Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

10 YAŞINDAKİ DENİZ HAVUZDA BOĞULDU; ANNE İHMAL SUÇLAMASINDA BULUNDU
 
ADANA’da bir su parkındaki 35 santimetrelik havuzda hareketsiz kalan Deniz Poyraz Karslı (10), çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılıp götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlunun su tahliye pompasının vakumuna kapılıp sudan çıkamadığını iddia eden Dilan Karslı, işletmeden şikayetçi oldu. İşletme sahibi Soner Çabuk ise havuzda 2 beygirlik devridaim pompasının çalıştığı sırada Deniz’in vakuma kapılarak boğulmasının imkansız olduğunu öne sürdü.
Dilan Karslı, oğlu Deniz Poyraz Karslı ve yeğenlerini, 11 Haziran’da Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki bir su parkına götürdü. Dilan Karslı şezlongda otururken, çocuklar da havuzda eğlenmeye başladı. Bir süre sonra yeğenlerinin yanına gelip Deniz’in sudan çıkamadığını söylemesi üzerine Karslı, havuza koştu. Deniz’in, havuzun dibinde hareketsiz yattığını gören Karslı, yardım istedi. Deniz’e ilk müdahaleyi, o sırada havuzda yüzen bir hemşire yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Deniz, daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Beynine oksijen gitmemesi nedeniyle hayati tehlike kaydıyla tedaviye alınan Deniz, 12 Haziran sabahı yaşamını yitirdi. Deniz’in cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Acı haberi alınca yıkılan Dilan Karslı, polis merkezine giderek işletme sahiplerinin ihmali gerekçesiyle şikayetçi oldu.
‘YARDIM ÇIĞLIMI DUYMADILAR’
Deniz’in, su parkındaki 35 santimetre derinliğindeki havuza girip su tahliye pompasının
vakumuna kapıldığını öne süren Dilan Karslı, “Oğlumu tek başıma kaldırmaya çalıştım ama alttan vakum çekiliyordu, başaramadım. Hemşire olduğunu söyleyen biri geldi ve birlikte çıkarmaya çalıştık, gücümüz yetmedi. Çevredekilere ‘Yardım edin’ diye bağırdım ama çığlığımı duymadılarö diye konuştu.
‘HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM’
Çevredekilerin yardımıyla Deniz’i çıkardıklarını belirten Karslı, “Hemşire arkadaş, 10 dakika boyunca kalp masajı yaptı ve oğlumun kalbini çalıştırdı. Daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü. Solunumu yokmuş, beyni ödem yapmış. Cumartesi günü ölüm haberini aldık ve ihmal sebebi çocuğumu kaybettim. Hepsinden şikayetçiyimö dedi.
‘HAVUZDA SADECE DEVRİDAİM POMPASI ÇALIŞIYORDU’
İşletme sahibi Soner Çabuk ise olayın yaşandığı saatlerde havuzun devridaim sisteminin
çalıştığını, Deniz’in vakuma kapılmadığını öne sürdü. Çabuk, “Söz konusu havuz, 2-8 yaş
aralığındaki bebek ve çocukların ebeveyn kontrolünde girmesi için yapılmış bir havuz. Rahmetli olan evladımızın boyu ve kilosuna baktığımızda havuzda yer alan devridaim pompasının akımına kapılması ve orada boğulması mümkün değil. Bu elim olay keşke yaşanmasaydı ancak işletme olarak bizim herhangi bir kusurumuz yoktur. Savcı, bilirkişi ve polis ekiplerinin çalışması tamamlandığında gerçek ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
Deniz Poyraz Karslı’nın kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda netlik kazanacak. 

Görüntü Dökümü
———————
– Ölen çocuğun annesi Dilan Karslı ile röp
– Çocuğun boğulduğu hazuz
– detay görüntüler
Haber:Nıl ATAR-Kamera:Eser PAZARBAŞI,ADANA,(DHA)

==========================================

KERESTE YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ
 
BURSA’da, Selim D.’nin kontrolünü kaybettiği kereste yüklü kamyon devrilerek, yan yattı.
Kaza, İnegöl-Yenişehir yolunda meydana geldi. Yenişehir den İnegöl’e seyir halinde olan Selim D.’nin direksiyon hakimiyetini kaybettiği 54 YD 816 plakalı kereste yüklü kamyon, virajda devrilerek, yan yattı. Kazada, Selim D. yara almazken, keresteler ise yola saçıldı. TIR yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından çekiciyle kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Kaza yapan kamyon ve kerestelerden görüntüler
Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), (DHA)

==========================================

Reklam Alanı

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI’NA SİLAHLI SALDIRI ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE (2)

TUTUKLANDILAR
Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı İYİ Parti’li Mustafa Bıyık’a silahlı saldırı olayına ilişkin gözaltına alınan saldırgan Halit Aytekin ve azmettirici olduğu öne sürülen Tolgahan Kılıç, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

===========================================

DOĞU AKDENİZ’DE KÖPÜKLENME NEDENİYLE MÜSİLAJ ENDİŞESİ

HATAY’ın İskenderun sahilinde, deniz suyunda beyaz köpükler gören vatandaşlar, Akdeniz’de de müsilaj yayıldığını düşünerek ihbarda bulundu. Deniz suyundan örnekler alan Prof. Dr. Cemal Turan, köpüğün ilk belirlemelere göre müsilaj olmadığını ancak kesin sonucun laboratuvar testinden sonra çıkacağını bildirdi.

Sabah saatlerinde ilçedeki sahilde yürüyüş yapanlar, denizin bazı bölgelerinde beyaz köpükler olduğunu gördü. Marmara’da olduğu gibi Akdeniz’de de müsilaj yayıldığını düşünen vatandaşların ihbarı ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin görevlendirmesiyle Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan ve Sahil Güvenlik
Komutanlığı ekipleri, araştırma teknesiyle bölgeye gitti. İlçe merkezinden Arsuz ilçesi kıyılarına kadar deniz suyundan örnekler alan Prof. Dr. Turan, ilk belirlemelerde köpüğün müsilaj olmadığını tespit etti. Kesin sonucun, laboratuvar analizinden sonra ortaya çıkacağını söyleyen Turan,
“İskenderun Körfezi, küresel iklim değişikliğinden, Antalya ve Mersin körfezine göre daha çok etkilenmekte. Burada deniz suyu sıcaklığı 27 derece ama Mersin ve Antalya’da 24-25 derece” dedi.

Görüntü Dökümü
———————
– Sudaki köpük
– Prof. Dr. Cemal Turan açıklama
Haber:Ufuk AKTUĞ-Kamera:İSKENDERUN,(Hatay),(DHA)

==========================================

‘REXO’ VE ‘MAGNUM’LU ARAMADA 306 KİLO 845 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN’ın Edremit ve İpekyolu ilçelerinde, polisin şüphe üzerine durdurduğu iki araçta, narkotik köpekler ‘Rexo’ ve ‘Magnum’ ile yapılan aramada, 306 kilo 845 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile Hakkari Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan müşterek operasyonda, Van’ın Edremit ilçesinde şüphe üzerine durdurulan araçta, narkotik köpek ‘Rexo’ ile arama yapıldı. Yapılan aramada aracın gizli bölmelerine yerleştirilen 256 kilo 30 gram ile İpekyolu ilçesinde durdurulan araçta ise narkotik köpek ‘Magnum’ ile arama yapıldı. Aramada, 50 kilo 815 gram eroin olmak üzere her iki operasyonda 306 kilo 845 gram eroin ele geçirildi. Yakalanan eroin ile ilgili N.Ç., ve R.Y.,  gözaltına alınırken, soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü
POLİS KAMERASI
————————-
-Durdurulan araç
-Araçta narkotik köpeklerle yapılan arama
-Aramada ele geçirilen eroin
-Eroinden genel ve detaylar
Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)

==========================================

KARAMAN’DA SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI, 2 GÖZALTI

KARAMAN’da alacak meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı, polis, 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında Alacasuluk Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerindeki bir işyerinde meydana geldi. Mehmet B. (33) ve Kemal K. (30), İsmail Ü.’nün (40) iş yerine geldi. Alacak meselesinden çıktığı iddia edilen tartışmada İsmail Ü., Mehmet B. ve Kemal K.’ye pompalı tüfekle ateş etti. Kulağına isabet eden saçmayla hafif şekilde yaralanan Mehmet B., dışarıya çıkıp otomobilden aldığı tüfekle İsmail Ü.’ye ve dükkanına ateş açtı. Bunun üzerine İsmail Ü. ve dükkanda müşteri olarak bulunan Duran E. yaralandı. Mehmet B. ve Kemal K., geldikleri araçla hızla olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine yaralı İsmail Ü. ve Duran E. çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Polis, olay yerinden kaçan Mehmet B. ve Kemal K.’yi kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

(Görüntü Dökümü)
 ————————
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
-Olay yerinde polisin inceleme yapması
-Genel detaylar 
Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!