Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ -2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- EYÜPSULTAN’DA İETT OTOBÜSÜ MOBESE KAMERASINA ÇARPTI-1

Kaza yapan otobüs şoförü,

“Tansiyonum düştü. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum” dedi.

Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) EYÜPSULTAN Güzeltepe Sokullu Caddesi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği İETT otobüsü durağına çıkıp, MOBESE direğine çarptı. Kaza nedeniyle MOBESE direği devrilirken içinde yolcu bulunmaya otobüsün sürücüsü baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücüye ilk müdahalede bulunduktan sonra ambulansa alarak hastaneye götürdü. İETT otobüsünün sürücüsü polise, “Tansiyonum düştü. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum” dedi.

Görüntü dökümü:
———-
-Otobüs
-Sürücüye müdahale
-Detay

Reklam Alanı

===============

2- FETÖ’NÜN İŞ DÜNYASI YAPILANMASINDA KARAR (1)

Özden ATİK – Büşra ÇOBAN  / İstanbul, (DHA)FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik, elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın da aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılandığı davada, karar çıktı. Firari sanık Rızanur Meral’in eşi Zeynep Meral’in de arasında bulunduğu toplam 6 sanık hakkında örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi. 6 sanığın yurtdışına çıkış yasaklarının devamına hükmedildi. Firari sanıklar Fetullah Gülen, Rızanur Meral, Mustafa Muhammet Günay ve Mehmet Gökdeniz’in dosyasının ise ayrılmasına karar verildi. 11 sanığa ise “Örgüte üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 2 yıl 1’er ay ile 1 yıl 6’şar ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 14 sank beraat ettirildi.

==================

3- (Özel) ESENYURT’TA EKMEK ALMAYA GİDEN KADIN, SOKAK KÖPEKLERİNİN SALDIRISINA UĞRADI

“Korkudan dışarı adımımı atamıyorum.”

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) ESENYURT’ta İran uyruklu Solmaz Tajgardoun (35), ekmek almaya giderken 3 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerden birinin bacağından ısırdığı Tajgardoun, “Korkudan dışarı adımımı atamıyorum” dedi.
İran uyruklu Solmaz Tajgardoun, 7 Haziran günü, saat 19.30 sıralarında beraberine köpeğini de alıp, ekmek almak için evden çıktı. Ancak Cumhuriyet Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı üzerindeki bir sokağa girdiğinde 3 sokak köpeğiyle karşılaştı. Hemen köpeğini alıp yolunu değiştirmek istese de sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Köpeklerden biri, Tajgardoun’u sağ bacağından ısırdı. Çevredekilerin müdahalesiyle köpeklerden kurtulan Solmaz Tajgardoun, gelen sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Yarasına pansuman yapılan kadına, kuduz aşısı yapıldı.
Tajgardoun, “Ekmek almak için köpeğimi de alıp, dışarı çıktım. Üç köpek sokakta yatıyordu, yolumu değiştirdim. Köpeğimi gördükleri anda saldırdılar. İkisinden kurtuldum ama üçüncüsü bacağımdan ısırdı. Şu an bacağım kötü durumda. Yürümekte çok zorlanıyorum. Isırdığı yer epey açıldı. Dikiş atabilirler. Çalışmak zorundayım ama bir hafta evde dinlenmem lazım” dedi.

“KORKUDAN DIŞARI ADIMIMI ATAMIYORUM”
Yaşananların ardından korkudan dışarı çıkamadığını söyleyen Tajgardoun, “Şikayette  bulunduk. Sokaklarımızın köpekle dolu olduğunu söyledim. Köpeklerin toplanmasını istedik.  Geri dönüleceği söylendi. Henüz haber yok. Şu an korkudan dışarı adımımı atamıyorum.  Akşamları köpeklerin sesleri evimize kadar geliyor. Boş boş dolaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
 ——————————-
Güvenlik kamerası
-Köpeklerin saldırma anı
-Vatandaşların kaçması
-Kadının kaçması 
-Kadının saldırıya uğradığı sokak
-Kadına hastaneden verilen kuduz bilgilendirme formu
-Kadının bacağında oluşan yara
-Kadının olayı anlatması
-Solmaz Tajgardoun ile röportaj
-Genel ve detay görüntü

======================

4- (Ek bilgi ve görüntüyle) BAĞCILAR’DA HAMİLE KARISINI SOKAKTA FECİ ŞEKİLDE DARBETTİ

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) Bağcılar’da yabancı uyruklu bir kişi, hamile karısını sokak ortasında feci şekilde darbetti. Yaşanan şiddet olayı cep telefonu kamerası ile kaydedilirken kadını sokakta bulunanlar kurtardı.
Olay, 8 Haziran Salı günü Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre yabancı uyruklu  bir kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle hamile eşiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından koca, hamile eşine yumruk ve tekmelerle saldırmaya başladı. Kadın aldığı darbelerle yere düşerken, kocası da kadına vurmaya devam etti. Bu sırada sokakta bulunanlar araya girerek adamı olay yerinden uzaklaştırdı. Şiddet gören kadına da ilk müdahaleyi sokakta bulunanlar yaptı.

“MÜDAHALE ETMEK ZORUNDA KALDIKö
Şiddete müdahale edenlerden biri olan esnaf Mehmet Dore, “Mekanda oturuyorduk gürültü duyduk. Çıktık baktık kavga var. Yanlarına gittiğimizde karı kocanın kavga ettiğini gördük. Adam eşini tartaklıyordu, yabancı uyrukluydular. Kadının yere düştüğünü gördük. İster istemez müdahale etmek zorunda kaldık. İnsanlık görevimizi yapalım dedik. Kadın bayılınca su götürdük, yüzünü yıkadık. Polisi aradık. Kadın şikayetçi olmadığını söyleyince biz de polisi arayıp gelmenize gerek yok dedik. Kadın sürekli bağırıyordu. Hamile olduğunu sonradan fark ettik.  Ondan sonra beraber uzaklaştılar.” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI
Sokakta yaşanan bu anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Hamile kadın bir süre sonra olay yerinden uzaklaştırılan kocasının yanına gitti. Kadının kocasından şikayetçi olmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Ek röportaj
/////////
Adamın eşine tekme yumruk atması
Vatandaşların adamı olay yerinden uzaklaştırması
Vatandaşların kadına yardım etmesi

===================

5- ÜÇÜNCÜ KATTAN ÜSTÜNE KANEPE  DÜŞÜYORDU… KADININ ÖLÜMDEN DÖNDÜĞÜ ANLAR KAMERADA

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA) ÜSKÜDAR’da üçüncü kattaki dairenin penceresinden eski kanepeyi atan kişi faciaya neden oluyordu. Bu sırada binadan çıkan kadın, kanepenin altında kalmaktan son anda kurtuldu.
Olay çarşamba günü Valide-i Atik Mahallesi’nde meydana geldi. Binanın 3. katında oturan Mesut Duran evine yeni kanepe alınca eskisini pencereden attı. Bu sırada binadan çıkan kadın, kanepenin altında kalmaktan son anda kurtuldu.  Ev sahibi Mesut Duran, “Yeni kanepe almıştım. Baktım aşağıda kimse yok. Ben de aşağıya atıyım dedim. Aşağıya attığım sırada binadan alt komşu çıktı. Az daha üzerine geliyordu. Çok korktu tabi. Ben de şok geçirdim, bir anda çıkınca. Kanepeyi kağıt toplayan çocuk aldı götürdü. Verilmiş sadakam varmış. Üzerine de gelebilirdi. Günahsız bir insan ölüyordu.” diye konuştu
Yaşanan olay binanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde kanepenin yere düştüğü sırada binadan bir kadın çıkıyor. Kadın yukarı baktıktan sonra yoluna devam ediyor.

GÜVENLİK KAMERA
——————-
-Kanepenin düşmesi
-Kadının binadan çıkması
Kadının yukarı bakıp yoluna devam etmesi
-Kanepeyi bir kağıt toplayıcının alıp gitmesi
AKTÜEL
-Kanepeyi atan kişi ile röp
-Olayı anlatması
-Dairenin camından görüntü
-Binanın girişinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

====================

6-  (ek bilgilerle) ‘NURİŞ KARDEŞLER’E OPERASYON:  19 GÖZALTI

Ertan KILIÇ-Ozan URAL/İSTANBUL,(DHA) – KAMUOYUNDA ‘Karagümrük Çetesi’, ‘Nuriş Kardeşler’ ya da ‘Ergin Kardeşler’ olarak bilinen suç örgütüne İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla,  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda Karagümrük Çetesi, Nuriş Kardeşler ya da Ergin Kardeşler olarak bilinen, liderliğini cezaevinde bulunan Nuri Ergin’in yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenledi. Nuri Ergin’in de aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında yakalama kararının çıkarılmasının ardından daha önce yapılan teknik ve fiziki takip ile belirlenen 53 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda 19 kişinin gözaltına alındı, 8 kişinin ise arandığı öğrenildi.
Yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 21 fişek,  kılıç, kama ve balta ele geçirildiği öğrenildi.

BAHÇELİEVLER’DE BİR EVE BASKIN
Polisin baskın yaptığı adreslerden biri de, Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Esenler Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binanın giriş katındaki daire oldu. Sokağa gelen polis ekipleri çevre güvenliği aldıktan sonra daireye girdi. Baskında 1 kişi gözaltına alınırken, evde arama yapıldı. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Ekiplerin sokağa girmesi
-Özel harekat Polislerinin binaya girişi
-Polis ekiplerinin çevre güvenliği alması
-Özel harekat Polislerinin çevre güvenliği alması
-Gözaltına alınan şüphelinin çıkarılması
-Şüphelinin polis aracına bindirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

===================

7- BAKAN AKAR; TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE YALNIZ BIRAKILDI

-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:

-“NATO müttefiklerimiz, dünyanın birçok bölgesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmişlerse de maalesef PKK/YPG terör örgütüne karşı aynı kararlı duruşu göstermemiştir”

-“(S-400 tedariki) Muhataplarımızın bu konuda teknik anlamda kaygısını ele almaya hazır olduğumuzu da defalarca belirttik. Görüşmelerde açık ve şeffaf davranıyoruz. Makul ve mantıklı çözümler her zaman mümkün”

Haber – Kamera: Alper KORKMAZ- Ali AKSOYER- Buğra BENLİOĞLU /İSTANBUL , (DHA) DENİZ Güvenliği Mükemmeliyet Komutanlığının (DGMM/NATO MARSEC COE) resmi açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “NATO müttefiklerimiz, dünyanın birçok bölgesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmişlerse de maalesef PKK/YPG terör örgütüne karşı aynı kararlı duruşu göstermemiştir” dedi.  
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) onayı ile tamamlanarak “Uluslararası Askeri Kuruluş” statüsüne ulaşan Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Komutanlığının (DGMM/NATO MARSEC COE) resmi açılış törenine katıldı. Beşiktaş’ta bulunan Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı’nda düzenlenen törene Bakan Akar’ın yanı sıra  TSK komuta kademesi ve asker yetkililer katıldı.  Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“NATO’NUN ORTAKLIK RUHUNA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINI DEĞERLENDİRİYORUM”
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  “2005 yılında Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezini kuran Türkiye, bugün de Uluslararası Deniz Güvenliği Askeri Projelerinde küresel bir marka ve lider olacağına inandığımız NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığını kurarak ittifaka katkılarına devam etmektedir. 27 mükemmeliyet merkezinin 14’üne sponsor olmanın yanı sıra böyle bir kuruluşa ev sahipliği yapmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. NATO ve müttefiklerin de katkısı ile Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı’nın, deniz güvenlik harekatına yönelik eğitim, araştırma, geliştirme ve karşılıklı çalışabilirlik konularında önemli bir boşluğu dolduracağını ve NATO’nun ortaklık ruhuna önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyorum” dedi
Bakan Akar, “Türkiye olarak inancımız odur ki NATO, varoluş gerekçesini korumakta ve NATO’nun önemi giderek artmaktadır. Bu nedenle ittifak daha da güçlendirilmeli ve NATO’nun gerçek bir müttefiklik ruhu içinde çalışması sağlanmalıdır. NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olan Türkiye, ittifakın yükünü ve tüm değerlerini paylaşarak NATO’yu kendi güvenliğinin merkezine koymakta ve aynı zamanda NATO’nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır. Yine NATO’ya kuvvet katkısında birinci, komuta yapısı dahil, NATO misyon, harekat ve karargahlarına yaklaşık 3 bin personel ile iştirak ederek sıralamada ilk beş ülke arasındadır. Bunun yanı sıra gayri safi milli hasılasının yaklaşık yüzde ikilik oranı ile askeri bütçeye en fazla katkı sağlayan ilk sekiz ülke arasında yer almaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki Türkiye, bölgesindeki risk, tehdit ve tehlikeler ile meşguliyetine rağmen ittifakın tatbikatlar, kuvvet yapısı ve kadrolarına kesintisiz bir şekilde katkı sağlamaya devam etmekte, NATO ve Avrupa’nın sınırlarını teröre, kaçakçılığa ve insan kaçakçılığına karşı korumak için ne gerekiyorsa yapmaktadır.”

“EN BÜYÜK YÜKÜ OMUZLAMIŞ NATO ÜLKESİYİZ”
Türkiye’nin ayrım gözetmeden 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını, Suriye’nin kuzeyinde ise 5 milyon Suriyeliye insani şartlarda yaşamaları için destek olduğunu söyleyen Akar, tüm bu faaliyetlerin yanı sıra Türkiye’nin, 2021 yılında VJTF Land yani NATO’nun hazır gücünün Kara Unsur Komutanlığı görevini de başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Akar “NATO müttefiklerimiz, dünyanın birçok bölgesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmişlerse de maalesef PKK/YPG terör örgütüne karşı aynı kararlı duruşu göstermemiştir” diye konuştu. 
Akar, sözlerine şöyle devam etti:
 “Türkiye, ulusal güvenliğini ve bölgesel istikrarı tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünün Suriye’nin kuzeyindeki eylemlerine karşı, birlikte mücadele için müttefiklerine sayısız çağrıda bulunmuştur. Defalarca NATO müttefiklerimize Suriye’de bir güvenli bölge oluşturulmasını önerdik ve birlikte bazı planlar üzerinde mutabık kaldık. Ne var ki bu mutabakatların gereği yerine getirilmedi ve Türkiye terörle mücadelede yalnız bırakıldı. Türkiye, Suriye halkının acılarını dindirmek için en büyük yükü omuzlamış NATO ülkesidir ve Türk Silahlı Kuvvetleri de DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan tek NATO ordusudur. Beklentimiz, terörle mücadele konusunda müttefiklerimizin bizimle ortak hareket etmeleri, Türkiye’nin ciddi güvenlik kaygılarına birlikte çözüm aramaları ve yanımızda durmalarıdır. Tüm komşularımızın sınırlarına, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygılıyız. Kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında gözümüz yoktur. Mücadelemiz, terörledir, teröristledir.”

S-400 HAVA VE FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ TEDARİKİ
Akar dün akşam ABD’li mevkidaşı ABD Savunma Bakanı Llyod James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ancak Kıbrıs dahil, Mavi Vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz. Hiçbir oldu bittiye müsaade etmeyiz. Ülkemize yönelik risk ve tehditlerin en üst düzeye yükseldiği bir dönemde hava savunma sistemlerinin temini için müttefiklerimizle görüşerek ABD’den Patriot, Fransa-İtalya’dan SAMP-T alma girişimlerinde bulunduk. Ancak bu, çeşitli nedenlerle mümkün olmadı. Bunun üzerine istediğimiz şartları sağlayan Rusya’dan S-400 hava ve füze savunma sistemlerini satın aldık. Bunları gizli saklı yapmadık, gizli bir gündemimiz hiçbir zaman olmadı. Bu sistemleri almaktaki temel amacımız, ülkemizi ve 84 milyon vatandaşımızı havadan gelecek muhtemel tehditlere karşı savunmaktır. Muhataplarımızın bu konuda teknik anlamda kaygısını ele almaya hazır olduğumuzu da defalarca belirttik. Görüşmelerde açık ve şeffaf davranıyoruz. Makul ve mantıklı çözümler her zaman mümkün. Türkiye’nin NATO’ya katkısı ve NATO’nun Türkiye ile işbirliği, F-35’lerden, S-400’lerden çok daha derin ve kapsamlıdır. Bunu, NATO Genel Sekreteri Sayın Stoltenberg de açıkça ifade etmiştir. Sonuç olarak Türkiye’nin içinde olduğu NATO, daha anlamlı ve daha güçlüdür ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir” dedi.
Düzenlenen törende NATO yetkililerin kayıtlı video mesajları yayınlandı. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ve fotoğrafa çekimi ile tören sonlandırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Katılımcılardan görüntü
İstiklal marşı ve saygı duruşu
Konuşmalardan görüntüler
Akar’ın konuşması
Kurdele kesimi ve fotoğraf çekimi

==================

8- İBB’NİN DOLMABAHÇE-LEVAZIM TÜNELİ PROJESİNİ DURDURDUĞU İDDİASI

İstanbul DHA – İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Dolmabahçe-Levazım Tüneli projesini durdurduğu öne sürüldü.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, projenin durdurulduğu iddia edildi.
Açıklamada, “Proje sayesinde; Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar; Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilecekti. Böylece Dolmabahçe-Levazım arasında 70 dakikayı bulan yolculuk süresi 5 dakikaya inecekti.
AK Parti döneminde yapımı hızla devam eden projede, tünelin 1.400 metrelik kısmının imalatları tamamlanmıştı. Bugüne kadar da yaklaşık 220 milyon TL’lik yatırım yapılmıştı. İstanbul trafiğine adeta can suyu olacak, özellikle maç günlerinde sıkışan trafiğe nefes aldıracak proje; CHP’li İBB yönetimi tarafından durduruldu” ifadeleri yer aldı.
İBB ‘den ise iddialara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Görüntü Dökümü;:
———
-Arşiv

===================

9- (Özel) MALTEPE’DE ‘KADEMELİ NORMALLEŞME’ DENETİMİ

Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ-Ali Kerem BENGİ/ İstanbul (DHA)KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında geçilen kademeli normalleşme süreci devam ederken, Maltepe’de polis ve zabıta ekipleri, semt pazarları ile kahvehaneleri denetledi. Ana yollarda araçları durdurarak, sürücüler ile yolcularda maske kontrolü yaptı. Denetimde kahvehaneden birinde yasak olmasına rağmen oyun oynayan 4 kişiye ceza kesildi.
Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Maltepe Belediyesi zabıta ekipleri ile ilçe genelinde denetim yaptı. Girne Mahallesi’nde kurulan semt pazarında, vatandaşlar ile pazarcıları  sosyal mesafe ile maske konularında uyaran ekipler, kademeli normalleşmeyle açılan kahvehaneleri de denetledi. Bir kahvehanede maskesiz halde oyun oynayan 4 kişiye, 3 bin 460’şar liradan toplam 13 bin 840 lira ceza yazıldı.
Öte yandan sahil yolunda, kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, araçları tek tek durdurarak sürücüler ile yolcuların maske takıp takmadığını kontrol etti. Özel araçlarda bulunan yolcu sayısı da denetlendi. Sahil yolunda yapılan denetim havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
———————
-Semt pazarında denetim yapan polis ve zabıta ekipleri
-Polislerin vatandaşları uyarması
-Polislerin pazarcıları uyarması
-Muhabir anonsları (Gamze ŞİMŞEK)
-Kıraathanede oyun oynayanlar
-Polisin oyun oynayan kişilerle konuşması
-Oyun oynayanlara cezai işlem yapılması
-Sahil yolunda denetim yapan ekipleri
-Araçların durdurulması
-Araç içindekilerin kontrol edilmesi
-Sahil yolundaki denetimin havadan görüntüsü
-Genel ve detay

================

10- (ÖZEL) İTFAİYECİNİN NİKAHINA ARKADAŞLARINDAN ‘TULUMBACILAR’ SÜRPRİZİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL (DHA) – AVCILAR İtfaiye Amirliği’nde görevli itfaiye eri Serdar Acar’a, Burcum Duman ile hayatını birleştirdiği nikaha, 5 mesai arkadaşı ‘Tulumbacı’  kıyafetiyle gelerek sürpriz yaptı. ‘Havada uçan, karada kaçan, anasının koynundan kız kaçıran, 72.5 millete duman attıran tulumbalılar’ manisini okuyarak salona giren itfaiyeciler önce şaşkınlık yarattı ardından bol bol alkış aldı.
11 yıllık itfaiye eri Serdar Acar, Burcum Duman ile  Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi’nde nikah masasına oturmadan önce, gelin arabasıyla görev yeri olan itfaiye amirliğine geldi. Ardından da nikah dairesine gitmek için yola çıktı. Aynı anlarda itfaiye eri Abdübkadir Işık, Grup Amiri Güven Tunca’ya yakın arkadaşı olan damada, Osmanlı döneminde Yeniçeri Ocağı’na bağlı olarak kurulan ‘Tulumbacılar’ın kıyafeti ile sürpriz yapmak istediğini söyledi.
Tunca da Işık’ın da aralarında olduğu 5 mesai arkadaşını bağlı oldukları Daire Başkanlığı’na götürdü.  Alınan onayın ardından Abdülkadir Işık ve 4 arkadaşı, kendilerine gönderilen tulumbacı kıyafetlerini giyip, itfaiye aracı ile evlendirme dairesine gitti. Kıyılan nikahın ardından geçilen takı merasimi sırasında da bir odada bekleyen grup, ‘Havada uçan, karada kaçan, anasının koynundan kız kaçıran, 72.5 millete duman attıran tulumbalılar’  manisini söyleyerek, salona girdi. 
Damat Serdar Acar ve gelin Burcum Duman, büyük şaşkınlık yaşadı. Işık ve arkadaşları,  itfaiyecilerin üzerine iğne ile  para ve altın tutturduğu kurdeleyi çiftin omuzlarına bıraktı. Damat Acar, “Çok şaşırdım. Bu mesleği çok seviyorum. Arkadaşlarım unutamayacağımız bir sürpriz hazırlamış” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————-
Avcılar İtfaiye Amirliği
İtfaiyecilerin tulumbacı kıyafetleri giymesi
İtfaiyeciler itfaiye araçlarıyla
Sürprizi hazırlayan itfaiyeci Abdülkadir Işık ile röportaj
Tulumbacı kıyafetli itfaiye erleri evlendirme dairesinin önünde
Tulumbacı itfaiyecilerin salona girip beklemesi
Gelin ve damadın salona gelmesi
Tulumbacı arkadaşlarının salona nara ile girmesi
Gelin ve damada takı takılması
Gelin ve damat ile röportaj
Gelin ve damat itfaiye aracının önünde poz vermesi
Genel ve detay görüntüler

=================

11- (Ek görüntülerle) SEFAKÖY METROBÜS DURAĞINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL, (DHA) – BAHÇELİEVLER Yenibosna’da metrobüse binerek elindeki çatalla kendisine zarar veren kişi, yanındaki kadınla birlikte Sefaköy durağında kendisini önce metrobüse ve ardından olay yerine gelen ambulansa kilitledi. Olay yerine gelen müzakereci polis tarafından ikna edilen kişi hastaneye kaldırıldı. Olay sırasında metrobüste bulunan yolcular, şahsın madde bağımlısı olabileceğini iddia etti.
Olay, saat 00.15 sıralarında Sefaköy metrobüs durağında yaşandı. Yenibosna’da yanındaki kadınla metrobüse binen ve madde bağımlısı olduğu ileri sürülen kişi, elindeki çatalla kendisine zarar vermeyen başladı. İsmi henüz öğrenilemeyen ve kendisine neden zarar verdiği belirlenemeyen kişiyi, metrobüsteki yolcular ikna etmeye çalıştı. Şahsı ikna etmekte başarılı olamayan yolcular, tehditler üzerine Sefaköy durağında metrobüsü boşalttı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin anonsuyla olay yerine müzakereci polis ve özel harekat ekipleri çağrıldı. Bu sırada, bir süre boş metrobüste bekleyen şahıs, ardından yanındaki kadınla birlikte olay yerindeki ambulansa geçerek kapıyı kilitledi. Çevredeki güvenlik önlemleri altında, kendisine zarar veren şahsı ikna etmeye çalışan müzakereci polis, bir süre sonra başarılı oldu. İkna edilen kişi, yanındaki kadınla birlikte ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan kişinin, tedavisi sonrası ifadesi alınmak üzere emniyete götürüleceği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EK GÖRÜNTÜLERLE:
-Metrobüsün içinden telefon görüntüsü
-Metrobüsteki yolcuların adamı sakinleştirmeye çalışması
-Polisin adamı ikna çabaları
-Genel ve detay görüntü

Görüntü dökümü: 
(Özel görüntülerle)
——————————-
-Olay yeri (Metrobüs durağı)
-Ambulans ve ekiplerden detaylar
-Röportaj
-Ambulanstaki şahsın ve metrobüsteki ekiplerin olay yerinden ayrılması

===================

12- PARK TARTIŞMASINDA ‘TEHDİT’ DAVASINDA 360 LİRA PARA CEZASI
 
Sevda SARIKAYA-İSTANBUL(DHA)- ZEYTİNBURNU’nda park meselesinden tartıştığı Aysen Kocabek’e tehditler savurduğu iddiasıyla yargılanan Füsun Aktan’a 360 TL adli para cezası verildi. 

Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olan müşteki- sanıklar Füsun Aktan ve Aysen Kocabek ile Kocabek’in eşi Cezmi Kocabek katıldı.

“BEN ONLARA KESİNLİKLE KÜFÜR ETMEDİM “
Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada savunması alınan Füsun Aktan, park meselesi sebebiyle önce Cezmi Kocabek ile tartışmaya başladığını anlatarak, “Sonra eşi de tartışmamıza dahil oldu ve bana küfürler etti. Ben ettiği küfüre karşılık sadece ‘sensin’ dedim. Tartışmada Cezmi Kocabek küfür etmedi. Sadece Aysen Kocabek etti. Cezmi Kocabek, ‘Sen bizim arkamızda kim var biliyor musun, senle çok fena uğraşacağım’ dedi. Ben onlara kesinlikle küfür etmedim, tehdit edici de hiçbir şey söylemedim. Yalnızca sizinle mahkemede görüşeceğim dedim. Olay esnasında Aysen hanım arabadan öyle bir indi ki kapımı kilitlemek zorunda kalmıştım. Şikayetçiyim” dedi.

“‘ÇARŞAFLI,BÜTÜN TÜRBANLILAR AYNISINIZ’ DİYEREK, KÜFRETTİ”
Çarşaflı olduğu gerekçesiyle ağır hakaret ve küfürlere maruz kaldığını öne süren  Aysen Kocabek de “Olay günü park meselesinden dolayı Füsun hanımla aramızda tartışma çıktı, tartışmanın başında yalnızca parmağımla bir dakika işareti yapmıştım. Ancak, o bana doğrudan küfür ederek, ‘Çarşaflı, bütün türbanlılar aynısınız, ben size göstereceğim, sizi sürüm sürüm süründüreceğim’ dedi. Ben ona kesinlikle küfür etmedim. Bu olaydan hemen sonra elektrik idaresinde de eşime ‘Karın çarşafını alsın’ şeklinde başlayıp sinkaflı küfürlerde bulunmuş. Tartışmalarımızı çevredeki Ayhan Yücel isimli şahıs duymuş. Kendisi bütün türbanlılara küfür edilince tanıklık yapmak istemiş. Şikayetçiyim” diye konuştu.

“‘SİZİNLE MAHKEMEDEN SONRA DA UĞRAŞACAĞIM’ DEDİ”
Cezmi Kocabek ise, “Tam park yerine girecekken birden gelip bana küfretti, akabinde eşim Aysen ile tartışmaya başladı. Eşime küfürler etti, eşim küfretmedi. Hepimize ‘Size göstereceğim, sürüm süründüreceğim’ dedi. Bu olay son bulduktan sonra da elektrik idaresindeyken yanıma geldi, bu esnada eşim yanımda yoktu. Bana ‘O karın çarşafını alsın’ diye başlayıp, sinkaflı küfürler etti. Daha sonra ‘Sizinle mahkemeden sonra da uğraşacağım, siz benim kim olduğumu bilmiyorsunuz’ dedi. Ben Füsun’a küfür etmedim, şikayetçi de değilim” dedi.

“VİCDANIMA DOKUNDUĞU İÇİN TANIKLIK YAPMAK İSTEDİM”

2 tarafı da tanımadığını belirten tanık Ayhan Yücel, “Olay günü ben kahvaltı yaparken camın açık olması sebebiyle binanın içindeki tartışmayı duydum. Baktığımda başı açık bir kadın, çarşaflı bir kadına küfür etti; ‘Siz türbanlılar hepiniz öylesiniz’ dedi. Çarşaflı kadının yanındaki adam onu susturmak isteyince ‘Sen sus’ diyerek, ona da küfretti. Çarşaflı kadın ve yanındaki adam küfretmediler, açık olan kadın onları küfürleriyle bastırdı. Ben vicdanıma dokunduğu için tanıklık yapmak istedim, bu olay sonrasında esnaf da Füsun hanıma tepki gösterdi. Ben iki tarafı da tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

KARAR ÇIKTI
Mahkeme heyeti, müşteki sanık Cezmi Kocabek’i, Füsun Aktan’a yönelik ‘basit tehdit’ suçundan 360 TL adli para cezasıyla cezalandırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Müşteki-sanık Füsun Aktan’ı da  Aysen Kocabek’e yönelik ‘basit tehdit’ suçundan 360 TL adli para cezasına çarptırdı.
Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Aysen Kocabek, “Bu karara kesinlikle karşıyım. Bir çarşafa, bir namusa küfrün bedelinin sadece 360 TL olmasını asla hazmedemiyorum” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————
-Açıklama ve detaylar

===============

13- ÜMRANİYE’DE TELEVİZYON ÇALAN HIRSIZ KAMERADA

İSTANBUL (DHA) ÜMRANİYE’de televizyon çalan hırsızlık şüphelisi yakalandı. Şüphelinin çaldığı televizyonla sokakta yürüdüğü anlar kamaraya yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye’de farklı tarihlerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, girdiği bir evden televizyon çalan şüphelinin kimliğini tespit etti.  G.T. isimli şüpheli Namık Kemal Mahallesi Talatpaşa Caddesi’nde yakalandı. G.T.  sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, çaldığı televizyonla sokakta yürüdüğü anlar kamaralara yansıdı,

Görüntü dökümü:
———————-
-Güvenlik kamerası görüntüleri

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!