Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BİNGÖL’DE 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BİNGÖL’ün Kiğı ilçesinde, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 11,55 kilometre derinlikte meydana gelen deprem; Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Erzurum ve Elazığ’ın yanı sıra bir çok ilden hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), dün saat 21.28’de merkez üssü Bingöl’ün Kiğı ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde, 11,55 kilometre derinlikte deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, ilk belirlemelere göre Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Erzurum ve Elazığ’ın yanı sıra bir çok ilden de hissedildi. 
KANDİLLİ: 5.3
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden gelen bilgilere göre ise saat 21.28’de meydana gelen depremin merkez üssünün, Elazığ’ın Karakoçan ilçesi olduğu ve büyüklüğünün de 5.3 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin ardından, artçı sarsıntıların ise devam ettiği öğrenildi. 
Öte yandan, şu ana kadar herhangi olumsuz durumun yaşanmadığı öğrenildi.
BİNGÖL VALİLİĞİ: CAN VE MAL KAYBI OLMAMIŞTIR
Bingöl Valiliği’nden depreme ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde 25 Haziran 2021 tarihinde saat 21.28’de merkez üssü Kığı olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirmelere göre deprem bölgesinde herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” denildi.
‘İHTİYAÇ ANINDA BİR ÇAĞRINIZLA YANINIZDAYIZ’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili can kaybının ve yaralının olmadığını bildirdi. Bakan Koca açıklamasında, “Bingöl’ün Kiğı ilçesinde, çevre illerimizde de hissedilen 5,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Şükürler olsun, can kaybımız, yaralımız yok. Bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İhtiyaç anında bir çağrınızla yanınızdayız. Allah hepimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
——————————-
Cadde ve sokaklardan görüntüler
Röportaj
Geceyi sokakta geçirenler
Ekiplerden görüntüler
Evleri hasar gören vatandaşların kaymakam ile konuşması

Haber: BİNGÖL,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625180
25.06.2021 – Haber Kodu : 210625183
26.06.2021 – Haber Kodu : 210626001
26.06.2021 – Haber Kodu : 210626009

=======================================

Reklam Alanı

KILIÇDAROĞLU: BÖLGESİNDE VE DÜNYASINDA SAYGIN OLAN BİR DEVLETİ İNŞA EDECEĞİZ
‘ANADOLU COĞRAFYASINDA YOKSULLUĞU SONLANDIRACAĞIZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir’de gerçekleştirilen 364 otobüsün hizmete açılış törenine katıldı.
Törende konuşan Kılıçdaroğlu, dün yapılan 4 ayrı açılışın toplam yatırım bedelinin 1 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtti. Son derece mutlu olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tarımdan sanayiye kadar her alanda çaba harcadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “364 otobüsü bir kerede almak ve bu tasarrufu İzmirlilerle paylaşmak, vatandaşlara hesap vermek demektir. Belediye başkanlarımızın en temel özelliği hesap vermeleridir. Harcanan her kuruş onların değil sizin paranızdır. Dolayısıyla sizin paranızı en verimli, en tasarruflu şekilde kullanmak belediye başkanlarımızın temel görevidir. Yerel seçimler öncesinde ‘Aman CHP belediyelere oy vermeyin, yardımları keserler’ dediler. Yardım mı kesildi? Tam tersine onların yaptıkları sosyal yardımları 3’e ,4’e katladık. Ama bunu yaparken de kişinin onurunu koruduk. Hiçbir zaman onun yoksulluğunu görünür kılmadık. Allah’ın izniyle dostlarımızla iktidar olduğumuzda aile destekleri sigortasını getireceğiz. CHP’li olsun veya olmasın, nerede bir çocuk açsa, bir aile geçim sıkıntısı yaşıyorsa o sorunu çözeceğiz. Size sözüm söz; Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim al bayrağımızın altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediyeler ve millet ittifakıyla beraber bunu yapacağız” dedi.
‘6 MİLYON 300 BİN GENCİMİZ SANDIĞA GİDECEK’
İktidar olduklarında her kuruşun hesabını vereceklerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bütün dünyaya demokrasi açısından örnek olacaklarını dile getirdi. Tüm dünyanın ‘Otoriter bir rejimi demokratik yollarla Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları değiştirdi’ diyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“6 milyon 300 bin gencimiz ilk kez sandığa gidecek. Bu gençler ilk kez oy kullanacak, gençler demokrasiyi getirecek. Bu gençler ayrışmaya karşı olan gençler, bugünümüz geleceğimiz olan gençler, inançla, kararlılıkla demokrasiyi getirecekler. Bütün gençlerin gözlerinden öpüyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın, yol yakındır diktatörleri indireceğiz. Başkan Soyer, konuşurken benim için ‘Bugün sizi yorduk’ dedi. Sayın Başkan demokrasi gelmeden asla yorulmayacağım, huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır. Biz çalışmak zorundayız. Söz verdiysek sizin için çalışacağız. Bayrağımıza saygıyı dünyanın her tarafında gerçek kılacağız. En büyük gücümüz sizlersiniz.”
‘BÜTÜN KUŞAKLARDAN OY İSTİYORUM’
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını dinleyen gençlerden gelen ‘Z kuşağı olarak oyumuz sana’ sözlerine karşılık şunları söyledi:
“Bütün kuşaklardan oy istiyorum. Demokrasiyi savunan, her vatandaştan geçmişte hangi partiye oy verdiyse verdi. Ama şimdi bir yol ayrımındayız. Demokrasiyi mi otoriter rejimi mi seçeceğiz, güzel ülkemiz evlatlarımız için onların umutları için. 83 milyonu seviyorum. 83 milyona hizmet edeceğim. En büyük hedefim en büyük arzumdur. Gençlerin ‘Acaba yurt dışına mı gideyim’ diye kaygıları oluyor. Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Mustafa Kemal’in bize vasiyetidir. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak hedefimiz. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Millet İttifakı’nda göreceksiniz ilk 6 ayda çok şey değişecek. Ampulü patlatacağız, güneş doğacak.”
İKİ YILDA 451 OTOBÜS ALINDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de törende yaptığı konuşmada görev süresinin ikinci yılında Türkiye’de tek seferde en büyük otobüs alımını gerçekleştirerek İzmir’e 364 otobüs kazandırdıklarını açıkladı. Bakan Soyer, iki yılda 83 otobüs ve Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlara özel hizmet verecek 4 otobüs ile birlikte toplam 451 otobüsü hizmete sunduklarını anlattı.
ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından tarım fuarı katılımcılarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada bütün siyasilerin bir konuda uzlaşması gerektiğine dikkat çekerek tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunun altını çizdi. TBMM’nin üzerine düşen görevi yaparak tarım kanunu çıkardığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Her yıl en az yüzde 1 oranında çiftçi destek görecek. 2006 yılından bu yana hiçbir zaman bu kanun maddesi tam uygulanmadı. Çiftçilerin 2006’dan bu yana dünya kadar alacağı var. Demek ki bu konuda sizin ve bizim ortak bir dil geliştirmemiz lazım. Her dönemde çiftçileri desteklemek zorundayız” dedi.
‘SÖZÜM SÖZ, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’
Pandemi döneminde çiftçilerin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ithalatın her alanda arttığını söyleyerek şöyle konuştu:
“Oturup düşünmemiz lazım. Neden biz topraklarımız varken, bereketli suyumuz, güneşimiz varken neden dışarıdan getiriyoruz? Hollanda Konya’dan küçük bir devlet tarım ürünleri ihraç ediyor. Neyimiz eksik? Çiftçi deseniz var Toprak deseniz var, su deseniz var. Taşı sıksa suyu çıkaracak gençlerimiz var. Her şeyimiz var. Neden tarım bu kadar kötü durumda? Bu samanın aklınıza gelir miydi yurt dışından ithal edileceği? Bu samanın buğdaydan daha pahalı olacağı aklınıza gelir miydi? Sağlıklı ve tutarlı bir planlama yapmak lazım. Hiç kimsenin zarar etmediği, bol miktarda kazandığı ve ihraç ettiği bir alanı birlikte ayağa kaldırmış oluruz. Çiftçinin alın terine her zaman saygı duyuyorum. Bir siyasetçinin yapabileceği en güzel şey, bu güzel ülkede herkesin huzur içinde yaşaması. En büyük dileğimiz bu. Bunun yolu da herkesin alın terinin bedelini kazanmasıdır. Size sözüm söz birlikte kazanacağız.”
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından üreticilerin sorularını yanıtladı. Program basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından görüntü
-Tunç Soyer’in konuşmasından görüntü
-Açılış kurdelesinin kesiminden görüntü
-Kılıçdaroğlu’nun fuardaki çiftçilerle sohbetinden görüntü
Haber-Kamera: Nevra UÇKAÇ-Tekin GÜRBULAK/İZMİR,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625115

=======================================

TEKİRDAĞ’DA SAĞANAK SONRASI DERE TAŞTI: 2 ÇOCUK ÖLDÜ
DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI
Ergene’de sağanak sonrası taşan derede Barış Önder ile Mustafa Aslan’ın hayatını kaybetmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı.
İddiaya göre, dere kenarında oynayan çocuklar, sağanak sonrası sele kapılmasıyla birlikte kanalizasyon künk içinde sel sularıyla 500 metre mesafedeki dere yatağına sürüklendi. Polis ekipleri dere yatağı ve künklerin bulunduğu bölgede detaylı incelemede bulundu. Yaşamını yitiren çocukların yakınları gittikleri Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servis önünde sinir krizi geçirdi.
‘BİRİNİ ÇIKARDIK, DİĞERİ SÜRÜKLENDİ’
Çocukların sele kapıldığını gören Doğan Samar, “İki çocuktu, birini çıkarttık. Diğerini sürükledi. Sonra suni teneffüs yaptık, ağzından su geldi ama nabız yoktu. Sonra bir saat sonra diğerini çıkarttık” dedi. Mahalle sakini Mehmet Ali Bozkurt ise “Haber aldığımda hemen olay yerine koştum. Daha sonra elimizden gelini yapmaya çalıştık. Tahminimce ilk yağmurdan sonra burada oyun oynadılar. Küçük çocuk suya kapılınca diğeri de suya atladı tahminimce. Kapılan iki çocuğu vatandaşlar kurtarmış” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Olay yerinden görüntü
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması
-Muhabir Mehmet Yirun anons
-Görgü tanığı Mehmet Ali Bozkurt ile röp.
-Dere yatağından görüntü
-Kalabalıktan görüntü
-Bölgeden detaylar
Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN-Şafak TAŞOYAR /TEKİRDAĞ,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625166

=======================================

ZONGULDAK’TA SAĞANAK ETKİLİ OLDU, CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

ZONGULDAK’ta gece saatlerinde sağanak yağmur etkili oldu. Sağanak yollar göle döndü, bazı iş yerlerinde su baskınları oluştu.
Kentte, dün saat 23.00 sıralarında gök gürültüsüyle birlikte şiddetli sağanak yağmur etkili oldu. Yaklaşık 2 saat süren sağanak nedeniyle, Gazipaşa, Uzunmehmet ve Liman Caddeleri ile Atatürk Devlet Hastanesi’nin önündeki caddede rögar kapaklarının tıkanması sonucu su birikintileri oluştu. Araçlar, suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi. Yağmurla birlikte etkili olan rüzgar nedeniyle de bazı sokaklarda devrilen ağaçlar yolları kapattı. Altyapı çalışmalarının devam ettiği, Doktorlar sokağında ise bazı iş yerlerinde su baskınları oluştu. Vatandaşlar, biriken suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışırken, Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de iş makineleriyle yolları ve tıkanan rögarları açmak için çalışma yaptı.
İşyeri sahibi Tugay Özkan, her yağmur sonrası su baskınları yaşadıklarını söyleyerek, “Hep böyle sorunlar yaşıyoruz. Şehrin altyapısı yok. Her sene yaz kış hiç fark etmiyor. Yağmur yağınca aynı sorunu yaşıyoruz.” dedi.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Anons
-Yağmurdan detaylar
-Göle dönen yollar ve mahsur kalan araçlar
-Su basan iş yerleri
-Tugay Özkan ile röp.
-Kent merkezindeki çalışmalar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

26.06.2021 – Haber Kodu : 210626006

=======================================

BARTIN’DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

BARTIN’da 1 saat etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi, cadde ve sokaklar suyla dolarken bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
Bartın’da dün saat 23.30 sıralarında başlayan ve 1 saat süren sağanak etkili oldu. 1 saatte metrekareye yaklaşık 30 kilogram yağış düştü. Bartın- Ankara yolundaki rögarların taşması nedeniyle yollar sular altında kaldı. Araçlar suyla kaplı yollarda kaldı. Aladağ Mahallesi’nde yüksek kesimlerden gelen yağmur suları taşması sonucu 1 ev ve 1 iş yerini su bastı. Kavallar Caddesi’nde gelen toprak yığınları nedeniyle yol kısa süre kapandı.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “İlimiz 1 saatte çok yoğun yağış aldı. Yüksek kesimlerden gelen sular yollarımızı kadar ulaştı. Bazı evlerin alt katlarına su doldu. Şu anda belediyedeki bütün ekiplerimiz sahada çalışma yapıyor. Bununla atlattık. Yağışın devam etmesi ihtimaline karşı da bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz” dedi.laştı. Bazı evlerin alt katlarına su doldu. Şu anda belediyedeki bütün ekiplerimiz sahada çalışma yapıyor. Bununla atlattık. Yağışın devam etmesi ihtimaline karşı da bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz.ö dedi.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Suyun ortasında kalan araçlar
-Yoğun yağmur
-Su dolan yollar
-Evlere ve işyerlerine giren sel suları
-Ekiplerin çalışması

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

26.06.2021 – Haber Kodu : 210626005

=======================================

TARSUS’TA ORMAN YANGININDA 10 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ
 
MERSİN’in Tarsus ilçesinde yıldırım düşmesi çıkan ve 2 saatte söndürülen ormanlık yangınında 10 hektarlık alan zarar gördü.
Yangın, dün saat 17.00 sıralarında ilçeye bağlı Kuşluca Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıktı. Ormandan dumanların yükseldiğini görenler, durumu yetkililere bildirdi. Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sarp arazideki yangına havadan ve karadan müdahale etti. Havadan helikopter ile karardan ise çok sayıda arazöz ve iş makineleriyle müdühala edilen yangın, 2 saatte söndürüldü. Soğut çalışmaları devam ederken, yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığı ve 10 hektarlık alana zarar verdiği bildirildi. 

Görüntü dökümü:
—————————
-Ormandan yükselen duman
-Havadaki söndürme helikopteri

Haber: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin),(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625184

=======================================

SERİNLEMEK İÇİN GÖLETE GİREN SERPİL, SEVGİLİSİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE KAYBOLDU
CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde erkek arkadaşı ile Avşar Barajı göletine girdikten sonra suda kaybolan Serpil Dayan’ın (33) bulunması için, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Liman Şubesi’nde görevli ‘kurbağa adamlar’ bölgeye gelerek arama kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin 2 saat süren çalışmasının ardından Serpil Dayan’ın cansız bedeni sudan çıkarıldı. Serpil Dayan’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Alaşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, erkek arkadaşı Halil Ç. gözaltına alındı. Jandarma, olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Arama kurtarma çalışmalarından detay
-Genel ve detay görüntü 

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625176
26.06.2021 – Haber Kodu : 210626002

=======================================

OTEL ODASINDA KIZ ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETTİ 

NİĞDE’de, Muhammet Y. (26), kız arkadaşı olduğu öne sürülen Yasemin A.’yı (23) otel odasında tabancayla öldürüp, aynı silahla intihar etti.
Olay, dün saat 19.00 sıralarında merkeze bağlı Saruhan Mahallesi Cullaz Sokak’taki bir apart otelde meydana geldi. Silah sesini duyanlar, odaya gelerek kapıyı açmak istedi ancak kilitli olduğu için içeriye giremedi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ve otel yetkililerinin kapıyı açmasıyla odaya giren polis ve sağlık ekibi, Muhammet Y. ve Yasemin A.’nın cesediyle karşılaştı. Polisin olay yerinde yaptığı ilk incelemede, Muhammet Y.’nin, kız arkadaşı olduğu öne sürülen Yasemin A.’yı tabancayla öldürüp, aynı silahla intihar ettiğini belirledi. Olay yerindeki incelemenin ardından iki gencin cansız bedeni, otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü dökümü:
—————————-
-Olay yerinden görüntü
-Polis ve sağlık ekiplerinden görüntü
-Aparttan görüntü
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625186

=======================================

AKHİSAR’DA TARTIŞTIĞI KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

MANİSA’nın Akhisar ilçesinde Sadriye Şen (43), tartıştığı eşi Recep Ş. (60) tarafından tabancayla öldürüldü. Olayın ardından kaçan zanlı eş, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün saat 22.30 sıralarında Seyit Ahmet Mahallesi 315 Sokak’ta bulunan müstakil evde meydana geldi. İddiaya göre, Recep Ş. ve eşi Sadriye Şen arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Recep Ş. tabancayla Sadriye Şen’e 3 el ateş etti ardından olay yerinden kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Sadriye Şen kanlar içerisinde yere yığıldı. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Sadriye Şen’in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekiplerince evde inceleme yapılırken, Şen’in ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Savcının incelemesinin ardından Sadriye Şen’in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
YAKALANDI
Olayın ardından kaçan şüpheli Recep Ş., polis ekipler tarafından kısa sürede yakalandı. Recep Ş.’nin gösaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü:
—————————
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Serkan ÖZDEMİR /AKHİSAR(Manisa),(DHA)

26.06.2021 – Haber Kodu : 210626004
=======================================

ELAZIĞ’DA DÜĞÜN YOLUNDA KAZA; 3 ÖLÜ, 12 YARALI
CENAZELER KAHRAMANMARAŞ’A GÖNDERİLDİ

Elazığ’da, Kars’a düğüne gidenleri taşıyan minibüsün kamyona arkadan çarptığı kazada ölen Fatma Altuntaş (21), Seda Biricik (28) ve Şükrü Cerit’in (59) cenazeleri, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi morgundaki otopsinin ardından aileleri tarafından alınarak memleketleri Kahramanmaraş’a götürüldü. Kazada, yaralanan 12 kişinin hastanede tedavileri sürüyor.

Görüntü dökümü:
—————————
-Hastaneden ve morgdan detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625161
25.06.2021 – Haber Kodu : 210625015
=======================================

AKSARAY’DA OTOBÜS İLE PANELVAN MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 12 YARALI

AKSARAY’da, yolcu otobüsü ile panelvan minibüsün çarpıştığı kazada 12 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 23.30 sıralarında Aksaray- Nevşehir karayolu Ihlara Bulvarı Nakkaş Kavşağında meydana geldi. İzmir’den Muş’a giden Ersin Artık (47) yönetimindeki 34 DKA 321 plakalı yolcu otobüsü ile Şahin Ertuğrul (45) idaresindeki 68 BG 809 plakalı temizlik malzemesi yüklü minibüs çarpıştı. Kazada, 12 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan otobüs sürücüsü Ersin Artık ile otobüste bulunan 11 yolcu Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Panelvan minibüs sürücüsü Şahin Ertuğrul ise kazadan yara almadan kurtuldu. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————–
-Kaza yerinde yaralıların ambulansa binerken görüntüsü
-Otobüsün görüntüsü
-Yolcuların görüntüsü
-Minibüsün görüntüsü
-Polis ekiplerinin görüntüsü
-Yedek şoförün polise kazayı anlatması
-Yara almadan kurtulan minibüs sürücüsünün kazayı polise anlatması
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625161

=======================================

ESKİŞEHİR’DE ZİNCİRLEME KAZA; 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ESKİŞEHİR’de 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, önündeki kamyona çarparak hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Vedat Abaylu hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Kaza, Eskişehir-Alpu karayolunda Yassıhöyük Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Mahmut Öztürk (61), kullandığı 26 ACL 43 plakalı otomobille önce karşı yönden gelen Arif Çakıroğlu idaresindeki 26 TF 030 plakalı TIR’a, ardından yol kenarındaki su kanalı köprüsü demir korkuluklarına çarptı. Bu sırada Vedat Abaylu, kullandığı 03 ES 187 plakalı otomobille, kazayı görerek duran Rıdvan Dindar yönetimindeki 16 NJ 506 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri kamyona çarparak hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Abaylu’nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlendi. Yaralı Mahmut Öztürk ise ilk müdahalesinin ardından ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. TIR ve kamyon sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.
Olay yerine gelen savcı ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Abaylu’nun cansız bedeni Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:
———————–
-Kaza yeri
-Kaza yapan araçlar
-Jandarma ekipleri
-Sürücüsünün öldüğü araç
-Hurdaya dönen araç detay
-Karayolu trafiği
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)

26.06.2021 – Haber Kodu : 210626008

=======================================

OTOMOBİL VE İŞÇİ SERVİSİ ÇARPIŞTI: 6 YARALI

DÜZCE’nin Yığılca ilçesinde, otomobil ve işçi servisi çarpıştı. Kazada 6 kişi yaralandı. İlk müdahalesi yapılan bir yaralı olay yerinde unutulunca, vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. 
Kaza, saat 01.00 sıralarında Yığılca ilçesi Aydın Köyü mevkiinde yaşandı. Düzce istikametine giden Ahmet Dağdelen idaresindeki 34 BY 6023 plakalı otomobil karşıdan gelen Veysel Yücekaya idaresindeki 81 S 0869 plakalı işçi servis minibüsü ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Ahmet Dağdelen ile birlikte Sezai, Emine, Uğur Dağdelen ve işçi servisinin sürücüsü Veysel Yücekaya ve serviste bulunan Alaattin Mert yaralandı. Araçta sıkışan Ahmet Dağdelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan 5 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı. İlk müdahalesi sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan Alaattin Mert, sağlık görevlileri tarafından unutulunca, vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
———————–
Kaza yapan araçların görüntüsü
Sıkışan sürücünün araçtan çıkarılması
Yaralıların ambulansa bindirilmesi
Olay yerinde unutulan yaralının görüntüsü
Olay yerinde unutulan yaralının araca bindirilip götürülmesi ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,(DHA)

26.06.2021 – Haber Kodu : 210626007

=======================================

ŞANLIURFA’DA HUSUMETLİLERİNE ATEŞ AÇIP, OTOMOBİLLE ÜZERLERİNDEN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR: 7 YARALI 

ŞANLIURFA’da, evlerine girmek isteyen 7 kişiye, otomobilden av tüfeği ve tabanca ile ateş açıldı. Yaralıların otomobillerle üzerinden geçmeye çalıştığı saldırganlar aynı araçla kaçarken, 7 kişi hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün akşam saatlerinde Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, akraba olan iki aile fertleri arasındaki husumet nedeniyle, kimliği belirlenemeyen şüpheliler otomobille evin önünde duran akrabalarına, av tüfeği ve tabanca ile ateş açıp, aynı araçla yaralıların üzerinden geçmeye çalışarak kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan bir çocuk ile Ömer D., Serhat D., Melek D., Fatma D., Semra D. ve Abdullah Ç., kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis, çok sayıda boş kovanı toplayarak kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Olay yerinde toplanan kalabalık
-Yerde yatan yaralılar
-Sağlık ekipleri yaralılara müdahale etmesi
-Ambulansa taşınan yaralılar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ŞANLIURFA,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625116

=======================================

VAN’DA YOL KONTROLLERİ SIRASINDA 205 KİLO 240 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ
 
VAN’ın Edremit ve İpekyolu ilçelelerinde polisin şüphe üzerine durdurduğu iki araç ile bir adreste, narkotik köpek ‘Irmak’ ile yapılan aramada 205 kilo 240 gram eroin ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Edremit ilçesinde karayolu üzerinde kontrol noktası oluşturdu. Kontrollerde şüphe üzerine durdurulan araçta narkotik köpek ‘Irmak’ yadımıyla arama yapıldı. Aramada aracın gizli bölmelerinde 128 kilo 100 gram eroin ele geçirildi.Öte yandan İpekyolu ilçesinde yine yol kontrolü sırasında şüphe üzerine dururulan araç ile bir adrese düzenlenen operasyonda ise 77 kilo 140 gram eroin olmak üzere her iki operasyonda toplam 205 kilo 240 gram eroin ele geçirildi.Ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili E.U. ve F.Y. yakalanarak gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:
————————–
(Polis kamerası)
-Durdurulan araçta narkotik köpek yardımı ile arama yapılması
-Detaylar
-Ele geçirilen eroin paketleri
-Kamyonda arama yapılması
-Ele geçirilen eroinden genel ve detaylar

Haber: Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625188

=======================================

OTOGARDA, BAVULUNDA 1,5 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLEN İŞÇİ TUTUKLANDI
 
MUĞLA’nın Marmaris ilçesindeki otogarda, polisin özel eğitimli narkotik köpeği ‘Koko’ ile yatığı aramada Osman Kaya’nın bavulunda 1 kilo 518 gram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 21 yaşındaki inşaat işçisi Kaya, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Grup Amirliği ekipleri, Diyarbakır’dan bir kişinin otobüsle uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaştı. Sivil ekipler, Ulusal Egemenlik Caddesi çıkışındaki otogarda tedbir aldı. Saat 15.00 sıralarında otogara giren otobüsün etrafını saran polis, içindeki 7 yolcuyu tek tek aradı. Özel eğitimli narkotik köpeğiyle otobüs de didik didik arandı. Koko, otobüsteki yolculardan inşaat işçisi Osman Kaya’nın, yanındaki koltukta bulunan bavula tepki verdi. Bunun üzerine bavulu açan polis, kokmaması için baharatlanarak alüminyum folyoya sarılmış 2 paket halinde toplam 1 kilo 518 gram kubar esrar ele geçirildi. Osman Kaya, gözaltına alındı. Kaya, polisteki ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyip, bavulun içinde uyuşturucu madde olduğunu bilmediğini söyledi. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kaya, tutuklandı.

Görüntü dökümü:
—————————
-Polis narkotik köpeği ile bavul araması
-Bavulda esrar bulunmasından görüntü

Haber: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla),(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625177

=======================================

‘KÖYLÜLERE ZEKAT VERECEĞİZ’ DİYEREK, 20 BİN LİRALIK BİLEZİĞİNİ ÇALDILAR
 
ANTALYA’da pazar alışverişinden dönen Makbule Yılmaz, yolda karşılaştığı iki kişinin köylülere vermesini istediği 4 bin lira ‘zekat’ parasını emanet alırken iki altın bileziğini kaptırdı. Yılmaz, “Zekat alayım derken 20 bin liralık bileziğimden oldum. Ne olur onları yakalayın” dedi.
Olay, dün saat 16.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi’nde meydana geldi. Pazar alışverişi sonrasında evine dönmek için yola çıkan Makbule Yılmaz, sokakta 50 ile 75 yaşlarında iki kişiyle karşılaştı. 2 şüpheli, köylülere zekat vermesi için 4 bin lirayı Makbule Yılmaz’a uzattı. Teklifi kabul eden Yılmaz’a şüpheliler, “Paranın üzerine değerli bir şey koyup yemin etmen lazım” dedi. Yılmaz, kolundaki 20 bin lira değerindeki iki altın bileziği çıkartarak, yemin etti. Yılmaz’ın bir an dalgınlığından faydalanan iki şüpheli, para ve altınları alıp, motosikletle kaçtı. Polisi arayan Yılmaz, şikâyetçi oldu. 
Olayın şokunu üzerinden atamayan Yılmaz, “Bana önce 4 bin lira verdi. ‘Sizin köydeki fakirlere zekât olarak verirsiniz. Değerli bir şey üzerine koyup yemin etmen gerekiyor’ dediler. Ben de altınları paranın üstüne koydum, sonra bir anda ne olduğunu anlayamadan bilezik ve paraları alıp, kaçtılar” dedi. Polis 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı, Polis 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı,

Görüntü dökümü:
————————-
-Pazardan görüntü
-Dolandırılan kadının görüntüsü
-Polislerin kadını şubeye götürmeleri
-RÖP: Makbule Yılmaz  

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI-Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625162
=======================================

İMAMIN, MÜEZZİNE TABUREYLE SALDIRDIĞI ANLAR KAMERADA
 
AMASYA’da camide görevli müezzin Yavuz Selim A.’nın, tartıştığı aynı camide görevli imam Beytullah S. tarafından plastik tabureli saldırısında yaralandığı anlara ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Saldırıda kafasına 10 dikiş atılan müezzin Yavuz Selim A.’ya 10 gün rapor verilirken, imam Beytullah S. hakkında ise adli ve idari soruşturma açılmıştı. 
Olay, 20 Mayıs’ta Amasya Beyazid Paşa Camii’nde sabah namazı sonrası meydana geldi. İddiaya göre müezzin Yavuz Selim A., mesai saatlerinde camiye gelmeyerek özel işlerini halledip, görevini ihmal ettiğini öne sürdüğü cami imamı Beytullah S. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu imam Beytullah S., müezzin Yavuz Selim A.’yı cami içinde kafasına plastik tabureyle vurarak darp etti. Aldığı darbelerle kanlar içinde camiden kaçan Yavuz Selim A., yakında bulunan jandarma lojmanına sığındı. Jandarmanın haber vermesi üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan ve kafasına 10 dikiş atılan müezzin Yavuz Selim A.’ya 10 gün rapor verildi. İmam Beytullah S. hakkında ise adli ve idari soruşturma açıldığı öğrenildi.
GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Olayın ardından camide yaşanılan saldırı anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde İmam Beytullah S.’nin, eline aldığı plastik tabureyi savurmasıyla yere düşen müezzin Yavuz Selim A.’ya tekme ve yumruk atığı görülüyor. Diğer güvenlik kamerası açısındaki görüntüde ise, yaşanan arbede sırasında imam Beytullah S.’nin yere düştüğü, ardından da müezzin Yavuz Selim A.’nın koşarak camiden uzaklaşıdığı anlar yer alıyor. 

Görüntü dökümü: 
———————
-Saldırı anına dair güvenlik kamerası görüntüsünden detaylar

Haber: Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)

25.06.2021 – Haber Kodu : 210625190
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!