Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AKŞENER: ARKADAŞLARIM PARTİLERİNİ ÖVMEDEN, İKTİDARI YERMEDEN SORUNLARI MECLİSE TAŞIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milletvekili arkadaşlarımız propaganda yapmadan, partilerini övmeden, iktidarı yermeden, sadece esnafın, çiftçinin, kadının, işsiz gencin derdini dinleyip, meclis gündemine getiriyor” dedi.

Niğde Ulukışla’da ziyaretlerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafın sorunlarını dinledi. Parti otobüsünden vatandaşlara da hitap eden  Akşener, yaklaşık 1,5 yıldır il il, ilçe ilçe gezdiğini kaydetti. Akşener, propaganda yapmadan, partilerini övmeden, iktidarı yermeden, sadece esnafın, çiftçinin, kadının, işsiz gencin derdini dinleyip, milletvekili arkadaşlarının meclis gündemine getirdiğini söyledi. Akşener, “Yüzde 100 olmasa bile başardık. Niye başardık? Artık az da olsa esnaf düşünülüyor. 5 maaşlı danışmanların ortaya döküldüğü bir düzende işsiz gencin, çift üniversite bitirmiş babasının dükkanında çalışmak zorunda kalan gencin sesi olmaya devam ettikçe, en azından ağalar, ‘Burada ne oluyor?’ diye göz önüne almak zorunda kalıyorlar. Üzerine pandemi geldi kardeşim. Pandemi gelince daha beter bir durum ile karşı karşıya kaldı” diye konuştu.

‘ESNAF BU ÜLKENİN BEL KEMİĞİ’
Yaklaşık 1,5 yıldır il il, ilçe ilçe gezdiğini ve esnafın bu ülkenin bel kemiği olduğunu anlatan Akşener, “Sanayicinin, çiftçinin ürettiğini satar, istihdam yaratır. Esnafın sağlıklı, sağlam durmasını o ülkenin yöneticileri sağlamak zorundadır. Uzun bir zamandır biz esnafı, çiftçiyi, kadını, genci, üniversite öğrencisini konuşmuyoruz. Tamamen değerlerimiz üzerinden kavga edilen bir süreçten geçtik” dedi.

Ardından gittiği Kemerhisar Beldesi’nde Belediye Başkanı Ramazan Oya’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Akşener, esnafı dolaştı. Bor ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, nalbur dükkanında esnafın çalan telefonunu açarak müşteriyle konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
– Meral Akşener’in esnafları ziyaret etmesi
– Vatandaşların fotoğraf çektirmesi
– Merak Akşener’in açıklaması
– Detay görüntüler

Haber- Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

================================

MOTOSİKLET OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ANTALYA’nın Döşemealtı ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Şafak Turgut (43) öldü, bir kişi yaralandı.

Kaza saat 16.30 sıralarında Çığlık Mahallesi Şehit Ahmet Küçükadalı Caddesi üzerinde meydana geldi. Şafak Turgut’un kullandığı 07 GRM 72 plakalı motosiklet cadde üzerinde seyir halindeyken K.G.’nin kullandığı 07 RG 396 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Motosiklet sürüklenirken sürücü Şafak Turgut ve yanında bulunan arkadaşı Fatma S. asfalta savruldu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Şafak Turgut’un hayatını kaybettiğini tespit etti. Yaralanan Fatma S. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücüsü K.G. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaza yerinde motosiklet sürücüsü ve arkadaşının ayakkabıları, fırlayan kaskı ve gözlükleri dikkati çekti. Kazada hayatını kaybeden motosiklet sürücüsünün cenazesi Adlı Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kaza yerinden görüntüler
Ayakkabı gözlük ve kask detayları
Polisin vatandaşı dağıtma çabası

Haber-Kamera: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA)

================================

ADIYAMAN’DA UYUŞTURUCUYA 5 GÖZALTI

ADIYAMAN’da, polis tarafından iki otomobilde yapılan aramada uyuşturucu ele geçirilidi, 5 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, durumundan şüphelenerek durdurduğu 2 otomobilde arama yaptı. Bir otomobilde yapılan aramada karton bardak içerisine gizlenmiş  20 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan ekipler, araçlarda bulunan İ.H.K., S.B., M.Y., K.Y. ve H.B.’yi gözaltına alarak sorgulanmak üzere emniyete götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Otomobilden görüntü
-Polis ekiplerinin arama yapması
-Karton bardaki uyuşturucu
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

================================
SİVAS’IN ZARA İLÇESİNDE YILDA 900 TON BAL ÜRETİMİ YAPILIYOR

SİVAS’ın iklim özellikleri ve zengin florası nedeniyle arıcılar tarafından tercih edilen Zara ilçesinde yılda 900 ton bal üretimi yapılıyor. Arıcılık ile meşhur olan ilçede üretilen bal, kendine has tat, aroma ve görünümü ile tercih ediliyor.

Doğasında kekik, nane, ballıbaba, söğüt, taş yoncası ve keven gibi bitkiler ile endemik birçok çiçek türüne ev sahipliği yapan Zara ilçesi, bal üretimi için arıcıların özellikle bu bölgenin yaylalarını tercih etmesine neden oluyor. Türkiye’nin en zengin florasına sahip olan illerin başında gelen Sivas’ta 443’ü endemik tür olmak üzere yaklaşık 2 bin farklı bitki türü bulunuyor. Çiçek balı üretiminde ilk sırada, arıcılık işletme sayısı bakımından ikinci, bal üretiminde de dördüncü sırada yer alan Sivas’ta arıcılık kültürünü yaygın şekilde sürdürüyor. Üretilen ballar, özel işletmelerin dışında Zara Bal Üreticileri Birliği tarafından da satılıyor.

Zara Çiçek Balı markasıyla dünya genelinde satışı yapılan ürünün, verilen destekler sayesinde de üretimi gün geçtikçe artıyor. Sivas Valiliği’nin arıcılara yönelik destekleri ile organik arıcılıkta da söz sahibi olan Sivas’ta, artan bal üretimini de ihraç etmek için çalışma sürdürüyor.

Zara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Ateş, Zara’da Köse Dağ, Bey Dağı ve Gürlevik Dağı’nın bulunduğunu, bu bölgelerde kekik ve geven bitkisinin bol miktarda olduğunu söyledi. Dünyadaki ballı bitkilerin yüzde 75’inin Zara’da yer aldığını vurgulayan Ateş, “Bitki örtüsü ne kadar fazla ise bal kalitesi de o kadar artar. Bölgemizde bu bakımdan çok zengin” dedi.

ZARA İLÇESİNDE 400 KAYITLI ARICI, 900 TON ÜRETİM VAR
Arıcılık mesleği ile uğraşan 400 arıcının Zara ilçesinde kayıtlı olduğunu dile getiren Zara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Ateş, “Yılda 900 ton civarında üretimimiz var. Türkiye’nin bal ihtiyacının yüzde 20’sini biz karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arıcı Habil Ateş ise baba mesleğini severek yaptığını ifade ederek Zara bölgesinin çok elverişli olduğunu vurguladı. Tarım ve ilaçlama gibi sorunların bulunmadığı coğrafyada her şeyin doğallığına vurgu yapan Ateş, “Zara balı bundan dolayı meşhurdur. Hiçbir katkı maddesi yoktur” ifadelerini kullandı. 

Görüntü Dökümü:
-Bal kovanlarının bulunduğu alan
-Dron görüntüleri
-Kovan ve peteklerden görüntüler
-Arıcıların çalışması
-İlçe Tarım Müdürü Ufuk Ateş’in açıklaması
-Üretici Habil Ateş’in konuşması

Haber:SİVAS, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!