Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MARMARİS’TE ORMAN YANGINI; 1 ŞEHİT, 1 YARALI (6) 

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda enerji nakil hatlarından yayılan kıvılcım sonucu çıktığı öne sürülen yerleşim yerleri ile otelleri tehdit eden yangın 8 saat sonra söndürülerek kontrol altına alındı. Muğla ve çevre şehirlerden 10 yangın helikopteri, 80 arazöz, 7 dozer, 20 su tankeri ve 328 orman işçisi, belediye itfaiye, zabıta, jandarma, AFAD, AKUT, UMKE olmak üzere 350 personel görev yaptı. 10 yangın helikopteri 8 saat boyunca durmaksızın 100 metre mesafedeki denizden 320 sorti yaparak müdahale etti, 9 bin 600 ton deniz suyunu dökerek yangını söndürdü. Yangında 150 futbol sahası büyüklüğünde 110 hektar alan yanarak zarar gördü. Öte yandan, Marmaris Kızılay ve Marmaris Belediyesi İçmeler karayolu kenarında stant açarak yangına müdahale eden ekiplere ve göreve gelen kamu görevlilerine yiyecek, içecek ve su dağıttı. 
‘BU ALANLAR TEKRAR YEŞİLLENDİRİLECEKTİR’
Yangın çıktığı ilk andan itibaren ekipleriyle birlikte bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “ Ekiplerin müdahalesiyle yangın yerleşim ve otel bölgesine ulaşmadan söndürüldü. Tüm Marmaris seferber oldu. Görgü tanıkları ve müdahale eden yetkililerle yaptığım görüşmede yangının enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcımlardan dolayı olarak söylendi. Şu an inceleme yapan kurumlar bu konuda hem fikir. Yanan orman alan ile ilgili herhangibi bir inşaat ve yapı yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Kurumlarla el ele verip yanan alanın tekrar küllerinden doğması için kampanya başlatacağız. Bu alanlar tekrar yeşillendirilecektir” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Yangın helikopterleri denizden su alma ve yanan alana müdahalesi
-Belediye Başkanı Mehmet Oktay röportaj

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),(DHA)

=============================================

2) BAKAN VARANK: BU BÖLGELERİMİZİN TERÖRLE ANILMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR (2)

Reklam Alanı

GASTRONOMİ MERKEZİ AÇILIŞINA KATIDILAR
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Şanlıurfa Gastronomi Merkezi’nin açılışına katıldı. Bakan Ersoy, açılışı yapılan merkezde mangal başında ciğer kebabı pişirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yapmayı değil yemeyi tercih ettiğini söyledi.  Renkli görüntülerin yaşandığı programda bölgeye özgü yöresel yemeklerin bulunduğu stantları dolaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Önemli olan gastronomide elde ettikleri bu değerlerin, yetişmiş bu zanaatkarların gelecek nesillerine aktarılması, Şanlıurfa’nın bu tescilli ürünlerinin başta Türkiye’ye, geleceğe ve dünyaya buradan yayılması” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Gastronomi merkezine gelen bakanlar
– Mangalda ciger kebabı yeleyen Bakan Nuri Ersoy
– Acılı çigköfte yiyen bakanlar
– Yemek standlarını gezen bakanlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA

=============================================

3) SİVAS’TA BARAKA YANGINI
 
SİVAS’ta boş arazide bulunan bir barakada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın saat 19.30 sıralarında Gültepe Mahallesi’nde boş arazide bulunan bir barakada meydana geldi. Sahibi belirlenemeyen baraka da henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın kısa sürede büyüyerek yakınındaki ağaçlara da sıçradı. Olay yerine gelen Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangın cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. 

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Yangından görüntüler
-Söndürülme çalışması
-Genel Detay

Haber: Hüsnü Ümit AVCI / SİVAS, (DHA)

=============================================

4) KIZLAR KAVGA ETTİ, ERKEKLER ‘KAFASINA VUR, KAFASINA’ DİYE TEMPO TUTTU
 
ANTALYA Kaleiçi’nde gece kulübü çıkışında 2 genç kız kavga ederken, bazı erkekler ise “Kafasına vur kafasına” diye tempo tuttu. Olay, dün gece saatlerinde Antalya Kaleiçi’ndeki bir gece kulübünün önünde meydana geldi. Gece kulübü önünde duran 2 genç kız, bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine genç kızlar saç saça baş başa kavgaya başladı. Kavgayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
‘KAFASINA VUR, KAFASINA’ DİYE TEMPO TUTTULAR
2 genç kızın kavgasını izleyen bazı erkekler ise ‘Kafasına vur, kafasına vur’ diye tempo tuttu. Bazıları kızları ayırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Kızların kavgası ve erkeklerin ‘kafasına vur kafasına’ diye tempo tuttuğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Kızların kavgası detay
-Polis ekipleri detay
-Erkeklerin tempo tutması detay
-Kavgayı ayırmaya çalışanlar detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN / ANTALYA, (DHA)

=============================================

5) TAKLA ATAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ: BİR SİGARA VERİN, GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM
 
HATAY’da, kontrolden çıkıp şarampole devrilen otomobildeki iki kişi yaralanırken, kazadan yara almayan otomobilin sürücüsü ise “Zaten 50- 60 bin lira zarara girdim. Bir sigara verin, gözünüzü seveyim” dedi.Kaza, saat 16.00 sıralarında Samandağ- Arsuz karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Arsuz istikametine ilerleyen otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla atarak şarampole devrildi. Kazada ismi öğrenilemeyen iki kişi yaralandı. Araçta bulunan kazazedelerin yardımına ise Arsuz ilçesinden dönen tarım işçileri ve Jandarma ekipleri koştu.
’60 BİN LİRA ZARARA GİRDİM, SİGARA VERİN’
Yaralılar araçtan çıkarılırken, sürücünün ise alkollü olduğu öne sürüldü. Takla atan araçtan burnu bile kanamadan çıkan sürücünün, “Zaten 50-60 bin lira zarara girdim. Bir sigara verin gözünüzü seveyim” demesi dikkat çekti. Olay yerine çağrılan sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, ambulansla hastaneye götürüldü.İsmi öğrenilemeyen sürücü ifadesi alınmak üzere Jandarma merkezine götürülürken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Takla atan aracın içindeki adamların kurtarılması
– Vatandaşların yardım etmesi
– Araçtan çıkarılan adamın yol kenarında oturması

Haber:Ali ARSLAN-Kamera:SAMANDAĞ,(Hatay),(DHA)

=============================================

6) MANTAR TOPLARKEN KAYBOLDU, 12 SAAT SONRA BULUNDU 

KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde, mantar toplarken kaybolan Osman B. (48), yaklaşık 12 saat sonra arama- kurtarma ekiplerince bulundu.Sakarya’dan dün mantar toplamak için Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Bağlıca köyü yakınlarındaki ormanlık alana gelen 3 arkadaş, bir süre sonra ayrı yönlerde mantar toplama kararı aldı. 3 arkadaş cep telefonları çekmeyince telefonlarını araca bıraktı. Yaklaşık 2 saat sonra iki arkadaş Bağlıca köyüne geri dönerken Osman B. ise ters yöne gitmesi sonucu kayboldu. İki arkadaş ve köylüler Osman B.’yi bir süre aradıktan sonra ulaşamayınca dün akşam saat 20.00 sıralarında durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), AFAD ve AKUT gelerek bölgede arama çalışmalarını başlattı.
AKUT TERMAL DRONE İLE ARAMA YAPTI
Bu arada AKUT’un Ankara’dan gelen 4 kişilik drone ekibi ise termal drone ile olay yeri çevresinde kayıp olan kişiye ulaşmak için çalışma yaptı. Aradan geçen 12 saatin ardından bugün sabah saat 08.00 sıralarında ormanlık alandan ses gelmesi üzerine ekipler kayıp Osman B.’ye ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından Kandıra Devlet Hastanesi’ne götürülen Osman B.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü:
—————————–
-AKUT ekibi drone arama 
-Arama çalışmaları 
-Kayıp şahsın fotoğrafı 

HABER: Ergün AYAZ / KANDIRA(Kocaeli)(DHA)

=============================================

7) KAYIP ZİHİNSEL ENGELLİ BURHAN, 21 GÜNDÜR ARANIYOR
 
GÜMÜŞHANE’nin Kürtün ilçesinde 21 gündür kayıp olan zihinsel engelli Hacı Burhan Meral (36), ekipler tarafından arazide aranıyor.  İlçeye bağlı Üçtaş köyünde yaşayan zihinsel engelli Hacı Burhan Meral, 7 Haziran’da ‘yaylaya gidiyorum’ diyerek çıktığı eve geri dönmedi. Yakınları, Meral’i arama çalışmalarından sonuç alamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından köy merkezi ve kırsalında arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarına yeniden başlandı. Ekiplerin, bölgeden drone destekli ve iz takip köpeği kullanarak başlattığı arama çalışmaları sürüyor.
‘UMUDUMUZ SAĞ BULUNMASI’
Arama çalışmaları hakkında bilgi veren Gümüşhane UMKE personeli Neşe Öztürk, “Dönüşümlü ekipler halinde arama çalışmalarındayız. Bölge coğrafi ve iklim şartları olarak zor bir arazi.  Sisli havaya rağmen arama çalışmalarımız devam ediyor. Zaman ilerledikçe sis daha çok yoğunlaşıyor, bu durum da arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Umudumuz Hacı Burhan Meral’in sağ salim bulunması” dedi. 
‘YAYLAYA GELİR, GEZERDİ’
Yöre sakinlerinden Ülkü Özdemir de, Hacı Burhan Meral’i tanıdığını, yaylaya sık sık geldiğini söyleyerek, “Kaybolmadan bir hafta önce yaylada gördüm, geziyordu. Durumu iyiye benziyordu, herhangi bir sorunu varmış gibi hissetmedim. Yaylaya gelir gezerdi, çayını içerdi. Özellikle Cuma günü gelir çorba içerdi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Arama çalışmalarında görüntüler
-Konuşmalar
-Detay

Haber/Kamera: Sinan Uçar Gümüşhane,Kürtün (DHA)

=============================================

8) 3 PADİŞAH VE 12 CUMHURBAŞKANI DÖNEMİNE TANIKLIK EDEN ŞEKER NİNE, 119 YAŞINDA
 
AMASYA’da yaşayan 3 padişah, 12 Cumhurbaşkanı dönemine tanıklık etmiş, 5 çocuk ve 12 torun sahibi Şeker Aslan, 119 yaşına girdi. Ailesince düzenlenen doğum gününde pastadaki mumlara üfleyen Aslan, sağlığını doğal olarak tükettiği yoğurt, tereyağı, bal, ayran ve haşlanmış yumurtaya borçlu olduğunu söyledi. Amasya’da kızı Serap Yüksel ve torunlarıyla birlikte yaşayan, 5 çocuk ve 12 de torun sahibi olan Şeker Aslan’a, 119’uncu yaş günü dolayısıyla torunları tarafından sürpriz kutlama yapıldı. Pastasındaki mumu üfleyen Yüksel, daha sonra ailesiyle hatıra fotoğrafı da çektirdi. 3 padişah ve 12 Cumhurbaşkanı dönemine tanıklık eden Şeker nine, sağlığını ise doğal olarak tükettiği yoğurt, tereyağı, bal, ayran ve haşlanmış yumurtaya borçlu olduğunu söyledi.
‘ÇOK ŞÜKÜR ALLAH’IMA, HASTA BİLE OLMADIM’
Kutlama için herkese teşekkür eden Şeker nine, “Çok şükür Allah’ıma, hasta bile olmadım. Koronavirüs bile olmadım. Sizde hastalık var, ben de yok. Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit hepsini biliyorum” dedi.
‘ANNEM HEP DOĞAL BESLENİR’
Annesinin beslenmesine dikkat ettiğini ve her zaman doğal beslendiğini, asla hazır yemekler yemediğini söyleyen Serap Yüksel de, “Annem 119 yaşına girdi, mani söylemeyi ve dua etmeyi çok seviyor. Annem 7 senedir Alzheimer hastası ve beraber oturuyoruz. Zaman zaman da olsa bu hastalığından dolayı aklı gidip geliyor. Alzheimer hastalığının dışında herhangi bir rahatsızlığı yok. 6 ay önce 2 çocuğum, eşim ve ben koronavirüse yakalandık. Hemen anneme de test yaptırdık ve negatif çıktı. O dönem annemle temas etmedik, ayrı bir odada ilaçlarını verdim, eldivenlerle ve çift maskeyle kendisiyle ilgilendim. Annem de 20 gün odasından çıkmadı. Koronavirüs, annemi teğet geçti. Annem çok güzel doğal besleniyordu, hazır yemekler yemezdi. Kendi yoğurdunu kendi yaptı. Sofrasından tereyağını hiç eksik etmezdi. Tereyağı, bal, yoğurt, ayranı çok içer, haşlanmış yumurtayı çok sever. Annemin 5 çocuğu, 12 torunu var. Torununun torunu da var” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Şeker nineden detaylar
-Nüfus cüzdanından detaylar
-Pastasını üfleyen Şeker nineden detaylar
-Şeker ninenin röportajı
-Kızı Serap Yüksel’in röportajı
-Detaylar

Haber-Kamera: Serap Şerife KARA / AMASYA, (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!