Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KEŞİF DÖNÜŞÜ KAZA: 1 ASKER ŞEHİT OLDU, 1’İ AVUKAT 3 SİVİL ÖLDÜ

KARS’ın Kağızman ilçesine 35 kilometre mesafedeki Karagüney köyüne keşfe giden askeri araç şarampole yuvarlandı. Kazada 1 asker şehit oldu, 1’i avukat 3 sivil öldü.
Kaza, öğle saatlerinde Kağızman ilçesinde meydana geldi. Karagüney köyüne keşfe gidilen askeri araç şarampole yuvarlandı. Kazada keşifte görev alan avukat Metin Avunca olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 2’si asker 4 kişi askeri helikopterle Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi’ne getirildi. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Karagüney köyünde yaşayan Eyüp Bozyel (19) kurtarılamayarak hayatını kaybeti. 
ASTSUBAY ŞEHİT OLDU
Kazada yaralanan Jandarma Astsubay Egemen Öztürk kaldırıldığı Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi’nde şehit oldu. Yaralılardan Gülcihan Bozyel de Kağızman Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
UZMAN ÇAVUŞUN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Hastanede tedavisi süren yaralı askeri ziyaret eden Kars Valisi Türker Öksüz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 1 jandarma astsubayın da şehit olduğunu söyledi. Yaralanan jandarma uzman çavuşun ameliyata alındığını ve tedavisinin sürdüğünü ifade eden Vali Öksüz, “Elim ve üzücü bir kaza. Jandarma teşkilatımızın, Kars’ın başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 
AMCALARIYLA MİRAS DAVALARI VARDI
Bu arada Karagüney köyünde yaşayan amcaları Mehmet Bozyel ile aralarında miras kalan arazi nedeniyle davalık olan hukuk fakültesi öğrencisi Eyüp Bozyel ile ablası Gülcihan Bozyel’in keşif için avukatları Metin Avunca ile birlikte gittikleri köyden dönüşte kazanın yaşandığı ortaya çıktı.
Köy muhtarı Mustafa Bozyel, “Köydeki miras davası sebebiyle hukuk fakültesi öğrencisi Eyüp Bozyel ile ablası Gülcihan Bozyel, amcaları ile davalıktı. Arazi keşfi için Gülcihan Bozyel nişanlısı olan Avukat Metin Avunca ile köye geldi. Arazideki keşfi yaptıktan sonra dönüş yolunda meydana gelen kazada askerimizle birlikte 4 kişi hayatını kaybetti. Çok üzgünüz” dedi.
KAZA KURBANI AVUKAT AVUNCA TOPRAĞA VERİLDİ
Hayatını kaybeden avukat Metin Avunca için dün saat 21.00’de ilçe mezarlığında cenaze namazı kılındı. Yakınları ve vatandaşların katıldığı cenaze namazı sonrası Avunca, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Egemen Öztürk’ün cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından memleketi İzmir’e gönderilecek. Kazada hayatlarını kaybeden Eyüp ve Gülcihan Bozyel kardeşler de bugün toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenaze namazı
-Namaza katılanlar
-Cenaze namazından genel ve detay

Haber-Kamera: İlhami TURAN /KAĞIZMAN (Kars),(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608208 – 210608166 – 210608144
======================================================

2) İZMİR’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

KARS’ta keşfe giden askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Egemen Öztürk’ün İzmir’deki baba ocağına şehadet haberi ulaştı.
Kars Kağızman ilçesine bağlı Karagüney köyüne keşif için giden askeri araç, şarampole devrildi. Kazada, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Egemen Öztürk şehit olurken, 2 avukat hayatını kaybetti. 1 asker ise ağır şekilde yaralandı. Şehit Öztürk’ün İzmir’in Karabağlar ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve askeri heyet dün akşam saatlerinde şehidin Yurdoğlu Mahallesi’ndeki evine gelerek, baba Orhan Öztürk’e şehadet haberini verdi. Acı haberin ardından Şehit Egemen Öztürk’ün baba evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Öztürk’ün evli ve 7 aylık bir çocuğunun olduğu öğrenildi. Astsubay Kıdemli Başçavuş Egemen Öztürk’ün cenazesi bugün ikindi namazına müteakip düzenlenecek askeri törenle Çatalca Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi.
VALİ KÖŞGER BAŞ SAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kars/Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Egemen Öztürk görev esnasında içinde bulunduğu aracın kaza yapması nedeniyle şehit olmuştur. İzmirli şehidimize Allah’tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına sabır metanet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Şehidin evinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608204
======================================================

3) DİYARBAKIR’DA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI GİRİŞİMİ OLAYINDA 2 TUTUKLAMA

DİYARBAKIR’da, 27 Mayıs günü bombalı araçla saldırı girişiminde bulundukları sırada polis ekipleri tarafından yakalanan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.
Diyarbakır’da 27 Mayıs günü İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Diyarbakır-Mardin kara yolunda yaptıkları yol kontrol uygulamasında ‘dur’ ihtarına uymayan 21 AAZ 225 plakalı otomobili takibe aldı. Ekiplerin takibi sırasında araç Kamışlı Bulvarı kavşağında kaza yaptı. Sürücü İbrahim Korban, araçtan çıktıktan sonra, dışarıya attığı bir paket, polisi harekete geçirdi. Sürücü gözaltına alınırken, paketle ilgili yapılan incelemede bomba düzeneği olduğu belirlendi. Bölgeye gelen bomba imha ekipleri tarafından düzeneğin kontrollü şekilde imha edilmesiyle, olası bombalı saldırısı önlendi.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında sürücü İbrahim Korban ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Mahfuz Aslan ve Korban’ın aracına öncülük ettiği tespit edilen 21 AAU 563 plakalı aracın sürücüsü Suat Aslan da gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan İbrahim Korban ve Suat Aslan tutuklanırken, Mahfuz Aslan ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
(ARŞİV)
-Araçtan ve ekiplerden görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608202
======================================================

4) YOZGAT’TA ETKİLİ OLAN YAĞMUR, SEL VE TAŞKINLARA NEDEN OLDU

YOZGAT’ta dün akşam saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini arttıran yağmur nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları meydana geldi. Özlüce Köyü yakınlarında oluşan sel nedeniyle Yozgat-Boğazlıyan Karayolu ulaşıma kapandı.
Kentte dün saat 18.30 sıralarında başlayan yağmur, il genelinde etkisini arttırdı. Zamanla şiddetini arttıran yağmur nedeniyle Özlüce Köyü yakınlarında sel oluştu. Sel nedeniyle Yozgat-Boğazlıyan Karayolu ulaşıma kapandı, tarım alanları su altında kalarak ürünler hasar gördü.
Emin Elbaşı yönetimindeki 38 BM 447 plakalı kargo kamyonu, menfezlerden taşan sel suları nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole kaydı. Kamyon sürücüsü Elbaşı, yaşanan olayla ilgili “Yolda ilerlerken sel yolun üstünden aştı ve şiddetiyle arabayı sürükledi” diye konuştu.
Özlüce Köyü mevkisinde oluşan sel suları nedeniyle Yozgat-Boğazlıyan Karayolu yaklaşık bir saat ulaşıma kapandı. Seyir halindeki sürücüler araçlarını durdurarak suların çekilmesini bekledi. Kapanan karayolunda jandarma tedbir aldı. Suların çekilmesiyle birlikte ulaşıma kontrollü olarak izin verildi.
TARIM ALANLARI TAŞKIN NEDENİYLE HASAR GÖRDÜ
Taşkın nedeniyle şeker pancarı ve hububat ekili alanlarda hasar oluşurken, sulama boruları da sel sularına kapıldı. Özlüce Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, “Şiddetli yağmur yaklaşık yarım saat dolu ile karışık yağdı, menfezler taştı derelerden sel geldi. Ekili alanlarımızda hasar oluştu. Tarlalarımız çamurla kaplandı” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Selden görüntü
-Sel sonrası sürüklenen kamyondan görüntü
-Kamyon şoförünün konuşması
-Ekili alanlardan görüntü
-Köy muhtarı Mehmet Yılmaz
-Çiftçilerden Eftal Nemli’nin konuşması

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU /YOZGAT,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608212
======================================================

5) BURSA’DA PLASTİK ATIK FABRİKASINDA ÇIKAN YANGIN, HASARA NEDEN OLDU

BURSA’da bir plastik atık fabrikasında yangın çıktı. Çevrede paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerince 2 saatte söndürüldü. Yangın sonucu fabrikada hasar meydana geldi.
Yangın, saat 01.30 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Vakıf Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir plastik atık fabrikasında meydana geldi. Yangını fark eden mahalle sakinleri, itfaiyeye ihbarda bulundu. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etti. 12 itfaiye aracı ve 50 itfaiye eri ile yangına müdahale eden ekipler, fabrikayı saran alevleri yaklaşık 2 saatlik çalışma ile kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangın söndürüldü. Yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Alevlerden görüntüler (Cep telefonu görüntüleri)
-Ekiplerden görüntüler
-İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)
09.06.2021 – Haber Kodu : 210609002
======================================================

6) MELEK’İN KATİL ZANLISI KARDEŞİ: GERÇEK KATİL AZMETTİRİCİ

DİYARBAKIR’da, üniversite öğrencisi ablası Melek Aslan’ı (24) öldürmekten yargılanan Mustafa Aslan (22), savunmasında kendisiyle birlikte müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Orhan Vatansever’i suçladı. Ablasını öldürdüğü için pişman olduğunu belirten Aslan, “Bu cinayetin gerçek katili Orhan’dır. Keşke bu olay olmasaydı. Ben Orhan’ın numarasını engellememe rağmen bana ulaşıp, baskı yaptı. Ben ne yapacağımı bilmiyordum, pişmanım” dedi. 
Olay, 21 Ekim 2020’de Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı’nda meydana geldi. Adıyaman’da yaşayan Mustafa Aslan, bir süredir eve gelmeyen ablası Melek Aslan ile buluşmak için Diyarbakır’a geldi. Sanat Sokağı’nda buluşan iki kardeş arasında, Melek’in eski sevgilisi Orhan Vatansever’in ‘fuhuş’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamaları nedeniyle tartışma çıktı. Mustafa Aslan, yanında getirdiği tabanca ile ablasına 4 el ateş etti. Melek Aslan, olay yerinde yaşamını yitirirken, Mustafa Aslan ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından Mustafa Aslan, sevk edildiği adliyedeki mahkemede tutuklandı.
Melek’in öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Melek’in eski sevgili Orhan Vatansever, Sakarya’da gözaltına alınarak, ifadesi alınmak üzere Diyarbakır’a getirildi. Vatansever, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyedeki mahkemede, Melek Aslan cinayetinin azmettiricisi olduğu suçlamasıyla tutuklandı. 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Mustafa Aslan, ‘kardeşi kasten öldürme’ ve Orhan Vatansever ise ‘Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme, kardeşi kasten öldürmeye azmettirme’ suçlamalarıyla müebbet hapis cezası talebiyle yargıladıkları davanın 2’nci duruşması görüldü. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mustafa Aslan ve Orhan Vatansever, tutuklu bulundukları cezaevinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve sanıkların avukatları hazır bulundu. 
‘BU CİNAYETİN GERÇEK KATİLİ ORHAN’DIR’
Avukatının ardından söz alan sanık Mustafa Aslan, ablasını öldürme olayının gerçek katilinin Orhan Vatansever olduğunu öne sürdü. Vatansever’in psikolojisini etkilediğini anlatan Aslan, “Bu cinayetin gerçek katili Orhan’dır. Orhan, saplantılı bir şekilde benim psikolojimi bozdu. Gerçek fail odur. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Ben Orhan’ın numarasını engellememe rağmen bana ulaştı ve baskı yaptı. Ben ne yapacağımı bilmiyordum. Pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi. 
Duruşmada, Orhan Vatansever, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.
Savcı, avukat ve sanıkların beyanının ardından mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa Aslan ve Orhan Vatansever’in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, mevcut delil durumu, Facebook’a yazılan müzakerenin henüz cevabının dönülmemiş olması, delillerin tam olarak toplanmamış nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına ve yargılanmanın 7 Temmuz gününe bırakılmasına karar verdi.

Görüntü Dökümü
———————–
Melek Aslan’ın kardeşiyle buluşmaya gitmek için kaldığı aparttan çıkma anı
Melek Aslan’ın elinde kitaplarıyla aparttan çıktığı görüntüler
Diyarbakır Adliye Sarayı
Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN /DİYARBAKIR,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608189
======================================================

7) İKİ KUZEN CİNAYETİNDE, İKİ ŞÜPHELİ HAKKINDA 15 YIL SONRA YAKALAMA KARARI 

BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde 15 yıl önce kaybolduktan 44 gün sonra cesetleri bulunan Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın (10) cinayet şüphelisi olarak 4 yıl önce tutuklanan Seyhan ve Ayhan Yakar kardeşler, DNA raporundaki çelişki nedeniyle 30 gün sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Önceki gün görülen 10’uncu duruşmada mahkeme, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16’da 15 oranında uyuşma olduğu belirtilerek Yakar kardeşler için yakalama kararı verdi.
Savaştepe’de 21 Mart 2006’da okula giderken kaybolan Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım’ın, 44 gün sonra cansız bedenleri bulundu. Başlatılan soruşturmada, cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan Yakar’ın DNA’ları ile Büşra ve Tuğçe’nin tırnaklarının arasında bulunan doku örnekleri uyuştu. Bunun üzerine Yakar kardeşler 2017’de tutuklandı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun çelişkili olduğu gerekçesiyle mahkeme, 30 gün tutuklu kalan Yakar kardeşleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Bunun üzerine Karabacak ve Yıldırım ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora itiraz ederek, yeni rapor talep etti. Mahkeme, bunun üzerine DNA ve doku örneklerini, karşılaştırılması için Ankara Üniversitesi’ne gönderdi. Raporda, öldürülen çocukların tırnağından alınan dokularla, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16’da 15 oranında tuttuğu belirtildi. Bunun üzerine önceki gün görülen 10’uncu duruşmada mahkeme, Yakar kardeşler için yakalama kararı verdi. 
‘ADALET YERİNİ BULDU, MUTLUYUZ’
Yıldırım ve Karabacak aileleri ise, 15 yılı aşan süre sonunda alınan yakalama kararı ile buruk mutluluk yaşadı. Suça meyilli olanların, eninde sonunda yakalanacaklarını bilmeleri gerektiğini anlatan Büşra’nın annesi Hanife Karabacak, “Kimse yakalanmayacağını düşünmesin. Biz çok mutlu olduk bugünkü karardan. Adalet yerini buldu” dedi.
‘HİÇBİR ANNE BABANIN CANI, CİĞERİ YANMASIN’
Suçluların cezaevinde çürümesini istediğini söyleyen baba Mustafa Karabacak ise, “Bundan sonra bütün çocuklarımız, okullarına, çarşıya parka rahat rahat gitsin. Böyle hasta ruhlu insanlar yaşamasın, gezmesin. Hiçbir annenin ve babanın canını, ciğerini yakmasın. Adalete güveniyoruz sonuna kadar. Yüce adalet yerini buldu. Bundan sonraki duruşmada bunlar gün yüzü görmeyene kadar cezaevinde çürümesini istiyoruz” diye konuştu.
‘AVUKATLAR ONLARI SAVUNMASIN’
Tuğçe Yıldırım’ın annesi Ayşe Yıldırım, “Şu an tutuklanmak üzereler. Biz bugün çok mutluyuz. Biz daha bunun peşini bırakmayacağız” dedi.
Yüksel Yıldırım ise, “15 buçuk sene geçti. Adalet yerini buldu. Ben çok sevinçliyim. Kızım daha rahat ediyor. Yani 15 buçuk sene biz dayandık. Adalet yerini buldu” diye konuştu.
Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarına Karşı Mücadele Derneği üyeleri de adliyeye gelerek Yıldırım ve Karabacak ailesine destek oldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Destek olan vatandaşlardan detay görüntü
-Avukat İbrahim Erenci röp
-Hanife Karabacak röp
-Mustafa Karabacak röp
-Ayşe Yıldırım röp
-Yüksel Yıldırım röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /BALIKESİR,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608209
======================================================

8) DEVRİLEN AĞACIN ALTINDA CAN VERDİ

BOLU’da, ormanda ağaç kesimi sırasında devrilen ağacın altında kalan Adem Bakırcı (39), hayatını kaybetti.
Olay, dün akşam saatlerinde Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde bulunan Yeniköy yaylasında ormanlık alanda meydana geldi. Bir kooperatife bağlı şekilde izinli ağaç kesiminde çalışan Adem Bakırcı, devrilen ağacın altında kaldı. Diğer orman işçilerinin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. Ekipler, zorlu arazide olay yerine güçlükle ulaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Adem Bakırcı’nın hayatını kaybettiği tespit edildi. Daha önce sözleşmeli imamlık yapan, 2 çocuk babası Adem Bakırcı’nın cenazesi cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerin ormanlık alana inmesi
-Devrilen ağaç ve üzeri örtülü ceset
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608197
======================================================

9) EDREMİT ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖNER’İN EVİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

BALIKESİR’in eski Edremit ilçe belediye başkanlarından Ahmet Öner’in evine dün yıldırım düştü. Öner’in ailesiyle birlikte evde olduğu sırada meydana gelen olayda yaralanan olmazken, maddi hasar oluştu. 
Edremit’te bugün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerine kadar süren yağış hayatı felç etti. Gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağış sırasında Akçay Mahallesi, Turgutreis Caddesinde bir eve yıldırım düştü. Evin, Edremit’te 1984-1989 ve 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi’nden 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Öner’in olduğu öğrenildi. Gürültü üzerine kendilerini dışarı atan aile, dumanı görünce itfaiyeye haber verdi.
Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, evin ikinci katında hasar meydana geldi. Olayda yaralanan olmadı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden cep telefonu ile çekilmiş görüntü

Haber-Kamera Fatih Emrah ERDOĞANBALIKESİR, (DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608211
======================================================

10) GÖKÇEADA BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN, DALIŞ YAPARAK DENİZİ TEMİZLEDİ

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesi Belediye Başkanı Ünal Çetin, Deniz Çöpleri Eylem Planı kapsamında Liman Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte dalış yaparak, kıyı ve deniz dibi temizliğine destek verdi.
Gökçeada’da Deniz Çöpleri Eylem Planı kapsamında Liman Başkanlığı koordinasyonunda kıyı ve deniz dibi temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, düzenlenen etkinlik kapsamında dalış gerçekleştirerek, deniz dibinde temizlik yaptı. Başkan Çetin, “Gökçeada’daki liman içerisinde bulunan lastik ve muhtelif pislikleri temizlemek adına yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. Bu çalışmanın amacı aynı zamanda global anlamda bütün dünyayı da etkileyen ve son günlerin önemli gündemi olan müsilaj konusunda da bir farkındalık yaratmaktı. Bugün denizimize ciddi manada kirlilik yaratan bütün atıkları topladık. Topladığımız atıklar bertaraf edeceğiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Belediye Başkanı Ünal Çetin’in gerçekleştirdiği dalıştan görüntüler.
-Denizden çıkarılan atıklardan görüntüler.
-Ünal Çetin’in konuşması.

Haber-Kamera: Vural BOZOK /GÖKÇEADA(Çanakkale),(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608191
======================================================

11) ADANA BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTISINDA ‘SANCISINI TEDAVİ EDELİM’ GERGİNLİĞİ

ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile meclis üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, arasında ‘sancısını tedavi ederim’ gerilimi yaşandı. Oturumu yöneten Başkan Zeydan Karalar ikiliyi yatıştıramayınca mikrofonları kapatırken, tartışma ise belediyenin sosyal medya hesabından yapılan canlı yayına da yansıdı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumu, Zeydan Karalar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, yeşil alan ve kaldırımlarda ihaleyle verilen büfelere karşı çıktığını belirterek, verdiği önergeleri hatırlattı. Başkanlığını Zeydan Karalar’ın, Başkanvekilliğini ise kendisinin yaptığı Kent Estetiği Kurulu’nda da bu konuyu dile getirdiğini kaydeden Vursavuş, “Cuma günü bu kurul toplandı. Büyükşehir’de 135 tane olan büfelerin kaçının uygun olup olmadığıyla ilgili çalışma yapmış arkadaşlar. O sırada doğal üye olan Çukurova Belediyesi’ni temsilen gelen başkan yardımcısı arkadaşımız da vardı. ‘Sizin bu tutumunuzu doğru bulmuyorum. Parkların büfelerden arındırılması doğrudur ama tamamının kaldırılmasıyla ilgili radikal söyleminizi doğru bulmuyorum’ dedi. Bu benim söylemimdir, karar verici merci ben değilim. Ne öyle bir gücüm var ne yetkim var” dedi.
‘NASIL BİR SANCISI VAR BİLMİYORUM’
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de daha sonra Çukurova Belediye Meclisi’nin oturumunda kendisi aleyhine kürsüde konuşma yaptığını hatırlatan Vursavuş şöyle devam etti:
“Bu konuşma internette yayınlandı zaten herkes görebilir. Başkan Çetin bana yönelik, ‘O arkadaşın bizimle ilgili özel bir problemi var. Nasıl bir sancısı var bilmiyorum. En yakın zamanda sancısını gelip bana anlatsın, tedavisini yaparım. Sinir bozucu şeyler duyuyorum, kulağıma geliyor. İşi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. Üstelik de CHP meclis üyesi. Biraz da acımasızca, vicdansızca bel altı vuruşlarda uzman bir arkadaş o. Bu iş böyle gitmez. Gerekli uyarıları gerekli yerlere zamanında yaptım, iletildi mi bilmiyorum.’ Başkanın sözleri.”
KARALAR: KENDİ ARAMIZDA KONUŞALIM
Başkan Karalar, araya girerek, Vursavuş’a “Yukarı gel, bunlar aile arasında konuşulması gereken şeyler” diyerek konuyu kapatmak istedi. Buna rağmen Vursavuş sözlerine devam etmesi üzerine ayağa kalkan Başkan Soner Çetin, karşılık verince gerginlik yaşandı. Başkan Karalar bu kez, “Otur Soner. Soner bey. Başkan. Soner, hayret bir şeysin ya” diyerek ikiliyi yatıştırmaya çalıştı. Belediyenin sosyal medya sayfasından da canlı yayınlanan tartışma, Başkan Karalar’ın mikrofonu kapattırması üzerine son buldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş’un konuşması
-Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sakinleştirmesi
-Mikrofonların kapatılması
-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in konuşması

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608190
======================================================

12) SİLAHLI KAVGA KOVALAMACA İLE SON BULDU: 3 GÖZALTI

ADANA’da silahlı kavgaya karışan 5 kişiden 3’ü, polis ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Polis, kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Saat 03.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Süleyman Vahit Caddesi’nde devriye görevindeki mahalle bekçileri, 5 kişinin silahlı kavgaya karıştığını fark edince, durumu telsiz anonsuyla bildirerek destek istedi. Olay yerine sevk edilen polisleri gören şüphelilerden 3’ü yaya, 2’si de hafif ticari araçla kaçmaya başladı. Ara sokaklarda yaşanan kovalamacada yaya olarak kaçan şüphelilerden 2’si bir adet ruhsatsız tabanca ile yakalandı. Hafif ticari araçtaki 2 şüpheli ise birkaç kilometrelik kovalama sonrası aracı terk ederek yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Aracı kullandığı iddia edilen şüpheli, gecenin karanlığından faydalanıp, ara sokaklarda izini kaybettirirken, yanındaki arkadaşı ise fazla uzaklaşamadan yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Köprübaşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Polis, kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Aracın yakalandığı yer
-Polis araçları
-Polisin çevrede arama yapması
-Gözaltına alınan şüpheli
-Yakalanan hafif ticari araç
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
09.06.2021 – Haber Kodu : 210609003
======================================================

13) TEKİRDAĞ’DA BIÇAKLI KAVGA KAMERADA

TEKİRDAĞ’ın Kapaklı ilçesinde aralarında husumet bulunan Abdullah B.(31),tartıştığı komşusu Sevgin E.’yi(33), bıçakla yaraladı. İkilinin tartışma anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Kapaklı’nın Bahçelievler Mahallesi Gül Sokak üzerinde oturan ve aralarında husumet bulunan Abdullah B. ile Sevgin E., karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Abdullah B. üzerinde taşıdığı bıçakla Sevgin E.’yi bacağından bıçakladı. Bıçaklanan ve yaralanan Sevgin E. üzerinde taşıdığı el çantası ile kendisini savunmaya çalıştı. Sokak üzerinde ikili arasında kovalamaca yaşanırken, bir kadının araya girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Kadının da girişimiyle taraflar ayrılırken, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri Sevgin E.’yi Kapaklı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Polis, güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından Abdullah B.’yi gözaltına alarak, hakkında soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-İkilinin karşılaşması
-Aralarında tartışma
-Abdullah B.’nin Sevgin E’yi bıçaklaması
-Sevgin B’nin kendisini savunmaya çalışması
-İkili arasındaki kovalamaca
-Kadının ikiliyi ayırma çalışması
-Detaylar

Haber: Onur KAYA /KAPAKLI(Tekirdağ),(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608200
======================================================

14) BURSA’DA, ELEKTRİKLİ BİSİKLET YAYAYA ÇARPTI; 4 YARALI 

BURSA’nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan elektrikli bisikletin yayaya çarptığı kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında İnegöl ilçesinde meydana geldi. İsrafil S. (17), elektrikli bisikletine Hamdi C. (16) ve Efe S.’yi (15) alarak İnegöl-Alanyurt yoluna çıktı. İsrafil S., elektrikli bisikletin kontrolünü kaybettiği sırada, yoldan karşıya geçmeye çalışan yaya Ranat A.’ya (17) çarptı. Çarpmanın etkisiyle elektrikli bisiklet devrilirken, üzerindeki 3 genç yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olası bir kazayı önlemek için çevre güvenliği alırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan elektrikli bisiklet sürücüsü İsrafil S. ile yaya Ranat A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, kazayla ilgil soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden detaylar
-Yaralılardan detaylar
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608198
======================================================

15) BETONA ÇARPAN OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

OSMANİYE’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki betona çarpan otomobil alev aldı. Araç, kısa sürede yanarak kullanılamaz hale geldi.
Kaza, Vatan Mahallesi Yaveriye TOKİ yolunda meydana geldi. İddiaya göre, N.P. idaresindeki 80 YS 974 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak, yol kenarındaki betona çarptı. Kaza sonrası otomobilinin alt kısmından alev aldığını fark eden sürücü araçtan çıkıp, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Bu sırada yoldan geçen diğer sürücülerin, aracın yanından geçmesi kameralara yansıdı. 
İhbar üzerine bölgeye İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede alev topuna dönen araç, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Otomobil kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Araçtan dumanların yükselmesi
– çekim yapan vatandaşın konuşması
– Otomobilin alev topuna dönmesi
– Kaza yapan aracın gören bir vatandaşın olayı anlatması
– Otomobilden alevlerin yükselmesi
– Patlama sesleri duyulması
– İtfaiye araçlarının siren çalarak gelişi
– Araca itfaiye ekiplerince su sıkılması
– Aracın söndürülmesi soğutulması
– Hurdaya dönen araçtan yakın detay görüntü 

Haber İbrahim EMÜL – Kamera OSMANİYE,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608188
======================================================

16) KUYUYA DÜŞEN KURT KURTARILDI

ÇORUM’da 10 metre derinliğinde su kuyusuna düşen kurt, ekipler tarafından kurtarıldı. 
Olay, merkeze bağlı Atçalı köyünde meydana geldi. Ormana yaprak toplamak için giden köylüler, su kuyusunda bir kurt olduğunu gördü. İhbar üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Uyuşturucu iğne ile sakinleştirilen hayvan, kuyuya inen itfaiye ekibi tarafından halat yardımıyla çıkarıldı. Kurt, sağlık kontrolünün ardından doğaya salındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kuyudaki kurt
-İtfaiyenin kuyuya inmesi
-Kuyudan çıkartılan kurt
-Kurdun aracın içerisine alınması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
08.06.2021 – Haber Kodu : 210608199
======================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!