Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ÇANAKKALE’DE TRAFİK KAZASINDA ŞEHİT OLAN POLİS MEMURU İÇİN TÖREN (3)
1) BABASI VE KARDEŞİ DE KAZADA YAŞAMINI YİTİRMİŞ

Çanakkale’de mesai arkadaşını evine bıraktıktan sonra trafik kazasında şehit olan polis memuru Cihan Türkmenoğlu’nun (48), babası Hüseyin Türkmenoğlu’nu trafik kazasında, kardeşi Ümit Türkmenoğlu’nu da bir kaza sonucu kaybettiği öğrenildi. Şehit Türkmenoğlu’nun cenazesi, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın da katıldığı törenle toprağa verildi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Cihan Türkmenoğlu’nun naaşı, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çamcı Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Evinin önündeki cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
ANNESİ AĞIT YAKTI 
Şehit Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu’nun annesi Müslüme Türkmenoğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey’in elini tutarak, “Gittin yavrum ah. Ay yavrum, ay telefonumu aç. Yaşamayı pek severdi, ah” diyerek ağıt yaktı. Helallik alındıktan sonra Cihan Türkmenoğlu’nun cenazesi, yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Şehit Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu’nun, babası ve kardeşinin de benzer bir kaderi paylaştığı ortaya çıktı. Cihan Türkmenoğlu’nun yakını İsmihan Çetin, baba Hüseyin Türkmenoğlu’nun 2003 yılında Edremit ilçesinde motosikletle seyir halindeyken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi. Çetin, şehit polis Türkmenoğlu’nun kardeşi Ümit Türkmenoğlu’nun ise 1996’da Ayvalık ilçesinde çalışırken bir kamyon kasasının kapağının üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini anlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şehit Cihan Türkmenoğlu’nun annesi Müslüme Türkmenoğlu’nun ağıt yakması
-Şehit Cihan Türkmenoğlu’nun cenazesinin gelişi detay görüntü
-Şehit Türkmenoğlu’nun cenaze töreni detay görüntü

Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK/ EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

============================================

Reklam Alanı

2) ASLIHAN’I BOĞARAK ÖLDÜREN SANIK: ÇOCUKLARIM KORKMASIN, DİYE AMBULANS ÇAĞIRMADIM
 
ÇORUM’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Aslıhan Dal’ı (29) boğarak, öldüren Polat Hatal (32), ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Hatal, savunmasında, “Boğazını sıktım, ikimiz de yere yığıldık. Yan odadaki çocuklarımı alıp dışarı çıktım hatta korkmasınlar, diye ambulans çağırmadım. Çocukları anneme bıraktım, polise ihbarda bulundum” dedi. 
Olay, 3 Ocak’ta, Gülabibey Mahallesi’nde meydana geldi. Polat Hatal ile dini nikahla birlikte yaşadığı Aslıhan Dal arasında, iddiaya göre tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hatal, Dal’ı boğdu. Olaydan sonra evden çıkan Hatal, polisi arayarak, Dal’ı boğduğunu söyledi. İhbar üzerine adrese ekipler sevk edildi. Eve gelen polisler, kapıyı kırarak içeri girdi. Sağlık ekibi de yerde hareketsiz yatan Aslıhan Dal’ı ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Dal, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Polat Hatal ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hatal hakkında Çorum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
‘ÇOCUKLARIMI ALIP ANNESİNİN EVİNE GİTTİ’
Sanık Polat Hatal, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmaya Hatal’ın yanı sıra taraf avukatları, Aslıhan Dal’ın yakınları ve kadın meclisi üyeleri katıldı.
Polat Hatal, savunmasında, “Kaçarak evlendik. Olaydan 1 yıl önce de eşimde değişimler başlamıştı. Sigara içiyor, sakız çiğniyor hatta uyuşturucu kullandığından bile şüpheleniyordum. O dönemlerde kendim de İstanbul’da çalıştığım için zaman zaman Çorum’a gelip gidiyordum. Olaydan bir süre önce de eşim hiçbir sebep yokken çocuklarımı alıp annesinin evine bile gitmişti. Ben gelip kendi evimize götürmüştüm. Eşim neden annesinin evine gitti, hiçbir anlam verememiştim. Eşime ‘Aslı ne sıkıntın var da annenin evine gittin, böyle bir şey neden yapıyorsun?’ diye de uyarmıştım. Eşimin yakınları karımın evden kaçtığını hatta eve benim tanımadığım birilerini aldığını söylüyorlardı. Annemle eşimin arası çok iyiydi. Onlar anne ve kız gibiydiler” diye konuştu.
‘BOĞAZINI SIKTIM, İKİMİZ DE YERE YIĞILDIK’
Olay anını da anlatan sanık Hatal, “Bana anlatılanlar kafamı karıştırmıştı, olayın olduğu gece de tartışmamız başladı. Ben ona ‘Evden kaçmışsın’ dedim, yine tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Ben ona ‘Defol evimden git, dedim’ dedim. O da bana küfrederek ‘Sen defol git’ dedi. Kendisine ‘Sen beni aldatıyormuşsun’ dedim. O da bana ‘Sana ne’ diye cevap verdi sonra boğuşmaya başladık; çocuklarım yan odadaydı. Boğazını sıktım, ikimiz de yere yığıldık. Ben numara yapıyor sandım, hiç hareket etmiyordu. Tabi ben de üzerine kilitlenip kalmışım, yerinden kalkmıyordu. Yan odada olan çocuklarımı alıp dışarı çıktım hatta çocuklarım korkmasın, diye de ambulans falan çağırmadım. Kapıyı kapatıp, evden ayrıldım. Çocuklarımı anneme bıraktım, polisi arayıp, ihbarda bulundum. Eşimi bilerek daha önce öldürmeye kalkmış olsaydım hem eşimi hem de eşimin kardeşini onları öldürür, Gürcistan’a kaçar, çobanlık yapardım” dedi. 
Mahkeme heyeti, sanık Polat Hatal’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
‘ANNEMİ DÖVERKEN BİZİ ODAYA KİLİTLİYORDU’
Duruşma sonrası açıklama yapan Aslıhan Dal’ın yakınları, sanığın en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini belirtti. Aslıhan Dal’ın oğlu Abdullah Dal, “O adamın en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Annemin gördüğü şiddeti her gün biz de görüyorduk. O adam gece saatlerinde beni alkol almaya gönderiyordu. Bulamayınca da dövüyordu. Elimi kolumu bağlayıp, beni koltukların arkasına atıp, öyle dövüyordu. Annemi döverken bizi odaya kilitliyorduö diye konuştu.
Anneleri şiddet görürken kimseyi aramasınlar, diye babalarının telefonu sakladığını anlatan Egemen Dal ise “Telefonu almaya çalışırsak bizi dövüyorduö dedi. 
‘KİMSE ANNESİZ KALMASIN’
Aslıhan Dal’ın annesi Sevgi Dal da “Anneler kızsız, kızlar çocuksuz kalıyor. Kimse annesiz kalmasın. Katiller en ağır cezayı alsın. Kızım ne evden kaçtı ne de başkalarıyla konuştu. Hepsi iftira atıyor. Kızım hep baskı altında tutulduö diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Zanlının rapora getirilişi
-Öldürülen  Aslıhan Dal’ın Adliye önünde yakınlarının açıklama yapması
-Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM  (DHA)-

============================================

3) OTOMOBİLİN DİREĞE ÇARPMASI SONUCU 3’Ü ÇOCUK 4 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAZA KAMERADA

ÇORUM’da kontrolden çıkıp kaldırımdaki beton elektrik direğine çarpan otomobilde 3’ü çocuk 4 kişinin yaralandığı kaza anına ait güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.
Kaza, dün öğle saatlerinde Ulukavak Mahallesi Kahraman Çavuş Caddesi’nde meydana geldi. Gülsüm Sağlam (19) idaresindeki 19 TS 189 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırım üzerinde yer alan beton elektrik direğine çarptı. Kazada araçta sıkışan sürücü Sağlam ve yanındaki Elanur Şahbaz (14) ile akrabası Sena Şahbaz (14), Zeynep Gökçe (11) yaralandı. Kazayı görüp yaralıların ilk yardımına koşan mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla araçtan çıkarılan yaralılar, ambulanslara Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
KAZA ANI KAMERADA
Bu arada kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntüde; hızla ilerleyen otomobilin, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle, çıktığı kaldırımda beton direğe çarptığı görüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Otomobilin beton direğe hızla çarpması
-Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM  (DHA)-

============================================

4) EVDEN ZİYNET EŞYASI VE PARA ÇALAN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Antalya’da girdikleri evden çeşitli ziynet eşyası ve 6 bin TL çalan N.T., A.T. ve C.G., tutuklandı. 
Hırsızlık olayı 5 Haziran günü saat 14.30 sıralarında Muratpaşa ilçesinde meydana geldi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne giden A.E., evde bulunan çelik kasadaki 4 saat, 3 altın yüzük, 3 pasaport, 1 gümüş tespih, 1 antika maket araba, 1 antika bıçak ve 6 bin TL’nin çalındığı belirterek şikayetçi oldu. 
İhbarın ardından harekete geçen ekipler, kısa süre içinde hırsızlık olayını kadın şüpheliler N.T., A.T. ve C.G.’nin yaptığını belirledi. Operasyonla yakalanan 3 şüpheli, işlemlerininardından çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Emniyet müdürlüğü dış plan görüntü
– Şüphelilerin polisler arasında görüntüsü
– Adliye dış plan görüntü

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA, (DHA)

===========================================

5) YEŞİLDAL: BELEDİYE KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR
 
AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çöp, çukur, çamur, çarçur ve çuvallama ile anıldığını belirterek, “Kaynaklar heba ediliyor, doğru planlama yok. Şehir hizmetsizlikten tel tel dökülüyor” dedi.
AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, il başkanlığı binasında AK Parti’li belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla değerlendirmelerde bulundu. Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kente hizmet edemediğini ve kaynakları heba ettiğini kaydetti.
Hatay’ın yararına olan her projesine destek verdiklerini, kentin menfaatleri için de buna devam edeceklerini ifade eden Yeşildal, “Biz Cumhur İttifakı olarak Hatay’ın lehine olan her işe destek veriyoruz, vereceğiz. Bizim Hatay’a hizmeti engellememiz söz konusu değil. Destekten kastımız, hem büyükşehir belediyesi meclisinde destek olunacak hem de Cumhur İttifakı milletvekilleri eliyle bakanlıklar nezdinde, yapılması düşünülen hizmetlerin hem takibi hem de kaynak temini noktasında adımlar atacağız. Ama Hatay Büyükşehir Belediyesi geldiğimiz noktada, artık beş ‘Ç’ ile anılır oldu. Bunlar, çöp, çukur, çamur, çarçur, çuvallama” dedi.
’58 MİLYONA SATIN ALINABİLİRDİ, 80 MİLYONA KİRALANDI’
Tarihi bir öneme sahip olan Antakya ilçesindeki Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırma projesini hatırlatan Yeşildal, açılacak yol için 100 milyon TL’lik bir para desteğinin oy birliği ile verildiğini fakat belediyenin aradan geçen zaman içinde hiçbir adım atmadığını dile getirdi. Belediyedeki araç kiralama tartışmalarına da değinen Yeşildal, “2019 sonu 2020 yılı başına 521 araç kiralandı. Örneğin bir çekici satın alınsaydı 112 bin 600 TL’lik bir maliyet olacaktı. Belediye bu araç için 300 bin TL kira ödemiş. Minibüs satın alınsa 200 bin TL ödenecek, kirasına 252 bin TL ödendi. 521 araç için toplamda ödenen kiralama bedeli 80 milyon 259 bin 316 TL. Satın alınsaydı bu rakam 58 milyon 126 TL olacaktı” diye konuştu.
‘SU İNDİRİMİNİ İPTAL ETMEK İÇİN MAHKEMEYE GİTTİLER’
Cumhur İttifakı olarak pandemi koşullarında suya yapılan yüzde 20’lik zammı içlerine sindiremediklerini ifade eden Yeşildal, “Cumhur İttifakı olarak suya yapılan yüzde 20’lik zammın geri çekilmesi için önerimizi sunduk. Hatta ‘teklifi siz getirin’ dedik. Kabul etmediler. Cumhur İttifakı olarak yüzde 20’lik su zammını iptal ettirdik.  Fakat Hatay Büyükşehir Belediyesi su zammında yapılan indirimin iptali için idare mahkemesine gitti. Takdiri milletimize bırakıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Basın toplantısından detaylar
– AK Parti Hatay il başkanı Adem Yeşildal’ın konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/HATAY,(DHA)

============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!