Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÖZEL HASTANEDE İCRA İŞLEMİ BAŞLATMAK İSTEYEN AVUKAT VE İCRA MÜDÜRÜNE SALDIRI
 
HATAY’ın Samandağ ilçesinde özel bir hastanede haciz işlemi başlatmak için bulunan Samandağ İcra Müdürü Ali Duman ile avukat Sercan Gezer, saldırıya uğradı. Emniyet Müdürlüğü önünde avukatlarla birlikte değerlendirmede bulunan Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında ilçedeki özel bir hastanede meydana geldi. İddiaya göre, haciz işlemi başlatmak için hastaneye giden Samandağ İcra Müdürü Ali Duman ve avukat Sercan Gezer, yetkililere haber vereceklerini belirten görevliler tarafından bir odaya alındı. Bu sırada Duman ve Gezer, kimliği bellirsiz 4 kişinin saldırısına uğradı. Duman ve Gezer, olayın ardından darp raporu alarak Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip suç duyurusunda bulundu. Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
‘KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ’
Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın ile baroya bağlı yaklaşık 40 avukat meslektaşlarına destek için İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, açıklamada bulundu. Baro Başkanı Açıkalın, vatandaşın ödenmeyen borcunun sebebinin avukat olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: 
“Boşanmasının sebebi de avukat değildir. İşsizliğinin sebebi de avukat değildir. Avukat, vatandaşın yanında ve sözcüsüdür, vekilidir. Dolayısıyla artık bunlar son olsun istiyoruz. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve takipçisi olacağız. En ağır şekilde cezalandırılmaları hususunda Hatay Barosu olarak konunun takipçisiyiz. Avukat arkadaşlarımızla beraber bundan böyle bu tür saldırıların karşısında hukuki olarak en sert şekilde cevap vereceğiz ve artık yeter diyoruz.” 

Görüntü dökümü
————————-
– Karakol önündeki avukatlar
– Baro Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın’ın konuşması
– Hatay barosuna bağlı Avukat İbrahim Ersöz’ün konuşması
– İcra müdürü ve avukatın darp izlerinden fotoğraflar
Haber-Kamera: Ali ARSLAN/SAMANDAĞ,(Hatay),(DHA)
=====================================

2) HASTANEDE DOKTORUN ÖLDÜRÜLMESİNDEKİ İHMAL DAVASINDA 11 GÖREVLİYE BERAAT

SAMSUN’da, 6  yıl önce görevi başında öldürülen Opr. Dr. Kamil Furtun cinayeti ile ilgili haklarında ‘ihmal veya gecikme’ suçlamasıyla dava açılan hastane yöneticilerinin de aralarında olduğu 11 kişi yargılandıkları davada beraat etti. Opr. Dr. Kamil Furtun’un eşi Samsun Tabip Odası Başkanı Neslihan Funda Furtun, “Bilirkişi raporu tüm sanıkların ağır ihmali olduğunu belirtmesine rağmen, tanık ifadeleri adeta yok sayılarak 3 yıl süren yargılamanın ardından delil yetersizliğinden tüm sanıklar beraat etti” dedi.
Olay, 29 Mayıs 2015 tarihinde Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde meydana geldi. Hastanede görev yapan Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun, hastanede İsmail Koyun tarafından düzenlenen silahlı saldırıda vücuduna isabet eden 5 kurşunla yaşamını yitirdi. Olayın ardından hastanenin adı Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi olarak değiştirildi. Gözaltına alınıp, tutuklanan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan evli ve 2 çocuk babası İsmail Koyun ise Kasım 2015’teki duruşmada Opr. Dr. Kamil Furtun’u ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan da 2 yıl hapis ve 2 bin TL para cezasına çarptırdı. Yargıtay da cezayı onadı.
EŞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Karar sonrasında, yargılama aşamasında eşinin ölümünde hastane idaresinin de ihmali olduğu iddiasıyla Dr. Neslighan Funda Furtun, Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, başhekim T.K., hastane müdürü M.Y., müdür yardımcıları M.A., N.G. ve  Y.E. ile başhekim yardımcısı Uzm. Dr. E.B., iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyesi Opr. Dr. Ö.S.B., sağlık bakım hizmetleri müdürü A.K., tıbbi sekreter S.T., teknisyen H.T., sosyal çalışmacı F.S. hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açılmasına karar verildi. 11 şüphelinin Opr. Dr. Kamil Furtun’un, öldürülmesi olayında, görevlerinin gereklerini yapmakta ‘ihmal veya gecikme’ gösterdikleri iddia edilerek kamu davası açılmaya yeter şüphe olduğu belirtildi. Samsun 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın geçtiğimiz hafta yapılan karar duruşmasında ‘delil yetersizliği’nden sanıkların beraatine karar verildi. 
FURTUN: İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ
Beraat kararına tepki gösteren Furtun’un eşi Samsun Tabip Odası Başkanı Neslihan Funda Furtun, “Bilirkişi raporu tüm sanıkların ağır ihmali olduğunu belirtmesine rağmen, tanık ifadeleri adeta yok sayılarak 3 yıl süren yargılamanın ardından delil yetersizliğinden tüm sanıklar beraat etti. Bilirkişi raporları yönetimin ağır ihmalini çok açık biçimde dayanak ve delillerle ortaya koyuyordu. Katil için, ‘bir şeyler yapmalıyız’ diyen güvenlik görevlilerinin ifadeleri vardı. Dönemin başhekimi ve hastane müdürünün katilin uyuşturucu madde kullandığına yönelik bilgilerinin olduğu vardı. Hatta katil hastane imamına ‘ben bu hastaneden büyük birini götüreceğim’ demiştir. Katil bir doktorun canına kast etmiş, hastane idaresi de ağır ihmaliyle cinayete seyirci kalmıştır. Biz ailesi ve tüm sevenleriyle bu davanın peşini bırakmayacağız. Adaletin tahsis edilmesi için üst mahkemeye itirazımızı yapacağız” dedi.

Görüntü dökümü
——————-
-Detay
-Samsun Tabip Odası Başkanı Neslihan Funda Furtun’un açıklaması
-Tutuklanan İsmail Koyun’un emniyete getirilmesi (Arşiv)
-Hastaneden detaylar (Arşiv)
Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) 

Reklam Alanı

=====================================

3) Prof. Dr. Demir: Savunma sanayiinde ihracatın geleceği çok parlak (2)
SAVUNMA SANYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİLER

Eskişehir Endüstri Fuarı’nın açılışını yapan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Eskişehir Organize Sanayi Odası toplantı salonunda savunma sanayi temsilcileriyle bir araya geldi. Demir ve Büyükdede’nin yanı sıra toplantıya Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş katıldı.

Burada sanayicilere seslenen Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin helikopterden, insansız hava aracı ve zırhlı araçlara kadar bir çok ihtiyacı yerli ve milli olarak üretebildiğini söyledi. Savunma Sanayii tam bağımsız Türkiye olma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Demir, “Bugün geldiğimiz noktada Savunma Sanayiimiz söz konusu olduğunda gemilerimiz, helikopterlerimiz, zırhlı araçlarımız, insansız hava araçlarımız, silah sistemlerimiz, mühimmatlarımız, hassas mühimmatlarımız, bluetooth çalışmalarımız, elektronik harp çalışmalarımız gibi birçok ihtiyacımızı büyük oranda yerli ve milli temin ediyoruz. Onların içinde çok alt kıvrımlarda bizim önümüzü kapaması muhtemel detayları da gözden kaçırmadan siz sanayicilerimizle buluşup onları da yerlileştirmeyle ilgili adımlar atmak istiyoruz. Çünkü Savunma Sanayii’nde tam bağımsız Türkiye olma hedefimizden vazgeçemeyiz. Burada genelde yerlilik oranlarıyla ilgili yüzdesel rakamlar çok popüler ve konuşuluyor ama biz burada toptancı rakam yerine özellikle stratejik ve teknoloji derinliği olan ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesine önem veriyoruz” dedi.
2002 yılının Türkiye için ve Savunma Sanayi konusunda önemli bir milat olduğunu kaydeden Demir şunları söyledi:
“Türkiye içinde savunma sanayiimiz içinde bir milat teşkil ediyor. 2002’de malum proje sayılarımıza baktığımızda ve şimdiki proje sayılarımıza baktığımızda, cirolara, hacimlere baktığımız büyük değişimler görüyoruz. Bugün Türkiye küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorluklara rağmen, örtülü-örtüsüz, açık ve gizli ambargolara rağmen, kendi milli çıkarlarını geliştirmekte ve milli politikalarını hayata geçirmek üzere gereken harekatları yapmakta bir an olsun tereddüt göstermiyor ve burada da bize kimse engel olamıyor. Bu istiklal ve istikbalimiz için savunma sanayii dediğimizde bunun ne anlama geldiğini tekrar vurgulayan bir unsur. Savunma Sanayiinde sürdürülebilir ve rekabetçi bir teknoloji tabanına oturmuş ve bunu korunmayı hedefleyen bir Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı kurguladık. Program ile savunma, anayurt güvenli, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren yerli sanayi kuruluşlarının desteklenmesi maksadıyla ihtiyaç duyulan yatırım ve ihracatlarının finansmanı için Türk lirası üzerinden kredi kullandırıyoruz. Program kapsamında geçen yıl 150 milyon liralık kredi tutarının tamamına yakını firmalar ve projelerin desteklenmesinde kullanıldı. Geçtiğimiz Nisan ayında da bu yıl için 150 milyon liralık yeni bir çağrıya çıktık. Böylece sunduğumuz kredilerin büyüklüğü 300 milyon liraya ulaştı”
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Eskişehir’in özellikle uçak endüstrisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Eskişehir’in özellikle uçak endüstrisi ve uçak motorlarıyla ilgili konularda yaptığı geliştirmeler hem TÜLOMSAŞ başta olmak üzere demir yolu sektörüyle ilgili şu anda Türkiye büyük bir gelişimin ve talebin arefesinde. Bu konuda Eskişehir’in çok gelişmesini temin etmek, URAYSİM kanalıyla da test merkezi haline gelebilmesi konusunda ciddi çalışmalarımız var. Eskişehir aynı zamanda otomotiv endüstrisinin merkezi durumundaö şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’i hatırlatan Bakan Yardımcısı Büyükdede, “İlk otomobillerin yapıldığı bir şehrimiz. Otomobil motorları üretimi bulunan bir şehrimiz. Türkiye adeta kabuk değiştiriyor. Eskiden 10-20 bin metrekare yerler talep edilirken, bugün 300-500 bin metrekare yerler talep edilmeye başlandı. Daha dünya çapında firmalarla entegre firmalar gelmeye başladı. Bu, Türkiye’de büyük bir değişim. O yüzden de sanayi alanlarımızı, sanayi karakterimizi değiştirmeye gayret ediyoruz. Yaptığımız en önemli iş bu. Mikro işletmelerden orta büyüklüktekilere, ortaları da büyük işletmeler doğru ve dünya çapındaki firmalarla entegre olmuş firmalar doğru dönüştürmeye gayret ediyoruz. Eskişehir bu bakımdan uçak bakım merkezinin de yıllardır burada olması, burada yetişmiş çok nitelikli bir insan kaynağı bulunması, TEI’nin burada bulunması ve TEI gibi dünya çapında bir firmamızın bütün dünyaya hizmet veren bir yapısının olması, savunma sanayimizin içinde önemli bir yer edinmesi bizim için çok önemliö ifadelerini kullandı.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü
————————-
-Toplantı salonu
-Katılanlar
-İsmail Demir’in konuşması
-Bakan Yardımcısı Büyükdede’nin konuşması
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)- 
=====================================

4) TOKAT’TA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ (3)

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Olayın ardından Turhal Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların sayısı 7’ye yükseldi. Aralarında iş güvenliği uzmanı, teknisyen ve vardiya şefinin de bulunduğu şüpheliler A.B., T.Z., F.T., H.Y., Ö.G., M.B. ve D.E. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Göçükte yaşamını yitiren Sadık Kültür’ün cenazesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. Kültür, ilçeye bağlı Kazancı köyünde toprağa verildi. 

Görüntü Dökümü
————————-
-Şüphelilerin adliyeye girişi
Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT (DHA) 

=====================================

5) HASTANE ACİL GİRİŞİNDE SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

DİYARBAKIR’da, akrabalar arasında özel bir hastanenin acil girişinde çıkan silahlı kavgada, 1 kişi yaralandı.
Olay, öğle saatlerinde merkez Yenişehir ilçesindeki özel bir hastanenin acil servis girişinde meydana geldi. Husumetli akraba iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 45 yaşındaki E.Y. vücuduna isabet edilen kurşunla yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından özel hastanede tedaviye alındı. Bölgede inceleme başlatan polis, olayda kullanılan silahı bulurken, kavgaya karışan şüphelilerin yakalanmalarına yönelik çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü 
———–
Olay yeri
Acil girişi
Polis ekipleri
Olayda kullanılan silah
Olay yeri inceleme 
Polis ekiplerinin ayrılması
Genel ve detay
Burak EMEK/DİYARBAKIR, (DHA)- 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!