Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SURİYE SINIRINDA ORMAN YANGINI

Suriye’nin Lazkiye kentinde 3 farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. Dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Yayladağı ilçesinden görüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

HATAY – DHA 

========================================

DENİZLİ’DE YERLEŞİM YERLERİ YAKININDA ORMAN YANGINI
 
DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yerleşim yerleri yakınındaki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Reklam Alanı

Göveçlik Mahallesi yakınlarında bulunan genç ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yaklaşık 600 metre mesafedeki yangında, dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir helikopter, çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin yerleşim yerlerine doğru değil, ters istikamette ilerlediği belirtilirken, söndürme çalışmalarına Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek veriyor. Mahalle halkının endişeyle izlediği söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Görüntü dökümü:
————————–
-Yangının mahalleden görüntüsü
-Dumanlardan görüntü
-Söndürme çalışmalarından görüntü
-Endişeli gözlerle yangını izleyenlerden görüntü
Haber – Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

====================================

MARMARİS’TE ORMAN YANGINI; 1 ŞEHİT, 1 YARALI (4)

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü’nde bulunan Yangın Yönetim Merkezi’nde yangına ilişkin çalışmaları takip ederek, açıklamada bulundu. Pakdemirli, 328 personelin görev yaptığı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
Pakdemirli, “Şu saat itibarıyla yangını kontrol altına almış durumdayız. Maalesef her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler söyleniyor. ‘Yine buraya otel yapılacak’ gibi söylemler var. Ben bunları söyleyenleri bir şehidimizin olduğu bugünde Allah’a havale ediyorum. Allah onları bildikleri gibi yapsın. İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın” dedi.

====================================

ANTALYA’DA EŞİYLE DENİZE GİREN KADIN BOĞULDU
 
ANTALYA’da eşiyle birlikte sabah erken saatlerde denize giren Şehriban Kutlu (63), boğuldu. Kutlu’nun cenazesi, otopsi için morga kaldırıldı.
Sabah erken saatlerde Konyaaltı Sahili’ne eşi ile birlikte gelen Şehriban Kutlu, bir süre yüzdü. Ardından kıyıdan açılan ikili, iddiaya göre birbirlerinden ayrılarak yüzmeye devam etti. Adı açıklanmayan eşi, tekrar aynı noktaya geldiğinde, Şehriban Kutlu’yu göremedi. Durumun polise bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri ile deniz polisi havadan ve karadan bölgeyi taramaya başladı. Saatler süren aramanın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir helikopter, öğle saatlerinde denizin 4 mil açığında hareketsiz duran bir kişiyi tespit etti. Bölgeye sevk edilen ekipler, bota aldıkları kadının Şehriban Kutlu olduğunu belirledi. Yaşamını yitirdiği belirlenen kadının cenazesi, Kaleiçi Yat Limanı’na getirildi. Kutlu’nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Görüntü dökümü
——————————
-Yat limanına çıkarılan cesedin torbada görüntüsü 
-Polislerin ceset basındaki görüntüsü
-Olay yeri inceleme ekibinin çalışması
-Sağlık ekiplerinin gelişi
-Ambulans ve polis aracının görüntüsü
Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

====================================

KISITLAMALI SON PAZAR GÜNÜNDE SAHİLDE TURİST YOĞUNLUĞU
 
ANTALYA’da, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu son pazar gününde sahillerde turist yoğunluğu yaşandı. Turistler, denizin ve güneşin tadını çıkardı.
Hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Antalya’da, kısıtlamadan muaf turistler sahil keyfi yaptı. Denize girip güneşlenen turistler, Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluşturdu. 1 Temmuz itibarıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar doğrultusunda pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Haftaya pazar günü sahillerde turistlerin yanı sıra, Türkler ve yerleşik yabancıların da olması bekleniyor.
Geçen hafta Rusya’nın Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırmasının ardından 2 günde kente 20 binden fazla turist geldi. Sahildeki yoğunlukta, Rus turistlerin yansıması da hissedildi.

Görüntü dökümü
———————-
– Sahilden görüntüler
– Yoğunluk detay
– Yüzenler detay
– Güneşlenenler detay
– Tekli plan turistler detay
– Yüzen çocuklar detay 
– Genel ve detaylar
HABER: Aslı DURAN- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)
====================================

BAKAN MUŞ: ELE GEÇEN KOKAİNLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ YARGI MAKAMLARINA İLETTİK
 
TİCARET Bakanı Mehmet Muş, Mersin Limanı’nda ele geçirilen toplam 1 ton 763 kilogram kokainin alıcısı, göndericisi, nereden, nereye gittiği gibi tüm verilere sahip olduklarını belirterek, “Tüm verileri yargı makamlarına iletmiş durumdayız. Milletimiz müsterih olsun. Devletimizin gereken tüm bilgiye sahip olduğundan ve bunun gereğini yaptığından, kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, yurt dışından gelen gemilerdeki aramalar sonucu 1 ton 763 kilogram kokainin ele geçirildiği Mersin’de, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, operasyonlarda görev yapan personeli tebrik etti.
Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ziyareti sonrası basın açıklaması yapan Bakan Muş, operasyonlara ait detayları anlattı. Muş, “Bakanlığımıza bağlı gümrük muhafaza ekiplerimiz, Mersin’de 1 hafta arayla gerçekleşen 2 operasyonla, ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasını gerçekleştirerek, uyuşturucuyla mücadelede büyük bir başarıya imza attılar. Mersin’de gümrük muhafaza ekiplerimizce 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ilk operasyonda, 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirilmiştir. Bu yakalamadan 1 hafta sonra da yaklaşık yarım ton kokain ele geçiren ekiplerimiz, 2 başarılı operasyon sonunda toplam 1 ton 763 kilo kokain ele geçirmişlerdir. Yani neredeyse Türkiye’de 1 yılda ele geçirilen kokaine denk miktarda kokain, gümrük muhafaza ekiplerimizin titiz çalışması sonrası sadece son 1 hafta içerisinde, Mersin’de ele geçirilmiştir. Bu başarı, gümrük muhafaza ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmasının neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm bakanlık personelimizi ve kaçakçılıkla mücadelede daima iş birliği içerisinde olduğumuz devletimizin tüm güzide kurumlarını bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.
Yasa dışı ticareti önlemenin Ticaret Bakanlığı’nın öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Muş, “Bu kapsamda, özveriyle çalışıp oldukça memnuniyet verici sonuçlar elde ediyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak 8 Haziran’da, uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye dönük, gümrüklerimizde ek tedbirlerin getirildiği yeni bir genelge yayınlamıştık. Bu genelgeyle, güzergah bazlı analizlere ağırlık vermiştik. Bu genelgenin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede bundan sonra da önemli katkılarının olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
‘6,1 TON UYUŞTURUCUNUN ÜLKEMİZE GİRMESİNE ENGEL OLDUK’
Gümrüklerde uyuşturucu ve kaçak eşyalara yönelik sıkı kontroller gerçekleştirirken, gümrük kontrollerinin yasal ticaretin akış hızını engellememesi için de azami gayret gösterdiklerini aktaran Muş, “Bu bizim için asla taviz veremeyeceğimiz hassas bir dengedir. Bu konuya oldukça dikkat ediyoruz. Bu nedenle gümrük kontrollerinin hızlı ve etkin olması için insan kaynağımızın, teknik cihazlarımız ve bilgi sistemlerimizin gelişimine büyük önem veriyoruz. Tüm imkan ve kabiliyetlerimizle yılın başından bu yana yaklaşık 4 milyar TL değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Toplam 6,1 ton ağırlığında uyuşturucuyla, 15 ton 150 kilogram ağırlığında uyuşturucu yapımında kullanılan maddenin ülkemize girmesine engel olduk. Gerçekleştirilen rekor yakalamalar da gösteriyor ki, bu alanda yaptığımız yatırımların ve personellerimizin gösterdiği insanüstü gayretin sonuçlarını başarıyla elde edilmekte. Umarım bundan sonra da bu neticeleri almaya devam edeceğiz” dedi.
‘TÜM VERİLER ELİMİZDE MEVCUT’
Bakan Muş, ele geçirilen uyuşturucularla ilgili; ‘Gümrüklerde yakalanan uyuşturucunun göndericisi kim, alıcısı kim, neden bilinmiyor, neden açıklanmıyor ?’ şeklinde sorularla karşılaştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Son dönemde gerçekleştirilen rekor uyuşturucu yakalamalarına konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteynerle taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu ve benzeri tüm verilere elbette sahibiz. Tüm bu verileri yargı makamlarına iletmiş durumdayız. Bu bilgiler devam eden soruşturmalarda savcılık makamlarımız ve adli kolluk personelimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturmalar yargı makamının uhdesinde yürütülmektedir. Nitekim yargı makamlarının verdiği kararlarla, bu 2 olayda şu ana kadar 6 kişi tutuklanmıştır. Dolayısıyla bu olaylarla ilgili kimlerin yargılandığı mahkeme kayıtlarında mevcuttur. Milletimiz müsterih olsun. Devletimizin gereken tüm bilgiye sahip olduğundan ve bunun gereğini yaptığından, kimsenin şüphesi olmasın. Gümrüklerimizde zehir tacirlerine asla göz açtırmayacağız, müsaade etmeyeceğiz ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Görüntü Dökümü:
—————————
– Bakan Muş gelirken 
– Bakan Muş, görevlilerle selamlaşırken  
– Gümrük Müdürlüğünün tabelası
– Bakan Muş
– Binadan çıkarken 
– Bakan Muş açıklama yaparken
– Bakan Muş,  dedektör köpek ve memurla ilgilenirken
– Genel ve detay 
Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

======================================

EŞİYLE TARTIŞTI, KENDİSİNİ TÜFEKLE VURDU
 
ANTALYA’nın Kepez ilçesinde eşi ile tartışan Şükrü F., duvarda asılı tüfeği kendisine doğrultup ateşleyince omzundan yaralandı.
Olay, öğle saatlerinde, Kepez ilçesi Fatih Mahallesi 3412 Sokak üzerinde bulunan çiftlik evinde meydana geldi. Kavga ihbarı üzerine belirtilen adrese giden polis, evin sokağa açılan avlusunda eşi Hörü F. ile tartışan Şükrü F. ile karşılaştı. Polisin sakinleştirmeye çalıştığı 3 çocuk babası Şükrü F., birden içeri girip duvardaki tüfeği alarak kendisine doğrulttu. Polisin ve eşinin ısrarlarına rağmen tüfeğin tetiğine basan Şükrü F., omzundan yaralandı.
Olay yerine sevk edilen 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Şükrü F., Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Şükrü F’nin bir çocuğu olay sonrası gözyaşlarını tutamadı. Çocuğu yakınları teselli etti. Eşi ise, polis ekipleri tarafından  karakola götürüldü. Hörü F., “Eşinizle neden tartıştınız” sorusuna, “Büyütecek bir sorun yok” karşılığını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Olayın meydana geldiği evden görüntü 
– Evin önündeki kargaşadan görüntü
– Sağlık ekiplerinin gelişi
– Yaralı adamın ambulansa taşınması
– Yaralı yakınlarının polisle tartışması
– Ağlayan çocuğunun görüntüsü
– Ambulansın gidişi
– Detaylar
Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!