Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -1 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)KUZEY IRAK ŞEHİDİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ, YÜREKLERİ DAĞLADI
 
IRAK’ın kuzeyinde Kalyano Dağı üs bölgesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği füze saldırısında şehit olan Konyalı Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın’ın (23), şehit olmadan 45 gün önce mevzide çektiği video ortaya çıktı. Şehit Akın’ın videoda “Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan” demesi yürekleri dağladı. Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında 11 Haziran’da Kuzey Irak’ta Kalyano Dağı Bölgesi’nde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın ağır yaralandı. Hakkari’de hastaneye kaldırılan Akın, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Vatani görevinin ardından 2020 yılında sözleşmeli er olan şehit Akın’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Konya Şehitliği’ne defnedildi.
‘ÖLÜRSEK CENNET BİZİM, KALIRSAK VATAN’
Şehit Muhammed Ali Akın’ın, şehit olmadan 45 gün önce çekip yakınlarına gönderdiği video ortaya çıktı. Videoda silah arkadaşlarıyla birlikte 4 gündür dağda olduklarını belirten Şehit Akın, “Devremle beraber dağda 4’üncü günümüz. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan. Yağmurda biraz ıslandık. Moraller bozuk, ama iyiyiz. Kendinize iyi bakın” dediği görüntüler yürekleri dağladı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Şehidin cep telefonuyla çektiği görüntüler ve konuşması 

Haber: Yasin UYSAL KONYA DHA

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621153

============================================

2) MUĞLA – DATÇA AÇIKLARINDA 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
 
MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında Ege Denizinde 7 dakika arayla Richter ölçeğine göre önce 5.3, ardından 3.4  büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler Muğla ve İzmir ile bazı ilçelerinden hissedilirken ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkıma yol açmadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ilk deprem saat 01.14’te merkez üssü Ege Denizi’nde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Datça’ya 41.77  kilometre uzaklıkta Ege Denizindeki depremin derinliği ise 11.40 kilometre olarak belirlendi.
Bu depremden 7 dakika sonra saat 01.21’de merkez üssü yine Ege Denizinin Datça açıklarında 3.4 büyüklünde ikinci deprem meydana geldi. Datça’ya 46.08 kilometre uzaklıktaki depremin derinliği ise 7.10 kilometre olarak ölçüldü. Aynı bölgede art arda meydana gelen depremler Muğla’nın Datça, Bodrum, Marmaris ve çevre ilçeleri ile İzmir ve bazı ilçelerinden de hissedildi. Endişe yaratan depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 
Bu arada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) depremlerin büyüklüğünü 5.5 ve 3.6 olarak duyurdu.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
————————-
-Datça’da sokaklardan görüntü
-Genel ve detaylar
Haber-Kamera: Mehmet ÇİL- Selçuk AKBAŞ- Muğla(DHA) 

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622002
22.06.2021 – Haber Kodu : 210622004

============================================

RUSYA’DAN TURİST TAŞIYAN İLK UÇAK ANTALYA’DA

İki aylık uçuş kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte Rusya’dan 132 kişilik ilk turist kafilesi Antalya’ya geldi. Turistler yeniden Antalya’ya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Koronavirüs önlemleri kapsamında Rusya, Türkiye’ye olan uçuşlara 15 Nisan tarihinden itibaren kısıtlama getirdi. Türkiye’de alınan önlemlerle birlikte düşen vaka sayılarının ardından Rus hükümeti tedbirleri yerinde incelemek için geçen hafta Antalya’ya heyet gönderdi. 7 kişiden oluşan heyet, Antalya Havalimanı, Manavgat ve Belek bölgesindeki turizm tesislerinde incelemeler yaptı. Otellerde alınan tedbirlerin salgını kontrol altında tutma noktasında yeterli olduğunu düşünen Rus heyet, hazırladıkları olumlu raporu Rusya hükümetine 18 Haziran Cuma günü sundu ve kısıtlamalar kaldırıldı.
15 BİN TURİST BEKLENİYOR
Bu karar turizm sektöründe sevinçle karşılandı. Her yıl ortalama 5-7 milyon arası Rus turistin geldiği Türkiye’ye kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte yalnızca Antalya’ya günde ortalama 15-20 bin turistle sezon sonunda 5 milyon civarı Rus turistin gelmesi bekleniyor.
İLK YOLCULAR TÜRK HAVA YOLLARI’YLA GELDİ
Kısıtlamanın kalkmasının ardından Rus tatilciler, bugün 2 aylık aranın ardından ilk kez Antalya’ya geldi. Türk Hava Yolları’nın (THY) TK 212 sefer sayılı Moskova Vnukova Havalimanı’ndan kalkış yapan uçak, saat 05.40’te Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. 132 Rus yolcu, havalimanında PCR test kontrol noktasından geçerken negatif test sonuçlarını gösterdi. Vücut ısıları da termal kameralarla ölçülen Rus tatilciler daha sonra kendilerini bekleyen tur operatörlerine ait araçlarla konaklayacakları tesislere gitti.
Antalya’ya yeniden gelmenin sevincini yaşadıklarını belirten Rus turistler, kısıtlamanın kaldırılmasına çok sevindiklerini söyledi.

Görüntü dökümü:
———————–
THY uçağının Antalya Havalimanı’na inişi
Uçağın aprondan geçişi
Rus turistlerin havalimanı güvenlik önlemlerinden geçişi
Termal kameradan detay
DHA Muhabiri Alparslan Çınar anons (arka planda Rus turistler geçerken)
Rus turistlerden röp (3 kişi)

Haber: Alparslan ÇINAR- Kamera: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622009

============================================

İZMİR’DE KENDİSİNİ UYARAN POLİS MEMURUNA BIÇAKLA SALDIRDI
 
İZMİR’in Buca ilçesinde, parkte oturan bir kişinin üzerine sahibi olduğu köpekleri salan E.Y. (15), kendisini uyaran izinli polis memuru M.K.’yı bıçakladı. Hastaneye kaldırılan polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay, saat 22.30 sıralarında Buca Koop. Mahallesi 1409 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, parkta oturan İsmail K.’nın üzerine köpekleri salan E.Y. arasında tartışma çıktı. İsmail K. köpekleri üzerinden çekmesini söylemesine rağmen E.Y. uyarıları dikkate almadı. Evinin balkonunda oturan polis memuru M.K., E.Y.’ye taşkınlık çıkarmamasını söyledi. E.Y.’nin sözlü hakaretleri sürdürmesi üzerine M.K. aşağıya indi. Saldırgan genç, yanına gelen M.K.’yı karnından ve bacağından bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.
YAKALANDI
M.K.’nın bıçaklandığını gören yakınları kendi imkanlarıyla M.K.’yı Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Tedavi altına alınan polis memuru M.K.’nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olaydan sonra kayıplara karışan şüpheli E.Y. polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü dökümü:
————————
-Hastanedan detay
-Olay yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622005

============================================

SAMSUN’DA ŞEHİTLİKTEKİ TÜRK BAYRAĞI VE DİREĞİ ÇALAN HIRSIZLAR, YAKALANDI
 
SAMSUN’da şehitlikteki kabristanlıktan Türk bayrağı ve direği çalıp kayıplara karışan C.İ. (49) ve H.T. (46), polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. 
Olay, dün akşam saatlerinde İlkadım ilçesindeki Asri Mezarlığı Şehitliği’nde meydana geldi. Şehit askerlerden Yahya Topkaya’nın mezarı başında bulunan Türk bayrağı ve direği kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Şehit kabirleri ile ilgilenen görevli bayrağın olmadığını görünce olayı polise haber verdi. İhbar üzerine şehitliğe gelen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Çalınan bayrağın yenisi ise görevliler tarafından kabre yeniden takıldı. 
Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen İlkadım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Türk bayrağı ve direği çaldıklarını tespit ettikleri şüpheli C.İ. ve H.T.’yi kısa sürede yakaladı. Hastanede sağlık kontrolünün ardından Gazi Polis Merkezi’ne teslim edilen şüphelilerin ifadelerinde, alkollü oldukları için hırsızlık yaptıklarını söylediği belirtildi. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Olay yerinden görüntüler
-Şüphelilerin hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622001

============================================

BURSA’DA 6 KATLI BİNADA ÇIKAN YANGINDA 3 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ, MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Bursa’da 6 katlı binanın zemin katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Binada oturanlar evlerini tahliye ederken, bitişikteki evlerde oturanlar da tedirginlik yaşayıp sokağa çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, dumandan etkilenen 3 kişi hastanede tedaviye alındı.

Yangın saat 00.30 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Selimzade Mahallesi’nde bulunan 6 katlı binanın zemin katındaki dairede çıktı. İddiaya göre oturma odasında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında alevler hızla yayıldı. Evde oturanlar, müdahale etmelerine rağmen yangını kontrol altına alamayınca dışarı çıkarak canlarını kurtardı. Bu sırada yanan daireden dağılan duman apartmanı kapladı. Bunun üzerine 112 Acil çağrı merkezine ihbarda bulunan daire sakinlerinin bir kısmı zorlukla evlerini tahliye etti. Yakında oturan birçok aile de yaşadığı tedirginlik nedeniyle sokağa çıktı.  

İhbar üzerine olay yerine, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, evlerinden çıkarak yanan bunanın çevresinde toplanan mahalle sakinlerini güçlükle uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri yangına müdaha etti. Bu sırada yayılan duman nedeniyle evlerinde mahsur olan ailelerin de tahliyeleri itfaiye tarafından sağlandı. Yangın ekiplerin 1 saat süren çabası ile söndürüldü. Dumandan etkilenen 3 kişi ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 
Elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangının kesin çıkış nedenin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.  

Görüntü Dökümü:
——————————
-Yangın yerinden görüntüler
-Dumandan etkilenenlerin itfaiye ekipleri tarafından çıkartılışı ve ambulansa bindirilişi
-Mahalle sakinlerinin panik halindeki görüntüsü
-Kalabalıktan detaylar
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA) 

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622007

============================================

KIRIKKALE’DE 5 KATLI APARTMANDA YANGIN; 1’İ BEBEK 4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

KIRIKKALE’de, bir apartman dairesinde çıkan yangında, 1’i bebek 4 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Kurtuluş Mahallesi Fatih Altay Caddesi’nde bulunan 5 katlı apartmanın 2’nci katında Mustafa Çelikarslan’a ait dairede, saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Evde yaşayan 2 kişi, giderek büyüyen yangını fark ederek evden kendi imkanları ile çıktı. Çıkan duman sonucu üst katlarda oturan vatandaşlardan 1’i bebek 4 kişi dumandan etkilendi.
Mahallelinin ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarırken, dumandan etkilenen 4 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına alarak söndürdü. Elektrikli bisikletin şarjından çıktığı değerlendirilen yangında, ev kullanılmaz hale geldi.
Yangını fark ederek ihbarda bulunan Metin Özüak, “Ben evde oturuyordum, işten çıkmış televizyon izliyordum o arada. Sonrasında bir gürültü, patırtı geldi. Balkona çıktığımda bir duman yükseldiğini gördüm. Bağırtıları duyduktan sonra hemen itfaiyeye bilgilendirme sağladım. Karşı binamızda bir gürültü var, duman yükselmeye ve koku gelmeye başladı. İtfaiye ekipleri geldi, elektrik kontağından dolayı kapılar kitlenmiş durumdaydı galiba, kapılar açıldı. İçerde kalan komşularımızı çıkardılar. Ambulans hemen müdahale etti. Herhangi bir problem olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Görüntü dökümü:
—————-
-Yangın yeri
– Dumandan etkilenen vatandaşlara ilk müdahale
– Ekiplerin çalışması
– Vatandaş ile röportaj
– Genel ve detaylar
Haber- Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE,(DHA) 

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622010

============================================

TARLAYA YILDIRIM İSABET ETTİ, YARALANMAYAN ÇOCUK AİLESİNİN HAYATINI KURTARDI: 7 YARALI
 
DENİZLİ’nin Çal ilçesinde çapa yapılan kekik tarlasına yıldırım isabet etmesi sonucu 2’si ağır 7 kişi yaralandı. Baklançakırlar Mahallesi’nde bulunan kekik tarlasına, saat 15.00 sıralarında, yıldırım isabet etti. İhbar üzerine tarlaya sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, AFAD ekiplerince bölgeden tahliye edildi. Yürüme engelli olduğu için tarlada traktör römorkunun içinde bekleyen Arda Yörük (12), yıldırımın isabet etmesiyle akıma kapılan ailesinin yaralanıp baygınlık geçirmesi üzerine cep telefonu ile yardım isteyerek, yakınlarının hayata tutunmasını sağladı.  Olay saat 15.00 sıralarında Baklançakırlar Mahallesi’nde Yayla mevkisindeki kekik tarlasında meydana geldi. Çal Orman İşletme Müdürlüğü’nde arazöz şoförü olarak görev yapan Salih Yörük (40) izin gününde kekik çapası yapmak için sabah saatlerinde ailesi ve yakınlarıyla Yayla mevkisindeki arazisine gitti. Bir süre çapa yapan ve yağış başlaması üzerine ağacın altına sığınan Salih Yörük, eşi Ayşen Yörük (38) oğlu Hasan Yörük (17) kayınpederi Hamza Kundakçı (70), kayınvalidesi Hatice Kundakçı (65), kayınbiraderi Hüseyin Kundakçı (38) ve akrabası Fatma Yörük, yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. 
ŞANS ESERİ YILDIRIMDAN KURTULDU, AİLESİNİN HAYATA TUTUNMASINI SAĞLADI
Bu sırada yürüme engelli olduğu için traktör römorkunun içinde bekleyen Arda Yörük (12), olaydan şans eseri yara almadan kurtuldu. Anne, baba ve yakınlarının yaralandığını gören Arda Yörük, yanındaki telefonla 112 Acil Sağlık ekiplerini arayıp durumu bildirdi. Ekiplere bulunduğu yerin adresini ve sağlık durumlarını aktaran Yörük, soğukkanlılıkla bölgeye ulaşmalarını bekledi. Bölgede yoğun sağanak yağışın ardından yol şartlarının kötü olması nedeniyle sağlık ekipleri olay yerine ulaşamadı. Çal Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli Baklançakırlar arazöz ekibi, sağlık personelleriyle birlikte zorlu arazi koşullarında olay yerine ulaştı. Yaralılar, AFAD ekipleri tarafından tahliye edilerek ambulanslarla Çal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi süren yaralılardan Salih Yörük ve kayınvalidesi Hatice Kundakçı’nın hayatı tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 
‘O ANLARDA ÇOK KORKTUM’
Anne, baba ve ağabeyi ağır yaralanan Arda Yörük üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, “Sabah erken saatlerde tarlamıza kekik çapası yapmak için gitmiştik. Bir anda yağmur başlayınca ben traktörün römorkunda beklemeye başladım. Annem babam ve yanındakiler ağacın altında bekliyordu. Bu sırada yıldırım düştü. Bir anda yere yığıldılar. Ben de hemen sağlık ekiplerini aradım ve yardım istedim. Acil durum olduğunu söyledim. Bulunduğumuz yeri tarif ettim. O anlarda çok korktum. Bir yandan korkarken bir yandan da telefondan yardım istedim. Sağlık ekipleri geldi ve bize yardım etti” dedi.
İŞ ARKADAŞINA ARAZÖZLE ULAŞTI 
Sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşmasını sağlayan arazöz şoförü Tefik Köse ise, “Tarlaya vardığımızda herkes yerde yatıyordu. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yerinde yaparak yaralıları bölgeden tahliye ettik. Yaralılardan birisi benim iş arkadaşımdı. İnşallah herkesin sağlık durumu iyi olur” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Mahalle girişinden görüntü
-Kekik tarlasından görüntü
-Yıldırım düşen alandan görüntüler
-Arazöz şoförü Tevfik Köse ile röportaj
-Arda Yörük’ten detaylar
-Arda Yörük ile röportaj

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621166

============================================

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN AMBULANS DEVRİLDİ: 4 YARALI
 
BURSA’dan Yalova’ya hasta götüren ambulans, dönüş yolunda Orhangazi ilçesinde otomobille çarpıştı. Ambulansın devrilerek metrelerce sürüklendiği kazada sürücü ve 2 sağlık personeli ile otomobil sürücü hafif şekilde yaralandı. Kaza saat 18.00 sıralarında Bursa-Yalova Karayolu Orhangazi Göl Kavşağı’nda meydana geldi. Alınan bilgilere göre Fikret Çelik (42) yönetimindeki 16 SRF 65 plakalı hasta nakil ambulansı Bursa’dan Yalova’ya bir hasta götürdü. Özel bir firmaya ait ambulans Yalova’dan Bursa’ya dönüş yolunda Orhangazi’de Göl yolu kavşağından geçiş yapmaya çalışan Cemil Kaya (55) yönetimindeki 16 P 5744 plakalı otomobille çarpıştı.
AMBULANS DEVRİLİP SÜRÜKLENDİ
Çarpışmanın şiddeti ile kontrolden çıkan ambulans yan yatarak yaklaşık 70 metre sürüklendi. Kazada Ambulans sürücüsü Fikret Çelik ile birlikte ambulansta bulunan hemşire Betül Erzi (23) ve sağlık görevlisi Serhan Şahin (53), otomobil sürücüsü Cemil Kaya hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yapan ambulanstaki sağlık personeline ilk müdahale meslektaşları tarafından olay yerinde yapılırken, yaralılar Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Yalova-Bursa Karayolu’nda trafik tek şeritten sağlandı. Araçların kaldırılmasıyla yol trafiğe tamamen açıldı. Kaza ile ilgili polis ekiplerinin soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Kaza Yerinden görüntüler
-Yaralanan sağlık görevlilerine ambulansta müdahale
-Ambulans şoförü ile röportaj
-Detaylar

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621169

============================================

ESKİŞEHİR’DE SAĞANAK, SOKAKLARI GÖLE ÇEVİRDİ
 
ESKİŞEHİR’de etkili olan sağanak yağmur, cadde ve sokakları göle çevirirken, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Eskişehir’de hava sıcaklığı 25 dereceye düşerken, aralıkla hafif şekilde süren yağmur akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Cadde ve sokaklar yoğun yağış sonrasında göle dönerken, şiddetli yağış günlük yaşamı adeta felç etti. Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde yollar yoğun su birikintileriyle doldu. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda araç da yolda kaldı. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin karşısındaki açık otoparkta ise 3 araç çamura saplandı. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar da kovalarla su boşalttı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri kentin bir çok noktasında etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarını engellemek için çalışmalarını sürdürüyor.
24 SAATTE METREKAREYE 51 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ
Eskişehir’de etkili olan sağanak yağış, 18.00 sıralarında etkisini yitirdi. Eskişehir-Ankara karayolunda yoğun su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Bu nedenle karayolunda araç yoğunluğu ve kuyruklar uzadı. yağışın etkili oldu Tepebaşı ilçesine bağlı Sazova Mahallesinde özellikle giriş katlardaki evleri su bastı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri evlerden suları tahliye etti.
24 SAATTE 51 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji verilerine göre sağanak yağışın etkisini yitirdiği saat 18.00 itibariyle Eskişehir’de son 24 saatte metrekareye 51 kilogram yağış düştü. Sağanak yağmurun yarın da kentte aralıkla etkili olması bekliyor.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Çevre yolunda tıkanan trafik
-Suyun içinden geçen araçlar
-Suda mahsur kalan araçlar
-Çamura saplanan araçlar
-Su basan ev ve işyerleri
-Vatandaşların suyu boşaltmaları
-Sokaklara gelen selin cep telefonu ile çekilen görüntüsü
-Yolda mahsur kalan ve içerisine su dolan aracın cep telefonu ile çekilen görüntüsü
-Genel görüntüler
-Çevre yolundaki trafik
-Yol kenarındaki su birikintileri
-Sudan geçen araçlar
-Su basan evler ve sokaklar
-İtfaiye ve belediye ekiplerinin temizliği
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU / ESKİŞEHİR-DHA

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621168

======================================

AĞILDA TOPRAK KAYDI, 58 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÖLDÜ
 
NEVŞEHİR’in Ürgüp ilçesinde, ağılda toprak kayması sonucu göçük altında kalan 58 küçükbaş hayvan öldü. Olay, Ürgüp ilçesi Bahçeli Köyü yakınlarındaki Poyraz mevkisinde meydana geldi. 264 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılda toprak kayması yaşandı. Toprak altında kalan 58 küçükbaş hayvan öldü. Besici Serkan Varol ve köylülerin yardımıyla toprak altından çıkarılan hayvanlar, traktörlerle boş araziye götürülerek, iş makinesi yardımıyla gömüldü. Besici Varol, meydana gelen göçükte yaklaşık 100 bin liralık maddi kaybının olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Traktörlerde ölen koyunlardan genel ve detay görüntü
-Olay yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER-NEVŞEHİR-DHA

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621163

======================================

BURSA’DA KAMYON DEVRİLDİ, SOKAK KARPUZ TARLASINA DÖNDÜ

Bursa’da rampayı çıktığı sırada freni boşalarak kontrolden çıkan  karpuz yüklü kamyonu manevra yaparak deviren sürücü olası bir faciayı önledi. Kamyonun dorsesindeki karpuzların dökülmesi sonucu sokak 1 saat ulaşıma kapandı. Mahalle sakinleri, yola dökülen karpuzları topladı. Olay merkez Osmangazi İlçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği ve plakası bilinmeyen ve aşırı yüklü olduğu iddia edilen kamyon Sarnıç Sokak’ta freni boşalınca kontrolden çıkarak savrulmaya başladı. Sokak üzerinde bulunan mahallelinin üzerine kontrolsüz bir şekilde ilerleyen kamyon, sürücüsünün manevra yapmasıyla devrilerek dururken kapakları açılan dorsedeki karpuzlar savrularak, yola döküldü. Sürücünün yara almadığı kazada, karpuzların dökülmesi sonucu sokak araç trafiğine kapandı. Kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, kaza sonrası karpuz tarlasına dönen yol, Bursa Büyükşehir Belediye ekiplerince temizlendi. Bazı vatandaşlar ise karayoluna dökülen karpuzları topladı.

Görüntü Dökümü: 
————————–
-Sokağa saçılan karpuzlardan detay
-Ekiplerin sokağı temizleme çalışması detay

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN / BURSA,(DHA)

21.06.2021 – Haber Kodu : 210621151

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!