Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN SOYLU, VAN’DA ASKERİ ÜS BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ
 
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı’nda yeni kurulan Soğanlı Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Üs bölgesinde görev yapan askerlerle sohbet eden Soylu, ziyaretiyle ilgili resmi Twiter hesabında  “Tendürek Dağı’nda yeni kurduğumuz Soğanlı Geçici Üs Bölgesi’ndeyiz. Kalıcı Üs Bölgesi, Tendürek’e de sürpriz olacak. Artık yalnız değilsin Tendürek” paylaşımı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün öğle saatlerinde Van’a bir ziyaret gerçekleştirdi. İran sınırındaki Çaldıran ilçesine gelen Bakan Soylu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile komutanlar tarafından karşılandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in eşlik ettiği Bakan Soylu, ilk ziyaretii helikopterle Tendürek Dağı’nda yeni kurulan Soğanlı Üs Bölgesi’ne yaptı. Burada görev yapan askerlerle sohbet eden Soylu, resmi Twitter hesabında “Tendürek Dağı’nda yeni kurduğumuz Soğanlı Geçici Üs Bölgesi’ndeyiz. Kalıcı Üs Bölgesi, Tendürek’e de sürpriz olacak. Artık yalnız değilsin Tendürek” paylaşımı yaptı. Bakan Soylu’nun buradaki ziyaretinin ardından geçen yıl depremin vurduğu ve 9 kişinin hayatını kaybettiği Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesi’nde yapımı devam eden deprem konutları İnşaat alanında incelemelerde bulunacağı belirtildi.

Haber: Behçet DALMAZ/ VAN,(DHA)

=============================================

2) DENİZLİ’DE YERLEŞİM YERLERİ YAKININDA ORMAN YANGINI (3)
 
2,5 SATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Denizli’deki ormanlık alanda çıkan yangına sarp arazi nedeniyle ekipler, müdahale etmekte güçlük çekti. Dumanların kentin birçok noktasından görüldüğü yangına karadan çok sayıda arazöz, iş makinesi, yangın söndürme ekipleri, havadan da 4 helikopterle müdahale edildi. Alevler, 2,5 saatlik çaba sonucu söndürüldü. Yangında ilk belirlemelere göre, 5 hektarlık çam ormanı zarar gördü.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Helikopterlerinin alevlere su atması
-İtfaiye arazözlerinden görüntü
-Şehrin birçok noktasından görünen dumanlardan görüntü
-Yangında küle dönen alanlardan görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Reklam Alanı

=============================================

3) ZORLA TAKSİYE BİNDİRDİKLERİ GENCİ GASBEDEN 7 ŞÜPHELİ YAKALANDI (2) 

TUTUKLANDILAR
Mersin’de, zorla taksiye bindirdikleri A.G.’nin (19) silah zoruyla cep telefonunu ve 1500 TL’sini gasbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan A.Y., K.U., M.M.E., M.C.C., H.Y., C.A. ve S.B.Y.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haber: Mustafa ERCAN / MERSİN (DHA)

=============================================

4) İZMİR’DE ORMAN ÜRÜNLERİ FABRİKASINDA YANGIN

İZMİR’in Menderes ilçesinde, orman ürünleri fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatte söndürüldü. 
Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki bir orman ürünleri fabrikasında saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark eden işçiler, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra itfaiyeye de durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangının fabrikanın yakınında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçramaması için büyük çaba gösterdi. Fabrikanın bahçesindeki tavuk ve horozlar dumandan etkilendi. İşçiler tavuk ve horozların üzerine su tuttu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından 1 saatte güçlükle söndürülürken, fabrikada büyük zarar oluştu. Yangının nedeninin araştırıldığı bildirildi.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-Söndürme çalışmalarından görüntü
-İşçilerden görüntü

Haber – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

=============================================

5) EDİRNE’DE MOTOSİKLET REFÜJE ÇARPTI: 2 YARALI

EDİRNE’de sürücüsünün kontrolünü kaybettiği motosiklet refüje çarparak takla attı, sürücü ile yanındaki yolcu yaralandı.
Kaza, Babademirtaş Mahallesi Tekke Kapı Caddesi üzerinde meydana geldi.  O.M.A’nın kullandığı ve arkasında M.A.M.’nin bulunduğu 39 SU 125 plakalı motosiklet, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi üzerine, yol ortasında bulunan refüje çarparak takla attı. Kazada yaralanan sürücü O.M.A. ve beraberindeki M.A.M’nin ilk müdahalesi olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından yapıldıktan sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Olay yerine gelen trafik ekiplerinin yaptığı incelemede, sürücü O.M.A.’nın  kask takmadığı, ehliyetinin motosikleti kullanma sınıfında olmadığı saptandı. Kazada, sürücü  ile yanındaki yolcunun da kask takmadığı görüldü.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Yaralılara 112 ekiplerinin müdahalesi
– Yaralıların sedyeye konulup ambulansa bindirilmesi
– İkinci ambulansın olay yerine gelişi
– Yaralılara müdahale
– Yaralının sedyeye konulması
– Motosikletten detay
– Ambulansların olay yerinden ayrılışı

Haber-Kamera: Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=============================================

6) AKARYAKIT İSTASYONUNDA DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 10 BİN LİRA CEZA

AFYONKARAHİSAR’ın Bolvadin ilçesinde akaryakıt istasyonunda otomobiliyle drift yapıp kaçan sürücü, güvenlik kamerasına yansıdı. Polisin yakaladığı sürücüye 10 bin 481 lira ceza uygulanırken, ehliyetine el konuldu, aracı ise yediemin otoparkına çekildi.
Bolvadin’de bir akaryakıt istasyonuna dün gece 03 ABV 477 plakalı otomobiliyle gelen sürücü, önce yakıt aldı. Daha sonra hareket eden sürücü, otomobiliyle istasyonun içinde drift yapmaya başladı. Birkaç kez istasyonun içindeki boş alanda aracıyla dönen sürücü, tepki gösterilmesi üzerine hızla olay yerinden uzaklaştı. Olayla ilgili çalışma başlatan Bolvadin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe aldıkları otomobilin sürücüsünün M.M.T. (22) olduğunu belirledi. Yakalanan M.M.T. hakkında drift yapmaktan 6 bin 700 TL, sürücü belgesini yanında bulundurmamaktan 312 TL ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden 3 bin 469 TL olmak üzere toplamda 10 bin 481 TL idari para cezası uygulandı. M.M.T.’nin ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, kullandığı aracı ise çekiciyle yediemin otoparkına konuldu.
OLAY ANI KAMERADA
Öte yandan otomobiliyle drift yapan sürücü güvenlik kamerası görüntüsüne yansıdı. Görüntüde pompaya yanaşıp yakıt alan sürücünün, daha sonra yavaş bir şekilde ilerleyip, istasyonun ortasındaki boş alana geldiği ve hızla aracını döndürmeye başladığı, daha sonra içeriden çıkan kişinin tepki göstermesi, sürücünün hızla istasyondan uzaklaşması yer alıyor.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Olay anı güvenlik kamerası

HABER- KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN (Afyonkarahisar), (DHA)

=============================================

7) BODRUM’DA CAN DOSTLARI İÇİN FESTİVAL

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Belediye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Pati Fest’, renkli görüntülere sahne oldu.
Hayvan sevgisine dikkat çekmek amacıyla Gümbet Doğu Alanı’nda gerçekleştirilen ‘Pati Fest’e ilgi büyük oldu.
Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, birbirinden sevimli can dostlarının bir araya geldiği hayvan, doğa ve çocuk temalı festival, renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda dernek ve oluşumun yer aldığı Pati Fest sabah saatlerinden başlayarak gün boyu etkinliklerle devam etti. DJ Kartal Kağan’ın gün boyu süren müzik performansı ile başlayan ve ‘İyilik takipçileri’, ‘Pati Sevindir’ organizasyonlarının, Kulübe Boyama, Can Dostları Güzellik ve Yetenek Yarışması gibi etkinliklerin yer aldığı festivalde ziyaretçilerin tümüne çeşitli hediyeler verildi. Arama Kurtarma Derneği de (AKUT) yetişkin ve çocuklara yönelik afet bilinçlendirme atölyesi düzenledi.
Hayvan severler ve can dostları kendileri için yapılan festival ile doyasıya eğlendi, yerel yöneticiler de bu sevince ortak oldu. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun, Emel Çakaloğlu, Tayfun Yılmaz festivali yakından takip etti. Türk Sineması’nın değerli ismi oyuncu Bahar Öztan da festivalin misafirleri arasındaydı.
GEÇİCİ HAYVAN BAKIM MERKEZLERİ İYİLEŞTİRİLECEK
Sunuculuğunu Mesut Örün’ün üstlendiği Pati Fest’te konuşma yapan Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın özel talimatıyla can dostları için festival düzenlendiğini belirtti. Bodrum’da yaşayan her canlının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Tutkun, Bodrum’daki Geçici Hayvan Bakım Merkezleri’nin koşullarını iyileştireceklerini kaydetti.
Ünlü sinema oyuncusu bahar Öztan Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları ile stantları dolaşarak katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.  Öztan Bodrum Belediyesi’ne teşekkürlerini iletip, “Her şey can dostlarımızla güzelleşiyor” dedi.
Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu üyesi Avukat Arzu Özyıldız’ın gerçekleştirdiği söyleşi sonrası festival AKUT’un arama kurtarma köpekleri tarafından sunulan gösterisiyle devam etti.
Pati Fest’in ilgi çeken etkinliği ise Can Dostları Güzellik ve Yetenek Yarışması oldu. Yarışma; en şık, en yetenekli ve sahibine en çok benzeyen can dostu kategorilerinde gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün köpeği ‘Bodrum’ da dereceye giren can dostları arasındaydı.
Ödül töreninin ardından, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasıyla adını duyuran Kutay Özkan’ın ‘Müdür’ ve ‘Ego’ ile  gerçekleştirdiği gösteri de izleyicilerden büyük alkış topladı.
Festival, O Ses Türkiye Birincisi Elnur Huseynov ile Mehmet Akar ve Fecir Ajda Gürsoy’un konserleriyle son buldu.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Köpeklerin yarışmasından görüntü
-Festivaldeki etkinliklerden görüntü
-Fecir Ajda Gürsoy konseri
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: BODRUM (Muğla), (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!