Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- SULTANGAZİ’DE UÇURUMDAN DÜŞEN ELİF’İN ANNESİ: BENİM ÇOCUĞUMU İTTİLER
 
-Yanında bulunan iki kız arkadaşı gözaltına alındı. 

Murat SOLAK – Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)
Sultangazi’de arkadaşları ile piknik yaptığı sırada uçurumdan düşerek hayatını kaybeden Elif Çakal’ın cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Elif’in annesi Hacer Çakal, “Onlar yaptılar. Benim çocuğumu uçurumdan aşağı ittiler. İntihar edecek bir çocuk değildi” dedi. 
Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Elif Çakal, 4 arkadaşı ile birlikte piknik yapmak için ormanlık alana gitti. Elif Çakal bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle uçurumdan düştü. Çakal’ın uçurumdan düştüğünü gören iki erkek arkadaşı olay yerinden kaçarken, Elif Çakal’ın iki kız arkadaşı ise olay yerinde kalarak saatlerce ağladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu genç kızın cesedi bulundu. Çakal’ın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.  
 
“İÇİRMİŞLER, UÇURUMDAN AŞAĞI ATMIŞLAR” 
Otopsi işlemleri tamamlanan Çakal’ın cenazesi, bugün öğle saatlerinde ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alındı. Yaşlı gözlerle kızının cenazesini bekleyen baba Kadir Çakal, “İşteydim, eve geldim. Kızım dedi ki, ‘Baba, Elif intihar etmiş.” Senem diye bir kız var, o götürmüş. Çocuğun parasını alıyorlar, içkiye veriyorlar. Kandırıyorlar çocuğumu. İçirmişler, uçurumdan aşağı atmışlar. O Senem ile bir arkadaşı var. Onlardan şüpheleniyorum. Elif çok korkardı, balkondan bile bakamazdı” dedi. 
 
“İNTİHAR EDECEK BİR ÇOCUK DEĞİLDİ” 
Annesi Hacer Çakal ise, “Konuştuğu bir çocuk vardı. Bir gün önce kapıya gelip Elif’e, ‘Seni öldüreceğim’ dedi. ‘Bir gün sonra ölüsünü alacaksınız’ dedi. Onun üzerine bu olay oldu. Tehdit etti. Ben de çocukla tartıştım. Onların bir parmağı var. O kızlar sürekli yanına giderdi. Kötü yola sürüyorlardı. Kızım aradı, ‘Elif intihar etmiş. Hastaneye, karakola bir bakın’ dedi. Ben de gittim, konuştuğu çocuğu bulup sıkıştırdım. Baktım, üzgündü. Kardeşi geldi, bizi intihar ettiği yere götürdü. O Senem, kızımı gece saatlerinde hep çağırırdı. Birkaç gün önce de tehdit etti. Sesli mesajlar atmış; ‘Seni o oğlanların yanında kurtarmayacağım’ diye. Kızım da ağlayarak sesli mesaj atmış. ‘Bana bir şey yapmayın’ demiş. Onlar yaptılar. Benim çocuğumu uçurumdan aşağı ittiler. İntihar edecek bir çocuk değildi” diye konuştu. 
 
Çakal’ın cansız bedeni, tamamlanan işlemlerinin ardından ailesi tarafından Sultangazi’deki 500 Evler Gasilhanesi’ne götürüldü. Elif Çakal’ın cenazesi, kılınacak cenaze namazının ardından Sultangazi Cebeci Mezarlığı’na defnedilecek. 
 
2 KİŞİ GÖZALTINDA
Öte yandan yanında bulunan iki kız arkadaşı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan kızlar adliyeye sevk edildi. 2 kızın savcılık işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

Görüntü dökümü:
—————
-Adli Tıp Kurumu’ndan görüntü
-Elif’in ailesinden detaylar
-Röpler
-Genel ve detaylar

==================

2- BEYOĞLU’NDA ESNAF KAVGASI KAMERADA; FIRINCI AĞIR YARALI 

Reklam Alanı

Cemil ÖZDEMİR – Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU’nda iki esnaf arasında park yeri konusunda kavga çıktı. Sandalye, sopa ve taburelerin fırlatıldığı kavgada, bar işletmecisinin bıçakladığı fırın sahibi ağır yaralandı. Kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz cuma günü Kamer Hatun Caddesi’nde yaşandı. Caddeki bir barın işletmeciliğini yapan Mehmet S.S. ile yanındaki fırının sahibi Mustafa A. arasında tartışma çıktı. Mehmet S.S.’ye ait motosikletin park edildiği yerle ilgili başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.  Bar işletmecisi  Mehmet S.S., elinde bıçakla fırına girmek isterken, 2 fırın çalışanının sandalye ve sopalı saldırısına uğradı. Mehmet S.S. yaşanan arbede sırasında Mustafa A.’yı karnından bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Mustafa A., olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Mustafa A’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Aldığı darbelerle kafasından yaralanan Mehmet S.S. ise Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Öte yandan kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere tartışan iki kişiden biri eline aldığı sopayla karşısındakine vuruyor. Ardından kavgaya karışan bir başka kişi önce tabureyi ardından ise sandalyeyi karşısındakine fırlatması yer aldı.

Görüntü dökümü
——————–
(GÜVENLİK KAMERASI)
-Fırın önünde tartışan iki kişi
-Tartışma sırasında bir kişinin sopayla karşısındakine vurması
-Kavgaya karışan bir başka kişinin önce tabureyi ardından saldalyeyi karşısındakine fırlatması
-Genel ve detaylar

===============

3- YKS’NİN İKİNCİ OTURUMU AYT SONA ERDİ 

Esma MURAT –  Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) – ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca 81 ilde ve Lefkoşa’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar sınavlarının iyi geçtiğini ancak matematikte zorlandıklarını söyledi. 

Saat 10.15’te başlayan AYT’de adaylara 180 dakika süre verildi. Okul bahçelerine alınmayan adayların yakınları, sınav bitimine kadar okul çevresinde bekledi. Sınavdan çıkan adayların birçoğu sınavlarının iyi geçtiğini söyledi.  Sınav sonrası mutlu olduğunu söyleyen Esra Kalkan, “Sınavım düne göre çok daha iyi geçti. Şimdi daha mutluyum. Kurtuldum artık. Sınavda en çok matematik beni zorladı. Ancak Türkçe çok kolaydı. Sürede bana çok iyi yetti” dedi. Esra Kalkan’ın teyzesi Yeşim Kırcalı ise “Biz çocuklardan daha çok heyecanlandık. Ama dün çok moralimiz bozuldu. Bugün sınavdan çıkan çocukların yüzleri biraz daha gülüyor. Yabancı Dil Sınavı’ndan sonra rahatlayacağız. Üzerimizden yük kalkacak” ifadelerini kullandı. 

“AYT BENCE DAHA ZORDU”
Sınavının güzel geçtiğini belirten Emirhan Pirim, “Sınavım güzel geçti. Sözelci olmama rağmen Türkçe ve Felsefe soruları biraz düşündürdü. Ancak dün ile kıyaslarsam AYT bence daha zordu” dedi. Yiğit Yazan ise “Sınavım güzel geçti ancak sayısal kısmı zordu. Zaten sayısalım iyi değil. Ancak onun dışında sınav güzeldi” ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
—————————–
-Sınavdan çıkan adaylar  
-Genel ve detay görüntüler 

=================
4- (ÖZEL) AVCILAR’DA BALKON FACİASI: 1 YAŞINDAKİ LİNA DÜŞEREK ÖLDÜ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da bir binanın dördüncü katındaki balkon korkuluklarının arasından düşen 1 yaşındaki Lina Akbayin hayatını kaybetti.
Feci olay Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. Almanya’da uzun süre çalıştıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapmaya karar veren Akbayin çifti, kayınbaba Polat Irmak’ın evine gelerek geçici olarak kalmaya başladı. Evde oynayan çiftin iki çocuğundan Lina, mutfaktaki küçük balkona çıkarak yoldan geçen araçları izlemeye başladı.

DEDESİ HASTANEYE GÖTÜRDÜ
Çocuk, aralıklı korkulukları bulunan balkondan kayarak düştü. Çocuğun düştüğünü gören yan komşu Fatma Demir’in çığlığı üzerine hızla aşağı inen Polat Irmak, yerde kanlar içerisindeki küçük torununu kucaklayarak kendisine ait minibüsle yakındaki özel hastaneye götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan minik Lina Akbayin, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Komşuları çiftin bu ölümle yıkıldığını, cenazenin Tunceli’ye götürülerek il merkezinde toprağa verileceğini belirtti.

“BU FACİAYA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR”
Aile fertleri büyük acı yaşadıklarını, konuşmak istemediklerini belirtti. Aynı mahallede oturan Niyazi Süvari, minik Lina Akbayin’in ölümüne neden olan yere balkon denilemeyeceğini belirtirken, “Buradan düşen 1 yaşındaki çocuk vefat etmiş. Korkuluğu içler acısı halde. Gerekli birimlerin bu tip yerlere el atması gerek. Bu faciaya davet çıkarmaktır. Adı balkon” dedi.

Görüntü Dökümü:
————-
-Ölen çocuğun fotoğrafları
-Çocuğun düştüğü balkon ve binadan görüntüler
-Ölen çocuğun yakınları bina önünde
-Aynı binada oturan Elif Koç ile röportaj
-Niyazi Süvari ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

================

5- ARNAVUTKÖY’DE DÜĞÜNDE HAVAYA ATILAN İŞARET FİŞEĞİ ORMANI YAKTI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL (DHA) Arnavutköy’de bir düğünde havaya atılan çok sayıda işaret fişeklerinden bazıları ormanlık alana düştü. Ormanlık alana düşen işaret fişekleri yangına sebep oldu. 
Arnavutköy’de bir düğünde havaya atılan çok sayıda işaret fişekleri ormana düşerek yangına neden oldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri birkaç farklı noktada başlayan yangını kısa sürede söndürdü. Düğünde havaya atılan işaret fişeklerinin yere düştüğü anlar ve ormanlık alanda başlayan yangın cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

Görüntü dökümü:
———————–
Cep telefonu görüntüsü
-İşaret fişeğinin havadaki görüntüsü
-Ormanlık alanda çıkan yangın

==============

6- AVCILAR’DA İTFAİYENİN İKİ AYRI MAHALLEDE KUŞ KURTARMA MESAİSİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da iki ayrı mahallede biri binanın havalandırma boşluğunda mahsur kalan yavru karga ile diğeri cam balkondan çıkamayan kumru itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

ÇOCUKLAR FARK ETTİ
Ambarlı Mahallesi’nde bulunan bir ay içerisinde iki kuşun cam balkonlarına girip mahsur kaldığı Ayazma Sokak’taki binada bir kumrunun daha aynı şekilde çıkamadığı fark edildi. Karşı binada oturan bir ailenin çocukları tarafından fark edilen kumru için itfaiyeye haber verildi. Sepetli merdivenli araç ile gelen ekipteki bir itfaiye eri, kazma ile kuşu cam balkon köşesine sıkıştırdıktan sonra eliyle alarak özgürlüğüne kavuşturdu.

HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN KURTARILDI
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde dört katlı bir binanın üçüncü katında oturanlar banyodaki havalandırma boşluğundan gece boyu karga sesi geldiğini görünce sabah itfaiyeye haber verdiler. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekibi kuş yakalama aparatı ile bacadan düşerek mahsur kalan yavru kargayı çıkardı. Kuş, genel kontrolden geçirilmek üzere itfaiye merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:
—————–
İtfaiye araçları gelirken
Yavru kargayı fark eden ev sahibi ile röportaj
Yavru karga itfaiye erinin elinde ve araçla götürülürken
Bir ayda 3 kuşun cam balkonlarında mahsur kaldığı bina
İtfaiye eri merdiven ile balkona ulaşırken ve kazma ile kuşu sıkıştırıp kurtarırken
Kumruyu fark eden karşı binadaki iki çocuk kurtarma çalışmasını izlerken
Kuş itfaiye eri tarafından özgürlüğüne bırakılırken
Kuş yine aynı binanın pencere pervazına konarken
Genel ve detay görüntüler
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!