Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 13 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

OSMANİYE’DE ORMAN YANGINI; YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ (2)

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesi Kaypak köyündeki ormanlık arazide saat 13.00 sıralarında bilinmeyen nedenle çıkan yangına 2 helikopter, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, itfaiye araçları, İl Özel İdare’ye ait iş makineleri ve çok sayıda personel müdahale etti. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü de dumandan etkilenenlerin olması ihtimaline karşı bölgeye ambulanslar sevk etti. Yangın, saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında 4 hektar orman ile bölge halkının bahçelerindeki ağaçlar zarar gördü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Yangına müdahale edilmesi
-Yangın söndürme helikopterinden genel
-Yerleşim yerlerine yakın yerden alevlerin yükselmesi
Haber- Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

========================================

TEKİRDAĞ’DA SAHTE İÇKİDEN ÖLENLERİN SAYISI 6’YA ÇIKTI, 15 KİŞİ TEDAVİDE (3)- YENİDEN
 
Mehmet YİRUN- Şafak TAŞOYAR/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde, sahte içkiden zehirlenerek ölenlerin sayısı bugün aralarında 1 kadının da bulunduğu 4 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile 6’ya yükseldi. Hastanede tedavi altına alınanlarının sayısı da 8’i entübe halde olmak üzere 15’e çıktı.

Çorlu’da, perşembe gecesi Hıdırağa Mahallesi Çiçek 4’üncü Sokak’ta bakkalın yanında Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam (26) yerde baygın yatarken bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalenin ardından Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdığı, Hussam hayatını kaybetti. Yapılan incelemede Hussam’ın sahte içkiden zehirlendiği belirlendi. Perşembe gecesinden itibaren sahte içkiden zehirlenme gerekçesiyle hastaneye başvuranların sayısı bugüne kadar 21 kişiye çıktı.
ÖLÜ SAYISI 6’YA YÜKSELDİ
Pakistanlı Hussam’ın ardından dün yoğun bakım servisinde tedavi gören Emin Kırcaali (65), bugün de Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal ve Altuğ Oktay ve Nurcihan Engin (43) hayatını kaybetti. Dün sabah hastaneye getirildiği belirtilen Nurcihan Engin’in kocasının da hastanede sahte içkiden zehirlenenler arasında tedavi görenler arasında olduğu öğrenildi.
8’İ ENTÜBE, 15 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA
Çorlu’da sahte içkiden zehirlenerek hastanede tedavisi süren 15 kişi bulunuyor.  Çorlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunanların 8’i entübe edildi, 7’si ise solunum cihazına bağlı olarak tedavileri sürüyor. 
SAHTE İÇKİLER ELE GEÇTİ, 2 KİŞİ TUTUKLANDI 
Çorlu’da sahte içkiden zehirlenme olayının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü kapsamlı operasyonlar düzenledi. Polis, aralarında 6 iş yeri ve bir evin de olduğu  11 ayrı adreste yaptığı aramalarda, 52 litre sahte içki, 200 içi kıyılmış tütünle doldurulmuş makaron, 20 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirip, önce 4 kişi gözaltına aldı. Polis, gözaltına alınan 4 şüphelinin verdiği ifadeler doğrultusunda sahte içkilerin ve sahte içki yapımında kullanılan malzemelerin Metin D. tarafından yapıldığını tespit etti. Metin D.’nin evi, eklentileri ve deposunda yapılan aramalarda 102 litre etil alkol, pet şişiler içinde 74,5 litre el yapımı sahte içki ele geçirdi. Metin D. de gözaltına alındı.
Sahte içkiyle ilgili dün emniyette işlemleri tamamlanan ilçede büfe işleten Hüseyin Coşkun ile Süleyman Malkoç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltındaki diğer şüpheliler, K.U., M.D. ile C.G. için ek gözaltı süresi alındı. Soruşturmaları emniyette süren 3 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi 
AYNI MARKA ŞİŞE DETAYI
Çorlu’da sahte içki bulunan pet şişelerin tümünde bir firmanın aynı marka şişelerinin kullanıldığı belirlendi. Tedavi görenlerin evlerinde, büfelerde, dağıtım deposunda aynı şişeleri bulan polis, bu konuda da araştırmasını kapsamla sürdürüyor.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Çorlu Devlet Hastanesi’nden detaylar
-Acil servis tabelası
-Hastane önünde bekleyenler
-Ambulansların gelip gitmesi
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet  YİRUN- Şafak TAŞOYAR/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)- 

====================================

HATAY’DA, SURİYE’DEKİ ORMAN YANGINI TEDBİRİ
 
SURİYE’nin Lazkiye kentinde 3 farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. Dumanlar, Hatay’ın Yayladağı ilçesinden de görüldü.
Yayladağı ilçesinin karşısında bulunan Lazkiye kentinde 3 farklı bölgedeki ormanlık alanda öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Dumanlar, sınırın Türkiye tarafından da görüldü. Alevlerin Türkiye topraklarına sıçrama ihtimaline karşı sınırdaki askeri bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Yangın bölgesinden çekilen görüntüler

Haber:Emek ÇAKILI-Kamera:YAYLADAĞI,(Hatay),(DHA)

====================================

JANDARMA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİ SINAVA YETİŞTİRDİ

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde YKS’ye girmek için otobüsle ALKÜ’ye gitmeye çalışan ve geç kalmak üzere olan iki öğrenciyi jandarma trafik motorize ekipleri yetiştirdi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da öğrenciler dün ve bugün üniversite sınavı için ter döktü. Birçok genç sınava yetişmek için saatler öncesinden sınava girecekleri okullara gelirken bazı öğrenciler geç kaldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin Kestel Kampüsü’nde sınava girmek için yola çıkan iki öğrenci yanlış durakta inince sınava geç kalma telaşı yaşadı. Bölgede bulunan Alanya İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı motorize trafik ekipleri iki öğrenciyi sınav saatinden önce okula yetiştirdi. Son dakikada sınav merkezlerine gelebilen öğrenciler jandarma ekiplerine teşekkür ederek sınava girdi.

Görüntü dökümü
———————-
– Öğrenciler motosikletlerle götürülürken görüntüler (Jandarma kamerası)

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)

====================================

AKSARAY’DA ARPA EKİLİ 250 DÖNÜM TARLA KÜL OLDU

AKSARAY’da belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında arpa ekili 250 dönüm tarla küle döndü. 
Yalnızceviz köyünde, Sezer Darılmaz’a ait arpa ekili tarlada saat 11.30 sıralarında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Sezer Darılmaz, tarlasındaki arpaları hasat ettiği sırada belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Bunun üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi.  Alevler itfaiye ve yardıma gelen köylülerin müdahalesiyle güçlüklü söndürülürken, 250 dönüm ekili arazi yandı.
Sezer Darılmaz, “Ekinlerimizi biçtiriyorduk. Birden bire ateş aldı. Köylülerin ve itfaiyenin yardımıyla yangını söndürdük. Bu yanan arazinin büyük bir kısmı daha biçilmemiş arpa tarlasıydı” diye konuştu. 

 (Görüntü Dökümü
———————
– Yanan arpa tarlasının dron görüntüsü
-Köylülerin ve itfaiyenin müdehale görüntüsü 
 – Tarlası yanan çiftçi Sezer Darılmaz’ın açıklaması
-Jandarma ekiplerin bölgede inceleme yapması
– Genel detaylar
Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!