HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -1 

haberolduk-yurt-bulteni-1-kSmNsaSm.jpg

1)DOĞU AKDENİZ’DE KÖPÜKLENME NEDENİYLE MÜSİLAJ ENDİŞESİ

HATAY’ın İskenderun sahilinde, deniz suyunda beyaz köpükler gören vatandaşlar, Akdeniz’de de müsilaj yayıldığını düşünerek ihbarda bulundu. Deniz suyundan örnekler alan Prof. Dr. Cemal Turan, köpüğün ilk belirlemelere göre müsilaj olmadığını ancak kesin sonucun laboratuvar testinden sonra çıkacağını bildirdi. Dün sabah saatlerinde ilçedeki sahilde yürüyüş yapanlar, denizin bazı bölgelerinde beyaz köpükler olduğunu gördü. Marmara’da olduğu gibi Akdeniz’de de müsilaj yayıldığını düşünen vatandaşların ihbarı ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin görevlendirmesiyle Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan ve Sahil Güvenlik
Komutanlığı ekipleri, araştırma teknesiyle bölgeye gitti. İlçe merkezinden Arsuz ilçesi kıyılarına kadar deniz suyundan örnekler alan Prof. Dr. Turan, ilk belirlemelerde köpüğün müsilaj olmadığını tespit etti. Kesin sonucun, laboratuvar analizinden sonra ortaya çıkacağını söyleyen Turan, “İskenderun Körfezi, küresel iklim değişikliğinden, Antalya ve Mersin körfezine göre daha çok etkilenmekte. Burada deniz suyu sıcaklığı 27 derece ama Mersin ve Antalya’da 24-25 derece” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————-
-Sudaki köpük
-Prof. Dr. Cemal Turan açıklama

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ /İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

==========================================================

2)FABRİKANIN ASİT TANKI PATLADI, GÖKYÜZÜNÜ ASİT BULUTU KAPLADI

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi’nde temizlik kimyasalları üretimi yapılan fabrikanın asit tankı patlayınca gökyüzünü asit dumanı kapladı. Hafta sonu tatili ve pandemi kısıtlaması nedeniyle fabrikada çalışan personel olmaması, olası faciayı önledi.
Olay, dün saat 20.00 sıralarında Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım 4. sokakta temizlik ürünleri ve temizlik kimyasalları üretimi yapan bir fabrikada meydana geldi. Fabrika bahçesinde bulunan asit tankının patlaması sonucu içinde bulunan kimyasal sızmaya başladı. Sızan asidin dağılması sonucu havada sarı ve kırmızı renkli asit dumanı oluştu. Olayın ihbar edilmesi üzerine fabrikaya sağlık ekipleri, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanma olmazken, hafta sonu tatili ve pandemi kısıtlaması nedeniyle fabrikada çalışan personel olmaması, olası faciayı önledi.
İTFAİYE ‘SIZDIRMA’ YÖNTEMİ İLE MÜDAHALE ETTİ
İtfaiye ekipleri ‘yağmurlama’ diye adlandırılan yöntemle asit yoğunluğunu seyrekleştirmek için sızıntının olduğu bölgeye müdahale etti. Olayın yaşandığı fabrikaya gelen OSB Bölge Müdürü İlhan Metin çalışmaları inceledi.

Görüntü Dökümü
——————————-
Olay anında gökyüzüne asit dağılımı asit bulutu
İtfaiyenin gelişi
Olay yerinin çevresinden detaylar
Jandarma ambulans ve itfaiye araçlarından detaylar
İtfaiyenin fabrika içine girişi
Yağmurlama yöntemiyle itfaiyenin müdahale edişi

Haber-Kamera: Veli KÖKEN /DÖŞEMEALTI(Antalya),(DHA)

==========================================================

KAÇAK KAZIDA METAN GAZI ZEHİRLENMESİ: 2 ÖLÜ (2) 
3)KUYUDAKİ DEFİNECİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Aydın’ın Söke ilçesinde, kaçak kazı sırasında metan gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Erdinç Yaver’in (40) cesedi, yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucunda AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kuyudan çıkartıldı. Ali Uludağ’ın (24) ardından çıkartılan Yaver’in cenazesi de Söke Faik Kocagöz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan, define aramak için gelen ancak kuyuya girmeyen 5 kişi ise jandarma tarafından gözaltına alındı. 

Görüntü Dökümü
——————————-
-Kuyudan yapılan çalışma ve cesedin taşınmasından görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN,(DHA)

==========================================================

4)10 YAŞINDAKİ DENİZ HAVUZDA BOĞULDU; ANNE İHMAL SUÇLAMASINDA BULUNDU
 
ADANA’da bir su parkındaki 35 santimetrelik havuzda hareketsiz kalan Deniz Poyraz Karslı (10), çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılıp götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlunun su tahliye pompasının vakumuna kapılıp sudan çıkamadığını iddia eden Dilan Karslı, işletmeden şikayetçi oldu. İşletme sahibi Soner Çabuk ise havuzda 2 beygirlik devridaim pompasının çalıştığı sırada Deniz’in vakuma kapılarak boğulmasının imkansız olduğunu öne sürdü. Dilan Karslı, oğlu Deniz Poyraz Karslı ve yeğenlerini, 11 Haziran’da Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki bir su parkına götürdü. Dilan Karslı şezlongda otururken, çocuklar da havuzda eğlenmeye başladı. Bir süre sonra yeğenlerinin yanına gelip Deniz’in sudan çıkamadığını söylemesi üzerine Karslı, havuza koştu. Deniz’in, havuzun dibinde hareketsiz yattığını gören Karslı, yardım istedi. Deniz’e ilk müdahaleyi, o sırada havuzda yüzen bir hemşire yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Deniz, daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Beynine oksijen gitmemesi nedeniyle hayati tehlike kaydıyla tedaviye alınan Deniz, 12 Haziran sabahı yaşamını yitirdi. Deniz’in cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Acı haberi alınca yıkılan Dilan Karslı, polis merkezine giderek işletme sahiplerinin ihmali gerekçesiyle şikayetçi oldu.

‘YARDIM ÇIĞLIMI DUYMADILAR’
Deniz’in, su parkındaki 35 santimetre derinliğindeki havuza girip su tahliye pompasının vakumuna kapıldığını öne süren Dilan Karslı, “Oğlumu tek başıma kaldırmaya çalıştım ama alttan vakum çekiliyordu, başaramadım. Hemşire olduğunu söyleyen biri geldi ve birlikte çıkarmaya çalıştık, gücümüz yetmedi. Çevredekilere ‘Yardım edin’ diye bağırdım ama çığlığımı duymadılar” diye konuştu.

‘HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM’
Çevredekilerin yardımıyla Deniz’i çıkardıklarını belirten Karslı, “Hemşire arkadaş, 10 dakika boyunca kalp masajı yaptı ve oğlumun kalbini çalıştırdı. Daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü. Solunumu yokmuş, beyni ödem yapmış. Cumartesi günü ölüm haberini aldık ve ihmal sebebi çocuğumu kaybettim. Hepsinden şikayetçiyim” dedi.

‘HAVUZDA SADECE DEVRİDAİM POMPASI ÇALIŞIYORDU’
İşletme sahibi Soner Çabuk ise olayın yaşandığı saatlerde havuzun devridaim sisteminin
çalıştığını, Deniz’in vakuma kapılmadığını öne sürdü. Çabuk, “Söz konusu havuz, 2-8 yaş
aralığındaki bebek ve çocukların ebeveyn kontrolünde girmesi için yapılmış bir havuz. Rahmetli olan evladımızın boyu ve kilosuna baktığımızda havuzda yer alan devridaim pompasının akımına kapılması ve orada boğulması mümkün değil. Bu elim olay keşke yaşanmasaydı ancak işletme olarak bizim herhangi bir kusurumuz yoktur. Savcı, bilirkişi ve polis ekiplerinin çalışması tamamlandığında gerçek ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
Deniz Poyraz Karslı’nın kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda netlik kazanacak. 

Görüntü Dökümü
——————————-
-Ölen çocuğun annesi Dilan Karslı ile röp
-Çocuğun boğulduğu havuz
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Anıl ATAR-Eser PAZARBAŞI /ADANA,(DHA)

==========================================================

5)MARDİN’DE HUSUMETLİ AİLELER ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

MARDİN’in Artuklu ilçesinde, husumetli 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada Şükrü Turan (71) yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.
Kavga, dün akşam saatlerinde Artuklu ilçesine bağlı kırsal Yaylacık Mahallesinde meydana geldi. Mahallede husumetli iki aile arasında henüz belirlenemeyen sebeple çıkan sözlü tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, 5 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla mahalleye ekipler sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Şükrü Turan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Mahallede güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, kavgaya karışan şüphelileri yakalanmalarına yönelik çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü
——————————-
Mardin Devlet Hastanesinden görüntüler
Hastane önünden görüntüler
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim KAYA /MARDİN,(DHA)

======================================================

6)MALATYA’DA ÖLEN İKİ KİŞİNİN CENAZELERİ KARIŞTI, AİLELERİ ŞAŞKINLIK YAŞADI

MALATYA Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden biri kadın 2 kişinin cenazeleri karıştı. Karışıklık, ölen kadını son kez görmek isteyen aile bireylerinin tabutu açmasıyla ortaya çıktı.  Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde önceki gün hayatlarını kaybeden Naciye Şentürk (71) ile Bülent Ö.’nün cenazeleri karıştı. Naciye Şentürk geçirdiği kalp krizi sonucu, Bülent Ö. ise koronavirüsten nedeniyle yaşamını yitirdi. Karışan cenazeleri fark eden Naciye Şentürk’ün yakını Ramazan Gedik, durumu sosyal medyadan paylaşarak bu olaya tepki gösterdi. 
Gedik, kadın ve erkek cenazelerinin karışmasının affedilir bir hata olmadığını belirterek, Cumartesi gecesi yakınım Naciye Şentürk, kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Bizler de sabah cenazemizi almaya geldiğimizde morgda açıp bakmak istedik. Açtığımızda bize verilen cenazenin Naciye Şentürk olmadığını gördük. Bizim cenaze 71 yaşındaki Naciye Şentürk olması gerekirken tabutta olan 30’lu yaşlarda genç bir erkekti. Şaşırıp kaldık dedi.
Tabutun içindeki cenazenin kendilerine ait olmadığını anladıklarını ve hemen görevlilerle iletişime geçtiklerini anlatan Gedik, İlgililere durumu izah ettik. Oradaki morg görevlisi arkadaş, ‘hayır, bu cenaze sizin’ dedi. Bülent Özer’in yakınları bizden önce bizim cenazemizi alıp defnet etmek üzere ayrılmışlardı. Hemen ambulans şoförünü arayıp, durumu izah ettik. Bizi beklemelerini söyledik. Ve kendi cenazelerini de kontrol etmelerini söyledik. Bize bırakılan cenaze Covid hastasıymış. Aile bu yüzden kendi sağlığını tehdit etmemek için kontrol etmeden teslim almış. Biz de kendi cenazemiz diye rahat bir şekilde morga girdik. Bu affedilmeyecek bir hata. Sonuç itibariyle mezarlığa gelip cenazeleri değiştirdik diye konuştu.
Gedik, olayın peşini bırakmayacağını ve hukuki yollara da başvuracaklarını ifade ederek, Hastanenin başhekimiyle görüştüğümüzde konuya inanamadığını söyledi. Başhekim, ‘Olayın üzerine gidip sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapacağım’ dedi. Ben bu işin peşini bırakmayıp, sonuna kadar kanuni yoları deneyeceğim. Bugün bu yanlışı düzeltmezsek yarın daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir diye konuştu.
Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdal Aktük ise cenazelerin karışmasıyla ilgili, görevli hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Görüntü Dökümü
——————————-
-Cenazeden görüntü
-Naciye Şentürk’ün cenaze namazı
-Ramazan Gedik ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)

=========================================================

7)KARAMAN’DA SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI, 2 GÖZALTI

KARAMAN’da alacak meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı, polis, 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Olay, önceki gün saat 18.00 sıralarında Alacasuluk Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerindeki bir işyerinde meydana geldi. Mehmet B. (33) ve Kemal K. (30), İsmail Ü.’nün (40) iş yerine geldi. Alacak meselesinden çıktığı iddia edilen tartışmada İsmail Ü., Mehmet B. ve Kemal K.’ye pompalı tüfekle ateş etti. Kulağına isabet eden saçmayla hafif şekilde yaralanan Mehmet B., dışarıya çıkıp otomobilden aldığı tüfekle İsmail Ü.’ye ve dükkanına ateş açtı. Bunun üzerine İsmail Ü. ve dükkanda müşteri olarak bulunan Duran E. yaralandı. Mehmet B. ve Kemal K., geldikleri araçla hızla olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine yaralı İsmail Ü. ve Duran E. çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Polis, olay yerinden kaçan Mehmet B. ve Kemal K.’yi kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
-Olay yerinde polisin inceleme yapması
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN /KARAMAN,(DHA)

==========================================================

8)DEFİNE ARARKEN GÖÇÜK ALTINDA KALDI, 2 KATLI EV İSE ÇÖKME ENDİŞESİYLE BOŞALTILDI

KONYA’da 2 katlı evinin bodrumunda kaçak kazı yaparak define aradığı iddia edilen Yılmaz Teke (58), 25 metre derinlikteki çukurda toprak kayması yaşanınca göçük altında kaldı. Beline kadar toprak ve moloza gömülen Teke, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. 2 katlı ev ise çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.
Olay, dün saat 16.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Sonarzu Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evde meydana geldi. Evinin bodrum katında kaçak kazı yaparak define aradığı öne sürülen Yılmaz Teke, kazılan 25 metre derinlikteki çukurda toprak kayması nedeniyle göçük altında kaldı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Evin kiler bölümünden geçilerek girilen kazı alanına gelen ekipler, yaklaşık 25 metre derinlikteki çukurda mahsur kalan Yılmaz Teke’yi 3 saat süren çalışmalar sonucunda sıkıştığı yerden kurtardı.

SU KUYUSU İÇİN KAZI YAPTIKLARI BELİRTİLDİ
Yılmaz Teke ve yakınlarının polise verdikleri ilk ifadesinde evlerinin altını su kuyusu için kazdıklarını söylediği öğrenildi. Ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz Teke’nin bacaklarında kırıklar olduğu öğrenildi.

ÇÖKME RİSKİ NEDENİYLE 2 KATLI EV BOŞALTILDI
Bu arada belediye ekiplerince yapılan inceleme sonucunda kazı nedeniyle 2 katlı evde çökme riski bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine ekipler tarafından evde oturanlar tahliye edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
——————————–
-AFAD ve itfaiye ekilerinin kurtarma çalışması
-Olay yerinden görüntüler
-Boşaltılan bina
-Göçük altında kalan Yılmaz Teke’nin ambulansa alınması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Adem YILDIZ /KONYA,(DHA)

==========================================================

9)TARTIŞTIĞI ÜVEY BABASINI 3 YERİNDEN BIÇAKLADI

ADANA’da Murat D., tartıştığı üvey oğlu Yasin K. (17) tarafından 3 yerinden bıçaklanarak yaralandı.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Murat D. ve üvey oğlu Yasin K., evin içinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yasin K., iddiaya göre üvey babasını bacağından ve sırtından 3 bıçak darbesiyle yaraladıktan sonra kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulans ile hastaneye kaldırılan Murat D., tedaviye alındı.
Olayın ardından kaçan Yasin K.’yı yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Yaralının evden sedye ile çıkartılıp, ambulansa taşınması
-Evin içindeki polisler
-Ambulanstan görüntü
-Yaralıya ambulansta müdahale edilmesi
-Ambulansın gidişi
-Polis aracı ve sokaktan görüntü

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
===========================

10)İŞÇİLERİN KALDIĞI KONTEYNERDE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

KOCAELİ’nin Gebze ilçesindeki bir geri dönüşüm deposunda işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın korkuttu. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. 
Olay, dün akşam saatlerinde Gebze İstasyon Mahallesi 1485. Sokak üzerindeki bir geri dönüşüm deposunda meydana geldi. İşçilerin kaldığı konteynerde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Konteynerden çıkan işçilerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürülürken, konteynerde hasar meydana geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
——————————–
-Olay yerinden görüntüler 
-Ekiplerin çalışmaları 
-Detay 

Haber-Kamera: Erol POLAT /GEBZE(Kocaeli),(DHA) 
=======================

11)KERESTE ATÖLYESİ ALEV ALEV YANDI

MUĞLA’nın Fethiye ilçesindeki kereste atölyesinde çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahale sonucu 3 saatte kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 2 itfaiye personeli ise hastaneye kaldırıldı.
Yangın, dün saat 17.30 sıralarında Fethiye’nin Çatalarık Mahallesi’ndeki bir kereste atölyesinde çıktı. Kereste atölyesinden alevlerin yükseldiğini gören çevredekiler durumu sağlık, itfaiye, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile çevredeki vatandaşlar, kısa sürede büyüyen yangına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 helipkopter ise söndürme çalışmalarına havadan destek verdi. Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve daire müdürleri olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 2 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Yoğun çalışma sonucu 3 saatte kontrol altına alınan yangında, maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, Orman Genel Müdürü Bekir Karabey, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fethiye’de yerleşim yerlerine yakın atölyede çıkan yangın, ekiplerimizin de karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Yangını söndürme çalışmalarında genel-detay görüntü

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN /MUĞLA,(DHA) 
========================

12)BURSA’DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU, BAZI CADDE VE SOKAKLARI SU BASTI

BURSA’da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Gecenin ilerleyen saatlerinde yağmura hazırlıksız yakalanan bazı araç sürücüleri ise zor anlar yaşadı.
Kent genelinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini artırdı. Sağanağın artmasıyla birlikte Orhangazi ilçesinde bazı yollarda su birikintileri oluştu, evlerin bahçe kısımları su altında kaldı. Rögarların tıkanmasıyla birlikte bazı sokaklar su altında kaldı. Yağmura karşı hazırlıksız yakalanan bazı araç sürücüleri ise, su birikintisiyle dolan sokaklardan çıkarken zor anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Su taşan rögarlardan detaylar
-Su basan cadde, sokak ve evlerin bahçelerinden detaylar

-Genl detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN-Hasan BOZBEY /ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)
========================

13)PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL, KUNDAKLANDI

ADANA’da park halindeki otomobil, üzerine yanıcı madde dökülüp, ateşe verilerek kundaklandı. 
Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi 37044 Sokak’ta meydana geldi. Yol kenarında park halinde bulunan Halil Ayaz’a 01 ABL 031 plakalı otomobilden alevlerin yükseldiğini görenler durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi, otomobilin içini saran alevleri, tazyikli su sıkarak söndürdü. Yangın söndürülmesinin ardından yapılan ilk incelemede, otomobilin üzerine yanıcı madde dökülüp, ateşe verilerek kundaklandığı belirlendi. Bu arada mahalle sakinlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen dışarıda söndürme çalışmasını izlemesi dikkat çekti. Kundaklama olayını gerçekleştiren kişi ya da kişileri tespit edip, yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya devam ediyor. 

Görüntü Dökümü
——————————–
-Yanmış otomobil
-İtfaiye erlerinin soğutma çalışması yapması
-İtfaiye erlerinin araçta eşyaları dışarıya çıkartması
-İtfaiye erinin araca su sıkması
-İtfaiye aracı
-Sokaktaki kalabalık ve ekiplerin çalışması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
============================

14)AYRI YAŞADIĞI EŞİNİN KALDIĞI EVİ KUNDAKLADI 

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde Aygün Ş., çocuğuna aldığı bebek yürütecini ayrı yaşadığı eşi Meryem Ş.’nin evine getirdi. İddiaya göre Merşem Ş.’nin kapıyı açmaması ve yürüteci kabul etmediğini söylemesi üzerine sinirlenen Aygün Ş., evi benzin dökerek yaktı. Olaydan sonra kaçan Aygün Ş., polis ekipleri tarafından aranıyor.
Olay, önceki gün saat 23.40  sıralarında Yunusemre ilçesine bağlı Tevfikiye Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre,  Aygün Ş., çocuğu için aldığı bebek yürütecini ayrı yaşadığı eşi Meryem Ş.’nin kaldığı eve getirdi. Meryem Ş.’nin, Aygün Ş.’ye kapıyı açmaması ve bebek yürütecini kabul etmemesi üzerine, sinirlenen Aygün Ş., pet şişe içerisine doldurduğu benzini, zemin kattaki evin penceresinden içeriye dökerek yaktı. Öfkeli koca olay yerinden kaçarken, Meryem Ş.’nin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kısa sürede yaptığı müdahale sonucunda, yangın büyümeden söndürüldü. Yangında herhangi bir yaralanan olmazken, evde maddi hasar meydana geldi.
Meryem Ş.’nin şikayetçi olması üzerine polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Olaydan sonra kayıplara karışan Aygün Ş.’nin, yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. 

Görüntü Dökümü
——————————–
-Kundaklanan evden detay
-Yanan evin içinden detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
===========================

15)’REXO’ VE ‘MAGNUM’LU ARAMADA 306 KİLO 845 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN’ın Edremit ve İpekyolu ilçelerinde, polisin şüphe üzerine durdurduğu iki araçta, narkotik köpekler ‘Rexo’ ve ‘Magnum’ ile yapılan aramada, 306 kilo 845 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile Hakkari Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan müşterek operasyonda, Van’ın Edremit ilçesinde şüphe üzerine durdurulan araçta, narkotik köpek ‘Rexo’ ile arama yapıldı. Yapılan aramada aracın gizli bölmelerine yerleştirilen 256 kilo 30 gram ile İpekyolu ilçesinde durdurulan araçta ise narkotik köpek ‘Magnum’ ile arama yapıldı. Aramada, 50 kilo 815 gram eroin olmak üzere her iki operasyonda 306 kilo 845 gram eroin ele geçirildi. Yakalanan eroin ile ilgili N.Ç., ve R.Y.,  gözaltına alınırken, soruşturma devam ediyor.
Görüntü Dökümü
——————————–
(Polis kamerası)
-Durdurulan araç
-Araçta narkotik köpeklerle yapılan arama
-Aramada ele geçirilen eroin
-Eroinden genel ve detaylar

Haber: Behçet DALMAZ /VAN,(DHA)
============================

16)TUNCELİ’DE UÇURUMDAN YUVARLANAN  ADAM YARALI KURTARILDI

TUNCELİ’de, bulunduğu Zeytin Tepe mevkisinde gezerken dengesini kaybederek 20 metrelik uçurumdan yuvarlanarak yaralanan Aydın A. (29), ekiplerin müdahalesiyle kurtarılarak, hastaneye götürüldü.
Olay, dün gece saatlerinde kent merkezindeki Ali Baba Mahallesinde bulunan Zeytin Tepe mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Aydın A., tepe bölgesinde gezdiği sırada dengesini kaybetmesiyle 20 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen ekipler, yaptıkları arama çalışmayla Aydın A.’ya yaralı halde ulaştı. Sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Aydın A., ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Aydın A.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Görüntü Dökümü
——————————–
Olay yerine sevk edilen ekipler
Etraftaki kalabalık
Yakınlarının ağlaması
Ekiplerin kayalık alanda düşen vatandaşı araması
Projektör ile vatandaşı arayan ekipler
Sağlık ekiplerinin sedye ile bölgeye koşması
Afad ekiplerinin vatandaşa ulaşması
Ambulansa yaralının bindirilmesi
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM /TUNCELİ,(DHA)
==============================

Exit mobile version