca bindirilmesi 
-Genel ve detay görüntüler 

============================

3- İŞ ARKADAŞINI ÖNCE BOĞDU, SONRA ARAÇLA GÖTÜRDÜĞÜ ARAZİDEKİ KUYUYA ATTI 

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU – İstanbul,(DHA) ESENYURT’ta bir kişi aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşını aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdü. Öldürdüğü arkadaşının cansız bedenini ise bir araçla Büyükçekmece’de iş yerine ait araziye getirerek buradaki kuyuya attı. Polis ekipleri şüphelinin ifadesi üzerine kuyuda ölen kişinin cansız bedenini buldu. Gözaltına alınan cinayet zanlısı sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, kuyudan çıkarılan kişinin cansız bedeni de Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 
Olay Büyükçekmece, Karaağaç Mahallesi’nde dün gündüz saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 28 Mayıs’tan beri Hakan Ç. (35) isimli bir kişiden haber alamayan ailesi durumu polis ekiplerine bildirdi. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri de kayıp ihbarı yapılan Hakan Ç.’nin çalıştığı iş yerine giderek en son görüştüğü kişinin Hurşit B. (61) olduğunu tespit etti. 

POLİS CİNAYETİ KISA SÜREDE ÇÖZDÜ
Polis ekipleri, yaptıkları araştırmada Hurşit B’nin iş yerinde şüpheli hareketler sergilediğini öğrendi. Ekipler cinayet zanlısı Hurşit B.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polis ekiplerinin yaptığı sorguda, Hurşit B. bir süre önce iş yerinde Hakan Ç. ile alkol aldığını ve aralarında tartışma çıktığını söyledi. Daha sonra da Hurşit B. tartışma sonucunda Hakan Ç.’yi boğarak öldürdüğünü bir araç ile Büyükçekmece’de iş yerine ait bir araziye giderek buradaki kuyuya attığını itiraf etti. 

POLİS DETAYLI OLAY YERİ ÇALIŞMASI YAPTI
Polis ekipleri yaptığı sorgulama sonrası, Hurşit B.’nin tarif ettiği araziye giderek kuyuda inceleme yaptı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede kuyuda Hakan Ç’nin cesedine ulaştı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri Hakan Ç.’nin cansız bedenini kuyudan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri yaptığı incelemede Hakan Ç.’nin hayatını kaybettiği belirledi. Polis ekipleri de olay yerinde detaylı inceleme yaptı. Polis ekiplerinin incelemesinin ardından Hakan Ç.’nin cansız bedeni cenaze aracıyla Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Olayın meydana geldiği yer
– Polisin olay yeri çalışması (özel)
– Ölen kişinin cansız bedeninin cenaze aracına konması (Hakan Ç.) (özel)
– Hakan Ç.’nin atıldığı kuyudan görüntü
– Genel ve detaylar 

09.06.2021 – Haber Kodu : 210609004

==========================

4- ŞİŞLİ’DE 8 KATLI BİNADA YANGIN PANİĞİ

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
Şişli’de, 8 katlı binanın 3’üncü katında çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Apartman boşluğuna dolan dumanlar yüzünden dışarı çıkamayan bazı apartman sakinleri pencere kenarına gelerek yardım bekledi. 
Mecidiyeköy Mahallesi Ağaoğlu Sokak’ta dün saat 22.00 sıralarında 8 katlı bir binanın 3’üncü katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Daireden duman çıktığını görenlerin ihbarının ardından olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 
Kısa sürede alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürürken, bazı bina sakinleri, apartman boşluğuna dolan duman nedeniyle korku ve panik yaşadı. Kendi imkanlarıyla dışarı çıkamayan apartman sakinleri pencere kenarına gelerek yardım bekledi. Evde bebeği olduğunu söyleyen bir apartman sakini pencereden sepet sarkıtarak gaz maskesi istedi. Maske talebini yanlış anlayan bir vatandaşın sepete cerrahi maske koyması dikkat çekti. Apartman boşluğuna dolan duman itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Evlerinde mahsur kalanlar, itfaiye ve polis ekiplerince dışarı çıkarıldı. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen apartman sakinlerine olay yerinde müdahale ederek oksijen tedavisi uyguladı.

Görüntü Dökümü
——————-
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Evlerinin penceresinden yardım isteyenler
-Yangında arkadaşına ulaşamayınca panikleyen kadın
-Arkadaşını bulduktan sonra sarılması
-Çevrede izleyen kalabalık
-Ambulans 
-Dumandan etkilenenlere sağlık ekiplerinin müdahalesi 
-Genel ve Detaylar 

08.06.2021 – 06.09 Haber Kodu : 210608215

============================

5- AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE DOSTLUK MAÇINDA SAHAYA ÇIKTI
 
İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA  
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, medya, siyaset, spor ve kültür-sanat camiasının önde gelen isimleriyle dostluk maçında sahaya çıktı.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesiyle halı sahalar yeniden açılırken, sosyal medya üzerinden yapılan müsabaka teklifini kabul eden Kabaktepe ve tanınan birçok isim İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi futbol sahasında bir araya geldi.
Eski FIFA kokartlı hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar’ın düdük çaldığı maçta Kabaktepe’ye, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve medya mensupları eşlik etti.
Kabaktepe’nin forma giydiği “Ünsüz Mamüller” isimli takım, gazetecilerin ağırlıkta olduğu “Ünlü Mamüller” adlı takımı mağlup etti.
Yedek kulübesinde açıklama yapan Kabaktepe, “Pandemi yasaklarının kalktığı bir dönemde normal hayata dönüşümüzün de bir simgesi. Dolayısıyla, bugünlerin tekrar geriye değil, ileriye doğru normalleşmenin olmasını temenni ediyorum. Teknik direktörümüz kondisyonumuzu tam hazırlayamadığı için ilk yarı 10 dakika oyunda kalabildik. Takımımıza faydalı olmaya çalıştık ama takımımıza mı rakibe mi daha faydalı olduk bilemiyorum. Hem birleştirici ve geliştirici etkileri noktasında pozisyonuna da vurgu yapmak istedik” dedi.

Görüntü Dökümü: 
——————
-İstiklal marşının okunması 
-Takımların maça çıkışı 
-Kabaktepe soru cevap 
-Genel ve Detaylar 

08.06.2021 – 23.43 Haber Kodu : 210608213

==========================

6- KÜÇÜKÇEKMECE’DE GECEKONDUDA BAŞLAYAN YANGIN YANDAKİ BİNAYA SIÇRADI

Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)
Küçükçekmece Sefaköy’de gecekonduda çıkan yangında alevler 2 katlı binaya sıçradı. Binada oturanlar tahliye edilirken, yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Yangın, Söğütlüçeşme Mahallesi Celildağ Caddesi üzerinde gecekonduda dün saat 21.30 sıralarında çıktı. Kimin oturduğu bilinmeyen gecekonduda başlayan yangında alevler yükselerek yandaki 2 katlı binaya sıçradı. Bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Binada oturanlar tahliye edilirken, itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. 

“KOMŞULAR BİZİ UYARDI, KIVILCIMIN HARARETLENMESİ İLE BİNA YANDI”
Mahalle sakini Emre Kabasakal, “İkinci katta oturuyordum. Bir kıvılcım çıktığını fark ettik. Komşular bizi uyardı, sonrasında kıvılcımın hararetlenmesiyle bina yandı. Burada kimin oturduğu da belli değil, mülteci veya tinerci de olabilir. Ben 15 yıldır burada oturuyorum. Yangın bizi de etkiledi binayı komple boşalttık. Öbür binayı boşaltamadık ama şükürler olsun ki, sadece maddi hasarımız oldu, manevi herhangi bir can kaybımız olmadı” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması görüntüleri
-Genel ve Detaylar

08.06.2021 – 23.25 Haber Kodu : 210608210

=================================

7- ESENLER’DEKİ 4 KATLI MOBİLYA MAĞAZASINDA YANGIN 

Haber-Kamera: Ersan SAN – Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) Esenler’de 4 katlı mobilya mağazasında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.
Esenler Atışalanı Caddesi üzerinde bulunan dört katlı mobilya mağazasının dördüncü katında dün saat 17.00 sıralarında Henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını görenler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken polis ekipleri de caddede güvenlik önlemi aldı. Yangına müdahaleye başlayan itfaiye ekipleri kısa sürede kontrol altına alarak tamamen söndürdü. Yangında can kaybı ve yaralanma olmazken yanan mobilyalar kullanılamaz hale geldi.

Görüntü dökümü:
————–
– Cep telefonu görüntüleri
-Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları
– Havadan görüntü

08.06.2021 – 18.19 Haber Kodu : 210608177_

==========================

8-BAĞCILAR’DA MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKEN TACİZ İDDİASI; ŞÜPHELİNİN EVİ KURŞUNLANDI

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Bağcılar’da eve aldığı iki çocuktan birini taciz ettiğinin iddia edildiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından ortadan kaybolan A.S.’nin evi kurşunlandı. Motosikletle sokağa gelen maskeli iki kişi evin penceresine defalarca ateş edip kaçtı.
Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi 1051. Sokak’ta, dün yaşları 13 ile 15 olan iki çocuk ile yaşadığı eve gelen A.S., iddiaya göre çocuklardan birine taciz girişiminde bulundu. Evde bulunan diğer çocuk ise o anları cep telefonu ile kaydetti. Daha sonra kaydedilen görüntülerin yayılması üzerine A.S., evden hızla uzaklaştı. Görüntüleri izleyen mahalle sakinleri ayaklanarak A.S’nin yaşadığı evin önünde toplandı. A.S.’yi evde bulamayan mahalleliler, kaldığı eve zarar vererek yakmak istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, öfkeli mahalleliyi sakinleştirdi. 
Bugün ise motosiklet üzerinde yüzleri maskeli iki kişi sokağa gelerek taciz şüphelisinin yaşadığı evi kurşunladı. Olayın ardından motosikletle kaçan maskelilerin ardından polis evin önüne gelerek mermi kovanları ve evde inceleme yaptı. Sokak sakini, “Motosiklet üzerinde iki kişi gelmiş etrafa bakmışlar kimse yokken bir şarjör mermiyi boşaltmışlar.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————
Penceredeki mermi izlerinden görüntü
Evden görüntü
Görgü tanıkları röportaj
ARŞİV
——–
-Taciz ettiği iddia edilen şahsın evinden görüntüler
-Mahallede yaşayan vatandaşlar röp
-Genel ve detaylar

08.06.2021 – 22.14  Haber Kodu : 210608203

==========================

9- (havadan görüntülerle) BAKAN KURUM MÜSİLAJ TEMİZLİĞİNİ KARADAN VE DENİZDEN TAKİP ETTİ

Gülseli KENARLI -Ali AKSOYER – Osman BAKIR – İbrahim MAŞE / İstanbul, (DHA)
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bilimsel araştırmalar, bilim insanlarımızca, hocalarımızla yapılıyor. Gerek denizde yaşayan canlıların ne türden etkilendiği, balıklarımızın bu süreçte etkilenip, etkilenmediği, denize girilip, girilmemesi noktasındaki endişelerin hepsini aldığımız numuneler çerçevesinde, gerek TÜBİTAK, gerek üniversitelerimizle birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla, Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği, Caddebostan Sahili’nden başlatıldı. Törenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıyıya gelerek temizlik çalışmasını başlattı. Temizlik çalışmaları havadan da görüntülendi. Bakan Kurum kıyıdan ve denizden çalışmaları inceledi. 
Tören sonrasında ilk olarak kıyıdaki deniz üzerinde biriken ve dubalarla bir noktada toplanan müsilaj temizlenerek, sıvı geçirmez tanklara dolduruldu. 
Bakan Murat Kurum, temizlik çalışması sırasında kısa bir açıklama yaparak, “Bilimsel araştırmalar, bilim insanlarımızca, hocalarımızla yapılıyor. Gerek denizde yaşayan canlıların ne türden etkilendiği, balıklarımızın bu süreçte etkilenip, etkilenmediği, denize girilip girilmemesi noktasındaki endişelerin hepsini aldığımız numuneler çerçevesinde, gerek TÜBİTAK, gerek üniversitelerimizle birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Her ilde valiliklerimiz, il sağlık müdürlüklerimizle birlikte numuneler alacaklar. Bugün İstanbul’umuzda da bu süreç başlatıldı. İnşallah bunlarda vatandaşlarımıza açıklanacak. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, hem sağlığını ilgilendiren hem buradaki canlılarımızı ilgilendiren bu sorunla hep birlikte mücadeleyi vereceğiz” dedi. 

“MARMARA’MIZI ESKİ HALİNE DÖNÜŞTÜRECEK TÜM EYLEMLERİ YAPMIŞ OLACAĞIZ”
Daha sonra Bakan Kurum, Yerlikaya ve İmamoğlu tekneye binerek müsilaj temizleme çalışmalarını izlemek için denize açıldı. Bakan Kurum, denizdeki ekiplere de temizlik çalışmasına başlamaları için telsizden anons yaptı. 
Teknede de bir açıklama yapan Bakan Kurum, “Marmara’yı ilgilendiren, 7 şehrimizi kapsayan 25 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bir sorunla karşı karşıyayız. Çıktığı andan itibaren hakikaten Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın takibi talimatlarıyla yapılması gereken tüm çalışmaları inanın fikir birliği içerisinde, ortak akılla yürütmeye çalışıyoruz. İçinde sanatçılarımız da var, vatandaşlarımız da var, bilim insanlarımız da var, belediyelerimiz, valilerimiz ve bu bize emanet bırakılmış doğayı koruyabilmek, denizlerimizi koruyabilmek adına da hep birlikte hareket etmek durumundayız. Denizden aldığımız numuneler çerçevesinde eylem planlarını belirledik. Biliyorsunuz 22 eylem planımız var. bunlardan bir tanesi de deniz yüzeyindeki ve kıyıya vurmuş müsilajların toplanması. Bu sayede hem görüntü, hem koku, hem de denizin dibinde yaşayan canlıların nefes almasını sağlayacağız. Bugün de 7 ilimizde eş zamanlı olarak teknelerimizin yine Bakanlığımızın yetkilendirdiği kuruluşlarca getirilen tekneler ve botlarla belediyelerimizdeki, Kıyı Emniyetimizdeki tüm araç ve gereçlerle 15 farklı noktada, tüm Marmara’da bin tane arkadaşımızın karada ve denizde destek verdiği çalışmayı eş zamanlı başlatmış olduk. Amacımız çok kısa süre içerisinde kıyıdaki ve deniz yüzeyindeki müsilajın temizlemek için 7 gün 24 saat çalışmak. Bu sayede gördüğümüz bu manzaralara son vermek istiyoruz. Valilikler koordinasyonunda da inşallah bu süreci yöneteceğiz. Akabinde de stratejik eylem planı çerçevesinde de atılacak adımlarımızı 3 yıl içerisinde atmak suretiyle Marmara’mızı eski haline dönüştürecek tüm eylemleri yapmış olacağız. Biz de Bakanlık olarak bu konunun takipçisi ve destekçisi olacağız. Gerek teknik, gerek maddi destek Sayın Cumhurbaşkanımız vereceğini ifade ettiler. Bizde tüm ekibimizle birlikte inanın bu problemin çıktığı andan itibaren gece gündüz çalışıyoruz. Akademisyenlerimizin görüşünü alıyoruz ve o doğrultuda da çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Marmara hepimizin diyorum. İnşallah el birliği içerisinde Marmara’mızı el birliği içinde kurtarıp eski günlerine getireceğiz” diye konuştu. 

MARMARA DENİZİ İÇİN BİLİM KURULU
Bakan Kurum, kurulacak olan bilim kurulu konusunda ise, “Bir koordinasyon kurulumuz var. Bakanlığımız bünyesinde bu koordinasyon kurulu içerisinde, valiliklerimiz, belediyelerimiz, Bakanlığımızın ekipleri, ilgili bakanlıklarımız, bilim adamlarımız, yine sivil toplum örgütlerimiz olacak. Bunun dışında da Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde de bilim ve teknik kurulu oluşturacağız. Burada üniversitelerimizden hocalarımız olacaklar. Yine TÜBİTAK MAM bu konuda kıymetli araştırmalar yapıyorlar. Yine ODTÜ ile biz zaten deniz yüzeyinde fiilen aylardır süren bir çalışmamız var. Onları bu bölgeye yönlendirdik ve bu bölgeden numuneler aldılar, deneyler yapıyorlar. Tüm bu çerçevede herkesin içinde olduğu bir süreci de yürüteceğiz” dedi.  
Bakan Kurum’un açıklamasın ardından, Marmara Denizi’nde yüzeyde bulunan müsilajın temizlik çalışması başladı. Ekipler, deniz yüzeyindeki müsilajı teknede bulunan su geçirmez depolara doldurdu. 

Görüntü Dökümü:
———————
– Havadan görüntüler
– Kıyıdaki müsilaj temizliği
– Kurum’un açıklamaları
– Kurum’un denize açılması
– Denizin ortasındaki müsilaj
– Kurum’un açıklamaları
– Denizden müsülaj toplanması
– Kurum’un tekneden ayrılması 
– Detaylar   

08.06.2021 – 18.47 Haber Kodu : 210608182
08.06.2021 – 18.28 Haber Kodu : 210608181
08.06.2021 – 22.59 Haber Kodu : 210608205
08.06.2021 – 16.20 Haber Kodu : 210608142

=========================

10- PENDİK’TE SAHTE BİLEZİKLE KUYUMCUDAN DOLANDIRICILIK ANLARI KAMERADA  

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL (DHA)                 
Pendik’te sahte altın bilezik vererek, kuyumcuyu 10 bin 350 lira ve altın dolandırdığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin dolandırıcılık anları kuyumcu dükkanının güvenlik kamerasına yansıdı.
Pendik’te bulunan kuyumcu dükkanından, 25 Mayıs 2021 tarihinde sahte altın bilezikle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. 
Ekipler, kuyumcunun 10 bin 350 lira, 2 ziynet eşyası ve bir çift küpe dolandırıldığı anların güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntü incelemesi sonucu dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişinin E.Ş., isimli şüpheli olduğu tespit edildi. Ardından 3 Haziran 2021 tarihinde E.Ş., adlı şüpheli, Tuzla Şifa Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin polisteki sorgulamasında, 2020 yılı içerisinde Kadıköy’de bir kuyumcudan 25 bin liralık dolandırıcılık olayına karıştığı ve Artvin’den “dolandırıcılık” suçundan arandığı ortaya çıktı. Polisteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen E.Ş., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
————
Güvenlik kamera görüntüleri
-Şüphelinin kuyumcuya sahte altın verme anları
-Şüphelinin gözaltına alınıp karakola getiriliş görüntüsü
Cep telefonu kamerası
-Şüphelinin adliyeye sevk görüntüsü
-Genel ve detaylar

08.06.2021 – 18.04 Haber Kodu : 210608155

=========================

11- BAHÇELİEVLER’DE ASAYİŞ DENETİMİ: 48 KİŞİ YAKALANDI  

Haber: Ozan URAL / İSTANBUL, (DHA)
BAHÇELİEVLER’de yapılan denetimlerde farklı suçlardan aranan 46 kişi ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı. 20 bin 830 kişinin GBT sorgusunu yapan ekipler, bin 210 aracı da denetledi. Güven Timleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motorize Büro Amirliği ekipleri ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı yunus ekipleri dün  Bahçelievler’de asayiş ve koronavirüs denetimi yaptı. 8 ayrı noktada yapılan denetimlerde 20 bin 830 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Bin 210 araç denetleyen ekipler, farklı suçlardan aranan ve firari olan 46 kişiyi de yakalandı. Ayrıca sahte kimlik kullandığı tespit edilen ve 25 ayrı suçtan 54 yıl hapis cezası bulunan şüpheli ile yine sahte kimlik kullandığı tespit edilen ve 22 ayrı suçtan 24 yıl hapis cezası bulunan şüpheli  de denetimlerde yakalandı.  Denetimlerde, bir adet ruhsatsız tabanca bulunduran araç sürücüsüne, çakar – siren tertibatı bulunan bir araca ve sürücü belgesiz araç kullanan 4 kişiye de cezai işlem uygulandı. Bahçelievler’de  21 metruk binayı ve 65 çocuk parkını denetleyen ekipler, uyuşturucu madde bulunduran 5 kişiyi de gözaltına aldı. 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Görüntü Dökümü:
————————
Ekiplerden görüntü
Denetimlerden görüntü
Şüphelilerden görüntü 
Genel ve detaylar 

08.06.2021 – 18.23 Haber Kodu : 210608180

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!