Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) EDİRNE’DE CİĞERCİLER, MÜŞTERİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI
 
TÜRKİYE genelinde yeni kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla Edirne’nin meşhur ciğercileri, kızgın yağda hazırladıkları tavaların altlarını yakarak, ciğerlerini pişirip, müşterilerini ağırlamaya başladı. Kentte gastronomi turizminin oluşmasını da sağlayan meşhur yaprak ciğeri için çevre illerden gelenler, sevdikleri lezzeti yerinde yemenin mutluluğunu yaşadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın da yayımladığı genelgeyle bugün başlayan yeni kademeli normalleşme süreciyle Edirne’de ciğerciler, müşterilerini ağırlıyor. Kentin meşhur ciğerini özleyenler, soluğu ciğercilerde alırken, uzun aradan sonra işletmeciler de müşterilerine yerinde hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyor. Edirne’de gastronomi turizmin oluşmasını sağlayan ciğerciler, temizlik çalışmalarını tamamlayarak, sabah iş yerlerini açtı. İnce ince kesilerek, hazırlanan yaprak ciğerler, özel tavalarda 180 derece kızgın yağda hazırlanıp, müşterilere servis ediliyor. Kente ciğer yemek için gelenler ve Edirneliler, normalleşmenin ilk gününde masaları doldurdu. 
‘CİĞERCİLERİN BAYRAMI’
Bugünün, ciğercilerin bayramı olduğunu söyleyen ciğerci esnafından Kemal İmrak, “Biz müşterilerimizi özledik, müşterilerimiz de bizi özledi, kavuştuk. Vatana, millete hayırlı ve uğurlu olsun. Bu süre zarfında, maske ve mesafeye çok dikkat etmemiz lazım ki bu beladan kurtulalım. Başka türlü kurtuluşumuz yok. Herkes aşılarını oluyor, bu çok güzel. Normalleşme süreci, ciğercilerin, restorancıların bayramı oldu. Nasıl Kurban ve Ramazan Bayramı’nı bekliyorsak bu açılmayı da böyle bekliyorduk. 2 yıldan bu yana bayramlarımızı yapamıyoruz, ciğer festivalimizi yapamadık. Özledik, işlerimiz iyi” dedi.
‘İNŞALLAH BÖYLE GİDER’
Ciğerciler sokağında işletmesi bulunan Erdal Akgün, uzun aradan sonra tekrar açılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün sabah dükkanımızı açtık, büyük hasretle beklediğimiz gün geldi. Yani gerçekten mutluyuz. Saat 11.00’den itibaren müşterilerimiz gelmeye başladı. Biz işverenler mutluyuz ama bu sabah çalışan personelimin de gözlerinin içinin güldüğünü gördüm. İnşallah böyle gider ve bir daha böyle sıkıntılı günleri yaşamayız. Sadece pazar günleri kapalı olmamız bizi üzdü. Edirne’miz kültür ve turizm kenti, sabah müşterim Bulgaristan’dan geldi. Özelikle pazar günleri Yunanistan ve Bulgaristan’dan çok müşterilerimiz geliyor. Pazar günleri kapalı olmamız, onlara da hizmet veremeyecek olmamız bizi üzüyor. İnşallah buna valimiz tarafından bir düzenleme yapılır” diye konuştu.
‘ÇİĞER YEMEĞİ ÖZLEMİŞİM’
Kırklareli’den ciğer yemek için Edirne’ye eşi ile birlikte gelen Figen Aktürk de “Ciğer yemek için buraya geldim ve çok özlemişim. Çok mutlu olduk, ciğer yemeği özlemişim. Edirne ciğeri özel yapılan bir ciğer, lezzeti de insanı buralara getiriyor” dedi.
Sağlık çalışanı Seren İnan da ciğeri sıcak ve yerinde yemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ciğercilerin açılmasından mutluyuz. Hemen ciğer yemek için geldik. Ben sağlık çalışanıyım, bayağı sıkılmıştık, çok iyi oldu. Bizim daha çok ihtiyacımız var böyle şeylere. Mutuyuz. İlk günden değerlendirelim, dedik; arkadaşlarla yemek için geldik. Paket servisi vardı ama burada yemek çok farklı, sıcak ve daha lezzetli” diye konuştu.
Ahmet Uysal ise “Uzun bir aradan sonra ciğer yemeye geldik, özlemişiz. Daha önce paket servisi oluyordu, yiyorduk ama burada sıcak yiyoruz. Çok mutluyuz, açılır açılmaz geldik” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ciğerin pişirilmesi
-Tabağa konulması
– Kzıgın tavada pişen ciğer detayı
-Kemal İmrak ile röp.
-Ciğer yiyenler
-Ciğer yiyenler ile röp.
-İş yerlerinden detay
-Erdal Akgün ile röp.
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Olgay GÜLER/ EDİRNE,(DHA)

==========================================

2) TEKİRDAĞ’DA İŞLETMELER KAPILARINI MÜŞTERİLERİNE AÇTI
 
TÜRKİYE genelinde yeni kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla Tekirdağ’da kafe restoranların da aralarında bulunduğu işletmeler kapılarını müşterilerine açtı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın da yayımladığı genelgeyle bugün başlayan yeni kademeli normalleşme süreciyle birlikte Tekirdağ’da kafe ve restoranların da aralarında bulunduğu işletmeler belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başladı. 
Kafe, restoran işletmecisi Sinan Gürel, “Ayladır ayrı kaldığımız müşterilerimize nihayet kavuşabildik. Bu sürede kendi iç sorunlarımızı hallettik. Altyapımız ile uğraştık. Eksikliklerimiz gidermeye çalıştık. Umudumuzu kaybetmeden bekledik. Nihayet beklenen gün geldi. Sabah itibariyle müşterilimizi ağırlamaya başladık. Mutluyuz, daha iyi bir hizmet vermek adına kendimizi değerlendirme vakti bulduk. İnşallah her şey çok daha güzel olacak. İleriki günlerde bunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.
İşletmede garsonluk yapan Melihcan Durgun, “Uzun zamandır kapanma sürecindeydik. Bütün personel arkadaşlar olarak sıkıntılı süreçlerden geçtik. Ama şuanda kafelerimiz açıldı. Bu durumdan çok mutluyuz. İnşallah bir daha böyle sıkıntılar yaşamayız. Hem Türkiye halkı olarak hem de Tekirdağ olarak inşallah bir daha böyle sorunlar yaşamayız” dedi.  Garson  Aydın Türkmen ise, “Devletimizin aldığı kararlardan dolayı uzun zamandır kapalıydık. Manevi, maddi sorunlarımızda bu sayede bitmiş oldu. Çok mutluyuz herkesi bekleriz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-İşletmeden detay görüntüler
– Garsonlar çalışırken
– Detay görüntüler
-İşletme Müdürü Sinan Gürel ile röp.
-Garsonlarla röp’ler
-Detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,(DHA)-  

==========================================

ORDU’DA İŞÇİ MİNİBÜSÜ İLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 3’Ü ÇOCUK 14 YARALI (2)
3) KAZA ANI KAMERADA

Ordu’nun Ünye ilçesinde, işçilerin taşındığı servis minibüsü ile kamyonet çarpıştı ve 3’ü çocuk 14 kişinin yaralandığı kaza anı çevredeki bir binaya ait güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntüde; yoldan hızla gelen kamyonetin, kavşağa giriş yapmak için manevra yapan minibüse çarptığı, ardından da binanın duvarına çarparak durduğu görüldü. 
Bu arada kazada yaralanan Senai Karayiğit’in sağlık durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anı güvenlik kamera görüntüsü

HABER KAMERA: ORDU-DHA

==========================================

4) ANTALYA’DA CADDE ORTASINDA SOPALI KAVGA

Antalya’da iki grup arasında nedeni bilinmeyen tartışma, sopalı kavgaya dönüştü. Grup içinde beyaz tişörtlü bir genç yumrukların hedefi olunca, elindeki sopayla diğer tarafa saldırdı. O anları çevre sakinleri cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.
Cadde ortasındaki kavga, bugün öğle saatlerinde Konyaaltı ilçesi Liman mahallesinde yaşandı. İki grup arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Taraflar ellerine aldıkları sopalarla kendini korumaya çalışırken grup içinde beyaz tişörtlü bir genç yumrukların hedefi oldu. Başına aldığı darbelerle çılgına dönen genç, kendine yumruk atanlara sopayla defalarca vurdu. İki grup arasında cadde ortasındaki kavga bir süre sonra yatışırken o anları çevre sakinleri cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, “Liman mahallesinde sebebi belli olmayan kavga” diye paylaştı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cadde ortasında sopalarla karşı karşıya gelen grup
– Beyaz tişörtlü gençin yumruklanması
– Beyaz tişörtlü gencin yumruk atanlara sopayla vurması
– Yaşanan arbede

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!