Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- BAĞCILAR’DA PARKTA SİLAHLI KAVGA; BİR KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ANLAR KAMERADA

Haber- Kamera: Ahmet YEŞİLMEN – Uğur ŞAHİN / İSTANBUL (DHA), BAĞCILAR’da gece saatlerinde ailesiyle birlikte parkta oturan bir kişi, kendisiyle tartışmaya giren iki kişiye silahla saldırdı. Saldırıda Ali Tulgaroğlu hayatını kaybederken arkadaşı ise yaralandı. Hayatını kaybeden Ali Tulgaroğlu’nun vurulma anı çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı 
Olay, saat 02.00 sıralarında Bağcılar 100.Yıl Mahallesi Fetih Caddesi üzerinde bulunan parkta yaşandı. İddialara göre, Ali Tulgaroğlu (51), parkta ailesiyle birlikte oturan bir kişi ile tartışma yaşadı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga sırasında ailesiyle parkta oturan kişi silahıyla Ali Turhanoğlu ile arkadaşına ateş açtı. Silahlı kavga sonrası Ali Tulgaroğlu hayatını kaybederken, arkadaşı ise bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganın yakalanması için polis çalışmaları devam ediyor. 
Yaşanan kavga ve Ali Tulgaroğlu’nun hayatını kaybettiği anlar çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde saldırganın ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaştığı görüldü. 

Görüntü Dökümü: 
Kavganın güvenlik kamerasına yansıması 
Olay yerinden detaylar 
Genel ve detaylar 
ölen Ali Tulgaroğlu’nun fotoğrafları

===============

(ÖZEL) 
2-BABA İLE OĞLU AYNI OKULDA YKS’YE GİRDİ

Alper KORKMAZ-Osman BAKIR/ İSTANBUL, (DHA)  – BEYKOZ’da 17  yaşındaki Kamil Esat Yavuz, 47 yaşındaki babası Hüseyin Yavuz’la birlikte  aynı okulda Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)’na girdi. Sınav öncesi baba Yavuz,  oğlundan sınavla ilgili taktik aldı. 
ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün yapılıyor. Sabah saatlerinden itibaren adaylar sınavlarına girecekleri okullarının önüne geldi. 17 yaşındaki Kamil Esat Yavuz, 47 yaşındaki babası Hüseyin Yavuz’la birlikte aynı okulda sınava girdi. 

Reklam Alanı

“BABAMIN SINAVDA BENİ GEÇMESİ KORKUTUYOR”
Heyecanının okulun önüne gelince arttığını söyleyen Kamil Esat Yavuz,” Babamla gelmekte heyecanlandırdı. Babamın sınavda beni geçmesi korkutuyor biraz beni. ufak bir rekabette var aramızda. Rize Uluslararası Ticaret düşünüyorum. Memleketime gitmek istiyorum. İnşallah tutturacağım. Dershaneye gittim. Bana babam deneme getir dedi getirdim ama o çözmedi” diye konuştu. 

“ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”
Alüminyum doğrama işi ile uğraşan baba Hüseyin Yavuz ise “Çok güzel bir duygu yaşıyorum şuan. Oğlumla beraber sınava gireceğim. İlkokuldan sonra okulu bırakıp 14 yaşında iş hayatına başladım. 25 sene çalıştıktan sonra kardeşimle beraber kendi şirketimizde çalışıyoruz. Ortaokul ve liseyi dışardan bitirdim. Bu sene de oğlumla beraber lise sınavına giriyorum. Oğlumun hedefine ulaşmasını istiyorum benim de kendimce hedeflerim var. Bende kazanmak istiyorum. Mimarlık veya inşaat mühendisliği olur işimle alakalı bölümler olabilir” diye konuştu.  Kamil Esat Yavuz sınav öncesi babasına sınavla ilgili taktik verdi. 
Beykoz’da bulunan Şehit Ömer Halisdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde baba ve oğlu ter döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———-
Baba ile oğulun sınava gelişi
Okul önünde beklemeleri 
Baba ve oğluyla röportaj 
Muhabir Anonsu ( ALPER KORKMAZ) 
Baba ile oğulun arasındaki diyaloglar
okuldan görüntü
Diğer öğrencilerden görüntüler

===================

3- TAKI VE PİERCİNGLERİ ÇIKARMADAN SINAVA GİREMEDİ
 
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- ÖĞRENCİLERİN yüksek eğitimlerinin kaderini belirleyeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başladı. Adaylar, sınav salonlarına sıkı aramadan geçirilerek alınırken, Avcılar’da piercing ve takıları ile gelen bir aday bunları çıkarmadan salona alınmadı. İki engelli aday da 2 dakika gecikme nedeniyle sınava giremedi.
Temel Yeterlik Testi (TYT) için sınava alınan adaylardan en geç saat 10.00’da ter dökecekleri binalarda olması istendi. Görevliler sık sık kalan dakikaları hatırlatarak dışarıda kimsenin kalmaması için uyarılarda bulundu. Avcılar’da aralarında tel örgülü bir duvar bulunan iki ayrı sokaktan girişi bulunan Abdulkadir Uztürk İlkokulu ile Abdülkadir Uztürk Ortaokulu’nu karıştıran adaylar koşarak diğer binaya yetişmeye çalıştı. Abdulkadir Uztürk Ortaokulu’na gelen bir adaydan üzerindeki kolye, küpe ve piercinleri çıkarması istendi. Koşarak okul kantinine giderek bunları bırakmak isteyen genç kız piercingleri çıkaramadı. Tekrar binanın önüne gelen adaya bir kadın görevli yardım ederek bunları çıkartmasını sağladı. Genç kız tekrar bunları emanet olarak bırakacağı yere götürdü.
Aynı bölgede bulunan engelli adayların alındığı Sabancı 50’nci Yıl Anadolu Lisesi’ne kapıların kapatılmasından 2 dakika sonra gelen 2 aday içeri alınmayınca üzülerek buradan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Görüntü Dökümü:
———
Adaylar ve yakınları
Adaylar yakınları ile kucaklaşarak binaya giderken
Yanlış binaya girenler okuldan çıkarken
Piercing ve takılı genç kız bunları emanete bırakırken
İçeri giremeyen iki aday binanın önünden uzaklaşırken
Genel ve detay görüntüler

====================

4- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ YKS’YE GEÇ KALAN 2 ÖĞRENCİ İÇERİYE ALINMADI

Burçak BOZKUŞ – Ömer HASAR / İSTANBUL (DHA) –  İSTANBUL Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşandı. Kapılar kapandıktan sonra gelen 2 öğrenci ise sınav binasına alınmadı.
Görevliler sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek öğrencileri içeri aldı. Okul bahçelerinde öğrenciler sosyal mesafe kurallarına göre sıraya geçti. Görevliler tarafından da sık sık uyarılan öğrenciler içeri girmeden dezenfektan kullandı. Ailelerin heyecanı ise uzun süre devam etti. Bazı veliler sınav boyunca Kur’an-ı Kerim okudu, bazıları ise sınava giriş anını cep telefonuyla görüntüledi. Sınav binasına yalnız gelen öğrenciler, eşyalarını kendileri için kurulan emanet noktasına bıraktı. Sınavın başlamasına 15 dakika kala kapılar kapandı, veliler üniversite çevresinden uzaklaştırıldı.

“4 DAKİKA GEÇ KALDIM”
Kapılar kapandıktan sonra sınav yerine gelen 2 öğrenci ise binaya alınmadı. Silivri’den geldiğini söyleyen Gökhan Karaman, “Silivri Gümüşyaka’dan geliyorum. İkametim burada diye burası çıktı. 4 dakika geç kaldım. Yolda beklenmedik bir aksilik çıktı. O yüzden geç kaldım. 2 senelik emek gitti. Seneye bir daha gireceğim” dedi.
Kızı içeri girdikten sonra ağlamaya başlayan bir veli kameralara yansıdı. Gözyaşları içinde konuşan Nazmiye Kara, “Çocuklarımız iyi. Gerçekten çok iyiler. Çok iyi hazırlandılar. O ağlamadı, ben o girdikten sonra sinirlerim boşaldı artık. Allah emeklerini zayi etmesin” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-Geç kalan öğrenci ile röp
-Sınav yerinden detaylar
-Öğrenci ve velilerle röp
-Genel ve detay

=======================

5- BEYKOZ’DA BÜFEDE OTURAN ENGELLİLERİ FECİ ŞEKİLDE DARBETTİLER

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL (DHA) BEYKOZ’da 2 şüpheli, büfede oturan engellileri feci şekilde darbetti.  O anlar güvenlik kameralarına yansırken, engelliler adliyeye giderek şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Olay geçtiğimiz günlerde Beykoz’da meydana geldi. 2 şüpheli, öğle saatlerinde Beykoz Engelliler Derneği’nin lokal olarak kullandığı büfeye geldi. Şüpheliler önce bankta oturan dernek başkanı Hasan Polat’a tehdit ve küfürler etti ardından şüphelilerden biri elindeki sopayla Polat’a vurmaya başladı. Bu sırada dışarı çıkan büfe çalışanı, saldırganı durdurmaya çalıştı. Hasan Polat atılan tekmeyle yere düşerken, olayı gören akülü arabadaki dernek üyesi engelliler, Polat’a yardım etmek için geldi. Sopalı saldırgan 2 engelliyi de darbetti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri uzun uğraşlar sonucu saldırganları durdurdu. Sopalı saldırgan, büfeye gelen bir kişiyle birlikte araca binerek polislerin gözü önünde olay yerinden uzaklaştı. Saldırı anları ve sonrasında yaşananlar büfenin güvenlik kamerasına yansıdı. Engelliler adliyeye giderek kendilerini darbeden şüpheliler hakkında duyurusunda bulundu.

Görüntü dökümü:
GÜVENLİK KAMERASI 
-Hasan Polat’ın bankta oturması
-Büfeye gelen 2 şüpheli
-Saldırganların Hasan Polat ile konuşması
-Sopalı saldırganın Hasan Polat’ı darp etmesi
-Büfe çalışanının saldırganı durdurmaya çalışması
-Diğer şüphelinin tüple Polat’a saldırması
-Akülü araba ile olay yerine gelen engelli vatandaş
-Akülü arabadaki engelliye vuran saldırgan
-Hasan Polat’ın tekme ile yere düşürülmesi
-Saldırganın akülü arabadaki engelliye vururken vatandaşların gelmesi
-Polis ekiplerinin saldırganlara müdahale etmesi
-Bir kişinin sopalı saldırganı araca bindirmesi
-Saldırganın araçla olay yerinden uzaklaşması
-Polislerin diğer şüpheli ile konuşması

==================

6- (Özel) NALBURDAN BAKIR KABLO ÇALMIŞLARDI; HIRSIZLARA BU KEZ ÇEVREDEKİLER ENGEL OLDU

Erol DEĞİRMENCİ – Ersan SAN / İSTANBUL , (DHA) AVCILAR’da, 26 Nisan’da yapı malzemeleri satan dükkandan bakır çubuk çalan hırsızlar, aynı iş yerinde hırsızlık yapmak üzereyken çevredekilerin bağırmasıyla kaçtı. Polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde bulunan yapı malzemesi satan dükkana, 21 Haziran Pazartesi günü sabah saatlerinde kapalı kasa kamyonetle kar maskeli ve inşaat eldivenli şüpheliler geldi. Araçlarından inip dükkanı kontrol eden şüphelileri, fark eden çevredekiler bağırmaya başladı. Şüpheliler, bunu üzerine araçlarına binip olay yerinden kaçtı. Hırsızları görenler durumu iş yeri sahibine bildirdi. İş yeri sahibi, güvenlik kamerası kayıtlarını alıp polis merkezine gelerek, şüphelilerden şikayetçi oldu. Yaşananlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

AYNI ŞÜPHELİLER OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şüphelilerin 26 Nisan’da aynı dükkandan 10 bin lira değerinde bakır çubuk çalan kişiler olduğunu tespit etti. Hırsızların kullandığı kamyonet ve araç üzerindeki plakanın da sahte olduğu öğrenildi.

“YİNE AYNI HIRSIZLAR”
İş yeri sahibi Mertcan Üstün, “Sabah saatlerinde aynı hırsızlar, farklı bir araba ile geliyorlar. Eski araba bulunmuş. Bu sefer farklı bir araba çalmışlar. Direk dükkanın kapısına geliyorlar. İçeriye bakıyorlar. Karşı komşu bağırınca hemen kaçıp, gidiyorlar. Yine aynı hırsızlar yüksek ihtimalle. Yüzleri gözükmediği için biz de anlamıyoruz ama boy olarak hemen hemen aynıydı. Daha önce giyindikleri gibi giyinmişler.” dedi.

Görüntü dökümü:
———————–
Güvenlik kamerası
-Şüphelilerin gelişi
-Şüphelilerin araçtan inip, dükkanı kontrol etmesi
-Şüphelilerin kaçması
Aktüel
-Hırsızlık girişiminin olduğu dükkan
-Hırsızların baktığı kapı
-Mertcan Üstün ile röp
-Genel ve detay görüntü
ARŞİV 
26 Nisan’daki hırsızlık anları
(3 dakika 11. saniyeden sonraki görüntüler)

=====================

7- (Özel)- TEBLİĞ EDİLMEYEN TEBLİGAT KABUSU

Esma MURAT-İhsan DÖRTKARDEŞ-Buğra BENLİOĞLU -Kubilay ÖZEV / İSTANBUL (DHA)- DAVA ve icra habercisi tebligatlar, sahibine ulaşmayınca mağduriyete yol açıyor. Posta yoluyla gönderilen tebligatların, dağıtım elemanları tarafından farklı adreslere ya da noktalara bırakılması, yani muhatabına ulaştırılmaması hukukta ‘usulsüz tebligat’ olarak isimlendiriliyor. Tebligatları ellerine ulaşmadığı için haklarında başlatılan icra takiplerinden haberi olmayanlar, kapıyı çalan haciz memurlarıyla karşılaşırken, hukukçular, vatandaşları, “e-Devlet’ten adresinizi güncel tutun” diye uyardı. 
Taşınanlar, şehir değiştirenler ya da herhangi bir nedenle adreslerini başka yerlere nakletmek zorunda olanların, e-Devlet üzerinden adres değişikliği yapması gerekiyor. Aksi takdirde hakkınızda açılabilecek dava ya da başlatılacak icra takibi ile adınıza çıkartılan tebligatlardan habersiz kalıp, maddi manevi mağdur olabilirsiniz. Bazen de posta yoluyla ulaştırılan tebligatlar, dağıtım elemanları tarafından farklı yerlere bırakılıp, vatandaşın mağdur olmasına neden oluyor.  

“BİZ DE TEBLİGAT MAĞDURUYUZ” 
Maltepe’de yaşayan tebligat mağduru Aylin Dursun, “Babam hastanede yatıyor. Biz de annemle olan evini satmak istedik ve emlakçıya verdik. Emlakçı annem evdeyken eve gidip evin fotoğraflarını çekiyor. Fotoğrafları çektikten sonra emlakçı anneme zorla bir sözleşme imzalattırıyor. Aradan zaman geçmesine rağmen emlakçı evi satmak için bizi aramadı. Annem de bu durumdan rahatsız olup evi kendisi satmak istedi. Evi kendisi sattı. Emlakçı, beni aradı ve komisyon istediğini söyledi. Komisyon veremeyeceğimizi söyledim. Emlakçı ise anneme zorla imzalattırdığı sözleşmeyle dava açmış. Ancak eve gelen tebligatları biz görmedik. En son kız kardeşimin evine gelen tebligat ile mahkemeye başvurduk. Biz de tebligat mağduruyuz” dedi. 
Dursun, “Annemin evinin icralık olduğunu kardeşimin evine, tebligat geldiğinde öğrendik. Tebligatlar zamanında elimize ulaşmış olsaydı itiraz etme hakkımız olurdu. Ancak tebligatlar elimize ulaşmadığı için itiraz etme hakkımızı kaybettik. Dava açmak için gittiğimizde görevliler bize, ‘itiraz etmek için çok geç kaldınız’ dedi” diye konuştu. 

YIKTIRILAN BİNAYA TEBLİGAT YAPILDI
Avcılar Merkez Mahallesi Berat Sokak’ta bulunan ve 2 ay önce kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın çevresine yerleştirilen paravana da Avcılar Belediyesi’nden bir görevli tebligat yapıştırıp, gitti. ‘Hayrettin Gölge Varisleri’ yazılı olan ‘Tebligat Pusulası’nda şu ifadelerin yer aldığı görüldü: “Yerleşim yeri adresine ikinci defa gidildiği halde tebliğ yapılacak olanların bu adreste bulunamaması (Geçici ayrılmayı da kapsar) sebebiyle gönderen idareyi iade edilmiştir. Tebliğ evrakını gönderen idareden alabileceğiniz duyurulur. Tebliğden itina edilmesi durumunda pusulanın kapıya yapıştırıldığı tarihte tebliğ yapılmış sayılır. Yerleşim yeri tebliğ evrakının pusulaların kapıya yapıştırıldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde alınması halinde 15’inci günde tebliğ yapılmış sayılır.”    

“BU TEBLİGAT NASIL ULAŞACAK?” 
Aynı sokakta işyeri bulunan esnaf, 2 günde üzerindeki yazının silinmeye başladığı tebligatı tesadüfen gördüğünü belirterek, “Bu tebligat insanlara nasıl ulaşacak? İnşaat alanı kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmış. Yazılan yazı uçup, gitmiş. Bir tebligat böyle mi ulaştırılır? Bu pusulanın herhangi bir hukuk sürecinde size ulaştırıldığını iddia edecekler” dedi.  

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA 
Avcılar Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, “Pusulayı biz tahakkuk şefliği olarak göndermişiz. Hayreddin Gölge’nin emlak beyanlarında emeklilik muafiyeti işlenmiş. Ancak 2000 yılında vefat etmiş, emeklilik muafiyeti iptal edilmemiş. Vefat eden kişinin emeklilik muafiyeti olmaz. Bu nedenle de arkadaşlar yanlışlığı tespit etmiş ve işlem yapmışlar, çıkan vergilere ihbarname düzenlenmiş. Kimseyi bulamadıkları için de pusulayı yapıştırmışlar. Şu an 4951,44 TL borç görünüyor. Varisçilerden gelen olduğunda yardımcı oluruz” denildi.

“TEBLİGAT İÇİN MUHTARLARA BİLDİRİM ZORUNLULUĞU GETİRİLMELİ” 
Tebligat mağduru milyonlarca insan olduğu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da “Tebligat mağduriyetini gidermenin çok basit bir yolu var. Tebligat için muhtarlara bildirim zorunluluğu getirilmeli. Teknoloji çağını yaşıyoruz. Biz nasıl ki köprü ve otoyollardan geçerken yetersiz bakiyemiz olduğunda telefonumuza mesaj geliyorsa, aynı şey tebligatlar içinde yapılmalı. Muhtarlara bırakılan tebligatlar, tebligat yasasına göre kişiye bildirilmiş sayılıyor. Oysaki vatandaşın kendisine tebligat geldiğinden haberi yok. Bu ihmal insanları hapse kadar götürebilir. Aynı zamanda bu durum olmayan bir borcun kesinleşmesine yol açıp haksız yere ödeme yapmak zorunda bırakabilir” şeklinde konuştu. 

“HAPSE GİRENLER BİLE OLABİLİYOR” 
Vatandaşları korumak için mutlaka tebligat yasasında revizyon yapılması gerektiğini belirten Ağaoğlu, “Postacıların bıraktığı tebligat kağıtları genelde kayboluyor. Bu durumda vatandaş olmayan borcu ödemek zorunda kalıyor hatta hapse girmesi bile söz konusu olabiliyor. Muhtar Denekleri Federasyonu kendi aralarında bu sistemi kurdu. E-muhtar sistemi üzerinden muhtarlar gelen tebligatı tarayıp vatandaşın cep telefonuna mesaj atabiliyor. Vatandaşlara tavsiyem 10 güne bir e-Devlet üzerinden haklarında icra takibi olup olmadığına bakmaları” ifadelerini kullandı. 

“e-DEVLETİNİNİZDEN ADRESİNİZİ GÜNCELLEYİN”
Tebligat kanununu 10’uncu maddesine göre, kişinin bilinen en son adresine tebligat yapılacağını söyleyen avukat Cansu Bektaşlı, “Kişi e-Devlet üzerinde adresini güncellemiyorsa e-Devlet’te bulunan en son adrese tebligat gider. Tebligat geldiği durumda kişi evde olmasa bile, tebligat kâğıdı kapısına yapıştırılır ve bu tebligat kâğıdı muhtara teslim edilir. Pandemi ve yaz dönemi ile insanlar evden çalışma sistemine geçti. Kişi böyle bir durumda adres değişikliğini bildirmediği için kendisine gelen tebligata ulaşamıyor. Posta memuru ise, evde kimse olmayınca tebligatı kapıya yapıştırmak zorunda kalıyor ya da tebligatı muhtara veriyor. Muhtar da kişinin tebliğ kağıdını alacağını düşündüğü için haber vermiyor. Bu o andan itibaren 7 günlük yasal süreç başlamış oluyor” dedi. 
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————-
-Tebligat mağduru Aylin Dursun röportajı 
-Avcılar’da bulunan tebligat mağduru röportajı 
-Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu röportajı 
-Avukat Cansu Bektaşlı röportajı 
-Bina önünden tebligat görüntüleri 
-Genel ve detay görüntüler 

====================

8-  THY GÜNLÜK BİN UÇUŞ BARAJINI AŞTI,  İSTANBUL HAVALİMANI GÜNLÜK 116 BİN YOLCU AĞIRLADI

-THY, dün gerçekleştirdiği bin 65 uçuş ile koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana günlük en yüksek uçuş sayısına ulaştı. 840 uçağın iniş kalkış yaptığı İstanbul Havalimanı ise dün 116 bin yolcuyu ağırladı.

Haber-Kamera: Enver ALAS – İSTANBUL, (DHA) AŞILANMANIN hızlanmasına paralel olarak, esnetilen seyahat yasaklarıyla artışa geçen seyahat talepleri, turizm ve havacılık sektörünü hareketlendirdi. Türk Hava Yolları (THY), salgının başlangıcından beri dün, ilk kez günlük bin uçuş barajını aşarken, aynı gün 840 uçağın iniş kalkış yaptığı İstanbul Havalimanı ise 116 bin yolcuyu ağırladı

GÜNLÜK BİN UÇUŞ BARAŞINI AŞTI
THY, salgın dönemindeki normalleşme sürecinde 863 uçuş gerçekleştirdiği 4 Haziran’dan sonra geçen 21 günlük sürede günlük uçuş sayısını yüzde 23.4 oranında arttırdı. Bu yılın ilk 5 ayında da Avrupa hava sahasının en çok uçuş gerçekleştiren havayolu olan THY, dün gerçekleştirdiği bin 65 uçuş ile de salgının başlangıcından beri ilk kez günlük bin uçuş barajını aşmayı başardı. THY’nin bin 65 uçuş gerçekleştirdiği 25 Haziran günü Türkiye’ye varış uçuşlarında yüzde 75.3, Türkiye çıkışlı uçuşlarda ise yüzde 68.2 doluluk oranıyla uçtu. Türkiye’ye geliş uçuşlarında doluluk oranında görülen yüksek oranda, turizm amaçlı seyahat eden yolcu talebinin pozitif etkisi görüldü.

“LİDER OLANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”
Sonuçları değerlendiren THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Bu süreç, gökyüzüne yükselen uzun bir merdiven gibi. Güvenlik tedbirlerimizi aldık, ileriye odaklandık ve her basamakta daha güzel sonuçlar alarak yükseliyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla emek vermeye, adım atmaya devam edeceğiz. Bulutların üzerinde lider olana kadar çalışacağız. Yeniden dört haneli uçuş rakamlarına ulaştığımız için mutluyum, her geçen gün hem bu sayıyı hem de doluluk oranımızı artıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA BİR GÜNDE 116 BİN YOLCU
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın verilerine göre salgın döneminde Avrupa’da en çok uçuş gerçekleştirilen havalimanı olarak zirvedeki yerine koruyan İstanbul Havalimanı ise aynı gün 116 bin yolcuya ev sahipliği yaptı. Salgının başlangıcından beri ilk kez 18 Haziran günü 100 bin yolcu sayısını geçen İstanbul Havalimanı’nı dün 37 bin 90’ı iç, 79 bin 90’ı da dış hat olmak üzere toplam 116 bin 180 yolcu kullandı. Aynı gün havalimanına 840 uçak iniş kalkış yaptı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Terminalden görüntüler
-Pasaport sırasında bekleyenler
-Bilet bagaj işlemi yaptıranlar
-Güvenlik noktasından giriş yapanlar
-Havalimanında uçaklar(arşiv)
-Kalkış yapan uçaklar (arşiv)
-Havalimanı havadan görüntüler

==================

9- (Özel) FATİH’TE OTOMOBİL YAKIT ALAN MOTOKURYEYE BÖYLE ÇARPTI

Murat SOLAK – Ömer ÇETİNASLAN / İSTANBUL, (DHA)  FATİH’te, akaryakıt istasyonunda yakıt alan motosikletli kuryeye, otomobil çarptı. Kaza sonucu kuryenin bacakları kırılırken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. 
Kaza, geçen hafta Fatih Kızılelma Caddesi üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunda gerçekleşti. Akaryakıt istasyonuna yakıt almak için gelen 34 DIB 158 plakalı otomobilin sürücüsü Mehmet Çetinbaş, akaryakıt pompalarına yaklaşmak istedi. Çetinbaş, pompalara yaklaşırken fren yerine gaza basması sonucu, o sırada motosikletine yakıt alan yemek ve ürün sipariş firmasının kuryesi Ömer Sadi’ye çarptı. Kazanın ardından sürücü Çetinbaş ve yanındaki arkadaşı, otomobilden inerek Ömer Sadi’nin yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin ilk belirlenmesinde kurye Ömer Sadi’nin bacaklarının kırıldığı tespit edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan kuryenin durumunun iyi olduğu, kırılan bacaklarından ameliyat olduğu öğrenildi. 

Görüntü dökümü:
———————-
-Aracın yakıt alan kuryeye çarpması (güvenlik kamerası)
-Akaryakıt istasyonundan görüntü
-Genel ve detaylar

================

10- SARIYER’DE TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON; 237 TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL (DHA) SARIYER’de tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, bir şüpheli gözaltına alınırken, 237 adet tarihi eser ele geçirildi. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer’de önceki gün tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda, geç Roma/ erken Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen Amphora çömlek, çok renkli kaplama gözyaşı şişesi, 95 farklı renk ve ebatlarda ipe gerilmiş boncuk, 45 farklı renk ve ebatlarda ipe gerilmiş boncuk dizisi, 69 ipe geçirilmiş ve kolye görünümü verilmiş sonradan devşirilmiş farklı dönemlere ait olduğu değerlendirilen boncuk, 4 bir ipe geçirilmiş vaziyette boncuk dizisi, 5 geç Bizans/Osmanlı dönemine ait mızrak ve ok uçları, 7 farklı form biçim ve malzeme türünden sikkeler ve sikke görünümlü objeler, 3 farklı form, biçim ve malzeme türünden halka biçimli obje, 3 farklı boyut ve biçimlerde süs eşyası olduğu değerlendirilen obje olmak üzere toplam 237 adet obje ele geçirildi.  Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hakkında, “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet” suçundan adli işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü
-operasyonda adreslerde yapılan aramalar
-ele geçirilen tarihi eserlerin görüntüsü
-genel ve detaylar

=====================

11- (Özel) GÜNGÖREN’DE ÇATLAKLAR OLUŞAN VE MÜHÜRLENEN BİNANIN YIKILMASINA KARAR VERİLDİ

Haber – Kamera: Ahmet YEŞİLMEN – Vedat BAYRAKTAR/ İSTANBUL (DHA) GÜNGÖREN’de cumartesi günü meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında çatlaklar oluşan ve sakinleri tahliye edilen binanın yıkılmasına karar verildi. Bina sakinlerinden de bir ay içerisinde eşyalarını boşaltmaları istendi.
İstanbul’da geçen cumartesi günü meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Güngören’de Sanayi Mahallesi Doruk Sokak’taki binada çatlaklar oluşurken, balkonunun bir kısmı çöktü. 16 daire ve 5 iş yerinin bulunduğu bina boşaltılarak, mühürlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, inceleme yapmak üzere kolonlardan karot örnekleri aldı. Yapılan incelemelerin ardından binanın yıkılmasına karar verildi. Bina sakinlerinden de bir ay içerisinde eşyalarını boşaltmaları istendi.

“KOMŞULARIMIZ İÇİN ÜZÜLDÜK”
Yıkım kararıyla ilgili üzüntüsünü dile getiren komşu esnaf Kadir Özcan, “Bugün yıkılacağına dair kesin bir karar almışlar. Komşularımız için üzüldük. 1 ay süre verilmiş bu süre içerisinde boşaltılacak ve yıkılacak” dedi.

“TEBLİGAT GELİNCE 1 AY SÜRE VERİLECEK”
Binanın toprak sahibi olan Mahmut Baysal, “Yıkım kararı çıktı. Bize henüz tebligatlar gelmedi. Biz hemen belediyeye gidip imar müdürlüğünden cevap aldık. Şu an biz evlerimize girip eşyalarımızı bile toplayamıyoruz. Çünkü şu an sorumluluk belediyenin olduğu için vatandaşlarını riske edemiyor. Tebligatlar elimize ulaşınca da bize 1 ay kadar bir süre verecekler” dedi.

Görüntü Dökümü:
———–
Muhabir Anons (Ahmet YEŞİLMEN)
Kadir Özcan-Mahmut Baysal Röp
Binadan detaylar
Havadan görüntüler(arşiv)
Genel ve detaylar

===============

12- (Özel) 12 YIL HAPSİ İSTENEN SANIK: GÜVERCİNLERE VERDİĞİM TOHUMLAR TOPRAĞA DÜŞÜNCE KENEVİR YETİŞMİŞ

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)- PENDİK’te evinin bahçesinde 73 adet ekili hint keneviri ele geçirildiği gerekçesiyle hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan D.G .(40) yetiştirdiği güvercinlere daha fazla üremeleri için hint keneviri tohumu verdiğini öne sürdü. D.G., “Güvercinlere verdiğim tohumlar toprağa düşmüş ve kendiliğinden hint keneviri bitkisi yetişmiş. Ben bu bitkilerin büyüdüğünü ve yetiştiğini fark etmedim, çünkü bir ara köye gitmiştik. Uyuşturucu madde kullanmıyorum ve satmıyorum” dedi. Davanın ardından açıklama yapan sanık avukatı Hakan İnci de “Bugünkü duruşmada videoları, güvercinleri izlettirdik. Onlar da güldüler” diye konuştu.

“ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ HOBİ OLARAK GÜVERCİN BESLİYORUM”
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 2 Temmuz 2020 tarihinde meydana gelen olay şöyle oldu: İhbar üzerine harekete geçen polisler, Pendik’te yaşayan D.G.’nin evine baskın yaptı. Baskında  D.G.’nin evinin bahçesinin dibinde domates fideleriyle birlikte ekili vaziyette 73 adet hint keneviri bitkisinin ele geçirildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden D.G. hakkında “2313 Sayılı Kanun’a aykırılık” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık D.G. ve avukatı Hakan İnci katıldı. Sanık D.G. savunmasında “Ben çocukluğumdan beri hobi olarak güvercin besliyorum. Hint keneviri tohumunu güvercinlere verdiğimizde üremeleri hızlanıyor. Bahçedeki hint kenevirlerini ben bilinçli olarak ekmedim. Güvercinlere verdiğim tohumlar toprağa düşmüş ve kendiliğinden hint keneviri bitkisi yetişmiş. Ben bu bitkilerin büyüdüğünü ve yetiştiğini fark etmedim, çünkü bir ara köye gitmiştik. Ben uyuşturucu madde kullanmıyorum ve satmıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.  Sanık Avukatı İnci ise müvekkilinin evinde keşif yapılmasını talep ederek, “Kenevirlerin çıktığı yer gübre ve müvekkilin güvercinlerini beslemek için attığı kenevir tohumlarının biriktirildiği yerdir” dedi. Mahkeme, keşif talebinin değerlendirilmesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.  

DAVANIN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPAN AVUKAT: CİDDİ BİR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU
Duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Hakan İnci ilginç bir davaya girdiklerini belirterek “Bu davanın konusu bahçede bulunan 70 tane kök Hint keneviri. Çok ilginç bir şey müvekkilim 12 – 13 yıldır kuş beslemekte. 150’ye yakın güvercini var. Kendi bahçesinde bunlara dışarıda her yerde satılan kenevir tohumundan alıyor. Bu tohumu da kuşlara veriyor. Burada çok ilginç bir şey oluyor; Kuşlar o tohumları yedikten sonra temizlik yapılıyor, kuş pisliği duvar dibine gönderiliyor. Duvar dibinde o kendi kendine çıkıyor. Polis bunu tespit ediyor ve şimdi müvekkilimin 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle davası açılmış durumda. Ciddi bir mağduriyet söz konusu” ifadelerini kullandı.

“AMACI KUŞARIN ÜREMELERİNİ SAĞLAMAKKEN ŞİMDİ AĞIR CEZADA YARGILANIYOR”
İnci müvekkilinin kuşların daha da çok çoğalması için kenevir verdiğini söylediğini vurgulayarak “Kuşlarda farklı etkiler yaratıyormuş. Tamamen amacı bu kuşları beslemek ve daha fazla üremelerini sağlamakken şimdi ağır cezada yargılanıyor. Polis görevini yaparken bahçede bu kenevirleri fark ediyorlar. Ancak güvercinlerin kafesi oradayken bunu fotoğraflamıyorlar ya da güvercinleri tutanağa geçirmiyorlar. İster istemez o şüpheyle dava açıyorlar miktar da 20 kök üzerinde olduğu için içiçiliğe de girmiyor. Mağduriyetin sebebi tamamen soruşturmadaki ihmaller, bu ihmaller olmasaydı, lehine olan deliller toplansaydı bu dava açılmayacaktı” şeklinde konuştu.

“ONLAR DA GÜLDÜLER”
“Bugünkü duruşmada da o videoları, güvercinleri izlettirdik” diyen avukat İnci, “Ben de müvekkilimin bu davada kastı olmadığı için kesinlikle beraat edeceğini düşünüyorum. Esasen bugünkü duruşmada da o videoları, güvercinleri izlettirdik. Onlar da güldüler. Keşifle ilgili ara bir değerlendirme yapıp keşfe geleceklerdir, burada da işin aslı ortaya çıkacaktır” dedi. 

Görüntü dökümü
—————————
-Avukat Hakan İnci ile röportaj
-Anadolu Adliyesi’nden görüntü

=================

13- KANAL İSTANBUL SAZLIDERE KÖPRÜSÜ TEMEL ATMA TÖRENİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Güven USTA / İstanbul, (DHA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü’nün temeli atılacak. Tören öncesinde Sazlıdere’de son hazırlıklar tamamlandı. Töreninin yapılacağı alana girişler güvenlik noktasından üst aramasıyla yapılıyor. Törenin yapılacağı çadırın haricinde, alana sandalyeler dizildi. Alanda ambulanslar hazır beklerken, temel atılacak alana iş makinaları da getirildi.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Alandan görüntüler
– Hazırlardan görüntüler
– Oturma alanı ve otobüsün görüntüsü
– Güvenlik noktasından görüntüler
– Basın noktasından görüntüler
– Detaylar  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!