Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

VALİ KÖŞGER, SELÇUK’TA ŞEFTALİ HASADI YAPTI

İZMİR Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla, Selçuk ilçesinde şeftali hasat sezonu başladı. Köşger, işçilerle birlikte şeftali hasadı yaptı.

Vali Yavuz Selim Köşger, işçilerle birlikte şeftali hasadı yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, İzmir Ziraat Odaları Birliği Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci de etkinliğe katıldı. İklim koşullarından dolayı rekolte düşük olsa da ürünün kaliteli olduğunu ifade eden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Selçuk’un şeftali üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda olduğunu dile getirdi. Vali Köşger ise geçtiğimiz yıl 154 milyon dolar ihracat yapıldı. Bu sene 170 bin milyon doları bulması bekleniyor. Her ihracat ülkeye önemli katkılar sağlıyor. Ülkemize bol bereketli, hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.
İlçenin ilin önemli meyve üretim merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Köşger, Selçuk’ta yaklaşık 16 bin dekar alanda 36 bin ton ürün olduğunu belirtti. Köşger, sabah saat 04.00’da başlayan hasadın zahmetli bir iş olduğunu ifade ederek, “Selçuk Ovası da İzmir’in önemli meyve üretim merkezlerinden birisi. Geçtiğimiz yıl 154 milyon dolar ihracat yapıldı. Bu sene ihracatın 170 bin milyon doları bulması bekleniyor. Her ihracat ülkeye önemli katkılar sağlıyor. Dışarıdan ithal girdiyle yaptığınız ihracatın çok bir anlamı yok. Bunlar sıfır maliyetle yapılan ihracatlar. Ülkemize bol bereketli, hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.
“İYİ BİR SEZON BEKLİYORUZ”
İklimin etkisiyle şeftalide 20 günlük bir gecikme olduğunu ifade eden Uçak ise, “Selçuk tarım diyarı. Şeftali bizim çok önemsediğimiz ve katma değeri çok yüksek olan bir ürünümüz. Bundan sonraki hasadımızda, hem kalitesinde hem de aromasında iyi bir sezon bekliyoruz. Rekolte geçen seneye göre biraz düşük ama kaliteli, katma değeri yüksek olur diye düşünüyoruz. Geçen seneye göre ihracat rakamlarımızı arttıracağız. Yüzde 10 civarında bir artış olmasını planlıyoruz. Geçen sene yaklaşık 154 milyon dolar ihracat gerçekleşti. 2019 yılına göre, 2020 yılında rekor kırıldı. 2021 yılının ihracatında yüzde 10 artışla yaklaşık 170 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Dünyada Türkiye olarak 6’ıncı sıradayız ve 800 bin tona yakın şeftali ve nektari üretimimiz var. Selçuk Türkiye’de ise üretimde ilk sıralarda.  Fiyatlarda geçen seneye göre girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle bir artış olur” dedi.
“REKOLTE DÜŞÜK”
İklim koşullarından dolayı rekoltenin düşük olduğunu ifade eden Selçuk ilçesindeki şeftali üreticisi Yaşar Erdallı, “Mahsullerimiz soğuğa çarpıldı. Bu bahçede yaklaşık 70 -80 ton malımız eksik, rekolte düşük. Fiyatlar güzel, ihracat yapılıyor. Bu yıl ürünümüz eksik ama kalitemiz yaptığımız gübrelemelerden dolayı güzel. Selçuk şeftalide geçiş noktası şu an şeftali Selçuk ve Tire bölgesinde var. Türkiye’de başka yerde şeftali yoktur. Adana, Mersin de bitmek üzeredir. İhracatçılar önümüzdeki günlerde buraya yönelecek. Rusya, Almanya başta olmak üzere 50 ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger röp.
– Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak röp.
– Şeftali üreticisi Yaşar Erdallı röp.
-Genel detay ve görüntüler

Haber:  Eda Ebru NANECİ – Kamera: Mücahit BEKTAŞ- / İZMİR, (DHA)-

Reklam Alanı

=================================

MESİRE ALANLARI VE SAHİL VATANDAŞ AKININA UĞRADI (2)

ALANYA’DA PLAJLAR DOLDU
Normalleşme süreciyle bu hafta sonun itibarıyla cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının uygulanmamasını fırsat bilen Alanya’daki yerli ve yabancı birçok turist plajlara akın etti. Hava sıcaklığının 28 derece, deniz suyu sıcaklığının 23 derece ve nem oranının yüzde 55 olarak ölçüldüğü ilçede güzel havanın tadını çıkarmak isteyen turistler Kleopatra, Damlataş ve Galip Dere plajlarına geldi. Kimisi çocukları ve evcil hayvanlarıyla denizin keyfini sürerken, kimisi de arkadaşlarıyla geldiği plajda güneşlenmenin tadını çıkardı. Bazı turistler ise denizin keyfini tur tekneleriyle açıldıkları Akdeniz’de çıkardı. Yabancı turistin yanı sıra yaz aylarının gelmesiyle yerlilerin çoğu da Alanya’ya gelmeye başladı. 
‘ALANYA’YI ÇOK SEVİM’
İstanbul’dan tatile gelen Neslin Bölükbaş, Alanya’nın denizi, havası ve ortamının çok güzel olduğunu dile getirirken, “Alanya’ya ben ilk olarak 8 yıl önce geldim. Çok sevdim. Gerçekten çok renkli, doğası güzel, denizi güzel, her türlü imkan var. Şehri aratmadan güzel tatil yapabildiğiniz bir yer” dedi.
‘PLAJLARA AKIN EDENLERDEN BİRİSİ DE BENİM’
Kısıtlamaların kalktığı ilk cumartesi günü herkesin plajlara geldiğini aktaran Bölükbaş, “Plajlara akın eden herkesten biri de benim. Net düşüncem bu keşke pazar günü de açık olsa” diye konuştu. 
‘ŞU ANDA MASKESİZ DURABİLİYORSAM ALANYA’NIN GÜZELLİĞİ’
Koronavirüs tedbirleri hakkında da konuşan Bölükbaş, şunları söyledi:
“Alanya’nın tatil beldesi olması, İstanbul kadar kalabalık olmaması, biraz daha rahat hareket ettiriyor. Şu anda burada maskesiz duruyorsam Alanya’nın güzelliği. İstanbul’da kendimi korumak için dahi maskemi çıkarmaya cesaret edemem.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Galip Dere Plajı’ndan görüntüler
– Kleopatra ve Damlataş plajından genel ve detay görüntüler
– Denizin açıklarındaki teknelerden görüntüler
– Nesrin Bölükbaş RÖP.

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

====================================

13 GÜNDÜR KAYIP KAMPÇININ KARDEŞİ İNCİ YILDIRIM: AĞABEYİMDEN BAŞKA KİMSEM YOK

Antalya’ya tatil için gelen ve Kemer ilçesinde kamp yaptığı sırada kaybolduktan sonra haber alınamayan Mustafa Yıldırım’ın (60) kız kardeşi İnci Yıldırım, “Ben bir an önce ağabeyime kavuşmak istiyorum. Olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşmak istiyorum. Çünkü benim ağabeyimden başka kimsem yok” dedi.

Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi’ndeki Çıralı’da kamp alanına gelerek, tatilini geçiren Mustafa Yıldırım, 24 Mayıs’ta fotoğraf çekmek için dağlık alana gitti. Yıldırım’dan bir daha haber alamayan ve telefonla da ulaşamayan yakınları, jandarmadan yardım istedi. Kayıp Yıldırım’ın bulunması için arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Dağcılık Timi ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından karadan ve havadan, JAK timleri tarafından da denizden yürütüldü. Arama çalışmalarına rağmen Mustafa Yıldırım’ın izine rastlanamadı. 
‘AYIN 4’Ü, 5’İ GİBİ DÖNMEYİ DÜŞÜNÜYORDU’
Mustafa Yıldırım’ın Zonguldak’ta yaşayan kız kardeşi İnci Yıldırım da Kemer’e gelerek arama çalışmalarını takip etti. Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklama yapan İnci Yıldırım, “Abim aşılarını falan oldu. Sıkıntılı bir süreçti yasaklar bitti buraya gelmek istedi, ‘her zaman gittiğim bir yer ve yalnız gidiyorum ve sürekli gidiyorum aklın kalmasın’ dedi. 21’inde buradaydı ve 22 Mayıs’ta beni aradı. Havanın serin olduğunu, istediği gibi bir hava olduğunu söyledi. Sıcak havayı sevmiyordu. Onun için erken gelip dönmek istedi. Ayın 4’ü, 5’i gibi dönmeyi düşünüyordu. Sonrasında pazar gecesi arkadaşlarını aramış birkaç arkadaşını en son Berrin Hanım diye bir bayanla görüşmüş. Pazartesi günü de çadır civarında işte temizlik gibi bir takım şeyler yapılacakmış bu nedenle çadırını kaldırmış. Bir takım alışveriş yapmış marketten orada da mobeselere takılıyor. Son bir çıkışta da mekan sahibi birisiyle konuşuyor. Son olarak da mobeseye bu konuşmanın ardından takılıyor. Ondan sonra geri dönüş görüntüleri yok” dedi.
‘ÇALIYOR TELEFON FAKAT HİÇBİRİNE GERİ DÖNÜŞ YOK’
Ağabeyinin en son kamp yapan bir grup gençle karşılaştığının jandarmaya bildirildiğini anlatan İnci Yıldırım, “O günden sonra herhangi bir haber alınamadı. Fakat 24 Mayıs ile 27 Mayıs gece 22.00’a kadar sinyali vardı. Gece 22.00’de 27 Mayıs gecesi telefonu kapandı ve bu arada arkadaşları arıyor, çalıyor telefon fakat hiçbirine geri dönüş yok. Ben de arkadaşlarıyla zaten hep söylemiştim ‘O hep hemen geri dönmez müsait değildir, daha sonra geri dönüyor. Bana da hep aynısını yapıyor’ dedim. Bana da perşembe günü saat 14.00- 14.30 arası arkadaşları aradı haber verdi. Ben en son zaten pazartesi (kaybolduğu gün) hikayelerde bir fotoğraf görmüştüm Kemer’de koy fotoğrafı, kendisi yoktu. Ondan sonra ben direkt karakola başvurdum, kayıp işlemleri için. Oradan da savcılığa gittim ama yetişemedim. Daha sonra ertesi sabah tekrar gittim savcılığa GSM için birebir yakınının başvurması gerekiyormuş. Dilekçe verdim oraya ve imzaladım, dosyaya koydular ve ben direkt Antalya’ya yola çıktım” diye konuştu.
‘DARP EDİLMİŞ OLABİLİR’
Ağabeyi Mustafa Yıldırım’ın 24- 27 Mayıs tarihleri arasındaki GSM kayıtlarına ulaşılmasını istediğini vurgulayan İnci Yıldırım, şöyle dedi:
“Çünkü çok farklı bölgelerde kayıtlar var. Biri almış olabilir. Biri çalmış olabilir, darp edilmiş olabilir. Ben bir an önce ağabeyime kavuşmak istiyorum. Olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşmak istiyorum. Çünkü benim ağabeyimden başka kimsem yok. Biz iki kardeş olarak yaşıyorduk bu hayatta. Çok düşkündü. Aşırı düşkündük. Yani aklı çıkardı bir şey olacak diye. O benim için baba, anne her şey olmuştu. Ben de onun için öyle olmuştum. Aşırı düşkündük, incinecek diye. Çok mağdur durumdayım. Beynim allak bullak ne yapacağımı bilmiyorum, çaresizim. Lütfen bütün birimlere sesleniyorum bana yardımcı olsunlar.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– JAK araçlarının gelişi (arşiv)
– Arama çalışmaları (arşiv)
– İnci Yıldırım röportaj
– Drone ile arama detayları (arşiv)

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

====================================

BUĞDAY TARLASINDAKİ YANGIN 2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde buğday tarlasında çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangında, 200 dönümü daha önce hasat edilen, toplam 500 dönümlük alanda büyük zarar oluştu.

Yeniköy Mahallesi kırsalında Mehmet Polat ve İdris Kaya’ya ait buğday tarlasında hasat yapılırken, bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi tarladakiler ve köylüler yaptı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangını 2 saatlik çalışmayla kontrol altına aldı.
Yangında, 200 dönümü daha önce biçilen, 500 dönümlük alanda büyük çapta zarar oluştu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yükselen dumanlar
– Alevlerin yükselmesi
– Yangına müdahale edilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

====================================

SİVEREK’TE HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTI

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde 3 ay önce 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgaya karışan iki ailenin fertleri, kanaat önderlerinin girişimi sonucu barıştı.

Mart ayında Siverek ilçesi Hürriyet Caddesi Lezgo Parkı yakınlarında iki grup arasında çıkan kavgada Rıdvan Gez (31), hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Gez ve Akpirinç aileleri arasındaki husumetin büyümemesi için iki ailenin ileri gelenleri ve kanaat önderi Ahmet Ersin Bucak, tarafların barışmaları için arabuluculuk yaptı. Görüşmelerin olumlu sonuç vermesinin ardından aileler için bugün dinlenme tesisinde barış yemeği düzenlendi. Kuran okunmasıyla başlayan ve yaklaşık 400 kişinin katıldığı yemeğe, her iki ailenin ileri gelenleri katıldı. Duaların okunmasının ardından, birbiriyle tokalaşarak husumeti sonlandıran aileler daha sonra hep birlikte yemek yedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Toplanan kalabalık
-Duaların okunması
-Tarafların tokalaşarak barışması
-Yemek yiyen husumetli aileler
– Ahmet Ersin Bucak’ın konuşması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!