HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -14

haberolduk-yurt-bulteni-14-ZXu7RFVh.jpg

FRENİ BOŞALAN KAMYON PARKA GİRDİ, OLASI FACİAYI YARALANAN SÜRÜCÜ ENGELLEDİ (2)

KAZA ANI KAMERADA

Çorum’da freni boşalınca parkta istinat duvarını yıkıp, ağaçları devirerek duran hafriyat yüklü kamyonun sürücüsünün yaralandığı kaza anı, çevredeki bir iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, rampada hızla ilerleyen kamyonun, parkı çevreleyen taş istinat duvarına çarptığı, ardından da çevreyi yoğun toz bulutunun kapladığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
-Kaza anı görüntüsü

HABER KAMERA: ÇORUM/DHA

==========================

KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN KOYUNLARI AFAD KURTARDI

VAN’ın Tuşba ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan 10 koyun AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. 

İlçeye bağlı Yalnızağac Mahallesi’nde 10 koyun kayalıklarda mahsur kaldı. Çobanın durumu bildirmesi üzerine bölgeye gelen AFAD ekipleri çalışma başlattı. Halat ve kancalarla yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından mahsur kaldıkları yerden kurtarılan koyunlar, sahibine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Orhan AŞAN/VAN, (DHA) –

==========================

BAKAN SOYLU, HAMİDİYE KÜLTÜR PARKI’NI GEZDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziler Günü programının ardından Sivas Valiliği ve belediyeyi ziyaret etti. Ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler Sivas Valiliği ek binası önünde, Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde görev alan ekiplerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Soylu son olarak Sivas Valiliği tarafından yapımı gerçekleştirilen ve kısa süre sonra açılacak olan Hamidiye Kültür Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, “İnanıyorum ki Sivas’a bu park çok önemli bir katkı sağlayacak. Bu katkıyı sağlayan, bunu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sivas’a her şeyin en güzeli yakışır” dedi.

Bakan Soylu’ya burada bir çift Kangal köpeği hediye edildi. Bakan Soylu bir süre yavru Kangal köpeğini eline alarak sevdi. Soylu ardından İstanbul’a gitmek üzere havayolu ile kentten ayrıldı. 

Görüntü Dökümü
————————–
-Ziyaretlerden görüntüler
-Selde görev alan ekiple bir araya gezmesi
-Kültür Bahçesi ziyareti ve konuşması
-Hediye edilen kangal köpeklerini sevmesi

Haber-Kamera: SİVSA, DHA

===========================

73 YAŞINDA YÜRÜTEÇLE SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU’NA KATILDI

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Süslü Kadınlar’ bisiklet turu, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe 73 yaşındaki Remziye Ülker Efcan engelli yürüteci ile katıldı. 

Datça Cumhuriyet Meydanı’nda bugün saat 17.00’de, sosyal mesafe kuralına dikkat ederek bir araya gelen bir grup kadın, rengarenk çiçeklerle süsledikleri bisikletlerinin üzerinde alkışlar eşliğinde tur attı. Etkinliğe katılan kadınlar, daha sonra ilçe merkezinde, sevgi yolu güzergahı üzerinden sahil kıyısını takip ederek, 4.5 kilometrelik yol boyunca pedal çevirip aynı güzergah üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na döndü.

Süslü Kadınlar Bisiklet turuna katılan kadınlar adına konuşan Ümit Kırcali (63) bu yıl 9 uncusu gerçekleştirilen bisiklet turunun, 25 ülkede 150 şehirde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Kırcaali, “Amacımız kadınların toplumda daha fazla gorünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmekdir” dedi.

Kadınlar olarak, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini ifade eden Kırcaali, “Geçmişte ‘iklim değişikliği’ diyorduk, şimdi ise ‘iklim krizi’ diyoruz. Bunun etkilerini çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Bisiklete daha çok binerek, dünyaya olumlu katkıda bulunabiliriz. Bir kişinin  karbonmonoksit salınımı, otomobil ile gidilecek yol, bisikletle gidildiğinde 15 kat azalıyor “dedi.

73 YAŞINDA YÜRÜTEÇLE TURA KATILDI

Etkinliğe yürüme sıkıntısı yaşayan 73 yaşındaki Remziye Ülker Efcan’ın engelli yürüteci ile katılması dikkat çekti. Yaklaşık gidiş-geliş 9 kilometre boyunca pedal çeviren kadınların etkinliği, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen müzik şöleni ile sona erdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————–
-Datça’da süslü kadınlar bisiklet turundan görüntü
-Süslü Kadınlar Bisiklet turuna katılan kadınlar adına konuşan Ümit Kırcali ile röp.

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

=============================

DÜZCE’DE ‘SÜSLÜ KADINLAR’ PEDAL ÇEVİRDİ

DÜZCE’de kadınlar, ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği kapsamında süsledikleri bisikletleriyle tur attı.  

Düzce’de yaklaşık 60 kadın, ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ kapsamında bir araya geldi. Anıtpark’ta toplanan kadınlar, süsledikleri bisikletleri ile şehir merkezinde tur attı. Bazı kadınlar ise çocukları ile gelerek, etkinliğe renk kattı. Kadınlar, amaçlarının egzoz kokusundan uzak şehirde yaşamak olduğunu belirterek, “Bizler çocuklarımızla egzoz kokusundan, motor sesinden uzak bir şehirde yaşamak istiyoruz. Bisiklet bizler için özgürlük. Gönül rahatlığı ile bisiklete binmek istiyoruz. Kadın olunca biraz daha zor oluyor. Özellikle ışıklarda, yaya geçitlerinde durunca sözlü tacizler art arda geliyor. Bunlara da dikkat çekmek için bu tura katıldık.” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————-
-Süslü kadınlardan görüntü 
-Süslü bisikletlerden görüntü 
-Kadınlarla röp ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

===================

İZMİR’DE SÜSLÜ KADINLAR, RENGARENK KOSTÜMLERLE PEDAL ÇEVİRDİ

İZMİR’de, kadınların toplumda görünürlüğünü sağlamak ve güvenli bisiklet sürmeye teşvik etmek amacıyla bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 25 ülke ve 150 şehir ile eş zamanlı gerçekleştirildi. Birbirinden renkli kostümlerle etkinliğe katılan kadınlar, pedal çevirmeden önce meydanda müzik eşliğinde dans etti.

Türkiye’de ilk olarak 2013 yılında İzmir’de başlayan ve bu tarihten itibaren her sene düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği bu yıl de renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, çeşitli eşyalarıyla süsledikleri bisikletleri ile fark yarattı. Birbirinden renkli kostümlerle etkinliğe katılan kadınlar, pedal çevirmeden önce meydanda müzik eşliğinde dans etti.

‘ODAK SADECE OTOMOBİL DEĞİL’

Etkinlikle ilgili bilgi veren Sema Gür, “Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını istiyoruz. İklim krizine karşı yönetimlerin ve bireylerin derhal ortak harekete geçmelerini talep ediyoruz. Şehirlerin ulaşım sisteminde odağın sadece otomobil olmadığını, farklı ulaşım şekillerinin düşünülmesi gerektiğini ve bisikletin en sağlıklı, çevre dostu ulaşım aracı olduğunu hatırlatmayı hedefliyoruz. Pandemi sürecinde şehir insanlarının açık ve yeşil alan isteği arttı. Bu kapsamda şehirlerin insan odaklı olarak yeniden tasarlanması gerekiyor” diye konuştu.

‘BİNLERCE KADIN ORTAK OLDU’

Süslü kadınların bu etkinlik ile otomobilsiz yaşam taleplerini ilettiklerini anlatan Gür, “2013’te İzmir’de bisikletlerimizle yaklaşık 200 kadın yola çıkarken, 2021’de bu turun global hale geleceğini ve binlerce kadının ortak dileklerle bisikletleriyle yollarda olacağını hiç düşünmemiştik. Şimdi biz binlerce kadın, pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KONSEPT DÜŞÜNDÜM’

Etkinliğe katılan kadınlardan Aylin Gözeten, “Günümüz çok güzel geçiyor. Amacımız bisikletin daha fazla trafikte yeri olması. Bir iki ay öncesinden süslemeler için hazırlandım. Konsept düşündüm ve bisikletimin bakımlarını yaparak etkinliğe katıldım” dedi.

Bisikletli kadınlardan Burcu Taşpınar da “Günümüz şahane geçiyor. 2013 yılından beri her yıl bu etkinliğe katılıyorum. Şehir trafiğinden ve egzoz dumanından uzaklaşmak istiyoruz. Sesimizi herkesin duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe rengarenk kostümlerle katılan Gülercan Tekel de “Biz bu anı bir yıl boyunca bekliyoruz. Artık hayatımızda egzozun olmasını istemiyoruz. Bugün de süslenerek etkinliğe katıldık ve eğlenceli bir gün geçiriyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ‘Süslü Kadınlar’, Kültürpark’a kadar pedal çevirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————–
-Muhabir anonsu
-Kadınlarla röp.
-Genel detay görüntüler
-Kadınların müzikle eğlenme görüntüleri
-Bisiklet kullanan kadınlar
-Sema Gür açıklama

Haber: Hande NAYMAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

==========================

Exit mobile version