Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KONYA’DA YANGIN FACİASI: 3 ÇOCUK ÖLDÜ

KONYA’da iki katlı evde çıkan yangında odalarında uyuyan Suriye uyruklu kardeşler ikiz olan Fatma (4) ve Ayşe El İsmail (4) ile Nuran El İsmail (2) hayatını kaybetti. 
Yangın, dün gece saat 23.10 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi’nde iki katlı evin üst katında meydana geldi. Suriye uyruklu baba Cihat El İsmail (23) ve hamile eşi Kader El İsmail (21), alt katta misafirliğe gelen amcalarıyla oturdukları sırada, üst katta uyuyan çocukları ikiz Fatma ve Ayşe ile Nuran’ın odasında ilk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcı nedeniyle yangın çıktı. Durumu fark eden komşuları olan akrabaları aileye ve itfaiye ekiplerine haber verdi.
ALEVLER ODAYI SARINCA  ÇOCUKLAR KURTARILAMADI
Bu sırada üst katta uyuyan çocuklarını kurtarmaya çalışan aile, hızla yayınlan yangında alevlerin odayı kaplaması nedeniyle içeriye giremedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu sırada evin ahşap olan tavanı da çöktü. Müdahalenin ardından içeri giren itfaiye ekipleri,  yanarak can veren 3 kardeşin cansız bedenini enkaz altından çıkarttı. 3 kardeşin cesetleri otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Çocuklarının yaşamını yitirdiğini öğrenen ve fenalaşan hamile Kader El İsmail’e olay yerinde bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Cihat El İsmail’i de yakınları teselli etti. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:
————————-
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi 
-Evden detay
-Anne ve babadan detay
-Cesedin çıkartılması 
-Röportaj
-Genel ve detay
Haber-Kamera: İsmail AKKAYA-Yasin URAL /KONYA,(DHA)

23.06.2021 – Haber Kodu : 210623004

23.06.2021 – Haber Kodu : 210623011

============================================

Reklam Alanı

2)YENİMAHALLE’DE SAĞANAK NEDENİYLE DERE TAŞTI; SELE KAPILAN 6 HAYVAN ÖLDÜ

ANKARA’da etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesinde bulunan bir derede taşkın meydana geldi. Sel sularına kapılan 4 köpek ve 2 inek  ölürken  tarım arazileri sular altında kaldı, 11 evi de su bastı.
Ankara’da dün öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yenimahalle ilçesine bağlı Karacakaya Mahallesi’nde dağdan inen dere yatağında taşkın meydana geldi. Mahalle girişindeki menfezlerin de taşması sonucu, mahallede bulunan 11 müstakil evi su bastı. Mahalle sakini bir besicinin  dere yatağında otlattığı 2 ineği sele kapılarak kilometrelerce sürüklenip, öldü.Su basan evlerden birinde ise bahçede bulunan 4 köpek boğuldu.
Su birikintisini tahliye etmek için Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı. Saat 18.00’de başlayan tahliye çalışmasının sabah saatlerine kadar sürdüğü bildirildi.
‘EKİNLERİM SEL ALTINDA KALDI’
Karacakaya Mahallesi sakinlerinden Fethi Akbulut, aşırı yağmur nedeniyle dere yatağında taşkın olduğunu belirterek, “Dağdan aşağı sel indi. Evleri su bastı. 2 katlı evi vardı komşunun, 1’inci katını komple su bastı. 4 köpeği vardı, hayvanlar orada kaldı, öldü. Köyde komşunun birinin dere yatağında otlattığı inekleri vardı, 2’sini sel suları sürüklemiş, telef oldu hayvanlar. Benim zararım da var. Ekinlerim vardı, 5- 6 dönümlük arazide ekli nohut vardı, sel altında kaldı” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı ekiplerin gıda ve barınma gibi konularda tedbir aldığı belirtilerek, “Bugün yaşanan ve yer yer 34 kilogramı bulan yağışlar sonrasında Büyükşehir Belediyemize kent genelinde 901 ihbar ve talep gelmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaşanan afet sonucunda vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ihbarlarla tek tek ilgilenmekte olup 875 araç 1975 personel ile 901 noktanın tamamında çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Görüntü dökümü:
————————-
-Tahliye çalışması
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay
Haber-Kamera: Caner ÜNVER/ANKARA,(DHA)

23.06.2021 – Haber Kodu : 210623003

============================================

3) 6 KİŞİNİN BULUNDUĞU SEPETLİ MOTOSİKLET İLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 7 YARALI 

DİYARBAKIR’da, 6 kişinin içerisinde bulunduğu sepetli motosiklet ile kamyonet çarpıştı. Kamyonetin altında kalan sepetli motosiklet alev alırken, 1 kişi yanarak hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Hani- Lice karayolu Sergen mevkisinde meydana geldi. Sürücülerinin ismi ve plakaları öğrenilemeyen sepetli motosiklet ile kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonetin altında kalan sepetli motosiklet alev alırken, çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalede bulunduğu motosikletteki ismi öğrenilemeyen 1 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Alevler kontrol altına alınırken, yaralanan 7 kişi ise sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaşamını yitiren kişi hastane morguna kaldırılırken, yaralıların ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
————————-
-Fotoğraflar 
-Olay yeri fotoğrafları
-Kazaya karışan araçlar
-Genel ve detay

Haber: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622203

============================================

4) JET-SKİLER KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI, UKRAYNALI TURİST ÖLDÜ 

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde iki jet-skinin denizde kafa kafaya çarpıştığı Ukrayna uyruklu Vitalii Halushko (28) yaşamını yitirdi. Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı bir otelin önündeki su sporları merkezinden jet-ski kiralayan Ukraynalı Vitalii Halushko ile başka bir jet-ski kiralayan Ukraynalı Oleksandr Kharcenko (28) ile Yulia Kharcenko (24) denize açıldı. Saat 12:00 sıralarında bu iki jet- ski kafa kafaya çarpıştı. Suya düşen turistlerden Vitalii Halushko, yaralandı. Turistler, su sporları çalışanları ve cankurtaranlar tarafından denizden çıkarıldı. İlçe merkezindeki özel bir hastaneye kaldırılan Vitalii Halushko, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Halushko’nun cansız bedeni Kemer Devlet Hastanesi’nin morguna konuldu. Olayla ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG 33 Bot Komutanlığı çalışma yaparken, Cumhuriyet Savcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Sahilin genel görüntüsü (ARŞİV)
-Jet-ski görüntüsü (ARŞİV)
-Adli Tıp Kurumu dış plan görüntü
-Ölen turistin fotoğrafı

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622194

============================================

5) ÇORUM’DA ‘DOLU’ NEDENİYLE KARAYOLU BUZ PİSTİNE DÖNDÜ 7 ARAÇ ÇARPIŞTI; 1 YARALI
 
ÇORUM’da, dolu nedeniyle buz pistine dönen karayolunda 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Çorum- Samsun karayolu Hasar Zahir mevkisinde meydana geldi. Şiddetli dolu nedeniyle buz pistine dönen karayolunda seyir halinde olan araçlar zor anlar yaşadı. Kayganlaşan yolda 7 araç zincirleme kazaya karıştı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. 1 kişinin hafif  yaralandığı kazada, araçlarda hasar oluştu. Kaza yapan araçlar çekicilerin yardımıyla kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
‘BU KADAR ŞİDDETLİSİ OLMAMIŞTI’
Ambulansta tedavi olduğu sırada yaşanan kazayı anlatan sürücü, dolu nedeniyle araçların kaydığını ve peş peşe kazaların olduğunu söyledi. Bir başka sürücü ise eline aldığı doluyu göstererek, daha önce böyle dolu yağışı görmediğini ifade etti.

Görüntü dökümü:
————————–
-Yağış sonrası kent merkezinde  oluşan su birikintileri ve araçların güçlükle ilerlemesi
-Çorum- Samsun Karayolundaki kaza ve yağan dolu
-Yaralı sürücünün kazayı anlatması
-Sürücülerin ellerine aldığı doluyu göstermeleri
-Kazanın yaşandığı  mevkiden görüntü

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM (DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622188

============================================

6) AŞIRI SÜRATLİ OTOMOBİLİN ALKOLLÜ SÜRÜCÜSÜ POLİS NOKTASINA DALDI: 2’Sİ POLİS 4 YARALI
KAZA MOBESEDE

BURSA’da, aşırı süratli olduğu iddia edilen otomobil, kısıtlama saatlerinde denetim yapan polis noktasına daldı. Uygulama noktasındaki polis ve polis aracına çarparak savrulan otomobil, ardından denetim için bekleyen başka bir otomobile çarparak durabildi. Kazada 1’i ağır 2 polis ile toplam 4 kişi yaralanırken, sürücü Doğukan U.’nun (27) 2.27 promil alkollü olduğu belirlendi. 
Kaza, gece saat 00.30 saatlerinde merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Aşırı hızlı olduğu öne sürülen Doğukan U. yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle uygulama yapılan polis noktasına daldı. Otomobil önce polis memuru Rıdvan Güneş’e, ardından da polis aracına çaptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, o sırada uygulama noktasında bulunan Şuayip Günay yönetimindeki 16 BF 105 plakalı başka bir otomobile çarptı. Otomobilin çarptığı polis memuru Rıdvan Güneş yol kenarına savrularak ağır, polis aracında bulunan Ersin Güneş ile otomobillerin sürücüleri Doğukan U. ve Günay yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. 2’si polis 4 yaralı, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ağır yaralanan polis memuru Rıdvan Güneş’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, aşırı süratli olduğu ileri sürülen otomobilin sürücüsü Doğukan U.’nun hastanede yapılan kontrolünde 2.27 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
KAZA MOBESEDE
Bursa’da, sürücüsünün 2.27 promil alkollü olduğu belirlenen ve aşırı süratli olduğu iddia edilen otomobilin kısıtlama saatlerinde denetim yapan polis noktasına daldığı, 2’si polis 4 kişinin yaralandığı kazanın mobese görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; alkollü sürücü Doğukan U. yönetimindeki otomobilin hızla uygulama noktasına girmesi, polis aracına ve uygulama noktasında bekleyen otomobile çarptığı anlar yer aldı.

Görüntü dökümü:
————————–
-Kaza anı güvenlik kamerası
-Yaralı polis memuruna ilk müdahale
-Yaralı sürücülere müdahale
-Olay yeri detay
-Kazaya karışan otomobiller detay
-Polis ve sağlık ekipleri detay
-Hastane detay
+++
-Kaza anı güvenlik kamerası
Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN-Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)

23.06.2021 – Haber Kodu : 210623007

23.06.2021 – Haber Kodu : 210623008

============================================

7) BURSA’DA KAYIP HÜSEYİN İÇİN 150 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞMA BAŞLATTI

BURSA’da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Hüseyin Beyhan’dan (28) haber alamayan ailesinin başvurusu üzerine 150 kişiden oluşan ekip, eğitimli 2 köpekle birlikte arama-kurtarma çalışması başlattı. Mustafakemalpaşa ilçesi kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Hüseyin Beyhan’dan bir süredir haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Çevrede yapılan aramalardan sonuç alınamayınca AFAD’a haber verildi. Bunun üzerine bölgeye JAK, AFAD, NAK, AKUT, Yıldırım Belediyesi, ANDA, DASKUT ve İHH Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Çalışmalara 2 eğitimli arama köpeği de dahil edildi. Yaklaşık 150 kişilik ekip, bölgede Beyan’ı gören mahalle sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı. Kayıp Beyhan’ın bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Görüntü dökümü:
————————
-Arama kurtarma ekiplerinden görüntüler
-Traktörle aramaya giden ekiplerden görüntüler
-Detaylar
-Kayıp Hüseyin Beyhan’ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622207

============================================

8) İZMİR’DE UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON; 11 GÖZALTI

İZMİR’de, jandarma ekiplerince 14- 21 Haziran tarihleri arasında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 1966 kök hint keneviri, 11 kilogram esrar ve 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi, 11 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 14- 21 Haziran tarihleri arasında; Buca, Beydağ, Karabağlar, Tire, Torbalı, Ödemiş, Menderes, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçelerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenledi. Narkotik köpeklerinin de katıldığı, drone destekli operasyonlarda 1966 kök hint keneviri, 11 kilogram kubar esrar, 21 adet uyuşturucu hap ve 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Görüntü dökümü:
————————
– Ele geçirilen uyuşturucudan görüntüler

Haber-Kamera: Davut CAN/İZMİR,(DHA)

23.06.2021 – Haber Kodu : 210623002

============================================

9) MUHARREM İNCE: TÜRKİYE’NİN TEMİZ ELLER OPERASYONUNA İHTİYACI VAR 

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il ve ilçe başkanlığının açılışı için Van’a geldi. İl binası önüne kurulan platformda partililere seslenen İnce, “Türkiye’nin temiz eller operasyonuna ihtiyacı var, tepeden tırnağa.  Biz, o temiz eller operasyonunu yapacağız. Altında kim kalırsa kalsın, altında Memleket Partisi kalırsa o da kalsın. Hangi bakan, hangi savcı, hangi milletvekili bunun altında kalırsa kalsın. Bu olmadığı sürece bu memlekette huzur olmaz” dedi.
Van’a gelen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, ilk olarak partisinin Tuşba ilçe başkanlığı açılışını yaptı. Açılışın ardından kent merkezinde esnaf ziyareti yapan İnce, çay ocağında oturan vatandaşlarla oturup sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. İnce, etrafını saran gençlerle özçekim yaptı. İpekyolu ilçesinin Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan partisinin il başkanlığı açılışını da gerçekleştiren İnce, ardından barış güvercinleri uçurdu. İnce, AK Parti ve muhalefet partilerine oy veren seçmenlere seslenerek, partisine destek vermeye çağırdı.
‘TÜRKİYE’NİN TEMİZ ELLER OPERASYONUNA İHTİYAÇ VAR’
Türkiye’nin zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen İnce, “Türkiye’nin 81 ilinde il ve ilçe binalarını açıyoruz. Türkiye’nin temiz eller operasyonuna ihtiyacı var, tepeden tırnağa. Biz o temiz eller operasyonunu yapacağız. Altında kim kalırsa kalsın. Altında Memleket Partisi de kalırsa o da kalsın. Hangi bakan, hangi savcı, hangi milletvekili bunun altında kalırsa kalsın. Bu olmadığı sürece bu memlekette huzur olmaz. Geçmişte hangi partiye oy verirse versin, biz kendimizi Cumhuriyetçi Demokrat bir parti olarak tanımlıyoruz. Hepinizi davet ediyorum buraya. Van’dan İzmir’e, Sinop’tan Mersin’e herkesi 85 milyonu kucaklayacak bir parti bu. Türkiye partisi olacak. Göreceksiniz Allan’ın izni, milletin isteğiyle nasıl büyüyeceğimizi herkes görecek. Onun için sizleri Memleket Partisi’ne destek olmaya çağırıyorum. AK Parti’ye oy vermiş ama 19 yılın sonunda ‘yeter artık bunlar bu memlekete iyilik yapmıyorlar, iyi yönetmiyorlar’ diye vazgeçen kardeşlerim;  senin yerin Memleket Partisidir. CHP’ye oy verenler, ‘Bu CHP, belediyeleri aldıktan sonra hiçbir sorunu çözmedi.’ Bu da AK Parti’ye benzemiş diyorsan senin de yerin Memleket Partisi. HDP’ye oy veren kardeşlerim. ‘Bunlar hiçbir zaman büyümeyecek. Bunlar hiçbir zaman Türkiye Partisi olmayacak’ diyorsan senin de yerin Memleket Partisi. MHP’ye oy veren kardeşlerim. ‘MHP Erdoğan’ın peşine takıldı. Ben bundan rahatsızım’ diyorsan senin de yerin Memleket Partisi. Sandığa gitmeyen kardeşlerim, ‘Bu düzen değişmez’ deyip umutsuzluğa kapılan kardeşlerim senin de yerin Memleket Partisi” dedi.
‘8 – 10 YERDEN MAAŞ ALAN BÜROKRATLAR VAR’
Bu düzeni değiştirip, Türkiye’yi barıştıracaklarını belirten İnce, “Türkiye’yi büyüteceğiz ve adil bölüşeceğiz. Tamir falan etmeyeceğiz. Bu düzeni yıkacağız, adil, anlaşılır, paylaşılır, üretimden yana, haktan yana, adaletten yana, fakir- fukaradan yana bir düzen kuracağız. Van’a gelip başka, Trabzon’a gidip başka konuşmayacağım. Yani herkesin nabzına göre şerbet veren bir politikacı olmayacağım. Van’da ne konuşuyorsam, Trabzon’da onu konuşacağım. Doğruları konuşacağım. İsteyen kızar, isteyen darılır bu beni ilgilendirmez. Bu ülkede kıvırmadan, eğmeden, bükmeden doğruları söylemek lazım. Bakın 8- 10 yerden maaş alan bürokratlar var. Burada polisler bizim güvenliğimizi sağlıyor. Son 20 günde 15 polis intihar etti. Ama Emniyet Genel Müdürü var. Maaşı yetmiyormuş gibi, PTT’nin yönetim kurulundan da maaş alıyor. Kardeşim senin maaşın yetmiyorsa artıralım maaşını. Ne işin var senin PTT’de. Destek olmanızı istiyorum” diye konuştu.
Geceyi Van’da geçirecek olan İnce, bugün partisinin Ağrı İl Başkanlığı açılışına katılacak.

Görüntü dökümü:
————————-
-Muharrem İnce’nin Van İl Başkanlığına gelişi
-Vatandaşları selamlaması
-İnce’nin esnaf ziyareti
-Muharrem İnce’nin konuşması
-Parti binasının açılışı
-Muharrem İnce’nin vatandaşlarla çay içmesi ve sohbet etmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622198

============================================

10) FOÇALI KADINLARDAN ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ EYLEMİ 

İZMİR’İn Foça ilçesinde insan zinciri oluşturan kadınlar, Demokrasi Meydanı’nda el ele tutuşarak İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı eylem yaptı. Sık sık ‘Vazgeçmiyoruz’ sloganları atılan eylemde Danıştay’ın 1 Temmuz’dan önce ‘Yürütmeyi Durdurma’ taleplerini değerlendirmesinin aciliyetine dikkat çekildi.
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen eyleme Foça Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi, Eğitim-Sen Foça Kadın Komisyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, Yenifoça Forum, Foça Forum, Foça Barış Kadınları platformlarının üyeleri ile Foçalı kadınlar katıldı. Katılımcılar adına konuşan Servet Fulya Önay, 20 Mart 2021’in ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karar verildiğini hatırlattı. Mecliste oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkılamayacağını, Meclisin iradesinin tek kişiye devredilemeyeceğini, temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerin bu şekilde yok edilemeyeceğini savunan Önay, uygulamayı hukuksuz, kararı da kendileri için geçersiz olarak niteledi.
‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAYATLARIMIZIN GÜVENCESİ’
Servet Fulya Önay yaptığı açıklamada, “Bu karar isyanımızı, öfkemizi büyüttü. Kabul etmiyoruz.  Yargısal süreçlerde ayrımcılığın, adaletsizliklerin ve yeni şiddet biçimlerinin tekrar tekrar ortaya çıkmaması için, etkin ve ivedi koruma, soruşturma ve yargılama için, erkek adalet değil gerçek adalet için, tüm kamusal hizmetlere nitelikli, hızlı, güvenli, ücretsiz bir biçimde ulaşma hakkımız için, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi hayatlarımızın güvencesidir. Sadece İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını değil İLO 190 sayılı ‘Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Sözleşmesi’nin de imzalanmasını ve gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
‘VAZGEÇMİYORUZ’
Açılan onlarca yürütmeyi durdurma davası için Danıştay’a çağrıda bulunan Önay, “Sözleşmenin feshi, 1 Temmuz’da resmen gerçekleşecek. Beklettiğiniz, askıya aldığınız, görmezden duymazdan geldiğiniz, tozlu raflara terk ettiğiniz bizim yaşam hakkımız. 1 Temmuz’da Türkiye’nin sözleşmeden çıktığı ilan edildikten sonra, iş işten geçtikten sonra mı karar verilecek” diyerek konuşmasını tamamladı. Önay’ın konuşması sırasında sık sık ‘Vazgeçmiyoruz’ sloganları atıldı. Konuşmanın ardından hazırlanan dev afişin önünde toplanan kadınların eylemi sloganlar ve alkışlarla tamamlandı.

Görüntü dökümü:
————————–
-Demokrasi Meydanı ve eylemden görüntü
-Meydan serilen dev afiş ve çevresindekilerden görüntü
-Servet Fulya Önay’ın konuşmasından bölümler
-Kadınların afiş etrafında toplanması, insan zinciri oluşturulması, slogan ve alkışlardan görüntü

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/FOÇA(İzmir),(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622184

============================================

11) BAHÇEDE ÇIKAN YANGIN APARTMANA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ
 
MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde bir apartmanın bahçesinde çıkan yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Apartmanın zemin katında oturan ve dumanları fark edip kendilerini dışarı atan babaanne Ayşe Bağlı ve 3 torunu yara almadan kurtuldu.
Turgutlu ilçesinde dün saat 13.00 sıralarında 5 katlı bir apartmanın zemin katında Ayşe Bağlı’ya (57) ait dairenin arka bahçesinde yangın çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangında dumanları fark eden Ayşe bağlı, torunları Mehmet Ali Bağlı (10), Furkan Bağlı (9) ve Ceyda Bağlı (6) ile dışarı çıkıp, canları kurtardı. Ardından da durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği ekipleri, kısa sürede müdahale ederek yangını büyümeden kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle büyük korku yaşayan babaanne Ayşe Bağlı’yı komşuları ve çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık ekiplerince tedavi edilen Bağlı, tedbir amaçlı Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evin mutfak bölümüne sıçramadan söndürülen yangında arka bahçedeki malzemeler küle döndü, çevredeki dört dairenin camları ve duvarları zarar gördü. İtfaiye ve polis ekipleri, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Yangın yerinden genel görüntü
-Yangında kurtulan babaanne Ayşe Bağlı’ya sağlık ekiplerinin müdahalesinden görüntü
-Ayşe Bağlı’nın torunları ile görüntüsü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU(Manisa),(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622166

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622185

============================================

12) ZEYTİNDE YARI YARIYA REKOLTE KAYBI BEKLENİYOR
 
MANİSA’nın Saruhanlı ilçesindeki zeytin ağaçlarında kuraklığa bağlı yaşanan verim kaybı üreticiyi tedirgin etti. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, geçen yıl 50 bin ton ürün elde edilirken bu yıl 25 bin tonluk verim beklediklerini söyledi.
Manisa’da hava sıcaklıklarının beklenenin üzerinde seyretmesi, çiçeklenme döneminde zeytin ağaçlarındaki meyve oluşumunu engelledi. Yaklaşık 140 bin dekar arazide zeytin tarımı yapılan Saruhanlı ilçesinde hissedilen kuraklık üreticide endişeye neden oldu. Sofralık zeytin yetiştiriciliği yapan üretici Ali Kaçar, kuraklıktan dolayı neredeyse üretim yapamayacak duruma geldiklerini belirterek “Bu sene yağışların yetersiz olmasından dolayı verim çok düşük. Bu yıl ancak kendi ihtiyacımızı karşılayabileceğimizi düşünüyorum. Şu an ağaçlarımızda meyve hiç yok. Ağaç başına 1 veya 2 kilo zeytin toplayabiliriz” diye konuştu.
‘SONDAJ YASAĞI GÖZDEN GEÇİRİLSİN’
Üzümün başkenti olarak anılan da Saruhanlı ilçesinde 110 bin dekar üzüm arazisi, 140 bin dekar ise zeytin arazisi bulunduğunu belirten Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, nisan ve mayıs aylarında yaşanan aşırı sıcak nedeniyle verimin düştüğünü dile getirdi. Okur, “Normalde 50 kilo zeytin toplayacağımız ağaçtan 10 kilo bile zeytin toplayamayacağız. Kuraklığın çok büyük bir etkisi var. Aşırı sıcaklar buna neden oldu. Daha bu meyveler kararıp döküntü yapacak. Çünkü gelişimi sırasında besini tam alamadı. Yani bu sene zeytinde rekolte düşecek” diye konuştu. Ağaçların sulanması için sondaj yasağının yeniden gözden geçirilmesini isteyen Okur şöyle devam etti: “Dağ köyündeki çiftçi meyvesini nasıl sulayacak? Zeytin, endüstriyel ve ülke ekonomisine çok katkısı olan bir ürün. Devletimiz sesimize kulak versin. Bu Saruhanlı için değil, diğer ilçelerimiz ve illerimiz için de geçerli. Aynı problem oralarda da yaşanıyor. Bizler meyvelerimizi sulamak zorundayız. O nedenle sondaj yasağının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde sulama olmadan kuraklığın önüne geçemeyiz. Çünkü yağışlar yetersiz.”

Görüntü dökümü:
—————————-
-Zeytin bağlarından drone görüntüsü
-Zeytin ağaçlarından detay görüntü
-Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ile röp
-Üretici Ali Kaçar’ın konuşmasından görüntü

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622200

============================================

13) ENGELLİ GENÇLERİN AŞKI ENGEL TANIMADI
 
AYDIN’ın Koçarlı ilçesinde Hasan Hüseyin Emektar (23), sosyal medyadan 3 ay önce tanıştığı kendisi gibi işitme ve konuşma engelli olan Mersinli Emine Kelleli (19) ile evlendi. 900 kilometre yol kat ederek sevdiği gence kaçan Emine, mutluluğu bulduğunu söyledi.
Mersin’in Yenişehir Mahallesinde yaşayan Emine Kelleli, sosyal medya üzerinden Koçarlı’nın Kızılcacağüt Mahallesinde yaşayan kendisi gibi işitme ve konuşma engelli Hasan Hüseyin Emektar ile geçen mart ayında tanıştı. Yazışmalarla birbirlerini tanıyan iki gencin arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. Aşkın engel tanımadığını gösteren Emine Kelleli, ailesinden habersiz otobüse binerek 900 kilometre mesafedeki Aydın’a geldi. Sevdiği gençle Aydın’da buluşan genç Kelleli, daha sonra ailesine haber vererek kendisinin sevdiği gence kaçtığını söyledi. Ailelerin haberleşmesiyle iki genç, önceki gün, evlenmek için Koçarlı Belediyesi Nikah Memurluğu’na başvuruda bulundu. Dün de genç çiftin nikahlarını Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan kıydı. Emine Kelleli’nin nikah şahitliğini Hasan Arıkan yaparken, Hasan Hüseyin Emektar’ın nikah şahitliğini ise Dilaver Sarkın yaptı. Nikahta Emine Kelleli’nin babası Ali ve annesi Zeynep Kelleli ile damat Hasan Hüseyin Emektar’ın babası Abdullah ve annesi Azime Emektar da hazır bulundu.
İŞARET DİLİYLE ‘EVET’ DEDİLER
Engelli gençler, nikahta ‘Evet’ kelimesini işaret dili ve tercüman aracılığıyla yaptı. Nikah sonrası Belediye Başkanı Nedim Kaplan damadın iznini alarak evlilik cüzdanını geline verdi. Başkan Kaplan, “Birbirlerini çok sevmişler. Uzaklardan buna basit mantıkla ‘kocaya kaçma’ derler. İki gence de mutluluklar dilerim” dedi. Hasan Hüseyin Emektar, Emine ile sosyal medyada tanıştıklarını ve birbirlerini tanımada deneme sürecinden sonra evlendiklerini ve onu çok sevdiğini söyledi. Emine Kelleli ise “Çok sevdim ve ailemden habersiz otobüse binerek buraya geldim. Çok mutluyum” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———————- 
-Genç çiftin nikahlarının kıyılmasından görüntü
-Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın kısa konuşmasından görüntü
-Hasan Hüseyin Emektar ve Emine Kelleli ile işaret dili tercümanı aracılığıyla ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/AYDIN,(DHA)

22.06.2021 – Haber Kodu : 210622187

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!