Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MÜSİLAJ NEDENİYLE UÇAMAYAN MARTI KURTARILDI
 
YALOVA’da deniz salyası nedeniyle uçamayan martı, temizleme çalışması yapan ekip tarafından kurtarıldı. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, deniz salyası temizliği sırasında bir martının uçamadığını fark etti. Martı, balık kepçesi yardımıyla denizden alındı. Ekipler, martıyı yıkayarak, ayaklarını ve kanatlarını deniz salyasından arındırdı. Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen martı, tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Martının kurtarılması ve yıkanmasından görüntü
-Deniz salyasından dron görüntüsü
Haber: Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA) – Kamera: YALOVA,(DHA)
==================================

2) ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA DENİZ SALYASI YOĞUNLUĞU

ÇANAKKALE Boğazı’nda 3, 5 aydır görülen müsilaj, havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasına rağmen artış gösteriyor. Halk arasındaki adıyla deniz salyası, Çanakkale Boğazı ile kıyılarında görülmeye devam ediyor.
Müsilaj, Çanakkale Boğazı’nda mart ayında görülmeye başladı. Aradan geçen 3,5 aylık sürede, bazı günler kuvvetli rüzgarlarla birlikte azaldığı gözlenen müsilaj, son 1 haftadır yeniden yoğun şekilde görülüyor. Rüzgarın kesilmesinin ardından denizin üzeri, müsilaj nedeniyle bugün bembeyaz köpük halini aldı. Boğazın geniş bölümünde görülen müsilaj, Çanakkale’nin en güzel mekanı kordon başta olmak üzere Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı’nın içi  ve feribot iskelesini de kapladı. Dron ile çekilen görüntüler, müsilajın yoğunluğunu gözler önüne serdi.
Müsilajın, akıntının yoğun olduğu Çanakkale Boğazı’ndan Ege Denizi yönüne doğru akmaya devam ettiği görüldü.

Görüntü dökümü
————————–
-Çanakkale Boğazı, Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı’ndaki müsilajdan drone görüntüleri. 
-Müsilajdan genel ve detay görüntüler.
Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

==================================

Reklam Alanı

MUHTAR, TABANCASINI TEMİZLERKEN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ (2)
ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI

Antalya’nın Alanya ilçesinde, tabancasını temizlerken kazara eşi Aysel Kara’yı vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Süleyman Kara’nın adliyedeki işlemleri tamamlandı. Kara, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

===================================

(HABERİ YENİDEN)
KÜÇÜK DURU’NUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜYE EV HAPSİ 

ANTALYA’da, halasıyla yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Duru Akça’ya (6) çarparak ölümüne neden olan sürücü Berna Yıldırım Başak’a, adli kontrol kararıyla birlikte ev hapsi verildi.
Kaza, cuma akşamı, Muratpaşa ilçesi Rauf Denktaş Caddesi’nde meydana geldi. Halası Rukiye Akça ile oyuncak almak için evden çıkan Duru Akça, yaya geçidine geldi. Hala- yeğen yolun karşısına geçmeye çalışırken, 2 araç durmasına rağmen Berna Yıldırım Başak, kullandığı otomobille durmayıp, Duru Akça’ya çarptı. Ağır yaralanan Duru, ihbarla kaza yerine gelen sağlık görevlilerince ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Doktorların müdahalelerine rağmen Duru Akça yaşamını yitirdi. Kaza sonrası otomobil sürücüsü Berna Yıldırım Başak gözaltına alındı. Ailesi tarafından morgdan alınan Duru Akça’nın cenazesi, dün Ermenek Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
‘ARAÇLAR GÖRÜŞÜMÜ KAPATTI’
Yapılan kontrolde alkolsüz olduğu belirlenen Berna Yıldırım Başak, polisteki ifadesinde suçsuz olduğunu söyledi. Başak, “Güzergahımda gidiyordum. Önümdeki araçlar görüşümü kapattığı için yaya geçidindeki yayaları görmedim. Hızlı da değildim. Suçsuzum” dedi.
KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARI İÇİN EV HAPSİ
Berna Yıldırım Başak, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkan Başak hakkında, 1 ve 3 yaşlarında çocuklarının bulunması göz önüne alınarak, adli kontrolle ev hapsi kararı verildi. Ayrıca Başak’a, yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

Bülent TATOĞULLARI- Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA)

=======================================================

3) ESRARENGİZ İTİRAF NOTU, KRİMİNAL ŞUBE’YE GÖNDERİLDİ
 
ELAZIĞ’ın Sarıçubuk köyü yolunda, dün sürücü İngilizce öğretmeni Aziz Atay’ın (41) yanan otomobilinde ölü bulunduğu olay yerinde ele geçirilen, 4 bombalama olayına ait itirafın yer aldığı not, yazının kime ait olduğunun belirlenmesi için incelenmek üzere Jandarma Kriminal Şube’ye gönderildi. Nottaki yazı, Atay’ın el yazısıyla karşılaştırılacak. Ayrıca notta belirtilen patlamaların gerçek olup olmadığı da araştırılmaya başlandı.
Merkeze bağlı Sarıçubuk köyü yolunda, dün öğle saatlerinde Aziz Atay yönetimindeki 21 GD 766 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle yandı. Yol üzerinde yanan otomobili görenler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma, vücudunda ileri derece yanıklar oluşan Aziz Atay’ın yanı sıra, yanan otomobilin 2 metre yakınında kağıda el yazısıyla yazılmış not buldu. 
Notta, “Hastane yolundaki bombayı patlatan benim. Kamera kayıtlarına bakarsanız, oradan geçtiğimi görürsünüz. Fünye elimin altındaydı. Bir can borcum var, öderim. Halı sahadakini de ben patlattım. Konutlar mevkiindeki bombayı da patlatan benim. Bir de aynı mıntıkadaki okul arkasındakini de” şeklinde itiraflar olduğu görüldü. 
YAZI İNCELENİYOR
Araştırmayı derinleştiren jandarma, notun olay yerine başka biri tarafından bırakılmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor. El yazısıyla kaleme alınmış yazının, Aziz Atalay’a ait olup olmadığının araştırılması ve üzerinde parmak izi incelemesi yapılması için Jandarma Kriminal Şube’ye gönderildi. 
Dicle Fırat Ortaokulunda İngilizce öğretmeni olduğu öğrenilen Aziz Atay’ın suç kaydının olmadığı da belirlendi. Jandarma ekipleri notta belirtilen patlamaların, gerçekten olup olmadığını da araştırıyor.

Görüntü Dökümü
———–
Ek fotolar 

ELAZIĞ (DHA)

====================================

4) KISITLAMADA 20 NOKTADA SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde Doğa ve Hayvanseverler Derneği üyeleri ile gönüllüler, sokağa çıkma kısıtlamasında 20 farklı noktada sokak hayvanlarını beslediler.
Çorlu Doğa ve Hayvanseverler Derneği üyeleri ile gönüller, sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını beslemeyi sürdürüyor. Farklı 20 bölgeye dağılan dernek üyeleri belirledikleri noktalardaki hayvanlara yiyecek ve su bırakıyor. Dernek üyesi  Ahmet İşel,  sadece kısıtlamada değil her gün besleme yaptıklarını belirterek, “Sokağa çıkmamaktan beslemeleri biraz zor oluyordu. Dernek üyeleri ve gönüllülerin desteğiyle yaptığımız besleme çalışmalarında başarılı sonuçlar alındı. Bazı köpeklerden yeni yavrularımız oldu. Elimizden geldiği kadarıyla komşularımızla birlikte günlerimiz onlara bakmakla geçiriyoruz” dedi.
Doğa ve Hayvanseverler Derneği Başkanı Ahmet Güneş ise, 20 farklı noktada besleme yaptıklarını ve besleme noktalarının her geçen gün arttığını söyledi. 

Görüntü dökümü
——————————–
-Hayvanlardan detaylar
-Beslenen hayvanlar
-Hüseyin İşel ile röp.
-Beslenen hayvanlar
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet YİRUN- Şafak TAŞOYAR/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!