Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

BAKAN YANIK, ŞANLIURFA’DA (2)
KADIN KOOPERATİFLERİYLE BULUŞTU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması’na katıldı.
GAP Bölgesindeki illerdeki kadın kooperatiflerinin temiscilerinin çevrim içi katıldığı toplantıda, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Bakan Yanık, “Bizler inancımız ve kültürümüz nedeni insanın eşrefi mahlukat olduğuna inandık. İnsan, kadın ya da erkek fark etmeksizin Allah’ın yer yüzündeki halifesidir. Kendisinden ruh üflenen varlıktır. Dolayısıyla biz yer yüzünde kadın ve erkek olarak hayatı ve geleceği beraber inşa etmekle yükümlü insanlarızö dedi.

Kooperatifçiliğin birlikten kuvvet doğması fikrinin ve imece usulünün sonucu olduğunu anlatan Bakan Yanık şöyle devam etti:
“Kooperatifçiliğin ruh hali bir anlamda çok geçmişte yaşamıştır. Bugün kooperatifler olarak birbirimizi desteklerken, aslında içinde yaşadığımız toplumun geleceğini de beraber inşa ediyoruz. Güçlü olmak, ayakta kalmak, geleceğimizi sahip olduğumuz kültür ve değerler sistemi ile kurabilmek için birlikte mücadele etmek ve birlikte çalışmak zorundayız. Biz bu desteği her zaman bakanlık olarak yetkimiz ve sınırlarımız dahilinde sizlere vermeye hazırız. Yapacağınız her projeye de destek olacağız.”
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olmak için çok mücadele edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Bakan Yanık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Anadolu topraklarının kadınları her zaman çok çalışkandır. Şanlıurfa’da 7’ncisini yapıyoruz şu anda Kadın Kooperatifleri Buluşmasını. Bu projelerin gerçekleştirilemediği yerlerde faaliyetlerde bulunacağız. Geriye baktığımızda onca çekilen zorluğun ardından terörün, yoksulluğun, ekonomik sıkıntıların, eğitim eşitsizliğinin geçmişte bu kadar yoğun yaşandığı bir bölgede ayakta durup toplumu inşa eden insaniyetin çok net çalıştığını görüyoruz.”
Öte yandan Bakan Yanık, etkinlik kapsamında kadınların yoğurup ikram ettiği çiğ köftenin tadına bakıp, kadınlarla birlikte ebru yaptı.

Görüntü Dökümü
————————————–
– ‘Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması’na gelen Bakan Derya Yanık
– Kadınların standlarını gezen Bakan Yanık
– Kadınların yoğurduğu çiğköfteden yiyen Bakan Yanık
– Kadınlara yönelik konuşma yapan Bakan Yanık
– Genel ve detay görüntüler

 Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU:785MB        

Reklam Alanı

================================================

THODEX KURUCUSUNUN EVİNDE İCRA İŞLEMİ YAPILACAK (2)
EVDE EŞYA TESPİTİ YAPILDI

Thodex mağduru G.A.’nın şikayeti üzerine şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in, Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki evinde icra işlemi yapıldı. Avukatlar ve icra memurları, çilingirin kapıyı açmasının ardından Faruk Fatih Özer’in ailesinin evinde icra için eşya tespiti yaptı. Ancak, Özer’in ailesine ait evde mağdurun zarara uğradığı bedeli karşılayacak değerde bir eşya görülmedi.
Avukat Sinan Keskin yaptığı açıklamada, “İstanbul Anadolu 2. İcra Müdürlüğü dosyasına istinaden, ilk defa Faruk Fatih Özer aleyhine başlatmış olduğumuz haciz kesinleşti. Bu dosyadaki yaklaşık tutar 700 bin TL civarında. Bu tutar üzerinden kendisinin burada Darıca’da ikametinin bulunduğu yere geldik. Çilingir eşliğinde haciz işlemlerimizi gerçekleştirdik. Evde kıymete haiz pek bir şey bulamadık. Ev tamamen boşaltılmıştı. Şuan da icra müdürlüğü tarafından Faruk Fatih Özer’in tüm bankalardaki paralarına, araba, ev taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına haciz işlemleri uygulanmakta. En önemlisi ise bankada 31 milyon TL’si var. Bununla ilgili de haciz müzekkeresi icra dairesinden yazı yazılıyor. Bununla ilgili haciz işlemleri de tesis edilecek.ö dedi.
Takipleri yapmaya devam edeceklerini ifade eden Keskin, “Alacaklıların, alacaklarına kavuşması açısından bu takipleri yapmaya devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili, bu organizasyona kim, ünlü, ünsüz fark etmeksizin, ekonomist ya da kamuoyuna mal olmuş kişilerle ilgili de çok kısa bir zaman içerisinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçemizi yapacağız. Bu organizasyonun içinde olanların da savcılık makamı tarafından araştırılmasını talep edeceğiz.ö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
Evden görüntü
Memur, avukat ve çilingirin görüntüsü
avukatın açıklaması
HABER-KAMERA: Erol POLAT/KOCAELİ, (DHA)

================================================

SU KANALINA DÜŞEN MOTOSİKLETLİ HAYATINI KAYBETTİ

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde çöp konteynerine çarpıp su kanalına düşen motosiklet sürücüsü Halil İbrahim Gelgeç (52) hayatını kaybetti. Sürücünün kazadan önceki son anları güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza, saat 14.00 sıralarında ilçe merkezindeki Ahmet Yesevi Mahallesi Bilge Sokak’ta yaşandı. Sokaktaki evinden plakasız motosikletiyle yola çıkan Halil İbrahim Gelgeç, eğimli yolda kontrolünü kaybederek önce Kirazlık Caddesi üzerindeki çöp konteynerine, daha sonra ise su kanalı korkuluklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kanala düşen Gelgeç yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla kanaldan çıkarılarak ambulansla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırılan Halil İbrahim Gelgeç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsünün kazadan önce eğimli yoldan ilerlediği anlar Sarmadut Cami’nin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntü Dökümü:
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin incelemeleri
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) 

======

DÜĞÜN SALONUNA YILDIRIM İSABET ETTİ, YANGINI PERSONEL SÖNDÜRDÜ

KIRIKKALE’de, etkili olan sağanakta, düğün salonuna yıldırım isabet etti. Patlayan elektrik panosunda çıkan yangın, çalışanlar tarafından söndürüldü
Bağlarbaşı Mahallesi Dr. Ahmet Ay Caddesi’ndeki Ayşe Mine Kazan’a ait düğün salonuna, öğle saatlerinde, sağanak sırasında yıldırım isabet etti. Elektrik panosu patlarken, çıkan yangın, çalışanlar tarafından kısa sürede söndürüldü. Yaralanan olmazken, iş yerinde hasar oluştu. 
Düğün salonu çalışanı Yasin Kepir, “Elektrik panosuna yıldırım düşmesinin ardından teller birbirine çarptı. Daha sonra panoda patlama oldu. Patlamadan sonra tesisatımız zarar gördü” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Yangından anından görüntü (cep telefonu)
-Detaylar

Haber: Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)-

=============================

PALU AİLESİ DAVASINDA TUNCER USTAEL SUÇLAMALARI YİNE KABUL ETMEDİ
 
KOCAELİ’de görülen Palu ailesi davasında 5 kişinin ceza aldığı kararın Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından usul hatası nedeniyle bozulmasının ardından yeniden yargılanan sanıklardan Tuncer Ustael, suçlamaları kabul etmedi.
Kocaeli’de 13 yıl önce Meryem Tahnal (35) ve kızı Melike Tahnal’ın (8) kaybolması ile başlayan soruşturmanın ardından Palu ailesinden 5 kişinin ceza aldığı davanın kararı, bir üst mahkeme olan Sakarya Bölge İdare Mahkemesi tarafından usul hatası nedeniyle bozuldu. Palu ailesinin üyeleri, yeniden yargılanmaya başlandı. Bugün Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ayşe Palu, Emine Ustael, İsa Palu ve Tuncer Ustael cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılırken, tutuksuz sanıklar Hava Palu ve Fatih Palu ile avukatlar salonda hazır bulundu.

Daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Tuncer Ustael, savunmasında, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Avukatımın ve eşim Emine’nin beyanlarına katılıyorum. Maktulün öldüğü anda ne ben ne eşim oradaydık. Diğer sanıklar orada bulunuyordu. Ben ölüm anında yoktum. Ancak, daha sonra maktulü ölü olarak gördüm. Buna dair daha önceki ifadelerimi sunmuştum. Maktul 20 Aralık 2008 değil, 19 Kasım 2008 tarihi saat 11.00 ile 11.40 arasında ölmüştür” dedi.
Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 7 Eylül tarihine erteledi.

Dinçer AKBİR/İZMİT (Kocaeli), (DHA)-

====================================================

ŞIRNAK’TA, PKK’NIN ÇUKUR EYLEMİNE KATILAN 5 KİŞİ YAKALANDI
 
ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’nın çukur eylemine katıldıkları tespit edilen 5 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, Cizre ilçesinde 2015-2016’da, çukur eylemlerinde terör örgütü PKK’ın sözde gençlik yapılanması YPS bünyesinde silahlı faaliyette bulunan 5 kişiyi tespit etti. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı.

DHA-Güvenlik – Türkiye-Şırnak – Sekvan KÜDEN

===========================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!