Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

13 YAŞINDAKİ KIZ, ÜVEY ANNESİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ
 
TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde, kız çocuğu E.N.O. (13), tartıştığı üvey annesi Z.O.’yu (56), İngiliz anahtarı ile darbettikten sonra bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından kaçan E.N.O., İstanbul’un Silivri ilçesinde yakalandı.
Olay, sabah saatlerinde Çorlu’nun Reşadiye Mahallesi Yunus Emre 2’nci Sokak’taki 4 katlı apartmanda meydana geldi. Fabrika işçisi İ.O., gece vardiyasının ardından sabah saatlerinde evine döndüğünde yatıp, uyudu. Bugün saat 10.00 sıralarında uyanan İ.O., eşi Z.O.’nun bulunduğu odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kıran İ.O., eşini odada kanlar içinde hareketsiz halde buldu. İ.O.’nun ihbarıyla eve sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede Z.O.’nun hayatını kaybettiği belirlenerek, cansız bedeni Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin yaptığı incelemenin ardından İ.O.’nun kızı olan E.N.O.’nun da evde olmadığının tespit edilmesi sonrası arama çalışmaları başlatıldı.
TAKSİCİ İHBAR ETTİ
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayan taksici, Çorlu’dan aldığı kız çocuğunun şüpheli hareketlerde bulunduğu yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine, çalışma başlatan polis, taksiyi İstanbul Silivri ilçesinde durdurarak, E.N.O.’yu gözaltına aldı. Emniyete götürülen E.N.O.’nun polisteki ilk ifadesinde, üvey annesiyle tartıştığını ve bu nedenle önce İngiliz anahtarıyla darbettiğini daha sonra da bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. 

Görüntü dökümü
—————————–
-Evin önünden detaylar
-Polis ekipleri
-Cenazenin getirilmesi
Tabutun cenaze aracına konulması
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)

=========================================

OSMANİYE’DE ORMAN YANGINI; YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ
 
OSMANİYE’nin Hasanbeyli ilçesinde ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle bazı evler tahliye edildi.
Kaypak Köyü’ndeki ormanlık arazide öğle saatlerinde yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin bazı evlere sıçrama ihtimaline karşı yerleşim yerleri tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Kamil ŞEKER/HASANBEYLİ (Osmaniye), (DHA)- 

Reklam Alanı

=================================

BURDUR’DA KAZADA ÖLEN DSİ MÜDÜRÜ TOPRAĞA VERİLDİ
 
BURDUR’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren DSİ Burdur 182’nci Şube Müdürü Ali Kılcı (31) son yolculuğuna uğurlandı.
DSİ Genel Müdürlüğü’nün Büğdüz yolunda yapımı devam eden Burdur içme suyu arıtma tesisi inşaatında dün akşam üzeri incelemelerde bulunan  DSİ Burdur 182’nci Şube Müdürü Ali Kılcı, kuruma ait 68 BS 011 plakalı cip ile Burdur’a dönüşünde, direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Yaklaşık 4 metre yükseklikten çöplük yoluna düşen cip yan yatarken, Ali Kılcı yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülen Ali Kılcı, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.
Ali Kılcı’nın Burdur Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi bugün ilk olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evine getirilerek, helallik alındı. Kılcı için daha sonra Sultandere Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Vali Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil, Kılcı’nın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.
Ayakta durmakta zorlanan baba Ahmet Kılcı’yı, Vali Ali Arslantaş ve Milletvekili Bayram Özçelik teselli etti. Kılcı, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü dökümü
—————————–
– Cenaze namazının kılınması
– Tabutun taşınması
– Defin
– Dua edilmesi
– Ailenin taziyeleri kabul etmesi
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=================================

BAKAN VARANK: BU BÖLGELERİMİZİN TERÖRLE ANILMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Şanlıurfa’da 67 milyon TL’lik destekle hayata geçirilen 5 projenin toplu açılış ve temel atma töreninde, “Çok şükür gerek sınırlarımız içinde gerekse sınır ötesinde terör örgütlerine artık göz açtırmıyoruz. Bu bölgelerimizin terörle anılma dönemi bitmiştir” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 67 milyon TL bütçe ile gerçekleştirilen 5 projenin toplu açılış ve temel atma töreni için geldiği Şanlıurfa’da ilk olarak AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Dana sonra açılışı törenine geçen Bakan Varank’a, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekilleri, partililer ve iş insanları eşlik etti.
‘ÜLKEMİZ TERÖRDEN ÇOK ÇEKTİ’
Törende konuşan Bakan Varank, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere ülkenin terörden çok çektiğini söyledi. Bu bölgelerde terörle anılma döneminin bittiğini, bölgenin gündeminin artık yatırım ve istihdam olduğunu vurgulayan Bakan Varank, “Çok şükür gerek sınırlarımız içinde gerekse sınır ötesinde terör örgütlerine artık göz açtırmıyoruz. Bu bölgelerimizin terörle anılma dönemi bitmiştir. Bölgenin gündemi artık yatırımdır, istihdamdır. Açılışını yaptığımız projeler, temelini attığımız tesisler, huzur ortamı sağlandığında yatırımların ve refahın artacağının en somut örnekleridir. Bu güven ortamını tesis etmişken bölgenin eski karanlık günlerine dönmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Önümüze konulmak istenen türlü tuzaklara, içerden ve dışardan yapılan engellemelere rağmen ülkemizin gündemini yatırımda, istihdamda, kalkınmada tutmaya devam edeceğiz. Yürüttüğümüz bölgesel kalkınma politikalarıyla bölgenin kaybettiği yılları daha hızlı kapatması ve ülke ortalamasına yaklaşması en temel arzumuz” dedi.
‘ÜRETİME VE İSTİHDAMA ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK’
Bakan Varank, Şanlıurfa’da üretime ve istihdama çok önemli katkılar sunacak yeni projelerin resmi açılışını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Malumunuz buraya gelmeden önce cuma günü Hatay’da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı ile MOBSAN Sanayi Sitesi’nin de dahil olduğu yatırımlarımız için toplu açılış yaptık. Dün Gazi şehrimiz Gaziantep’teydik. Hamdolsun orada da 8 projemizin resmi açılışını gerçekleştirdik. Bugün de hamd olsun kadim şehrimizin, Şanlıurfa’mızın üretimine ve istihdamına çok önemli katkılar sunacak yeni projelerin resmi açılışı ve temel atmaları için huzurlarınızdayız. Urfa’mız şanlı tarihiyle, köklü kültürüyle ve muazzam potansiyeliyle bizim gönlümüzde çok müstesna bir yere sahip. Sizler, Kurtuluş savaşında gösterdiğiniz yiğitlikle şanınızı tüm dünyaya ispat ettiniz. Bugün de her türlü terör odağına karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alarak yine büyük vatanseverlik örneği sergiliyorsunuz.”
’70 MİLYAR LİRAYI BULAN YATIRIMLAR YAPTIK’
Şanlıurfa’da yapılan çalışmalardan bahseden ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Bakan Varank “Bakınız, son 19 yılda şehrimize tarım, şehircilik, sosyal hizmetler ve eğitim konuları başta olmak üzere birçok alanda 70 milyar lirayı bulan yatırımlar yaptık. İlimize kazandırdığımız modern hastanelerin, eğitim kurumlarının, otoyolların, sosyal tesislerin ve diğer pek çok hizmetin en yakın şahitleri siz Urfalı kardeşlerimizdir. İşte bugün de bu doğrultuda hem Urfa’mız hem bölgemiz hem de ülkemiz için oldukça önemli 5 projenin resmi açılış ve temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu 5 projenin toplam yatırım bedeli 67 milyon lirayı buluyor. Sanayi, teknoloji, girişimcilik, eğitim ve turizm konularında, özellikle genç kardeşlerimize hizmet edecek bu projeler, Şanlıurfa ekonomisinin gücüne güç katacak inşallah. Malumunuz Urfa; sahip olduğu genç ve dinamik işgücü ve teşvik sistemindeki yeri sayesinde emek yoğun sektörler için çok cazip yatırım alanı. Bu avantajı görerek yaklaşık 23 milyon lira yatırımla OSB’de yer alan 65 dönümlük alanda 13 fabrika binası inşa ederek yatırımcılarımızın hizmetine sunduk. Bölgeye yatırım yapan firmalarda istihdam edilen kişi sayısı, pandeminin getirdiği sıkıntılara rağmen 2 bine ulaştı. 30 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesi olan projede, 10 milyon çiftlik üretimi çok hızlı bir sürede yakaladık. Bunun yarısını ihraç etmeye başladık bile. Proje tam anlamıyla bittiğinde, çarpan etkisi ile 10 bin kişilik istihdam oluşturmasını bekliyoruz. Yakalanan ivmeyi fark eden Harran Üniversitesi, sektöre kalifiye eleman kazandıracak 2 yıllık Ayakkabıcılık Meslek Yüksek Okulu açıyor. Yaklaşık 19 milyon liralık ilave yatırımla Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesinin 6 fabrikalık 2’nci etabının temelini de bugün atıyoruz. Burası da tamamlanıp faaliyete geçtiğinde inşallah ilave 2 bin kişilik istihdam oluşturacak. Urfa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
‘MONOLİT ŞANLIURFA’YA DİKİLECEK’
Göbeklitepe yakınlarındaki tarlaya kimler tarafından hangi amaçla dikildiği ve ortadan kaldırıldığı belirlenemeyen metal blokun üzerinde Göktürk alfabesiyle yazılan ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör’ ifadesini yazıldığı monolitin Şanlıurfa’ya getirilmesi talimatını verdi.
Konuşmaların ardından ayakkabı fabrikasını gezen Bakan Varank, işçilerle birlikte ayakkabı yaparak üzerine bugünün tarihini not aldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————
– Bakanı karşılayanlar
– Bakan’dan yol yapımı için yardım isteyen iş insanı
– Toplu açılışın yapılması
– Fabrikada çalışan işçiler
– Halay çekenler
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=================================

MUSTAFA SARIGÜL: PUSULAMIZ İNSAN, ROTAMIZ İNSANCA BİR YAŞAM

TÜRKİYE  Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Pusulamız insan, rotamız insanca bir yaşam. TDP olarak sizlere her zaman değişimle geleceğiz. Biz milletimize yürekten bağlıyız” dedi.
TDP Lideri Sarıgül, kara yolu ile geldiği Çankırı’da Emir Karatekin Türbesi’ni ziyaret edip, basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, Çankırı’nın derdinin bulunduğunu söyleyerek, “Derdi veren yüce Rabbim çaresini de birlikte gönderir. Çankırı’ya çare, sevgi, umut ve değişim geldi. Bizim için değişim aile ile başlayacak. Kadınlar gelecek, Türkiye güzelleşecek. Gençler seçecek, yeni nesil gelecek. TDP gelecek, iktidar gidecek. Pusulamız insan, rotamızsa insanca bir yaşam.  TDP Çankırı’ya büyük bir turizm atağı başlatacak. Biliyorsunuz ki Yıldıztepe Kayak Merkezi, Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Kış turizmi adına, ekonomiyi daha da güçlendirmek için burada bulunan kayak merkezimizi hak ettiği yere getirmeye mecburuz. Yıldıztepe’nin Erciyes’ten, Palandöken’den ne eksiği var? Yatırım ve tanıtımı olursa yıldızı daha da parlayacak, hak ettiği yeri alacak” dedi.
Sarıgül, iktidarları döneminde yedi bölgede ayrı çalışma yapacaklarını söyleyerek, “TDP iktidarında nasıl ki Trakya ile Anadolu’yu birbirine bağlıyorsak, tüm bölgeleri de birbirine kavuşturacağız. TDP seçim vakti görünen, seçim bitince kaybolan bir parti değildir. TDP olarak sizlere her zaman değişimle geleceğiz. Biz milletimize yürekten bağlıyız” dedi. Sarıgül, toplantı sonrası kent merkezinden ayrıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
-Mustafa Sarıgül’ün açıklamaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)-      
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!